Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: käigukasti õli , manuaal (Vastuseid: 12 | Vaatamisi: 4012)
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant 1995 V6 - 2,6 (105kw)

postitati 12.09.06 13:24 Tsiteeri
käigukasti õli , manuaal

Lugesin foorumit lapates tulemuseni, et vahetaks ära - siis ei pea ilmselt enam ise muretsema selle pärast, kuid kogu käigukasti õlindus läheb aina segasemaks.

2,0 66kw monopritse, 5 käiguline manuaal.

- Palju seda õli sinna sisse läheb?
- Mille järgi ma käigukasti õli valima pean?
- Kas käigukasti õli vahetades oleks mõtekas ka midagi muud samaegselt vahetada, muid mahlasid jne.
- Kaua se õli teoreetiliselt siis elama peaks? Ühtegi asjakohast raamatut mul kahjuks pole.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 12.09.06 17:39 Tsiteeri

1)Peaks minema 3L õli või veidi peale.
2)Ise soovitaksin sisse panna British Petrolium õli ( Energear SGX 75W/90 GL-4/5) ma arvan et see sobib ideaalselt sinu käimakastile:)
3)Käigukasti õli vahetatakse paljudel juhtudel samaaegselt kui mootori hammasrihmagi. Seega siis minu arvamuse kohaselt iga 60 000 pealt aga kui rihma vahetusega on aega siis pole mõtet sellele tähelepanu pöörata. Hea lihtsalt kui 2 välpa omavahel kattuvad. Muid asju sellega õliga seoses vahetama ei peaks. Teistel asjadel on oma aeg.

Niipalju veel, et nimetatud õli maksab ca. 483 eek 3L, aga samas pidavat ta olema pika elueaga. Iseendale panin igasse õli tarbivasse süsteemi 1 firma tooted. Ka roolivõimendisse. Muidugi keegi ei käsi sul osta just BP-d aga ma kaldun arvama et B4 ja C4 manuaalkastidele sobib raudselt 1 sama õli :)

Ja klubikaaslased. Palun ärge võtke seda järjekordselt mingi reklaamina. Mul pole mingit seost BP-turundusega seotud firmaga. Lihtsalt sai selline valik tehtud. Audi tabelites asi sobis ideaalselt ja sisse ta läks. Samas BP andis minu teada 15 000 vahetusvälba mootori õlile.

Lähemalt loe veel SIIT

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Vaarao
huviline

Registreerunud 04.04.05
Kasutaja on eemal

Auto: A4 95 a.

postitati 13.09.06 11:06 Tsiteeri

Mina käisin REVALIS ja mulle öeldi et niikaua kui õli on normis ei tasu näppida.A4 95.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.09.06 11:13 Tsiteeri

hmm, kas kõnealusel käigukastil on ka miski õlifilter mis samaaegselt mõistlik vahetada? või loksub niisama seal käimaris see asi ringi.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7

postitati 13.09.06 12:01 Tsiteeri

Filtrit ei ole.

Õli peab seal vastu 100000 vabalt.

Ja üldiselt nii ongi, et kui õlil midagi viga pole, siis pole vaja näppida. St. enen vahetamist vaata õli värvust ning "koostist". Käigukastis ei lähe õli mustaks. Kui õli sees on miskit puru või muud jama, siis tuleb vahetada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
margus61
huviline

Registreerunud 22.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 13.09.06 12:09 Tsiteeri

Kevadel vahetasin B4 manuaalkastis, süda hakkas samuti valutama.

Soovituse margile ja kogusele leidsin:
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/

Läbisõit oli 190 000 (+20 000...30 000?), tase oli normis ja visuaalsel vaatlusel õli värvi ja metalliosakeste sisalduse järgi tõsist vajadust vahetada ei olnud, aga võis juba uue panna küll. Varem vahetatud polnud, pidi olema tehase õli sest auto on viimased 120 000 km minu käes olnud. Kuna kogus oli vist 2,2 liitrit, ostsin 2 liitrist potsikut ja panin 0,2 liitrit vana õli tagasi ilma et süda oleks valutama jäänud. Mingi kork (vist väljalaskmise oma) oli eriline, aga leidus kiire ja piisavalt intelligentne lahendus selle avamiseks.

Ehk on abiks otsustamisel.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
monte
huviline

Registreerunud 16.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 13.09.06 13:08 Tsiteeri

no üldiselt selge pilt siis.

aga ma ei saa sellest aru, et mis ohtu se vahetamine endas kujutab. Enda mõte liikus umbes seda rada, et vahetaks ära ja unustaks.

Vaevalt, et mul seda teist korda enam teha tuleb endal sellel autol, aga seda ei tea ju ka keegi millal ja kas üldse seda kunagi tehtud on. Läbisõit ikkagi üle 200 tuhande.

Karel
huviline

Registreerunud 10.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: S2

postitati 13.09.06 13:27 Tsiteeri

Mina soovitaksin minna Reval Autosse ja osta sealt täpselt see, mida soovitatakse. Kui küsid, öeldakse ka kui palju vaja on.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 13.09.06 17:52 Tsiteeri

Öelge mida tahate. BP annab ka 15 000 õlikasutusaja aga vahetan ikkagi 10 000 peal. Õlil ei pruugi visuaalsel vaatlusel midagi viga olla kuid määrdeomadused kaovad aja jooksul kuumuse jpm-de tegurite tulemusel. Loomulikult lisandub õlisse kindlasti ka metalliosakesi. Enda jaoks olen selgeks teinud et:

10 000 km - Mootoriõli + õhufilter.
60 000 Hammasrihm, rullik, kõik muud rihmad, käigukastiõli, roolivõimu õli.
1 aasta - Jahutusvedelik

see on ainult minu isiklik arvamus ja ei kuulu kommenteerimisele. Aga alati pole minu meelest mõtet viimase vindini venitada. Las mootor elab ka veidi inimlikku elu :)

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Snooker
huviline

Registreerunud 08.05.05
Kasutaja on eemal

Auto: B8 facelift

postitati 03.10.06 17:30 Tsiteeri

to Ultra2005
milleks jahutusvedelikku igaaastaselt vahetada?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Lumekass
huviline

Registreerunud 15.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Hetkel Auditu

postitati 03.10.06 18:11 Tsiteeri

Omal C4 kerega A6 2.0 manuaal. Läks Castroli käigukastiõli 2,4 L - ei kurda :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 04.10.06 18:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Snooker
to Ultra2005
milleks jahutusvedelikku igaaastaselt vahetada?

Ei peaks ehk, aga mulle meeldib lihtsalt jahutussüsteem vahepeal puhtaks lasta. Ma ei taha nagu uskuda ka eriti nedesses garantiidesse mida jahutusvedeliku kohta aastaid antakse ... okas 2 a maximum aga mitte rohkem a nagu mõned punasele annavad.

XZN M16
Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 05.10.06 05:12 Tsiteeri

Punasega ei juhtu 5a jooksul mitte kui midagi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 26.7% - SQL: 73.3%]