ragz
huviline
Registreerunud 23.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 07:48
|
|
|
Audi A6 2.0 TDI 2005a
Tere,
Plaanis soetada endale uus auto. Hetkel olen konreetselt välja vaadanud sellise auto
http://www.auto24.ee/used/767563
miks just see?
Sest et läbisõit on tunduvalt väiksem kui sellise hinnaklassi ja aasta teistel autode.
Kuna hetkel olen sõitnud firma autoga, siis pole harjunud auto peale raha kulutama. Niisiis tahaks, et uus auto veereks ka, et ei tekiks eriti
korraväliseid hooldusi. Kas selline auto on õige valik üldse? Arvestades läbisõitu võiks see ju oma 100 000 veel ilma probleemideta sõita?
Kus peaks laskma auto üldse üle vaadata ennem ostmist?
Kas sellise kilometraašiga peaks olema tehtud ka mingi suurem hooldus juba?
Raganr
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: G30LCI, B6,C3
|
postitati 23.09.10 07:59
|
|
|
120 000 pealt tuleb nagunii suur hooldus, rihmavahetus jm.
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 23.09.10 08:00
|
|
|
Eesti olude ja vahemaade juures peaks olema mitte ainult teoreetiliselt, vaid ka praktiliselt võimalik, et nii odomeetri näit kui ka reaalne läbisõit
nelja aasta peale on diiselautol kõigest 89000 km. On ta ju ikka uuena Eestist soetatud ?!?
|
|
|
|
ragz
huviline
Registreerunud 23.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 08:02
|
|
|
teine auto mida vaatasin on http://www.auto24.ee/used/729116
sama aasta sama mootor. Tunduvalt ilusam aga läbisõit 100 000 rohke. Samas on suured hooldused juba tehtud.
Hind on sama. Suht raske otsutada
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Auditu
|
|
ragz
huviline
Registreerunud 23.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 12:21
|
|
|
ma nüüd selles läbisõidus küll nii väga ei kahtle. Mis see diisel siia puutub? Mul on bensiiniauto ja arvestades et iga nädal sõidan tallinnast
keskeestisse ja tagasi +linnasõidud ja iga nädal üks ots pärnusse vms on minu auto läbisõit 130 000. Mu isal arvan et 10a läbisõit 200 000 mitte
rohkem
|
|
|
kiireaudi
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Sline-10; Q7 4,2 TDI; Stang-68
|
postitati 23.09.10 13:02
|
|
|
Millises läbisõidus sa ei kahtle? Sellises, et ostetakse premium klassi diiselauto koju garaaži seisma?
Minu arvates on siin 1 auto, mida valida. Teine ei kvalifitseeru 
Edit: Et teemaalgataja asjas õigesti aru saaks: Sellist läbisõitu ei ole mõtet tõe pähe võtta, nagu esimesel autol kirja on pandud. (Vabandan ette,
kui müüja suudab vastupidist tõestada)
Valida on 2-se auto või hoopiski mõne muu auto vahel.
11,823@191,5km/h
|
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
|
ragz
huviline
Registreerunud 23.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 13:22
|
|
|
ok. Mina nt ei sõida aastas rohkem kui 20 000, niiet ma ei tohiks seda autot osta? Kui osta aga ikkagi, siis panustada selle 200 000 sõitnud
peale?
millised on reaalsed hoolduskulud sellel autol?
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 13:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ragz
ok. Mina nt ei sõida aastas rohkem kui 20 000, niiet ma ei tohiks seda autot osta? Kui osta aga ikkagi, siis panustada selle 200 000 sõitnud
peale?
millised on reaalsed hoolduskulud sellel autol? |
2 liitrist ei tea, aga minul tuli eelmine aasta 3 liitrisel kuskil 7 tuhat paljalt hoolduskuludeks kuus, mõtlesin ka, et ostan 2 aastat vana auto ja
kulgen, aga ei kulge sa midagi....
|
|
|
|
ragz
huviline
Registreerunud 23.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 13:39
|
|
|
väo. 7k kuus täiesti välistatud. Kuhu see kulus?? aastas 84 000?
ise olen arvestand umbes 2 korralist hooldust aastas kokku 8k mitte rohkem. Kui sellel autol on üldiselt hoolduskulud suuremad, ei hakka mõtlemagi.
