Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Liiklustrahvid välismaal. (Vastuseid: 46 | Vaatamisi: 8405)
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 04.11.07 08:18 Tsiteeri

See suunatule näitamine ununeb neil linnast väljas ssõites ära. Lihtsalt vajuvad ühest reast teise. Aga helsinki vahel ma probleemi ei näe, näidatakse ilusti suunda, jäädakse vastu tulles seisma ja antakse täis tuledega märku et, tee oma manööver ära. Siis pääsevad ka teised minu taga liikuma. Reastudes reeglina lastakse ilusti vahele. Kui fooris süttib roheline hakatakse kohe sõitma ja vajutatakse kaasi ka, et teised ka rohelisega üle jõuaksid. Mitte nagu meil, et kui roheline siis hakatakse alles käigukangi otsima. Ning liikuma hakates, sõidetakse nagu üksi oleks seal foori taga. Suurematel maanteedel lasevad ka +20 üle ja kõik sujub. Ühesõnaga eestiga võrreldes on lust ja lille pidu. Millegi pärast eestis ei suju. Aga trahvidega on nii, et kui ikka lipik hommiku akna vahel, siis tuleb ära maksta. Ei unusta seda keegi seal.;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Audiamus
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 25.11.09 21:41 Tsiteeri

Nüüd ka Helsinkis taas ringi liigeldudning jutud soomlaste liikluskultuurist veidi üllatavad. Suunatuld ei näita siin vist keegi (väga üksikud), üldiselt muidugi liigeldakse korralikult, kuid kiirust ületatakse massiliselt-- ühesõnaga ei midagi erilist.Millest aga kirjutada tahtsin, oli see, et kui teine kord Soomes pargite, siis vaadake, et omas suunas sama suunda. Juhtus siis sedasi, et sai pargitud teadmatusest vastassuunda, kuna niigi väheste parkimiskohtade hulgast leidsin juhuslikult ühe vaba koha ja tuli kiiresti parkima asuda. Isegi parkimisrahad ei jäänud Helsinki linnal saamata. Mis aga vihastab on see, et tagasitulles leiad ikka kviitungi kojamehe vahelt, kuigi enda arust tegid kõikvõimaliku, et oleks korrektselt pargitud. No mitä v...u mä kysyin. Ühesõnaga esimene päev selline turistivaenulik suhtumine ametniku poolt. Kuna ma hetkel end küll süüdi sellises idiootses juhtumis ei tunnista, kuna kedagi ma ei seganud, kõik oli makstud, ainult auto oli suunaga teist pidi, siis kahjuks ma siit vastust ei saanudki lõplikult. Niipalju siis sain selgeks, et EI OLE MÕTET MAKSTA PARKIMISTRAHVI? Ärge saage valesti aru, kui ma oleks ise midagi tahtlikult valesti teinud, siis ma tunnistaksin seda viga ja tasuksin, kuid kus kurat peab võõramaalane kõik peensused liikluskorralduses üles leidma.Soome sai oma parkimisrahad ja iga asi ületab oma piirid kord. V-o ma lasin kraanaga auto teistpidi kohale tõsta, mitte ei sõitnud. Kui ei maksa seda trahvi, siis ega ei tohiks midagi juhtuda jah? Samas pekkad ise rikuvad massiliselt eeskirju, ei ole nad ise puhtad midagi ja keegi neid ei trahvi. Kui keegi oskab seda täpselt öelda, kas hiljem piiri ületades probleeme ei tule? Ühesõnaga: tänavad on aukus keskajast, majad on koledad, tänavanimesid keegi kurat lugeda ei näe, aga turiste kimbutatakse nii mis haige, suht haige kitsarinnaline suhtumine!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT

postitati 25.11.09 23:34 Tsiteeri

Abiks oleks olnud Top Geari saatest tuttav isend.

http://farm4.static.flickr.com/3523/3941377549_7e3da6952c.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 26.11.09 06:46 Tsiteeri

Tahaks öelda ashi kibestunud jutule, et ka soomlased tarbivad hullult "lõvipasteeti" praamil olles. Sõidavad laevalt siin maha ja on hoopis teised inimesed, kui seda kodumaal! Aga nii on vist reeglina kõikide inimestega?

