Audi 80 2.8 quattro - 1992 - HannesH
Otsisin üsna tükk aega antud autot. Kahjuks on see meie tänavatel juba päris defitsiit ning paljud üsna halvas seisukorras. Tekkis tunne, et Eestist
olekski võinud otsima jääda. Isegi Soome turul oli valida ainult mõne üksiku vahel kuid just üks jäi eriti silma oma visuaalse poole pealt. Müüs seda
mingi autoaed ning hinda küsiti ta eest 2000 eurot. Tehnilist poolt ei olnud võimalik kontrollida kahjuks kuid see oli risk mis ma pidin võtma kuna
olin otsinud sellist autot üle poole aasta. Niisiis, lasin ta tuttavatel tuua eesti ning kui see minuni jõudis siis oli ta üsna käest lastud ikka.
Seda võis järeldada juba sellest, et 10 aasta jooksul oli sellega sõidetud vaid umbes 20 000km. Samas olin ma selleks valmistunud, et mingit maasikat
mul oodata ei ole. All olid tal veel naastrehvid Sõitsin siis
asfaldikrobisedes arki registreerima. Peale arkis ümberregistreeimist käisin arki taga speedsteris ära ja lasin Hannesel moto üle kuulata. Selle
kohapealt pidi kõik tiptop olema. Kuid siis hakkas ilmuma seismisest ja vanusest tingitud vigu. Näiteks peale väikest kiirendust lendas
klapisääretihend minema ning peale käsipiduri kasutamist ei tagastunud enam tagumine piduriklots. Samuti avastasin, et moto tilgub päris usinalt õli.
Viisin ta kiiremas korras remonti nagu mul enne ostu juba plaanis oli lasta ta üle vaadata.
Tehtud said siis järgmised tööd: Hammasrihm, klapisääretihendid, klapikambrikaane tihendid, kütuse ja õlifilter koos õlivahetusega 5w40
castrol , esisilla õõtapuksid 4tk, pidurivoolikud ja pidurivedelik, uus tagumine pidurisupport ning igasugused tolmukatted ja muud kummist jubinad mis
seistes ajaga olid ära lagunenud. Remondi plus juppide hinnaks kujunes vaid 600 eurot. Nüüd olen autoga juba mõnda aega ringi paarutanud ning miski
muu muret ei ole tekitanud ning olen autoga rahul. Kindlasti annaks ühtteist veel teha, ning küllap tekib varsti veel asju mis tegemist vajavad kuid
first things first.
Autost võibolla üldisemalt siis natukene. Läbisõit on tal umb. 244 000km.
Lisadeks: 4x el. aknad ja el. peeglid, kliimaseade, püsikiirusehoidja, abs, 1x turvapadi, sportsisu, audi porilapatsid, toon klaasid taga ja ühtteist
fancy't veel. Kaasa sain veel 17'' OZ-i veljed.
|