weiks
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
Auto: 80 2.7BiTQ 92'; A4 1.8TQ 95'; Cabrio 1.8T 95'; A4 3.0TFSi manu 08'; S4 3.0TFSi 10'; A4 1.8TFSi 13'
|
postitati 02.10.10 18:24
|
|
|
Audi 80 B4 välistemperatuuri näidik
Küsimus siis selline, et kas keegi on näinud seda spidomeetris asuvat digitaalset termokat ka töötamas. Nimelt spidoka taga on selline kobakas ning
selle display jääb sinna tulede(ruutude) alla. Kunagi sai selline huvitav spidokas romulast ostetud, UK toodang, ning nüüd hakkas hirmsasti asi huvi
pakkuma. Ja ehk keegi oskab öelda, mis värvi juhtmele(4 juhet on seal taga) mingi asi vastab ning kas seda asja on võimalik tööle ka kuidagi aretada.
Tänud ette abistajatele.
|
|
|
arakas2424
huviline
Registreerunud 13.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.10 16:21
|
|
|
Jah olen küll näinud ja enda autol selline vidin peal ja näitab välis temeratuuri.Toimib ilusti.
|
|
|
|
weiks
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
Auto: 80 2.7BiTQ 92'; A4 1.8TQ 95'; Cabrio 1.8T 95'; A4 3.0TFSi manu 08'; S4 3.0TFSi 10'; A4 1.8TFSi 13'
|
postitati 17.10.10 16:49
|
|
|
Kas see näidik töötab ainult selle originaalanduriga või on põhimõtteliselt ka võimalik see, et kui ostaks kuskilt odavalt mõne digitaalse termoka
ning kasutaks seda juhet(andurit), mis muidu akna taha riputatakse. Ehk oskab keegi öelda, mida need juhtme värvid ka tähendavad ning kuhu tuleks
andur paigutada. Kas muidu sellised asjad on laialt levinud? Sooviks siis teisele autole ka lisada sellise lisa.
|
|
|
arakas2424
huviline
Registreerunud 13.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.10 16:54
|
|
|
Ma ei oska öelda kas mingi ebamaise ratsiga seda näitama saab.Minul on andur ees stange all.Ja ma ehk saan sulle öelda juhtmete värvid mis mulle sinna
pistikusse tulevad.
|
|
|
|
weiks
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.10 16:58
|
|
|
Ehk siis kõige targem oleks vast otsida originaalandurit, peab siis vist foorumise ostuteema tegema.
|
|
|
arakas2424
huviline
Registreerunud 13.10.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.10 17:02
|
|
|
Kas just originaal b4 oma.Ma arvan ,et piisaks mõne teise audi oma ja siis see sinna ratsida
|
|
|
|
weiks
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.10 17:45
|
|
|
Peaks ju tegelt mõne teise audi oma sobima küll, tänud nõu eest. Siis võib ainult pistik erinev olla.
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & Audi Q7 60 TFSIe
|
postitati 17.10.10 18:00
|
|
|
Jah, see displei näitab välistemperatuuri ja kahte lumehelvest. Üks läheb põlema siis kui on libe ja teine siis kui temp langeb alla +5 kraadi. Selle
teise (parempoolse) helbe tähendust küll ei tea siiani. Vahepeal sütib ka 0 kraadi ümber ka käivitamisel.
SIIN on teema, kus mul oli sama displeiga probleeme. Seal minu
postituses ka pildid sellest.
Kopeerin ka ühe pildi siia, et näeks juhtmeid ja nende värve:

Kahjuks mina teada ei saanud, mida mis kaabel teeb selle displei taga.
Andur siis täpsemalt ees stange all vasakul ääres. Saab nii ülevalt kui altpoolt ligi. Kahjuks enam ei mäleta täpselt, aga sinna vist tuli vaid 2
juhet peale. Parandage kui eksin.

|
|
|
weiks
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.10 18:58
|
|
|
Asi muutub juba rohkem selgemaks, aga ehk keegi saaks visata ka pildi andurist endast. Siis ma teaks, mida ma täpselt otsin. Googlist leidsin juhtmete
kohta sellise info, aga kas see vastab ka tõele, ei tea.