Parkimistrahvidest niipalju, et kui parkimine on vigaselt korraldatud (puuduvad õiged märgistused ja standartitele vastavad tähised), siis mina olen alati vastu vaielnud/maksmata jätnud. Kiiruse ületamise oranzhe fläshe on Saksamaal kah juhtunud, aga pole ühtegi teadet saadetud koju. Ilmselt siis ei viitsita välismaalastega jageleda. Poola kastidel pole nähtaval valgusepiirkonnas fläshe täheldanud. Kuigi ka seal on juhtunud, et mõnda piirangusse on sisenetud kiiremini, kui peaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
vedru
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Auditu

postitati 26.11.09 07:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Audiamus
Nüüd ka Helsinkis taas ringi liigeldudning jutud soomlaste liikluskultuurist veidi üllatavad. Suunatuld ei näita siin vist keegi (väga üksikud), üldiselt muidugi liigeldakse korralikult, kuid kiirust ületatakse massiliselt-- ühesõnaga ei midagi erilist.Millest aga kirjutada tahtsin, oli see, et kui teine kord Soomes pargite, siis vaadake, et omas suunas sama suunda. Juhtus siis sedasi, et sai pargitud teadmatusest vastassuunda, kuna niigi väheste parkimiskohtade hulgast leidsin juhuslikult ühe vaba koha ja tuli kiiresti parkima asuda. Isegi parkimisrahad ei jäänud Helsinki linnal saamata. Mis aga vihastab on see, et tagasitulles leiad ikka kviitungi kojamehe vahelt, kuigi enda arust tegid kõikvõimaliku, et oleks korrektselt pargitud. No mitä v...u mä kysyin. Ühesõnaga esimene päev selline turistivaenulik suhtumine ametniku poolt. Kuna ma hetkel end küll süüdi sellises idiootses juhtumis ei tunnista, kuna kedagi ma ei seganud, kõik oli makstud, ainult auto oli suunaga teist pidi, siis kahjuks ma siit vastust ei saanudki lõplikult. Niipalju siis sain selgeks, et EI OLE MÕTET MAKSTA PARKIMISTRAHVI? Ärge saage valesti aru, kui ma oleks ise midagi tahtlikult valesti teinud, siis ma tunnistaksin seda viga ja tasuksin, kuid kus kurat peab võõramaalane kõik peensused liikluskorralduses üles leidma.Soome sai oma parkimisrahad ja iga asi ületab oma piirid kord. V-o ma lasin kraanaga auto teistpidi kohale tõsta, mitte ei sõitnud. Kui ei maksa seda trahvi, siis ega ei tohiks midagi juhtuda jah? Samas pekkad ise rikuvad massiliselt eeskirju, ei ole nad ise puhtad midagi ja keegi neid ei trahvi. Kui keegi oskab seda täpselt öelda, kas hiljem piiri ületades probleeme ei tule? Ühesõnaga: tänavad on aukus keskajast, majad on koledad, tänavanimesid keegi kurat lugeda ei näe, aga turiste kimbutatakse nii mis haige, suht haige kitsarinnaline suhtumine!

Kui Sa tahad nüüd täpselt teada, siis see Su oma südametunnistuse asi, kuidas magada saad:D. Tegelikult Soomes enam võla vanglat pole, nii, et võid ta rahus maksmata jätta, ei juhtu mitte midagi ja lõpuks ta aegub. Teiseks, kui oled saanud kohtust rahalise trahvi, siis see tasub maksta, sest see ei aegu ka 30 aastaga ja riik tahab seda raha saada. Ja kui maalt lahkudes lüüaksegi su pass läbi, siis pääsed maalt ikka välja, uue makse korraldusega, kuna puudub võlavangla:D, vastasel juhul oleks see Eestlasi täis:o

villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 26.11.09 09:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Millest aga kirjutada tahtsin, oli see, et kui teine kord Soomes pargite, siis vaadake, et omas suunas sama suunda. Juhtus siis sedasi, et sai pargitud teadmatusest vastassuunda, kuna niigi väheste parkimiskohtade hulgast leidsin juhuslikult ühe vaba koha ja tuli kiiresti parkima asuda.

