lkallas
|
postitati 07.10.09 19:43
|
|
|
6 kõlarit coupesse?
Kuna olen üsna võhik igasuguse helitehnika suhtes siis siit ka minu küsimus.
Kuidas see kompott nüüd tööle saada? kas 4 tagumist ühendada võimuga ja esimesed jäävad maki külge. Kas nii heli "fading" toimib(saab reguleerida
kas tuleb eest või tagant kõvem heli)?
Olen välja valinud sellised kõlarid ette(armatuuri sees originaalide asemele)
SXE-1025S
10 cm 2 ribaline koaksiaal,
20W RMS,
MAX80W
sageduskarakteristik: 70 Hz - 21 kHz
tundlikkus: 90 dB/W/m ;
ferriitmagnet ;
pikakiulisest looduslikust paberimassist koonus ;
neodüümmagnet ;
polüetüleentereftalaat-titaanist Balanced Dome kõrgsageduste kõlar ;
kõrgpolümeersest vahtplastist serv
Taha nö. uste sisse (seal kus coupe tagumised kõlarid on)
SPE- 13C2
Efektiivvõimsus (RMS) 30W; sageduskarakteristik 50Hz-25kHz
Lõpuks aknalauale lähevad need ovaalid:
SPR- 69LP
Tippvõimsus 275 W ; 55 W RMS ; sageduskarakteristik: 30 Hz - 30 kHz
Võimendiks on 4 kanaliline võimendi:
Alpine MRP-F300
Võimsus @4 Oom 14,4V(RMS): 4x50W; 2x150W
Võimsus @2 Oom 14,4V (RMS): 4x75W
• S/N Ratio 100dBA
• LP filter: 50-400Hz 12dB/Oct
• HP filter: 50-400Hz 12dB/Oct
• Subsonic Filter 15Hz 18dB
• Sisendi tundlikus: 0,2-4V
• Sagedusala: 20Hz-20kHz
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 07.10.09 20:01
|
|
|
Mõni näpunäide:
1. tee endale heategu ja ära retsi seda aknalaua plaati ära, sa ei taha teada kui toredat plärinat see tegema hakkab, kui sinna midagi külge
keerata.
2. millise heliseadmega sul üldse tegemist on, mis sellesse võimu hakkab asja väljastama?
3. ette armatuuri originaalaukudesse need kõllid ära peites ei jõua kõrgeid üldse praktiliselt välja .
4. kas sa oled need lihtsalt välja valinud või ka juba soetada jõudnud?
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 07.10.09 20:05
|
|
|
Ma mahutaks rohkem kõlareid...
Kui nüüd asjast rääkida, siis ei taba üldse ära, mis niipalju neil kõlareid vaja. Mul autos on tavaline kolmeribaline süsteem: klaasi juures
tweeterid, jalgadel(b4 puhul siis org kõlarite kohal) on keskmised kõlarid, ning taga lammutab üks subwoofer.
Võibolla karjumist pole ehk minu süsteemilt niipalju, kui hunniku samasuguste kõlaritega heli puhul, kuid vähemalt on eeldused olemas, et kõik
sagedused saaks välja mängitud.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
lkallas
|
postitati 07.10.09 20:11
|
|
|
Makk:
ALPINE
CDE-9882Ri
4x50W suure võimsusega võimendi; 3 liiniväljundit; Bluetooth valmidus ; AUX-IN sisendi valmidus ; USB sisend tagaküljel ; 2 realine LCD ekraan;
Puldivalmidus, rooliltjuhtimise valmidus.
Ei ole soetanud vaid plaan on selline. Uuringi kas ja kuidas.
|
|
|
Matrix
huviline
Registreerunud 13.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe
|
postitati 07.10.09 20:21
|
|
|
Enda kogemusest räägin nüüd natuke. Ise läksin peaaegu sama teed mis sina plaanid. Armatuuris vahetasin kõlarid ära, taha pagasikattesse panin ovaalid
ja need ühendasin võimuga (ovaalid mängivad alumisi sagedusi). Taga istme juures jätsin kõlarid originaalid.
