Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Mootor õline. (Vastuseid: 13 | Vaatamisi: 2854)
Varz
huviline

Registreerunud 10.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C4 2.5 TDI 103kw Quattro

postitati 10.04.09 10:34 Tsiteeri
Mootor õline.

Jutt siis selline, et plaan osta endale Audi A6 V6 mootoriga 110kw. aga natuke hirmutab see et mootori esiosast ajab õli välja. Mis selle probleemiks võib olla, ise mõtlesin et võib-olla otsatihend aga täpselt ei tea. Äkki keegi oskab aidata et kuidas õlilekkest lahti saada mis see maksata võib ja kas üldse on mõtet osta õlilekkega autot???Oleks abi eest tänulik, sest auto väga meeldib ja tahaks ära osta varsti.Ette tänades Vardo.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 10.04.09 11:04 Tsiteeri

Õlileke õlilekkeks, ilma mootorit nägemata ei oska nagunii keegi öelda, mis asi seal lekib.

Kui see 110kW V6 on 2.6 ABC (bensukas), siis ma ei saa küll aru, mida erilist ühes A6's olla saab, et just seda mootorit (pealegi veel rikkega) eelistama peaks. Ega's 2.8'd ilmast otsa pole saanud... (jah. 2.8 V6 bensukas - nii 30 klapiline kui ka 12 klapiline - sõidab ökonoomsemalt kui 2.6 bensukas).

Kui aga tegemist on diisliga (2.5TDI), siis sama lugu - mis on selles autos nii erilist, et peab just seda mootorit eelistama? V6 diisleid on nii 110kW kui ka 132kW (viimane vist 2000 aastast alates). "Viitsütikuga pommid" on aga kõik Audi V6 diislid, mis on tehtud enne aastat 2003 - kõikidel neil tuleks ostuhinnale mõttes 25 kuni 30k remondiraha juurde liita. Selle eest võiks aga mootoril vähemalt jõudu olla inimesemoodi :-)

Kokkuvõtteks, ükskõik milline V6 antud juhul 110kW ka arendab, ei soovitaks ma seda masinat osta, lekkigu siis õli kust kohast tahes :-)

Varz
huviline

Registreerunud 10.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.09 13:01 Tsiteeri

On tegemist 2.6 bensiiniga jah. Aga see auto väga meeldib nagu välimuse ja kõige poolest....Ja võtaks küll kui oleks kellelgi pakkuda ka 2.8 mootorit aga ühtegi manuaali ei ole müügis kül:(

mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic

postitati 10.04.09 14:04 Tsiteeri

Millegipärast on enamusel V6-tel jah sisselaske kollektori alt paksult õline või plägane.... Ei soovita samuti seda mootorit, kuna mitmel tuttaval on selle 2.6 mootoriga julmalt jamasid olnud. 142kw 2.8 pidi hea olema küll :P

Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 10.04.09 15:34 Tsiteeri

No aru ma ei saa, et mille kuradima pärast seda mootorit maha tehakse.
Pole sellel häda midagi - korralikult hooldatuna pole ka mingeid probleeme.
On ka minu massina mootor tiba öline, kuid ei tee sellest suurt numbrit, kuna olen harjunud, et v6 ja v8 öli välja ajada armastavad - samas ega ka möni r4 sellest vaba ei ole.

Samas, kui eest öline siis vöivad möned tihendid vahetust vajada küll - otsingut kasutades leiad ka vast sellelaadseid teemasid ja saad asjale mingigi seletuse.

2.6 ja 2.8 -sate eelistest pole siin mötet jahuma hakata - nende kohta jutte loetud juba piibli paksuse jagu.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mokits
huviline

Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic

postitati 10.04.09 15:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: olensaarlane
No aru ma ei saa, et mille kuradima pärast seda mootorit maha tehakse.
Pole sellel häda midagi - korralikult hooldatuna pole ka mingeid probleeme.
On ka minu massina mootor tiba öline, kuid ei tee sellest suurt numbrit, kuna olen harjunud, et v6 ja v8 öli välja ajada armastavad - samas ega ka möni r4 sellest vaba ei ole.

Samas, kui eest öline siis vöivad möned tihendid vahetust vajada küll - otsingut kasutades leiad ka vast sellelaadseid teemasid ja saad asjale mingigi seletuse.