Vastas suunda parkida soomes ei tohi. Eks seal ole liiklus ohutust silmas peetud. Ise tegin kunagi sama lükke, aga üks somm õnneks mainis mulle enne kui õudsin auto juurest ära minna, et trahv on kiire tulema. Sama asi võiks eestis ka olla, sõidetakse nii nagu pähe tuleb ja pimedal ajal seistakse valel pool teed tuled peal. Ei ole just meeldiv sellisest autost mööduda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jyri172
huviline

Registreerunud 15.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi a6 1,8t man c5

postitati 26.11.09 10:16 Tsiteeri

Mul aastast täpselt 9.1.2007 ja 10.1.2007 soome parkimis trahvid.. Pole maksnud ega midagi teinud ... Aga noh mul seda autot enam pole siis ei saa nad enam mulle midagi teha! :P Ühe trahvi sain 40 ja teise 50 euri ...

audi on auto :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 26.11.09 11:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: villu157
Tsitaat:
Millest aga kirjutada tahtsin, oli see, et kui teine kord Soomes pargite, siis vaadake, et omas suunas sama suunda. Juhtus siis sedasi, et sai pargitud teadmatusest vastassuunda, kuna niigi väheste parkimiskohtade hulgast leidsin juhuslikult ühe vaba koha ja tuli kiiresti parkima asuda.

Vastas suunda parkida soomes ei tohi. Eks seal ole liiklus ohutust silmas peetud. Ise tegin kunagi sama lükke, aga üks somm õnneks mainis mulle enne kui õudsin auto juurest ära minna, et trahv on kiire tulema. Sama asi võiks eestis ka olla, sõidetakse nii nagu pähe tuleb ja pimedal ajal seistakse valel pool teed tuled peal. Ei ole just meeldiv sellisest autost mööduda.

Meil on tegelikult suht sarnaselt:

Tsitaat:
§141. Asulateel tuleb sõiduk peatada või parkida sõiduteel selle parempoolse ääre lähedal või parempoolsel teepeenral nii, et jalakäijale jääks teepeenral vabaks vähemalt 0,75 m laiune käiguriba. Sama korra kohaselt tohib asulas sõidukit peatada ja parkida ka tee vasakul poolel ühesuunalisel teel ja sellisel kahesuunalisel teel, mille keskel pole trammiteed ning kus mõlemas suunas on üks sõidurada, mida teineteisest eraldab katkendjoon või mille puudumisel sõidutee on alla 9 m lai, arvestamata sõiduteelaiendina ehitatud parklat.

§145. Asulavälisel teel tuleb sõiduk peatada või parkida parempoolsel teepeenral. Kui seda nõuet ei ole võimalik täita, peab sõiduk asuma teel võimalikult paremal.

Ma tean, et selle eest on ka siin trahvi tehtud. Mul pole kunagi pähegi tulnud ninaga vastassuunda parkida. Sel juhul keeran ringi ja pargin nii.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.09 13:40 Tsiteeri

Juhtus omal ka kunagi Helsinkis nii, et parkisin vales suunas maja ette teiste vahele ja kojamehe vahele jäeti kiri:"Tagurpidi pargivad vaid ryssät."Ju siis oli leebe parkimiskontroll.Rohkem pole enam valesti tahtnud parkida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 27.11.09 14:17 Tsiteeri

