jetLine
huviline
Registreerunud 19.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 4,2 V8 q
|
postitati 15.02.11 15:26
|
|
|
Magnetiga GPS antenni paigutus A6 C6
Mul on A6 C6-l GPS antenn, mida siiani kasutasin nii, et viskasin vajadusel pagasiruumist välja magnetiga pagasiluugi külge.
Ükspäev aga organiseerisin selle tagumise akna alumisse serva nii, et see on suhteliselt taevale avatud. Kaardil näitab peale seda lüket, et ma sõidan
mööda Soome lahte 
Antenni praegusest asukohast klaasi all max 10 cm eemal pagasiluugil töötas ta ideaalselt ja nüüd enam klaasi all ei tööta, seega järeldan, et teda
hirmsasti häirib tagaklaasi soojendus.
Kuhu antenn panna, et ta oleks statsionaarselt paigas ning samas töötaks normaalselt? Olgu öeldud, et juhe ei ole just üleliia pikk.
Millised oleks head lahendused?
EDIT: GSM to GPS 
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 15.02.11 15:32
|
|
|
Miks ta peab tagaklaasi juures olema? Kõik auto gps - garmin, tomtom jne - töötavad esiklaasi all ja levi on ok, miks sul ei või ta seal armatuuri
peal olla? Seal peaks kohati magnet ka võtma.
Äkki kuhugi kojameeste plastiku alla?
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
postitati 15.02.11 15:45
|
|
|
Ei tea küll mis antennist täpsemalt juttu kuid mul autos ka GSM antenn selline ümmargune madal ja juhe järgi, oli ka armatuuri peal, kuid panin
tagumise aknaäärde plastide alla, töötab ilusti.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 15.02.11 19:32
|
|
|
Millest jutt? GSM või GPS antennist?
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 15.02.11 20:51
|
|
|
Kirjas on GSM Tegu vast ikka pigem GPS-ga ?
|
|
|
jetLine
huviline
Registreerunud 19.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.02.11 21:45
|
|
|
Pardoon, härrased!
Ma ei tea, kus mu mõte uitas, kui GPS-st GSM sai 
Ühesõnaga, seesama magnetiga GPS-antenn tundub juba originaalis taha olema paigutatud (pagassis on kogu see elektroonika krempel, k.a. navi plaadi
lugeja) ja mingit õiget kohta sellele antennile nagu ei tundugi olevat - 2 varianti, kas ripub niisama pagasiruumis, kus ta ilmselgelt ei tööta või on
tihendi vahelt väljas pagasiluugi peal, kus ta töötab ideaalselt. Ei tohiks ju olla ette nähtud, et see värk nii käima peaks?
Mul on 2 probleemi:
a) miks ta ei tööta tagaklaasi all (klaasisoojendus?)
b) kuhu ta panna, et teda ei peaks seal pagasiluugi tihendi vahelt välja vedama
Olin kindel, et ta töötab tagaklaasi all, mis tundus talle ka ainuke loogiline koht olema, aga võta näpust...
|
|
|
MartinCS
huviline
Registreerunud 28.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 BiT 232kW Oettinger + esivanema A6 C6 3,0TDI Q 171kW '07
|
postitati 15.02.11 23:04
|
|
|
Ma ei usu, et originaalis seal mingi magnetiga aretus on. Originaali antenn peaks olema see haiuime moodi jupike katusel.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 16.02.11 06:02
|
|
|
Suure tõenäosusega on Su autol erilised klaasid, mis on mingi kihiga kaetud ja see kiht takistab igasugu lainete levi. Hetkel ei tule selle klaasi
täpne nimi meelde, keegi ehk täpsustab. Esineb ka A8-tel.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.11 06:23
|
|
|
Metallikihiga solar klaaside all ei taha asjad hästi levida küll. Mobiililevi on ka auto sees viletsam, kui peale esiklaasi ka muud klaasid sellised
on. V8 mootoriga A6-l võib see ka vabalt nii olla. Lisaks siis tagaklaasil veel soojenduse metallvõrk (selgelt nähtavaid triipe tal vist enam
pole?).
Orig. on C6-l jah uimena katusel.
|
|
|
|
jetLine
huviline
Registreerunud 19.01.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.11 08:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Metallikihiga solar klaaside all ei taha asjad hästi levida küll. Mobiililevi on ka auto sees viletsam, kui peale esiklaasi ka muud klaasid sellised
on. V8 mootoriga A6-l võib see ka vabalt nii olla. Lisaks siis tagaklaasil veel soojenduse metallvõrk (selgelt nähtavaid triipe tal vist enam
pole?).
Orig. on C6-l jah uimena katusel. |
Just nii ongi, solar klaas on ees ja taga. Tagaklaasil selgeid jämedaid soojendustriipe pole, on hästi õrnalt näha väiksemad.
"Haiuime" mu autol pole, ilmselt ongi siis seetõttu asi lahendatud lihtsa magnetantenniga.
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 16.02.11 09:12
|
|
|
Kõik passiivsed antennid (k.a. gps) ja nende võimendid on sedaanil integreeritud tagaklaasi ÜLAserva ja C-piilari ülanurka. Erandiks on kombineeritud
GSM ja GPS antenn, mille puhul kasutatakse katusel paiknevat haiuime.
Avandi puhul on klaas rohkem vertikaalses kui horisontaalses asendis ja seega kasutatakse põhiliselt haiuime.
Kunagi tahtsin endale uuema generatsiooni haiuime panna, aga siis selgus, et neid on ühe, kahe, kolme ja nelja juhtmega. Variandid olid siis GSM,
GSM+GPS, GSM+GPS+Seisuküte ja oli vist veel mingi Ameerikamaa GSM+GPS+Seisuküte+SAT variant.
Uuemat haiuime sai vaadatud seetõttu, et eelmise põlvkonna katuseantennid on tänaseks kõik juba ussitanud ning kasutatuid võis vahetada iga poole
aasta tagant, et kõik funktsioonid korraga töötaks. Asi jäigi katki, kuna selgus, et raadio-osa haiuimedel enam sees pole.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.11 09:39
|
|
|
Magnetiga antenni ma siiski originaaliks ei arvaks. Võibolla on keegi mingi aeg ära vahetanud mingi suvalise sellise vastu. D2 A8-l oli antenn
klambriga pagasiluugi serva küljes ja seegi kippus vandaalidele näppu jääma, mis siis veel magnetiga kinnitatust rääkida.
Mingitel asjadel olen pagasiluugi sisse süvitatuna näinud, vist mitte Audidel.
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 16.02.11 15:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jetLine
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
pole?).
Orig. on C6-l jah uimena katusel. |
Just nii ongi, solar klaas on ees ja taga. Tagaklaasil selgeid jämedaid soojendustriipe pole, on hästi õrnalt näha väiksemad.
"Haiuime" mu autol pole, ilmselt ongi siis seetõttu asi lahendatud lihtsa magnetantenniga. |
Ega eriti muid variante ei ole kui GPS antenn tagapampri sisse panna - kui juhtme pikkus lubab.
|
|
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.02.11 22:43
|
|
|
Akna tagant sellel autol magnetiga gps vastuvõtja ei töötagi (tehase poolt täiendavad turvakiled ning topeltklaasid teevad oma töö).
Lahendus oleks tellida originaalantenn (esinduses ca 100 euri, kufatec.de ca 60-80 euri) ehk haiuim ning lasta korralikus kohas katusele paigaldada.
|
|
|