Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Kes vastutab avarii teinud ja kindlustuse otsust ootava auto eest? (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 2584)
mjk053
huviline

Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal

postitati 21.02.11 13:09 Tsiteeri
Kes vastutab avarii teinud ja kindlustuse otsust ootava auto eest?

kasutasin otsingut kuid ei leidnud vastust. Ning enne ei hakka kindlustusele ka kirjutama sest nagunii veeretatakse süü ära. Seega kogusk enne mõtteid.

teema siis selline et juhtus avarii. Sõideti ette ja minu auto viidi süüdlase kindlustusfirma järgse remonditöökoja hoovi.

Noh siis käidi tehti pilti ja võeti seletusi jne. Siis oli 30 päeva aega kindlustusel vastata, mis autost saab. Et kas hüvitatakse auto turuväärtus või läheb sinnasamasse firmasse remonti, mille hoovil ta seisis.

Ok läks 30 päeva mööda ja tuli ootuspärane otsus et autot remontima ei hakata ja sain enamvähem keskmise turuhinna.
Autovraki otsustasin, siiski endale jätta, kuna sai soetatud samasugune auto asemele ja seega on olemas hea varuosade doonor.

Kuid kui auto sai sealtsamast remondifirma hoovist ära pukseeritud, siis avastasin koduhoovis, et läinud on jalutama hallandur, temperatuudri andur, veel mingi tundmatu andur, kõrgepinge juhe ja mingi külmkäivitus pritsepea ( hind 224 EUR). Seega kokku kahju pea 300 EURi.

Seega tekkis küsimus, et kes vastutab auto eest siis kui see ootab oma otsust taastamise kohta?

Kas omanik peab igapäev valves käima või peab vastutama heakorra eest kindlustufirma või antud remonditöökoda, kes on lepinguline partner kindlustusele?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe 2.6 V6 110kw 1995

postitati 21.02.11 13:39 Tsiteeri

Ei ole küll spetsialist ega säärase situatsiooniga kokku puutunud aga loogiliselt võtta siis sinu ees vastutab süüdlase kindlustusfirma ja juppide kadumise eest peab vastust andma remondifirma omakorda kindlustusfirmale. Küllap oli kindlustusfirma juba mainind, et läheb mahakandmisele ja nii need remondimehed nagu raisakotkad auto kallale jooksid. Nüüd pead sa kuidagi tõestama, et sa ise pole neid juppe ära kruvinud :(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q

postitati 21.02.11 20:05 Tsiteeri

Eks ta praegu on sul suhteliselt keeruline situatsioon.
Oleksid sa selle töökoja hoovis avastanud, poleks kellelgi pääsu olnud kahjude hüvitamisest- töökoda oleks pidanud kinni maksma ( kõige äärmisel juhul politsei abiga)
Kuna aga sa avastasid selle kodus, siis ei tõesta sina enam kuidagi, et need jupid töökojas maha kruvitud.
See on umbes nagu poes tagasisaadud raha pärast vaidlemine (kui kümneks minutiks ära kaod ja tagasi tuled, ei usu keegi, et valesti tagasi said. Kui aga kassa juures üle loed ja valesti on, ei ole kellelgi vaielda.)
Isiklikult läheks sinna töökotta lärmama ja karjuma, küll siis jupid ka välja ujuvad.
Kui raha tagasi ei saa, ehk avaldad töökoja nime ja aadressi, siis teavad ülejäänud foorumlased ka sealt eemale hoida ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
mjk053
huviline

Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal

postitati 22.02.11 19:43 Tsiteeri

nädalavahetusel plaanis minna ja konsulteerida antud remonditöökoja bossiga.

Eks siis näis mis saab. Kui positiivset lahendust ei leia siis avaldan firma nime ka siin ja teen politseisse avalduse, kuna see peaks liigituma juba kriminaalasja alla ja teen ka tublisti antireklaami.

Kui ikka remondifirma pakub kindlustusele teenust autode remondi, hindamise ja hoidmise näol siis peab oma tööd ka vastavalt tegema

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 22.02.11 20:41 Tsiteeri

Veidi enda kogemusest, aga see pole kindlasti puhas kuld!