Valge - süüde 12v
Pruun - tulede reostaat
Roheline - mass
Kollane - temperatuuri andur
Hall - kiiruse signaal
Anduril üks ots massi ja teine kollase külge
Tekkis ka kohe küsimus, et kas näidikul endal massi polegi(kui massi juhe läheb anduri külge) või tuleb ikka anduri jaoks ka eraldi mass võtta?
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 17.10.10 19:06
|
|
|
Andur mõõdab lihtsalt takistust, mida külmem seda suurem takistus(ehk siis anduri üks ots läheb massi, teine sinna pistikusse, loogiliselt võttes
vahet ei tohiks olla kuskohast mass keresse viia). See näidik vajab ise massi kasvõi sellejaoks, et valgus põleks.
Kuskil nägin ka selle anduri temp graafikut, ehk sellejärgi saaksid mingi asendusanduri otsida, kuid kergem on vist mingi C4/B4 pealt see leida
Muidu UK näidikutega võib see rõõm olla, et nad on by default kodeeritud Farenheiti näitama. Kliimaga masinad oskavad seda ka inimestele
arusaadavateks ühikuteks muuta, aga tavalise pliidiga masinad mitte. Pole katsetanud, et kui kliimaga masina peal Celsius selgeks õpetada, kas siis
näidik hakkab häid numbreid koguaeg näitama või mitte.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
weiks
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.10 19:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Muidu UK näidikutega võib see rõõm olla, et nad on by default kodeeritud Farenheiti näitama. |
Noo selle peale tegelt kohe ei tulnudki, et nendel inglastel on peale miilide ja jalgade ka need farenheitid. Siis oleks seis jah vähe jama, aga
põhiline oleks ikkagi see, et asi töötab.
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 17.10.10 19:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: weiks
Asi muutub juba rohkem selgemaks, aga ehk keegi saaks visata ka pildi andurist endast. Siis ma teaks, mida ma täpselt otsin. |
Pilt andurist.
Kuivõrd see pilt siin sind aitab. Rohkem oleks abi ikkagi anduri tootekoodist. Kõige mõtekam on sul aga postitada kuulutus ostusooviga vastavast
andurist.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
lepmaa2
huviline
Registreerunud 03.09.10
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Competition turbo Quattro, Volvo XC60,Audi A6 Allroad, Audi S4B5 Avant
|
postitati 17.10.10 20:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: anduke88
Jah, see displei näitab välistemperatuuri ja kahte lumehelvest. Üks läheb põlema siis kui on libe ja teine siis kui temp langeb alla +5 kraadi. Selle
teise (parempoolse) helbe tähendust küll ei tea siiani. Vahepeal sütib ka 0 kraadi ümber ka käivitamisel.
SIIN on teema, kus mul oli sama displeiga probleeme. Seal minu
postituses ka pildid sellest.
Kopeerin ka ühe pildi siia, et näeks juhtmeid ja nende värve:

Kahjuks mina teada ei saanud, mida mis kaabel teeb selle displei taga.
Andur siis täpsemalt ees stange all vasakul ääres. Saab nii ülevalt kui altpoolt ligi. Kahjuks enam ei mäleta täpselt, aga sinna vist tuli vaid 2
juhet peale. Parandage kui eksin.
|
Mul samuti selline asi peal ja iseenesest töötab, aga nagu eelpool sai öeldud siis, et kas sellel peaks olema 2 lumehelvest??
Mul seni on näidanud vaid ühte, mis asub paremal pool ja see hakkab tööle siis kui on alla pluss 5-e kraadi. Aga kus asub see mis näitab et on libe??
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.10 21:20
|
|
|
Jah, kaks(2) tükki on helbeid . Üks on paremal pool temperatuurist, teine on vasakul pool temperatuurist. Kui talvel tekib miinusega ka miinusmärk
numbri ette, siis jääb see teine helves sellest veel vasakule.
Tavaliselt viskab vasakpoolse põlema siis kui ratta all on üpris libe. Ta ei viska seda seda hetkeks põlema (nagu näiteks veojõukontroll uuematel
masinatel), vaid ta võibki põlema jääda ja lihtsalt mingi hetk kustub ära.
Hea näide: sõidad jääraja poole-ei põle, sõidad jäärajal-põleb kogu aeg kuniks rajal veel oled. Hiljem lähed lume peale et minema sõita-ei põle enam.