Soomet ei oska õelda aga 5aastat tagasi sain 2 parkimis trahvi Norras. Auto ei olnud pargitud küll keelualasse vaid ülekäigu rajast ei olnud päris 5 m. Asi polnud selles,et ma seda ei teadnud vaid lihtsalt töölt tulles ei olnud võimalik isegi teistesse tänavatesse parkida (oslo kesklinn) ja kaua sa ikka tiirutad linnas. Esimene kord oli auto ja ülekäigu vahele jääv vahema ca 2,5m ja teine kord ainult 0,5m alla 5 meetri.Ei uskund,et selle 50 cm pärast ajusi k..a hakatakse. Ja siiani pole nende trahvide mitte maksmise pärast probleeme olnud :P ptui,ptui,ptui

green19
huviline

Registreerunud 22.03.09
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 4.2Q, MB Vito

postitati 27.11.09 14:40 Tsiteeri
Parkimis trahv

Kuna töötan 2.aastat soomes tean rääkida et meie firma sõidukid on kõik kümmneid trahve saanud parkimise eest-need ilusasti pakitud kviitungid rändavad kõik prükkarisse ja probleeme ei ole kunagi olnud!
Peasi et sellisesse kohta ei pargi kust see ära teisaldatakse-siis lihtsalt pead maksma et suksu kätte saada:P
Üldiselt on veel nii kh et kortermajade esine peab hiljemalt 7-ks autodest tühi olema muidu saad jälle sako:D

Kokkuvõtteks: Pargi kuidas tahad-kviitungi saad nagunii:cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kuldar21
huviline

Registreerunud 17.10.09
Kasutaja on eemal

postitati 27.11.09 17:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Pikkpoizz
Point ongi selles et Falck seal ka erafirma ja erafirmal ple seaduse järgi õigust trahvi nõuda välisriigi masinalt. See kehtib ainult siis kui sul lipik kojamehe vahel ja politsei ei ole asjasse segatud. Liiklus jne on teine asi.

Vabandust, aga era firma ei nõuagi seda sisse.. Sisse nõuab üld juhul 1-1.5 kuupärast eesti inkasso mis on kusagil 2 korda suurem.... Sama on ka soome, vene, poola, jne... autodega kes on eestis trahvi saand.

weix
huviline

Registreerunud 18.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 28.11.09 07:39 Tsiteeri

Selle vältimiseks kasutatakse ilma eurotähisetta numbreid ja EST kleebis on kindalaekas(politsei huvi rahuldamiseks). Numbrid saad nii, kui tellid nn Parkimisnumbrid. Sellega õnnestub vältida välismaal kiiruskaameraid ja parkimistrahve.

Endalegi on Roosis pandud kaks korda kviitung asja eest, millest mina aru ei saa. Näiteks kohas, kus on 3 tundi tasuta ja parkimise algusaeg on märgitud...

Siiani pole parkimistrahve välja nõudma hakatud. Seda olen näinud kuidas kiiruskaamera foto Saksast koju jõuab.

Veiko

jyri172
huviline

Registreerunud 15.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi a6 1,8t man c5

postitati 28.11.09 08:13 Tsiteeri

Saksamaal jah kui kiiruskaamera pildi ära teeb saadetakse siia.. Sellest trahvist ei pääse ka..

audi on auto :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Audiamus
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 28.11.09 11:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kuldar21
Tsitaat:
Algselt postitas: Pikkpoizz
Point ongi selles et Falck seal ka erafirma ja erafirmal ple seaduse järgi õigust trahvi nõuda välisriigi masinalt. See kehtib ainult siis kui sul lipik kojamehe vahel ja politsei ei ole asjasse segatud. Liiklus jne on teine asi.

Vabandust, aga era firma ei nõuagi seda sisse.. Sisse nõuab üld juhul 1-1.5 kuupärast eesti inkasso mis on kusagil 2 korda suurem.... Sama on ka soome, vene, poola, jne... autodega kes on eestis trahvi saand.