Hetkel corollal 1 korraline hooldu aastas alla 3k.
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: G30LCI, B6,C3
|
postitati 23.09.10 13:47
|
|
|
Sama ka 1.9-l A4jal, seega osta A4 .
Minu läbisõidud on ka kusagil umbes 20 000 aasta ja kulud tänu diislile imepisikesed.
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 14:09
|
|
|
ise olen arvestand umbes 2 korralist hooldust aastas kokku 8k mitte rohkem. Kui sellel autol on üldiselt hoolduskulud suuremad, ei hakka mõtlemagi.
Hetkel corollal 1 korraline hooldu aastas alla 3k. |
Umbes 20-25000 tuleb juba õlivahetuste peale, aastas 3 jooksu rehve, 3 jooksu pidurikettaid, esimesi siis, ketipingutite vahetus, käigukasti õli
vahetus, laagrid....pole arveid ees, aga nimekiri on pikk. Sellel autol vist rool ainult veel originaalis Arve saad, siis seal peal ikka summa 10 raha ja ülespoole....
|
|
|
|
ragz
huviline
Registreerunud 23.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 14:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vedru
Umbes 20-25000 tuleb juba õlivahetuste peale, aastas 3 jooksu rehve, 3 jooksu pidurikettaid, esimesi siis, ketipingutite vahetus, käigukasti õli
vahetus, laagrid....pole arveid ees, aga nimekiri on pikk. Sellel autol vist rool ainult veel originaalis Arve saad, siis seal peal ikka summa 10 raha ja ülespoole.... |
25000 õlivahetuse peale?
millest sa räägid ma ei saa aru kus sa seda vahetad või iga päev pead õli
vahetama? 3 jooksu rehve? miks? Kas tõesti kulub suvega kaks jooksu rehve või talvega 2 jooksu?. Kui jah siis sa ju lõhud seda autot ainult
kiirendades ja ratast ringi ajades. Normaalse sõiduga sõidavad ühed rehvid kaks hooaega kindlasti. 3 jooksu pidurikettaid Kui sul on manuaal siis kindlasti jah 3 sidurit ka arvestades su sõidustiili siis. Sinu auto puhul on kindlasti see kulu
sõidustiilis kinni
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 14:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vedru
vahetus, laagrid....pole arveid ees, aga nimekiri on pikk. Sellel autol vist rool ainult veel originaalis Arve saad, siis seal peal ikka summa 10 raha ja ülespoole.... |
25000 õlivahetuse peale?
millest sa räägid ma ei saa aru kus sa seda vahetad või iga päev pead õli
vahetama? 3 jooksu rehve? miks? Kas tõesti kulub suvega kaks jooksu rehve või talvega 2 jooksu?. Kui jah siis sa ju lõhud seda autot ainult
kiirendades ja ratast ringi ajades. Normaalse sõiduga sõidavad ühed rehvid kaks hooaega kindlasti. 3 jooksu pidurikettaid Kui sul on manuaal siis kindlasti jah 3 sidurit ka arvestades su sõidustiili siis. Sinu auto puhul on kindlasti see kulu
sõidustiilis kinni |
Kui sa matemaatikast vähe jagad, siis saad vast aru, kuhu........mida rohkem sa sõidad, seda rohkem sa ka maksad....kõik, mis liigub, see kulub...
....ahjaa, õli vahetades vahetan ka filtri ja välp nii 15000 km., mitte
30000
See nüüd küll pole siin minu auto teema, aga said siis väikese ettekujutuse minu kuludest.....
|
|
|
|
ragz
huviline
Registreerunud 23.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.10 14:36
|
|
|
ok. selge
ega sinu sõitmise ja autoga siis võrrelda ei tasu jah.
|
|
|