Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Liiklemine avariilise sõidukiga (Vastuseid: 41 | Vaatamisi: 7980)
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 06.03.09 09:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: laur
Samas suvel nägin ma piisavalt selliseid tüüpe kes sõitsid ilma stangeta ringi Tartus.
Toon selge näite sellest enda kogemustest. Sõitsin kaks aastat tagasi oma bmw-ga ringi mingi kuu aega ilma stangeta. Isegi dokumente korra kontrolliti aga ei öeldud midagi, et stanget pole. Samas teistkordsel peatamisel sama ekipaas peatas kinni teisel päeval ja küsimus oli, mis stangega juhtus. Kui selgitasin, et remondin ja vaja sõita siis tehti viimane hoiatus, muidu saadavad korduvülevaatusele ning pidas loengu miks ei või. Sõber kirjutas hoiatuseks politseiautos kunagi isegi kirjandi selle kohta miks ei tohi esituleklaas katki olla. Nii et on normaalseid nn. mente on ka olemas kui ise lärtsuma ei hakka.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.09 09:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Teemasse ka midagi, kõik on juba eelnevate kasutajate poolt ära öeldud :D
Pakun välja, et siin polegi teemaalgatajale rohkem kellegil lisada kui tehku parem auto korda, et lihtsalt ära hoida ebameeldivaid lisakulusid. Ja miks ei tohi avariilise autoga liigelga, siis see kõik eelnevalt selgeks tehtud. Ärge palun mõelge ainult ütlusele "auto on sõitmiseks"

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
huljes
huviline

Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q

postitati 06.03.09 09:51 Tsiteeri

Esituleklaasi kohapealt peeti vist mind silmas.
Esituli on täiesti terve, suunatule klaas on pooliku klaasiga, kuid samas töötab korralikult ja mustust eessõitvalt autolt sisse ei loobi, ei ole hetkel seda põhjust vahetada ja ei plaanigi enne kevadet.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 06.03.09 09:52 Tsiteeri

Mina näen seda asja niimoodi, et tuled ja klaasid võiksid ikkagi terved olla, stanged küljes ja numbrid puhtad, aga kui tegu on mingi suvalise liistu puudumise või kerge muljumisjäljega, siis on tegu pigem väikelinna sheriffi nokkimisega. Mul on peres ühe auto katuses pudeliga visatud pisike mõlk, kas nüüd on kohe liiklusest kõrvaldamine? See värk ongi subjektiivne mingis osas, sest juriidiliselt oleks justkui täke kapotis ka samaväärne suurema mõlgiga.

Ja keegi siin viitas, et politsei ei saa enam preemiat. See on üldse eraldi teema. Preemiat mille eest, krt küll? Oma töö tegemise eest? Politseitöö ei tohikski olla võrreldav näiteks müügitööga, kus saab tulemuspalka. Politsei ei tohikski preemiat saada üleüldse minu meelest. Sama hea oleks, kui arstid hakkaksid preemiat nõudma, puhtalt selle eest, et nad oma tööd teevad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
paukpadrun
huviline

Registreerunud 20.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b6, Cabrio

postitati 06.03.09 10:16 Tsiteeri

Mõned aastad tagasi, oli ühel autol tagumine uks mõlkis, ja nii palju, et pahtel ka midagi ei aitanud, ülevaatusel ütles ülevaataja sellekohta, nii et kuidas kellegile meeldib, ja see uks küll probleemiks ei tulnud, ja mendid ka ei nokkinud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
vreps
huviline

Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu

postitati 06.03.09 14:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: priidik
Tsitaat:

Huvitav - miks peaksin mina oma isiklikust ajast ja oma isiklike vahenditega riigi omandit kasima? Nimelt ei osta ma ju neid numbrimärke - ma maksan selle eest riigilõivu. Seega kuuluvad need riigile. Seda kinnitab ka tõik, et autot maha kandes tuleb ka reg. numbrid riigile tagastada.
Ja kas riik on nõus selle kasimise eest kompensatsiooni maksma? Näiteks arvutan oma auto pindala ning leian numbrimärgi suhtelise osa oma auto pindalast. Kui nüüd autot pesulas lasen pesta, siis selle protsendi osas kõsin riigilt raha tagasi.
(tean, et põhimõttelisus on VÄGA kallis luksus - aga mida juristid sellise asja kohta küll kostaksid?)

Ja palju maksab autokasutaja riigile kompensatsiooni selle eest, et enda sõidukiga teeliikluses osaleb, naelrehve kasutades asfalti üles koorib, heitgaase ilma paiskab jne. Kord aastas ülevaatus ja aastane kindlustusmakse ei kata seda igapäevast kahju, mis ühe autoomaniku poolt tekitatakse. Numbrimärgi loetavuse nõue tuleneb ikka eelkõige asjaolust, et vajadusel tuvastada sõiduk (tagamaks inimeste turvalisus), mitte kellegi kiusamiseks. Keegi ei käse autot või selle numbrimärki pesulas pesta, statoilist saab tasuta paberit.

