Max30
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.14 06:53
|
|
|
Nupud roolil ei toimi
Tere kõigile!
Sai hiljuti soetatud C6 kerega Audi 3.0TDI, väga super auto sõidumugavuselt. Nimelt oli sellel ka mõningad probleemid, näiteks roolil ei tööta ükski
nupp, kaasa arvatud ka rooli taga olevad käiguvahetuse labad. Ma ei tea, kas see oluline, aga kui suvalist nuppu roolil hoida peal, siis 5 seki pärast
kustuvad tuled korraks.
Siit teemasi otsinud, olen aru saanud, et kuskil roolilint, mille põhjus see võiks ka olla. Küsimus, kuidas ma selle roolilindini jõuan ja kuidas saab
selle töötamist või mitte töötamist tuvastada.
Teine väiksem mure on sellega, et juhi välispeegli all on led valgusti, mis ei põle. Kontrollisin selle korrasolekut, toppides see kõrvalistuja
peeglivalgusti pistikusse ja toimis. Näha oli, et seal peegli sees on tehtud ebakorrekseid ühendusi. Kiskusin siis lahti uksepolstri ja kontrollisin
testriga, kas juhtmed terved ja olid. Seal ukse sees mingi plokk, kuhu kõik pistikud sisse lähevad ja sinna nendele otsadele toidet peale ei tulnud,
kas asi on kindlasti selles plokkis või võik viga otsida ka kuskilt mujalt.
Vabandan ette, kui nende teemadest siin räägitud juba, aga mina seda ei leidnud.
|
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 04.11.14 07:02
|
|
|
Mis tuled kustuvad? Kas nuppude taustavalgustus?
|
|
|
|
Max30
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.11.14 08:32
|
|
|
Unustasin mainida jah , ikka rooli nupu tuled.
|
|
|
Max30
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.14 21:56
|
|
|
Kas keeki oskab öelda on see varuosa 4E0953541A on nn. roolilint, mis rguleerib ka nuppe roolil?
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 20.11.14 22:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Max30
Kas keeki oskab öelda on see varuosa 4E0953541A on nn. roolilint, mis rguleerib ka nuppe roolil? |
Ma arvan, et saa härra Rocket-iga kokku ja lase tal üle vaadata. Küll leiab vea ja saab asja korda. 
|
|
|
karmo456
huviline
Registreerunud 21.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.11.14 12:56
|
|
|
jah roolilint mõrane ja pakkuda sama koodiga lint sulle
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: Auditu
|
postitati 21.11.14 12:58
|
|
|
Vaheta roolinupud ära ja asi korras...C6 üks tüüpvigadest jälle.
|
|
|
Max30
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.11.14 13:26
|
|
|
Vahetaks ära küll, aga, kuna käiguvahetuslabad ka ei tööta, siis ei tahaks kohe vahetama hakata.
Sain sama koodiga lindi endale prooviks, vahetasin eile lindi ära, aga nupud tööle ei hakanud ja armatuuri lõi korraks ESP fault ja sõitma hakates
teine märk (electromechanical handbrake). Kas seda peab kuidagi õpetama, igastahes, kui vana tagasi panin, siis kadusid need vead ära.
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.11.14 14:10
|
|
|
Ma ju ütlesin selgelt, kus viga on, mis lindist veel jahuda ja seda veel vahetada. Võta parem nupud prooviks ja veendud ise, et viga seal...