Mina ei tea, mida ta tegelikult siis näitab, lihtsalt olen seostanud libedaga-lihtsalt ilmub siis kui ratta all on libe. Kuskil nendest lumehelvestest
ma kirjandust pole küll leidnud, et mille jaoks nad on ning mida kumbki tegelikult näitama peab.
Lisaks olen ka uurinud mõningaid muid displeyd B4-del-osadel on üks juhe puudu või jookseb 5. juhe kuskile tühja (ehk tühi ots).
Peab esimese libeda ära ootama kui põlema läheb ja siis pilti tegema sellest ning siia üles lükkama.
|
|
|
lepmaa2
huviline
Registreerunud 03.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.10.10 04:49
|
|
|
Selge.
Tänud vastuse eest.
|
|
|
weiks
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.11.10 11:19
|
|
|
Täna sai siis juhtmed külge pandud, aga selgus, et see on hoopis automaatkäigukasti displei. Läksin siis romulasse otsima, no aga siin Pärnus on ikka eriti utoopilised hinnad. Ühes kohas pakuti 200.-, teises
lausa 500.- ning kolmas oli nõus müüma ainult koos spidokaga, ei tea kas ta arvas, et siis spidokas ei tööta enam, kui see jupp ära võtta.
Mis hinnaga need muidu teises kandis ka liiguvad?
|
|
|
anduke88
klubiliige
Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.11.10 16:08
|
|
|
Kuna täna oli lõpuks ometi korralik lumi maas, sai ka tiire tegemas käidud ning oh imet, lumehelbekesi oli lõpuks näha. Kahjuks mõlemat korraga ühele
pildile ma ei saanud. Kuna mootor sai päris soojaks köetud, siis näitas näidik juba +4 kraadi lõpuks 

Nüüd näete, et ka miinus/pluss märgist vasakul asub veel üks helves.
Just täna lugesin ka autolehte- Murakas ütles: ,,Autod, milles on välisõhu termomeeter, hoiatavad üldjuhul libeduse ohu eest, kui kraadid langevad
kolme soojakraadi lähedale''
Nüüd vaatasin, et parempoolne helves põleb seal juba +5 kraadi juurest allapoole. Ju parempoolne helves on siis libeduse ohu eest hoiatav. Vasakpoole
põleb siis kui väga libe. Rattad käivad tühja vms. Nt kohe kui lähed kuskile lumme paarutama 
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
weiks
huviline
Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.11.10 15:36
|
|
|
Sai siis lõpuks õige näidik soetatud ning ka külge ühendatud, aga nüüd tekkis ka kohe üks küsimus. Kuhu ma selle halli juhtme ka ühendama peaks?
Otsisin, aga ei näinud küll kuskil ühtegi teist halli juhet, millega ühendada. Ja see pruun juhe tulede reostaadi jaoks oli ka tegelt mittevajalik,
kuna töötab ka ilma.
|
|
|
lepmaa2
huviline
Registreerunud 03.09.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.10 20:41
|
|
|
Nägin enda autol ka lõpuks vasakpoolse lumehelbe ära aga see peale -5 kraadi kaob ära.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 30.11.10 22:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lepmaa2
nägin enda autol ka lõpuks vasakpoolse lumehelbe ära aga see peale -5 kraadi kaob ära. |
Sealt alates saad vast juba isegi aru, et väljas on külm ja libe.
Loe seda teemat ka.
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 30.11.10 22:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: anduke88
Nüüd vaatasin, et parempoolne helves põleb seal juba +5 kraadi juurest allapoole. Ju parempoolne helves on siis libeduse ohu eest hoiatav. Vasakpoole
põleb siis kui väga libe. Rattad käivad tühja vms. Nt kohe kui lähed kuskile lumme paarutama |
Ega seal muud imet polegi, kui et +5 kuni 0 ni põleb helves paremal pool ja 0 kuni -5 ni vasakul pool. Vahet ei ole mispidi autol rattad ringi
veerevad ja kas üldse.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
wex
huviline
Registreerunud 06.08.12
Kasutaja on eemal
Auto: 93 Audi 80
|
postitati 23.01.14 11:08
|
|
|
Ei hakka uut teemat tegema, küsin siit.
Nimelt kas nt C4 kerega Audil(või B5l) on see näidik sama mis Audi 80l või siiski erinev?
|
|
|