Teemasse ka midagi, kõik on juba eelnevate kasutajate poolt ära öeldud :D
Autokasutaja maksab vägagi suurt kütuseaktsiisi ja sellele lisanduvat käibemaksu. Paraku kasutatakse neid makse, mis peaksid teede heakorda laekuma hoopis teiste aukude lappimiseks.

arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 06.03.09 15:19 Tsiteeri

Verps jõudis ette :)

;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
husta
huviline

Registreerunud 17.04.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi100 2.3 c4

postitati 09.03.09 20:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: juks11
Tegelikult on asi ka selles, et kui mõlk või mõni muu kahjustus põhjustab teravaid nurki siis on see ülimalt ohtlik kokkupõrkel inimesega.

Ehk kes siis tahab selliselt autolt lööki saada millel on veel üliterav nurk kuskil, ehk siis lisaks autoga kokkupõrke paugule lõigatakse sind veel noaga pooleks!?

Ehk siis mõtleme natukene kaugemale ette kui vaid nii kitsarinnaliselt.

Teravaid nurki ei ole on vaid ukse sees sissepoole mõlk ja poritiivas suhteliselt väike mõlk isegi taastatav.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
husta
huviline

Registreerunud 17.04.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi100 2.3 c4

postitati 09.03.09 21:03 Tsiteeri

Käisin nüüd spetsiaalselt autokooli õpetajalt küsimas et kuidas selle asjaga lood on ja tema ütles et selle eest ei saa midagi teha. Puhas nokkimine noore juhi kallal.

nug8
huviline

Registreerunud 28.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: a6 c7 2.0 tdi 2013

postitati 09.03.09 21:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: pampkuri
LE s sulaselgelt kirjas et avariitunnustega autoga liikluses osalemine on keelatud.

Mis siin enam vaielda...

meelisk
huviline

Registreerunud 05.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 09.03.09 23:24 Tsiteeri

Aga kui mul on mõlemad peeglid varastatud?
Pole avariid olnud...
Mida kostate teie selle peale?

Märkus moderaatorilt: Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna järgmine hooletult tehtud postitus läheb kustutamisele! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
exess
klubiliige

Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a

postitati 09.03.09 23:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: meelisk
aga kui mul on mõlemad peeglid varastatud...
pole avariid olnud...
mida kostate teie selle peale... ?

Et pane oma rahakott valmis kui mõnele silma jääd:D

Pisike punane putukas
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Meevaras
huviline

Registreerunud 18.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: Seat Inca 1,4

postitati 09.03.09 23:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: nug8
Tsitaat:
Algselt postitas: pampkuri
LE s sulaselgelt kirjas et avariitunnustega autoga liikluses osalemine on keelatud.

Mis siin enam vaielda...

Küsimus ongi ju selles et LE ei sätesta nii täpselt mis need avariitunnused on. Kas praoga suunatuleklaas on avariitunnus või mitte? Kas väike mõlk, mille on tekitanud katuselt kukkuv jääpurikas on avariitunnus? Kuhu on tõmmatud piir mis on avariitunnus ja mis mitte?
Paar sarnast kogemust endalt. Kunagi sai sõidetud Fordiga ligemale kuu aega ilma stangeta ja läbitud selliselt ka ülevaatus sest remondimees ei suutnud kokkulepitud ajaks oma tööd ära lõpetada(stanget värvida). Ülevaatusel mainiti tõesti et avariitunnustega auto ja läks kirja lehele KERE-PISIVIGA aga kuna rohkem vigu polnud siiś sain läbitud.
Teine lugu oli eelmine aasta nädal enne jaanipäeva audiga,kui sain kitsele pihta. Tulemuseks siis puruks parem esimene tuli, udutuli ja suund, parem tiib mõlkis ja stangel värvikahjustused. Igaks juhuks sai helistatud ka politseisse sest avariitunnustega auto ja pole just lihtne seletada kui samal ööl äkki kuskil mõni inimene alla aetud. Politsei kohale ei tulnud, õeldi et kui saan ise liikuma siis andku minna. Sai sõidetud sellise autoga pea nädal aega enne kui uued tuled kätte sain ja korduvalt ka politseil nina alt läbi sõidetud, kuid mitte kordagi kinni ei peetud. Kuskil kuu aega hiljem kui juhuslikult tavakontrolli käigus kinni peeti siis küsiti et kas sain jaanipäevaks šašlõkki. Edasise jutuajamise käigus selgus et mind ei peetud kinni tulede puudumise pärast kuna neil oli teada mis juhtus, kui ma poleks õnnetusest teatanud siis oleksid nad igal juhul kinni pidanud ja uurinud miks liiklen sellise sõidukiga. Seega sõltubki justnimelt kõik politseinikest kes sind kinni peavad, mina küll ei usu et normaalse suhtumisega sind peedistama hakatakse aga loomulikult on muidugi mõni kibestunud erand kellel on s**t päev. Tiib muideks siiamaani mõlkis ja värvikahjustused parandasin ajutiselt kollase aerosooliga kuna pole olnud aega/raha/pealehakkamist neid korda teha aga mitte ühtegi korda pole kinni pidades nende kohta sõnagi õeldud.