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
postitati 22.11.14 16:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: vedru
Ma ju ütlesin selgelt, kus viga on, mis lindist veel jahuda ja seda veel vahetada. Võta parem nupud prooviks ja veendud ise, et viga seal...
|
Kui õigesti mäletan, peaks sul ka vist mingid nupud vedelema? 
|
|
|
vedru
huviline
Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.11.14 20:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: real-illusion
Tsitaat: | Algselt postitas: vedru
|
Kui õigesti mäletan, peaks sul ka vist mingid nupud vedelema?
|
Täna just vaatasin, 4 paari vigaseid, terved kõik kasutuse leidnud kellegi näol.
|
|
|
Max30
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.14 06:24
|
|
|
saan aru, et siis käiguvahetuslabad ka vaja vahetada, kuigi see on mõistlik, et roolil olevaid nuppe kasutatakse väga tihti ja need kuluvad, aga neid
labasi ju igapäevaselt ei kasutata või on nad omavahel seotud, et kui üks lakkab töötamast, siis ahel katkeb?
|
|
|
Gunnark
klubiliige
Registreerunud 27.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.14 06:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Max30
saan aru, et siis käiguvahetuslabad ka vaja vahetada, kuigi see on mõistlik, et roolil olevaid nuppe kasutatakse väga tihti ja need kuluvad, aga neid
labasi ju igapäevaselt ei kasutata või on nad omavahel seotud, et kui üks lakkab töötamast, siis ahel katkeb? |
Siin AUDI TSB - mitte nö käiguvahetuse labade kohta aga antud veakoodi puhul ja kui mõlema poole nupud ei tööta tuli vahetada ainult parem pool, kuna
see nö LINBUS juhtiv ja ilmselt võivad ka käiguvahetuslabad läbi selle juhitud olla, vaevalt, et eraldi signaal neile! Äkki säästad nii mõnegi euri-
ära siis unusta !
http://wiki.vag.cc/images/0/06/TSB_AUDI_A6_C6_Electrical_-_Mult-function_steering_wheel_inoperative_%282%29.pdf
Vahest kui igav, aitan 3G+(HN+) softi ja navi uuendusega - lisainfo privasõnumis.
|
|
|
|
Aigarar
huviline
Registreerunud 20.06.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3.0TDi Quattro
|
postitati 24.11.14 14:40
|
|
|
Rooli nupud
Mul täpselt sama probleem, aga naljakas on selle asja juures see et nupud muidu toimivad hästi, aga kohe kui külmaks või jube niiskeks hakkab minema
siis hakkavad streikima. Kas sellisel juhul tuleks ka nupud ära vahetada või mis ?
|
|
|
Max30
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.11.14 12:33
|
|
|
kas kellelgi laenata prooviks parempoolseid nuppe?
|
|
|
Max30
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.01.15 10:33
|
|
|
Teema võib lukku panna. Gunnark-l oli õigus oligi viga parempoolses
roolinuppude komplektis viga, mis neid teisi nuppe ja ka k.vahetuslabasi juhib. Sai tellitud ebay-st kasutatud nupud ja see hind, mis siin küsiti
selle eest, siis sain üpris odavalt 18€.
Tänud kõigile, kes aitasid kaasa mõelda.
|
|
|
Max30
huviline
Registreerunud 15.10.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.01.15 10:37
|
|
|
Nii palju veel, et nüüd proovimise meetodist on mul üle üks roolilint.
Kui keegi on huvitatud samadest asjadest, siis võin jagada ka seda Leedu firmat, kellelt nupud ostsin, sest küsisin teisigi hindasi, siis neil ikka
kordades odavamad, kui mujal. Muidugi kasutatult.
|
|
|
q_max
huviline
Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 3.0TDIq '04
|
postitati 20.01.15 10:43
|
|
|
Mul tugevamate külmadega sama teema, nupud roolil ei toimi ja samuti ei liigu ka kell MMI all ääres, muidu MMI toimib nagu peab (armatuuril kell
töötab). Milles asi võib olla, kas selles lintkaablis? Kuidas saab see seotud olla kellaga MMIs?
|
|
|
Aigarar
huviline
Registreerunud 20.06.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 3.0TDi Quattro
|
postitati 20.01.15 12:16
|
|
|
Mulle öeldi, et probleem võib olla määrdunud massijuhtmes, lasen selle ära puhastada nädalavahetusel ja annan infot kas aitas.
|
|
|