Aiku
klubiliige
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI A6 C5 1,8T 2000a.
|
postitati 14.01.15 10:53
|
|
|
Genega harjade vahetamine.
Genega harjade vahetamine.
Küsimus väga lihtne.
Kas õnnestub AUDI A6 V6 mootoril vahetada geneka harjad(pingeregulaator) generaatorit maha võtmata. Ülevalt vaadates käega proovides jääb mootori paid
ja ka poolraam ette. Kardan ,et ei saa seda plastikust tuulutus katet kätte selleks, et harjdele ligi pääseda.
Samuti küsimus ,et kas Bosch genekale sobib tõesti ainult Boschi harjad (pingeregulaator)
Pakutase ju mitmete firmade omi.
Tänud vastanutele.
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 14.01.15 10:56
|
|
|
Loogika on midagi sellist, et Bosch'il vahetatakse terve regulaator (hind mõistlik) ja Valeo'l harjad eraldi (regulaatori hind ebamõistlik).
|
|
|
|
Aiku
klubiliige
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.15 11:01
|
|
|
Ikka loomuligult mõtlengi kogu kupatust koose harjde ja tapletiga.
Lihtsale et komplek on teise firma oma
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 14.01.15 11:41
|
|
|
Altpoolt kenasti tehtav, aga pingeregulaatori osas võta enne vana maha, siis tead millega üldse tegemist. Lahti keeramine pisut trikitamine on. Mis
ehk tähtsam - mina enne uut ei ostaks kui vana on lahti keeratud ja peos ning oled veendunud millise jumpstükiga üldse tegemist, palju pinget (14 või
14,5) ja millise nurga all on harjad ise. Tegemist on ikkagi vana asjaga ja kurat teab kui mitu korda on eelnevad omanikud sellest asjast üle käinud
või terve tüki ära vahetanud. Kataloogi uskuda ilma generaatori tootekoodi teadmata - lollus! Üldiselt olen ka rihma vabaks lasknud ja geneka maha
võtnud - on lihtsalt endal mugavam ja ei põhjusta otseselt mingit erilist ajakulu lisaks just selle kohapeal lahti jebimise mõttes.
Ajah, üks asi meenus veel - osad regulaatorid on kinni olnud 8/10mm (5-6mm keere) ja teised ristpeaga, mis on pisut riskantne - need on kuradi
tugevasti kinni ja kui risti ümaraks keerad pead niikuinii geneka enda maha võtma. Mina olen vahetanud need ristpead igatahes 8/10 tava poltide vastu
välja, et saaks kenasti padruniga ligi.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Aiku
klubiliige
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.15 12:32
|
|
|
No mul genekaid tegelikult 2
Mõlemad Bosch koodiga 078903015c.
Peal oleval genekal gaasi andse pinge langeb alla 12v. Usun,et harjad õhtul.
Maas olev sama genekas ja selle järgi ostsingi uued HÜCO Toote saadavus normaalne
Valmistajapiirang OE BOSCH
Pinge (V) 14
elektr.regulaator
Nominaalpinge (V) 14
Garantii 5 aastat garantii
Istub sellel üks -ühele.
Sealt ka küsimus.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 14.01.15 14:06
|
|
|
No siis on ainult vahetamise rõõm. HÜCO'de tabletid (14V) on ehk pisut jonnakad ja praagiprotsendi liigne suurus on silma jäänud isegi suhteliselt
väikse koguse vahetuste käigus. Õnneks surevad need nii, et laadimine lihtsalt kaob, mitte ei lasta kurat teab mis pingeid tabletist läbi. Ainus, mis
neid harjasid tegelikult rohkem tapab on see, kui harjad on väga sügavad sooned sisse söönud mähise vasest "klemmidele" (sorry ma ei oska neile
eestikeelset nime anda) ja ulatuvad oma "kojast" liiga palju välja - hakkab lihtsalt murima ja lõhkuma viltu kuludes.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
Aiku
klubiliige
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.01.15 14:54
|
|
|
Tänud põhjaliku ifo eest.
Lihtsale BOSCHI pigeregulaaton on kordi kallim,aga kui muud üle ei jää muretsen selle.
|
|
|
Aiku
klubiliige
Registreerunud 03.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.15 08:47
|
|
|
Jätkan nüüd ise enda vana teemat.
Nimelt vaja nüüd ikkagi vahetada kogu generaator.
Saan aru ,et põhjakaitse alt maha,aga ikkagi tundub,et ei tule see genekas kuhugi poole välja.
Muidugi kõige suurem häda,et väli tingimustes seda väga vilets teha.
Äkki oskab keegi nõu anda.
Juba ette tänades.
|
|
|
yks
huviline
Registreerunud 04.05.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.15 09:16
|
|
|
Lihtsaim variant oleks otsida kusagilt tubased tingimused, koos tõstukiga näoteks.
Genekatel need vasest rajad millel harjad jooksevad on vahetatavad ja ei maksa suurt midagi 3-7 €, vahetus on aint paras jebimine.
|
|
|
ahtos
huviline
Registreerunud 18.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.15 11:56
|
|
|