2.6 ja 2.8 -sate eelistest pole siin mötet jahuma hakata - nende kohta jutte loetud juba piibli paksuse jagu.

Võib- olla et siis sõpradele lihtsalt kehvad masinad sattunud, aga mõlemal on jamad olnud( b4 80 ja c4 A6) 80-l olid mõlemal kaanel veesärgi seinad ära sööbinud, ja A6-l olev mootor võttis julmalt õli ja bensiini, ning ei saanudühtlaselt käima, mingine vibra oli sees. Aga minu tutvusringkonda lihtsalt juhtunud vb sellised kehvad liikurid ;) Ise pole sellist V6 omanud, aga V8-l (s6-l) oli mootor igaltpoolt puhas ja õlikulu olematu :P Suhteline asi siis ;)

Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.09 16:56 Tsiteeri

Kohti, kust sellel mootoril õli lekkida saab, on mitmeid - nuka simmerid, vända simmer, õlijahuti, klapikambrikaane tihend, plokinaaketihend jne. Samuti tundub, et mitte iga töökoda ei oska sellel mootoril lekkeid õigesti tuvastada. Näiteks minu enda kogemus: http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=60764

Ärge saage valesti aru - tegemist ei ole läbi ja lõhki halva mootoriga, kuid võrreldes 2.8'ga pisut ebaõnnestunud on see riist küll, eeskätt just sisselase ja tarkvara. (Otsida foorumist 2.6 sisselaskega seotud jutte.)

Sellise mootoriga masina ostmiseks peab olema põhjus. Ma ise ostsin samuti teadlikult 2.6'ga masina, sest muud valikult lihtsalt ei olnud - vaja oli universaalkerega neliveolist B4'ja (sest ühegi A6 ega A4 sisse ma lihtsalt ei mahu) ning need, mis 2.8 mootoriga müügil olid, olid mujalt kipakad.
Süvenemata hetkel pakutavatesse, arvasin, et A6 osas võiks turg parem olla, kuid tuleb tunnistada et tutkit - polegi valikut.

Üldiselt, 12 klapilised 2.6 (ja ka 2.8) on kõige lihtsamad V6'd, mida VAG üldse teinud on, seega pole nende hooldus ilmselt nii kallis kui 5V'de puhul. Siiski võib selle mootori puhul õlilekete eemaldamine ja muu hooldus kujuneda kulukaks. Osalt seetõttu, et nendel mootoritel on õli lekkimine üsna tüüpiline viga ning osalt ka seetõttu, et töökodasid, kus niisuguseid mootoreid tõesti osatakse hooldada, paistab olema vähe.

Samuti kütusekulu, mis sellel mootoril on märkimisväärselt suur - ma üks hetk arvutasin, et 3.3TDI'ga A8 sõidab odavamalt kui minu 2.6 B4 (mõlemad quattrod, mõlemal juhul arvestatud tehaseandmetega)...

Kui sa tahad seda konkreetset masinat osta, kuluta 400 kuni 500 EEK kuskil pädevas kohas (audihooldus.ee näiteks) ostueelse ülevaatuse peale ja kui võimalik, lase koostada umbkaudne remondi eelarve. Korruta saadud summa mõttes kahega (alati on asju, mida kohe ei märgata) ning kalkuleeri, kas asi on ikka seda väärt.

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 10.04.09 17:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: wookie

Sellise mootoriga masina ostmiseks peab olema põhjus. Ma ise ostsin samuti teadlikult 2.6'ga masina, sest muud valikult lihtsalt ei olnud - vaja oli universaalkerega neliveolist B4'ja (sest ühegi A6 ega A4 sisse ma lihtsalt ei mahu) ning need, mis 2.8 mootoriga müügil olid, olid mujalt kipakad.