edit: to Meelisk
Ma kardan et see vist jah ei päästa sind muidu ma oleks ammu oma auto alt katalüsaatorid ära varastanud.

don`t drive faster than your quardian angel can fly!
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 10.03.09 07:53 Tsiteeri

Aastaid tagasi sõitsin pikema aja vältel igapäevaselt venna hvordiga millel ei olnud ühtegi tervet kereplekki, masin ei näinud esteetiline välja isegi kaugelt vaadates.:D Millegipärast alati peeti miilitsapatrullide poolt kinni ning vähemalt ühel korral ütles miilits, et ta ei usu, et see masin ülevaatusel käinud on.:D Mingit alust sellise masina kordusülevaatusele saatmiseks ei ole sest mõlgid ei pea ilmtingimata avariitunnused olema.:D

Ehk on teemaalgataja mingil muul põhjusel väikelinna miilitsale silma jäänud ja mõlke kasutatakse lihtsalt põhjusena miks kinni pidada?

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Auditehh
huviline

Registreerunud 20.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: Tid

postitati 14.04.09 15:06 Tsiteeri
Liiklemine avariilise sõidukiga

Kasutasin otsingut, kuid päringule ei tulnud ühtegi sobivat vastust.

Laupäeval sõitis ATV mulle tagant sisse, politsei käis kohal ja fikseeris olukorra. Asjad ka juba kindlustuses ja tegelevad sellega. Kas tohin sõita katkise tulega seni kaua kui kindlustus asja korda ajab ja auto remonti läheb ? Liikluseeskirja järgi sellise autoga sõita ei tohiks aga kui uue tule ostan siis maksan ise asja eest mida tegelikult mul vaja ei lähe , sest kindlustus peab selle mulle hüvitama. Praegu pole veel politseinikega probleeme ette tulnud kuid liiklusõnnetuse kohta käiv paber on autos kaasas kui neil küsimused peaksid tekkima.

http://www.mybloop.com/auditehh/audi/mats_jpg

Edit by Black: Liitsin eelneva teemaga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TarvoL
huviline

Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 14.04.09 15:30 Tsiteeri

Pakun et sellise tulega sa eriti sõita küll ei tohiks. Võibolla annaks teibi vms. kinni lappida et ikka punaselt/kollaselt põleks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
kultz
huviline

Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.04.09 20:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Auditehh
Kasutasin otsingut, kuid päringule ei tulnud ühtegi sobivat vastust.

Laupäeval sõitis ATV mulle tagant sisse, politsei käis kohal ja fikseeris olukorra. Asjad ka juba kindlustuses ja tegelevad sellega. Kas tohin sõita katkise tulega seni kaua kui kindlustus asja korda ajab ja auto remonti läheb ? Liikluseeskirja järgi sellise autoga sõita ei tohiks aga kui uue tule ostan siis maksan ise asja eest mida tegelikult mul vaja ei lähe , sest kindlustus peab selle mulle hüvitama. Praegu pole veel politseinikega probleeme ette tulnud kuid liiklusõnnetuse kohta käiv paber on autos kaasas kui neil küsimused peaksid tekkima.

http://www.mybloop.com/auditehh/audi/mats_jpg

Sellise tulega ei tohiks Sa mitte mingiljuhul sõita. See, et ei või osta uut tuld, kuna mõtetu ost, siis kindlustuses pildid ja vigastused registreeritud. Ning kui ostad tule, siis arve esitamisel kompentseeritakse varuosa. Ja alati on võimalus kindlustuselt küsida mis võimalused on. Seadus ei luba ka ilma stangeta sõita ja kui liiklusõnnetuse tagajärel on stange kasutuskõlbmatu, siis pead sõiduki seisma panema kui uut ei raatsi osta. See, et keegi põhjustas Sinu sõidukile avarii ja lõhkus tule, ei luba liigelda ikkagi sellises olukorras tulega.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 47.4% - SQL: 52.6%]