Ma ei ütle, et need otsused 3 aastat tagasi valed olid, kuid soovitaks sinul teisiti. Minu puhul jäi ovaalide otsus selle tõttu, et mul pagassis
gaasiseade ja et mingigi ruum reisikoti jaoks jääks, siis otsustasin raske südamega pagasikatte kallale minna. Ütlen ausalt, minu puhul ei olnud
probleemiks mitte see, et pagasikate plärinat tekitaks, vaid lihtsalt ovaalide kaitsevõred hüppavad aegajalt lahti ja põhjustava plärinat
(esteetilisel põhjusel ei taha ilma katetetta jätta ovaale).
Ütlen ausalt, et ovaalidega sa woofri bassi kätte ei saa, kui ruumist kahju pole, pane kast pagassi mütsuma.
Omamoodi maitseasi, kuid mulle täitsa meeldis, et tagumise istme juurest ka heli tuleb (SQ mehed võivad muidugi vaielda sellel teemal).
Esimeste kõllidega aga soovitan järgmist: Piilaritesse tweeterid (või siis armatuurile, aga suunaga salongi) ja esiustesse siis kesksageduse kõlarid.
Kuna Coupe-l pole seal kõlari kohti, siis peaksid ise aretama või laskma kellelgi teha.
Ise ei ole oma helisüsteemi veel ümber teinud, kuna tahan auto enne muus osas korralikuks saada, aga lähen ilmselt siis analoogse lahenduse peale nagu
sulle välja pakkusin.
Võimude koha pealt ütleks seda, et woofrile üks ja esimestele eraldi (makil peaks siis 2 RCA väljundit olema. Tagumised originaalkõlarid on minu arust
aga mingisuguse sisse ehitatud võimendiga, sest häält nad teevad igal juhul suht hästi. Ise otsustad, kas need tahad jätta või mitte.
Igal juhul edu ehitamisel.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 08.10.09 05:51
|
|
|
Kui eelarve ei luba kompromissitult läheneda, kuid on soov siiski suhteliselt kvaliteetse väljundi järele, siis need ovaalid ja 10 cm jätad poodi.
Võtad 13 cm (ca 50W RMS), kõrvad saed maha ja uputad nad armatuuris sinna randi sisse, kus on hetkel kõlarite kattevõred. Pagasnikusse paned väikese
150W RMS wooferi koos sobiva kastiga.
|
|
|
Matrix
huviline
Registreerunud 13.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe
|
postitati 08.10.09 09:08
|
|
|
Black-iga olen täiesti nõus, selline lahenus ajaks ka asja ära. Kui aga otsustad ovaalide kasuks, siis soovitaks selliseid, mis mängiks madalamalt kui
30 ja mitte üle 20k. Mul 20-20k vahemikuga ja alguses tulid sealt tava sagedused, kuid see karjus tagant liiga palju ja keerasin bassi peale, kuid
pigem juba woofer siis võtta, sul peaks pagassis ruumi ka selle jaoks leiduma mitte nagu minul.
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line
|
postitati 08.10.09 13:08
|
|
|
Kuna mul eelmise omaniku poolt tagumine kate juba ära augustatud, siis sinna ka ovaalid jäid. Minul nad küll mingit plärinat ei tekita. Korralikult
kinnitad siis pole hullu, salongi tuleb ka heli paremini kui sealt uste seest.
Aga võimuni vedada ka esimesed kõlarid, siis heli puhtam. Ning väike subwoofer pagassi ja ajab asja ära küll. Siis pead juba hakkama muretsema numbri
laua plärisemise pärast
Defu - Matu
|
|
|
|
Caliban
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.10.09 19:14
|
|
|
Kui kellegi peaks tekkima vajadus aukudega (6x9 tolli) pagasi katte järgi siis sooviksin vahetada aukudeta katte vastu.
|
|
|
|