Aga on Sul kindlaid andmeid selle kohta, et asi nõudmiseni jõuab? Keegi pole siiani seda üheski postituses maininud. Kui oleks nõutud, siis oleks vist ka eelnevatelt postitajatelt nõutud või kuidas Sa seda kommenteerid? Ja mille alusel nad nõuavad, kui näiteks tõesti keegi on trahvi ära näpanud kojamehe vahelt?

To Black: tänud eeskirjade meeldetuletamise eest ( pidingi sealt uurima ise ka veel üle), samas siit ei lugenud kuskilt välja, et Eestis sedasi parkida ei tohi. Auto võib ka vastassuunaliselt parkida. Tõsi ta on, et esimese asjana sai turistiinfost läbi mindud ja sealt brozhüür liiklemisest soomes välismaalasele võetud, kuid tol hetkel pilk peale viskamata jäetud. Hiljem lugedes parkimise osa, tuligi välja kurb tõsiasi, et esimese asjana oli ära mainitud, et sedasi parkida ei tohtinuks. Samas nagu mainisin, siis võimatu on kõigisse üksikasjadesse süveneda.

Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 28.11.09 16:58 Tsiteeri

Tegelikult on enamus liikluseeskirja nõuded parkimisele üleeuroopaliselt sarnased, kuid erinevates riikides pööratakse erinevat tähelepanu. Soomes on jah väga karmi kontrolli all vastassuunaline parkimine. Samuti ei kuulu Soomes pakiauto sõiduautode klassi. Seega kui parkimiskohal on sõiduauto pilt ja lisatahvel "henkilöauto", siis pakikas saab seal trahvi-olen saanud. Sellised parkimiskohad on reeglina teepeenartele rajatud laiendustel.
Samuti pakikas ei tohi Soomes sõita suvel kiirteel lubatud 120km/h. See on ääretult keeruline küsimus ja tekitab palju vaidlusi, kuna see Soome nõue on erinev muust Euroopast. Kuid Soome liikluspolitsei käest on see järele küsitud ja vahelejäämisel sõltub kõik sinu selgitamisoskusest. Tegelikult on ka autopassis sõidu ja pakiautole erinev kategooria ehk M1 JA N1. Nii, et näiteks võtad rendibussi Mersu Sprinter ja arvad, et sõidad Lahti kiirteel 130km/h-tegelt ei tohi. Samuti sõiduautohaagisega on 80km/h, aga kas mõni eetlane sellest kinni peab.
Pole ju ime, et käesoleval suvel kui meediast käis läbi tõik, et välismaalastest rikub liikluseeskirju Soomes kõige rohkem eestlane, on see tõsi. Mäletamistmööda olid teisel kohal venelased, kuid rikkumist arv oli poole väiksem. Arvestades ida-Soome aladel suhteliselt massilist Vene numbrimärgidega sõidukite ringiliikumist, siis arvan et suhtarvuna rikub keskmine eestlane 4-5korda rohkem reegleid kui "ryssä". Mainitud on ju alati, et venelane kardab trahvi saada, kuna muidu ei saa ülde üle piiri enam.

Tier
huviline

Registreerunud 15.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 2.0E 83 kW

postitati 30.11.09 08:58 Tsiteeri

Tsitaat:
küsiks korraga siin ära kas kellegil on kogemusi/infot lätis saadud kiirusetrahvi koha pealt. umbes 4 aastat vana trahv kogub tolmu. mingi paber tol korral anti kus oli peal kõik läti keeles öeldi et pangas saab maksta aga polnud aega panka otsida seal tol korral ja nii ta tasumata jäigi sest ega eraldi läti panka ei hakka sõitma selle pärast. nüüd samas võiks ära maksta sest ei tea nagu kas kogub intresse või mitte aga kust kaudu seda teha? läti saatkond? liikluspolitsei?