Kas sa väidad, et Audi 80 on ruumikam auto kui Audi A6?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.09 17:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cilaper
Tsitaat:

Läheb veidi offtopicuks, kuid mis seal ikka..
Summana on A6's kindlasti rohkem ruumi kui 80's, kuid loomkatsed näitavad, et 80'e rooli ma enam-vähem mahun, kuid A6 rooli mitte. Põhjuseks on A6 oluliselt laiem keskkonsool.
C4 kerega A6's saaks hädapärast ära sõita, kui rool võimalikult üles tõsta (üsna ebamugav on ja kellasid ei näe hästi, kuid läbi häda on sõidetav), samas kui C5 kerega A6's pole lootustki - isegi kui lasta iste nii taha ja nii alla, kui võimalik ning tõsta rool nii üles kui võimalik, ei mahu jalga gaasilt pidurile tõstma - rool jääb ette.

Pikkust on mul ainult 198cm - pole kahte meetritki...

Varz
huviline

Registreerunud 10.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 10.04.09 18:47 Tsiteeri

Kui oleks müügis A6 avanti 2.8 mootoriga ja manuaali siis võtaks selle kül aga mis teha pole ühtegi ja automaati ka ei taha.....

meelo
huviline

Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line

postitati 10.04.09 20:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: cilaper
Tsitaat:

Läheb veidi offtopicuks, kuid mis seal ikka..
Summana on A6's kindlasti rohkem ruumi kui 80's, kuid loomkatsed näitavad, et 80'e rooli ma enam-vähem mahun, kuid A6 rooli mitte. Põhjuseks on A6 oluliselt laiem keskkonsool.
C4 kerega A6's saaks hädapärast ära sõita, kui rool võimalikult üles tõsta (üsna ebamugav on ja kellasid ei näe hästi, kuid läbi häda on sõidetav), samas kui C5 kerega A6's pole lootustki - isegi kui lasta iste nii taha ja nii alla, kui võimalik ning tõsta rool nii üles kui võimalik, ei mahu jalga gaasilt pidurile tõstma - rool jääb ette.

Pikkust on mul ainult 198cm - pole kahte meetritki...

Ei tea, mis moodi sa seal roolitaga istud kuid ma oma 204 cm mahun ilusti C5 A6 roolitaha istuma ja nendele pedaalidele on ligipääs piisav. Audi 80-l tekib pikemal inimesel hoopis pea paigutus probleem, et vääna pead allapoole et rooli taha ära mahuks:P.

operax
huviline

Registreerunud 24.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: a4 b7 3.0tdi

postitati 10.04.09 22:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Varz
Kui oleks müügis A6 avanti 2.8 mootoriga ja manuaali siis võtaks selle kül aga mis teha pole ühtegi ja automaati ka ei taha.....

Kus sa otsid et ei leia, siin ikka paar tükki leidub http://www.auto24.ee/kasutatud/nimekiri.php?a=101&aj=&b=2&bw=89&c=&j=3&f1=&f2=&g1=&g2=&k1=12 0&k2=&l2=&m=0&n=0&h=1&i=1&p=0&ab=0&ac=0&ad=0&ae=2&af=200&ag=0&ag=1&otsi=otsi

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 11.04.09 06:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: operax
Tsitaat:
Algselt postitas: Varz

Kus sa otsid et ei leia, siin ikka paar tükki leidub http://www.auto24.ee/kasutatud/nimekiri.php?a=101&aj=&b=2&bw=89&c=&j=3&f1=&f2=&g1=&g2=&k1=12 0&k2=&l2=&m=0&n=0&h=1&i=1&p=0&ab=0&ac=0&ad=0&ae=2&af=200&ag=0&ag=1&otsi=otsi

Arvan, et teemaalgataja pidas silmas vanema generatsiooni A6-tesi. ( A100/A6 )

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Choise
huviline

Registreerunud 13.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 11.04.09 06:38 Tsiteeri

Omasin kunagi a6 c4 2,6 manuaali.Ostes oli samuti igalpoolt õline aga piisas klapikambrikaante tihendite ja roolivõimu pumba vooliku vahetamisest ning asi oli täiesti puhas.
Ei saa mina ka aru mix neid 2,6 mootoreid laidetakse,probleeme on kõikide mootoritega ka 2,8-sega.2.8 mootoril kui võtta 5V mootor on jupid lihtsalt kallimad.Kõik sõltub hooldamisest.
Olen neid muresid siin mõlemate mootoritega lahendanud ja ei saanud mitte vaiki olla!

www.choisegarage.com
Autode ringiehitus ja remont 56680156
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.9% - SQL: 57.1%]