Esmalt avalda, kas ala oli avalik territoorium ja ilma valveta, kinnine territoorium ilma valveta või valvatav territoorium. Kui esimene kaks varianti, siis on sama hea mis tänaval või maja valveta hoovis midagi ära pätsatakse ja sa lähed kojamehelt midagi nõudma. Minu kogemuse kohaselt kuulub auto seniks sulle, kui sa pole otsust kätte saanud ja selle masina võtmeid allkirjaga üle andnud. Seni kuni käisid läbirääkimised auto ostuhinna üle kuulus auto mulle ja ise ka vastutasin. Nii nagu olin masina võtmed allkirjaga üle andnud oli kindlustusel kole kiire paugust ära vedamisega. Hall ala jääb alati kuhugi, sellest ei pääse.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mjk053
huviline

Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal

postitati 23.02.11 12:16 Tsiteeri

hmmm

noh see ala kus auto oli on remondifirma nö sisehoov. ala on küll piiratud aiaga, kuid väravaid seal kinni ei panda.
Valve kohta ei oska öelda. St mehitatud valvet kindlasti ei ole ja vaevalt õue peal liikuvatele kassidele/koertele liikumisandureid seal pandud on.

Samas auto võtmed kästi mul küll üle anda remondifirmale, mis sai ka tehtud.

Seega selline kahe otsaga asi. Miks peaks remondifirma omama mu auto võtmeid, kui mina vastutan?
Ja kuidas saab üldse remondifirma pakkuda kindlustusfirmale teenust kui ei suuda seista auto heakorra eest?

Ehk siis kui kõik on JOKK siis peakski omanik olema valves 24/7 vist

MatuAudi
huviline

Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line

postitati 23.02.11 12:39 Tsiteeri

Mul üks juhus kus auto oli kindlustuse poolt remondis. Ning enne kätte saamist olevat nende hoovil läinud kaduma minu autol udukad. Samamoodi töökoja tagune väike parkla, iga kord kui ma seal käisin, olid suured väravad lahti. Udukate kadumist märkasid muidugi nemad, ning muretsesid ka uued udukad minu eest.
Ma isegi küsisin, et kas tõesti võib nii juhtuda? Vastati, et auto oli ninaga seina ääres, et võinuks juba mitu päeva kadunud olla. Julge siis teine kord oma sõidukit remonti viia sellisesse kohta, kus osad kaduma lähevad. :S

Defu - Matu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lkallas
huviline

Registreerunud 07.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe 2.6 V6 110kw 1995

postitati 23.02.11 13:30 Tsiteeri

Natuke selle teemaga haakuv: enamjaolt korralikud remonditöökojad pakuvad kliendile võimalust jätta auto ka nende siseruumidesse ööseks hoiule. Kes teeb seda tasuta ja heast tahtest ja kes raha eest on juba omaette küsimus.

Mõtlesin selle asja peale ja peast käis läbi selline mõttesähvatus, et kui su autol olid kõik uksed, pagass/luuk ja kapott kinni siis vaevalt mõni pikanäpumees või narkomaan spetsiaalselt halliandurit ja muud spetsiifilist asja lahti kruvima tuleb. Seda enam peab ta jamama kapoti lahti saamisega, et nendeni pääseda. See on ikka paras pusimine(eriti pimedas). Seda sai teha vaid teadlik inimene õigete tööriistadega ja ilmselt päise päeva ajal. Udukate jms välise detaili eemaldamine on ka pimedas kiiresti ja lihtsalt teostatav.

Ma kahtlustan ikkagi, et eks remonditöökoja oma personal on juppide kadumise taga.

Tuleb käia ja küsida, et kas remondimehed teavad sellest midagi. Kui ei tea siis tuleb pisut kära tõsta. Avaldada remonditöökoja nimi paljudes autofoorumites, kui julged siis võsapetsile kirjutada(meedial on päris suur mõjuvõim), politseile avaldus.

Kõik need võtted tekitavad juba nii palju probleeme firmale, et kokkuvõttes on asi lihtsam kinni maksta või jupid asemele hankida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.3% - SQL: 59.7%]