kukulind
huviline
Registreerunud 03.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4
|
postitati 03.12.08 19:00
|
|
|
A4-keegi annab gaasi
Täna hakkasid äkki A4 1995, 1,6 pöörded kõikuma nii tühikäigul kui ka sõitmise ajal 2500-4500, nagu annaks keegi päkapikk seal armaatuuri all gaasi,
sõltumata sellest, et mina jala pedaalilt ära võtsin ja lõpuks üldse autost välja läksin.
Lugesin ka foorumit ja siin varemgi sellest juttu olnud, aga lahendusi pole toodud. Vast nüüd mõni teadjamaks saanud, et milles asi.
Kas peale diagnostika ka mingi lahend oleks, et mida enne uurida/kontrollida?
Tänud abistajatele.
|
|
|
ado
huviline
Registreerunud 17.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.12.08 19:25
|
|
|
kontrolli karterituulutuslõdvikud üle, ka lambda andur põhjustas mul analoogilisi sümptomeid, tõsi, moto oli tiba teine küll, aga raud on raud
päkapikud võiks ikka oma tööga tegeleda, mulle pole ammu kommi toodud
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 03.12.08 19:27
|
|
|
Õhulekked kontrollida ja drosselklapp puhastada/kalibreerida. Samuti süütesüsteem üle vaadata ja kontrollida, kas veakoode on.
12.301@181km/h
|
|
|
|
kukulind
huviline
Registreerunud 03.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.12.08 19:34
|
|
|
Veakoodide lamp ei ole põlema läinud, seega ei tea kas veakoode on.
|
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5
|
postitati 03.12.08 20:06
|
|
|
A4l polegi ju veakoodi (check engine, mootori tuli) tuld?
Seega nagu öeldi, proovi kõigepealt gaasiklapp puhastada, ühtlasi ka tühikäigumootor (kaldun arvama, et jama on just viimases nimetatus)
|
|
|
darkSlide
huviline
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8
|
postitati 04.12.08 09:49
|
|
|
Sellega tuleb harjuda 
Enda auto on aastatega seda ikka hea mitu korda teinud.
Ühekorra sain ühe inimesega kokku, sõitisin autoga kohale ja läksin välja, tüüp nägi, et olin üksi, järsku auto aga hakkas gaasi andma, viskas pöörded
3500 ja tuuritas seal vaikselt 
Siis oli kyll nats häbi kui tüüp küsis, et kas mul keegi veel autos ja kui vastasin, et ei, auto lihtsalt paneb villast 
|
|
|
|
kukulind
huviline
Registreerunud 03.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.08 17:59
|
|
|
Tsitaat: |
Seega nagu öeldi, proovi kõigepealt gaasiklapp puhastada, ühtlasi ka tühikäigumootor (kaldun arvama, et jama on just viimases nimetatus)
|
Vabandust, aga mida seal tühikäigumootoril puhastada?
|
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5
|
postitati 04.12.08 22:06
|
|
|
Võta see tühikäigu klapp küljest (asub gaasiklapi küljes) ja lase brake cleaneriga üle liikuvad osad ning suruõhuga, seda korrata 2-3x ja ega eriti
midagi muud teha polegi. Kui aitab, on väga hea , kui mitte, tuleb edasi otsida.
Minu autol on muidugi kõik voolikud ühekordsete klambritega, seega enne lammutamist tasuks vaadata uued klambrid, soovitavalt tavalised kruviga
keeratavad.
|
|
|
skriimsilm110
huviline
Registreerunud 04.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.04.09 20:57
|
|
|
Tsitaat: | mul nüüd sama probleem...kakkusin maha selle gaasi klapi ja tühikäigumootori....ei saa ikka pihta mida seal siis vaja
puhastada..gaasiklapi puhastasin ära aga mis ma selle tühikäigumootoriga peale hakkan?Võtan selle musta plastikust kaane lahti ja puhastan selle alla
jäävat elektroonikat või mida?? Seletage lollile ilusti lahti see asi |
Mul nüüd sama probleem. Kakkusin maha selle gaasiklapi ja tühikäigumootori. Ei saa ikka pihta, mida seal siis vaja puhastada? Gaasiklapi puhastasin
ära, aga mis ma selle tühikäigumootoriga peale hakkan? Võtan selle musta plastikust kaane lahti ja puhastan selle alla jäävat elektroonikat või mida?
Seletage lollile ilusti lahti see asi. 
Märkus moderaatorilt: "Muutsin postituse eesti keele nõuetele vastavaks. Palun tee seda järgneval korral ise, kuna
järgmine hooletult tehtud postitus kustutatakse! Lihtsa 3-minuti keelekoolituse leiad siit."
|
|
|
skriimsilm110
huviline
Registreerunud 04.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.04.09 19:02
|
|
|
Ei viitsi keegi seletada seda asja?
|
|
|
Memphisc
huviline
Registreerunud 21.05.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.04.09 05:30
|
|
|
Seal pole ju midagi seletada, võta lahti siis näed. Otseselt midagi laiali lammutama ei pea.
We're drifting slow through the snow on 5th Avenue..
|
|
|
|
skriimsilm110
huviline
Registreerunud 04.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.04.09 17:42
|
|
|
Klapp nüüd puhastatud ja auto koos.Ei mingit pöörete kõikumist enam.
|
|
|
Rauntz84
huviline
Registreerunud 19.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
postitati 16.04.09 07:05
|
|
|
Mulgi oli sama probleem ning peale klapi puhastamist nagu hakkas kõik jälle tööle. Siiski esineb mul see probleem (pöörete kõikumine) praegugi, kuid
vähem varasemast.
|
|
|
skriimsilm110
huviline
Registreerunud 04.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.04.09 10:50
|
|
|
Nüüd veel selline küsimus, et peale klapi puhastamist tundub bensiini kulu kuidagi väga suur olema.Kas nüüd siis vaja ära kalibreerida see klapp vms?
|
|
|
skriimsilm110
huviline
Registreerunud 04.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.09 12:01
|
|
|
Ja kuidas see kalibreerimine käib üldse?
|
|
|