Küsiks korraga siin ära, kas kellelgi on kogemusi/infot Lätis saadud kiirusetrahvi kohapealt? Umbes 4 aastat vana trahv kogub tolmu. Mingi paber tol korral anti, kus oli peal kõik läti keeles, öeldi et pangas saab maksta, aga polnud aega panka otsida seal tol korral ja nii ta tasumata jäigi, sest ega eraldi Läti panka ei hakka sõitma selle pärast. Nüüd samas võiks ära maksta, sest ei tea nagu, kas kogub intresse või mitte, aga kust kaudu seda teha? Läti saatkond? Liikluspolitsei?

Märkus moderaatorilt: "Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna järgmine hooletult tehtud postitus kustutatakse! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit."

Hilft dir selbst - so hilft dir Gott !
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 30.11.09 09:55 Tsiteeri

4a vana liiklustrahvi võid vabalt prügikasti visata. Aeguvad ju meilgi aasta jooksul, kui pole täitmisele pööratud. Selle ajaga oleks täitur sulle ammu endast märku andnud.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 30.11.09 10:25 Tsiteeri

Viivist muidu vist arvutatakse niimoodi, et algsele summale liidetakse see protsent ning nüüd juba võlgu olev summa on suurem ja järgneva päeva kohta arvutatakse viivise% niimoodi, et algne summa+eelneva päeva viivis jne? Kui summa oli 1000 kr ja viivis on 0,5% päevas, siis esimese võlgu oleva päeva kohta tuleb juurde 5 kr, siis järgmisel päeval juba arvestatakse viivist 1005 kr-lt jne. Päris karm oleks kui said 4 a tagasi 1000 kr trahvi ja nüüd oleks õigus seda koos viivisega (0,5% päevas vist kehtib trahvidele?) tagasi nõuda. Sel juhul oleks sellest 1000-st kroonist saanud nüüdseks u. 1,4 miljonit.:D

rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT

postitati 30.11.09 12:24 Tsiteeri

Intress ei saa kunagi ületada võlgu olevat summat. See ka ainuke pääsetee lollikestele , kes on sms laenu võtnud. Sms laenu firmad suruvad inimestele peale maksegraafikut kui klient on maksmisega hädas. Seal juba teised tingimused, nii kui sellele oled alla kirjutanud nii need saja tonnised võlad tulevadki. Kui sellele maksegraafikule alla ei kirjuta siis nad kohtus sinult rohkem nõuda ei saa kui võlgu võetud summa ja maksimaalselt sama summa intressideks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Audiamus
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 30.11.09 12:53 Tsiteeri

MInd ikkagi huvitaks see, kas on teada, et inkasso on hakanud sisse nõudma välismaist parkimistrahvi või on see kõik jututasemel?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 30.11.09 13:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: vx_105
Viivist muidu vist arvutatakse niimoodi, et algsele summale liidetakse see protsent ning nüüd juba võlgu olev summa on suurem ja järgneva päeva kohta arvutatakse viivise% niimoodi, et algne summa+eelneva päeva viivis jne? Kui summa oli 1000 kr ja viivis on 0,5% päevas, siis esimese võlgu oleva päeva kohta tuleb juurde 5 kr, siis järgmisel päeval juba arvestatakse viivist 1005 kr-lt jne. Päris karm oleks kui said 4 a tagasi 1000 kr trahvi ja nüüd oleks õigus seda koos viivisega (0,5% päevas vist kehtib trahvidele?) tagasi nõuda. Sel juhul oleks sellest 1000-st kroonist saanud nüüdseks u. 1,4 miljonit.:D

Kumulatiivselt see siiski ei kasva. :)

Tsitaat:
MInd ikkagi huvitaks see, kas on teada, et Inkasso on hakanud sisse nõudma välismaist parkimistrahvi või on see kõik jututasemel?

Kunagi varem oli tsentraalne Riigi Täitevamet, nüüd on vist iga kohtutäitur omaette isemajandav tegelane. Ja nõuavad hea meelega sisse, kui teisest riigist vastav nõue tuleb.

Sõna "inkasso", eriti suure tähega kirjutatuna, viitaks nagu mingile konkreetsele erafirmale...

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 52.7% - SQL: 47.3%]