Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: b3 tahhokas. (Vastuseid: 4 | Vaatamisi: 1068)
killer666
huviline

Registreerunud 09.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: 89 2.3 coupe

postitati 21.07.09 16:11 Tsiteeri
b3 tahhokas.

Autoks 1991 b3 1.9 diisel.
V6tsin suure kellaga bloki välja ja panin 1990 audi 80 1.8 s bloki asemele.

K6ik muu töötab , aga tahhomeeter reageerib kyll gaasile , aga näitab tyhikäigul 5000 pööret ja gaasi andes läheb kohe l6ppu välja.

Kysimus: Millest see tahhmeeter yldse diislil neid pöördeid peaks näitama? Andureid ju pole? V6i on? KAs siis äkki generaatorist?

edit:
Tundub , et asi on generaatoris , kui rihma vilisema v6tab , siis näitab pöördeid vähem.
Ilmselt siis äkki mul vale pingeregulaator v6i siis lihtsalt genekas mingi kamm sees.

Nu targad mehed , kus te olete?

Tegin kuu tagasi diislinurka teema , aga kui m6nel model igav hakkab v6ib ära kustutada tolle sealt, kuna ilmselt elektroonikud seda ei loe.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
S.Lumi
huviline

Registreerunud 05.05.13
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.13 18:11 Tsiteeri

Tõstan vana teema, kuna mure sarnane. Autoks Audi 80 B3
Nimelt tahhomeeter näitab mida pähe tuleb ja üldiselt 5000+ rpm-i
Kuna signaal tuleb genekalt, siis esmalt uurisingi seda. Laadimine korras ja kolmandast signaali otsast tuleb alalisvoolnuna mõõtes 7,5 ja vahelduvana 17V. Proovistin teist samasugust genekat ja seal sama. Kontrollisin üle pistiku ja sinna jõudis ka täpselt see sama 7,5 või 17V vahelduvvooluna. Proovisin teist kelladeplokki, käitus täpselt samamoodi. Oli veel üks veidi vigane diisli kelladeplokk ja sellega käitus tahho ka samamoodi. Seega oleks nagu kõik proovitud. Või on veel midagi, mida võiksin proovida?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ccayser
huviline

Registreerunud 27.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 1.6 TD

postitati 29.11.13 19:23 Tsiteeri

Vastuseks teema algatajale: bensuka kellad ei sobi dislale 1:1 peale. Mina modisin endal kellade plokis midagi ringi, et saaks õiget pööretevahemikku näitama. Kusagil tuli muuta mingisuguse takisti väärtust kas suurendada või vähendada. Kahjuks peast ei oska ma öelda, kus täpselt ma mida tegin, aga tean, et asi on tehtav.
Kui mälu ei peta, siis kusagil tahhoka skeemis peaks olema sagedus-pinge muundur (frequency to voltage converter) ning seal skeemis tuli ühe takisti väärtust muuta. Rohkem kahjuks praegu peast öelda ei oska.

S.Lumi
huviline

Registreerunud 05.05.13
Kasutaja on eemal

postitati 30.11.13 07:58 Tsiteeri

Aga kas muidu need voldid on õiged? Üks kelladeplokk mida proovisin oli diisli oma ja sellega ka näitas lambi numbreid. Ja mitte lihtsalt rohkem või vähem, vaid üleüldse. Andsid gaasi ja tahho langes ja jälle vasutpidi.

pionerfreak
huviline

Registreerunud 17.10.13
Kasutaja on eemal

Auto: C5 1.8TQ

postitati 30.11.13 16:01 Tsiteeri

Ma segan ka natuke vahele, looda et keegi ei pahanda. Mure siis sarnane et panin 80 b3-le audi coupe kellaploki aga tahaks et pöördeid näitaks 1.8 mootori mitte 2.6 mootori oma. Või saab selle paika nii nagu ccayser rääkis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 18.4% - SQL: 81.6%]