Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Nukkvõllide teema ehk vaatame õlikorgi alla 1,8 (Vastuseid: 21 | Vaatamisi: 2619)
smi
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,8 -95 92kw

postitati 10.12.07 20:39 Tsiteeri
Nukkvõllide teema ehk vaatame õlikorgi alla 1,8

Kui ma keeran õlikorgi ära 1.8L 1995 aasta A4, kas see mis paistab on nukkvõll, või on see miski muu mille all on nukk võll.

Ise ma arvan, et nukkvõll veel sealt ei paista, aga tekkis väike aru saamatus :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Alo19
huviline

Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C5 1,9 96kw 04

postitati 10.12.07 20:41 Tsiteeri

Karteri põhi on:D. Loomulikult nukkvõll! :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tagakumm
huviline

Registreerunud 02.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C3Q ,C4 s4 V8,C5,C6Q,A6 C4 TDI,Q7

postitati 10.12.07 20:44 Tsiteeri

kui sa keerad selle korgi ära klapikambri kaanelt ja seal seda plastikust katet peal pole siis jah see on nukkvõll aga kui kate ees siis selle all on nukkvõll.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
-ivar-
huviline

Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: typ 85q & XC

postitati 10.12.07 20:46 Tsiteeri

R4'l on sageli seal nuka peal mingi plastik kate, nii et õlikorgi eemaldamisel sa ei näe nukkvõlli... kuid mitte kõigil mootoritel.

Edit. tagakumm jõudis ette:D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
smi
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 20:46 Tsiteeri

Aga minnes nüüd teemaga edasi, ehk miks ma sinna passima läksin, oli see et 2 silidri kohalt justki nukkvõlli juurest tuleb mingi kahtlane hääl. Kõrin või plõgin või midagi sinna kanti.

Nukkvõlli saaled võivad omadega õhtal olla? Klapid reguleerimata? Hüdrotõukurid? Nukad kulunud?

Ma tean küll, et diagnoosi ei saa lahti lammutama panna, aga keegi võiks proovida.:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.07 21:07 Tsiteeri

ilmselt on ketipinguti läbi aga nagu näha siis ise Sa asja ei jaga seega pöördu asjatundja poole, või tule meile!

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 10.12.07 22:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: juks11
seega pöördu asjatundja poole, või tule meile!

Irw :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Big
huviline

Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi, Ford, Vaz

postitati 10.12.07 22:21 Tsiteeri

Omast kogemusest tean õelda, et see mootor on suht kapriisne õli suhtes, õigeaegselt ei vaheta siis hakkavad hüdrokad tiksuma.
Vahetad õli ära ning tiks kadunud...vähemalt minu a4`l oli nii.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rocket
klubiliige

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 10.12.07 23:46 Tsiteeri

Mul oli 1.8 (ADR) mootoriga jälle nii, et lasin addinoli vullsündi välja ja panin õli sisse ... kadus tiks ära ;-)

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 07:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Tsitaat:

Kiire oli ja kukkus hästi välja!

Aga teemasse kah, mul kõht valutab, mis mul viga on!? Nüüd järgneks siia igasugu pakkumisi a'la, et mul oli see ja mul oli see ning tõsisema olukorra korral suren ma enna ära kui õige diagnoos pandaks või kõiki variante katsetama hakkaks.

Sama lugu on ka kolinaga klapikambri kaane all. See võib tulla hüdrotõukuritest, kulunud nukkadest, väsinud ketist ja pingutist ning millest iganes mis sinna kaane alla sattunud on. Lisaks võib kolin tulla ka alt kuid kuuled ülevalt, samas võib pingutusrullik (eriti vanatüübi oma) otsad andnud olla ning neid põhjuseid on veel küll ja küll. Lisaks sellele võib veel klapi vedru puruks olla vms.

Siit foorumist tuleb ilmaselt igasugu pakkumisi, mõned pihta mõned väga kaugelt mööda.

Mida Sa nüüd nede pakkumistega teed millest enamus ei pruugi üldse Sinu auto mootoriga ühtida!?

Soovitaks kiiresti minna kuhugi kes neid mootoreid tunnevad ning lasta neil oma arvamus/diagnoos panna.

Kui viga on ketipingutis siis tõenäoliselt on Sul varsti mootoril klapid peas ja läheb vaja plokikaane remonti mida aga saaks kiirel tegutsemisel ära hoida.

Kolinad mootoris nõuavad ALATI väga kiiret reageerimist, vastasel juhul tuleb vägagi pikk ning umbes 40 kuni 60 % (sõltuvalt autost) auto väärtusest remont!

Ei midagi paha pärast aga kolinad mootoris ei ole nalja asi!

Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 11.12.07 08:39 Tsiteeri

kusjuures toetudes eelkõnelejale, leian, et tema soovitus on ainuvõimalik - eriti osa mis soovitab minna praktilise remondiga tegeleva spetsialisti jutule, foorumi teoreetikute asemel.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
smi
huviline

Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 10:20 Tsiteeri

Ei no vast asi nii hull ka ei ole kuna see hääl on seal sellest ajast saati kui auto on mul olnud ja ma olen sõitnud pea 100k km.

Big
huviline

Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 16:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Aga teemasse kah, mul kõht valutab, mis mul viga on!? Nüüd järgneks siia igasugu pakkumisi a'la, et mul oli see ja mul oli see ning tõsisema olukorra korral suren ma enna ära kui õige diagnoos pandaks või kõiki variante katsetama hakkaks.

Sama lugu on ka kolinaga klapikambri kaane all. See võib tulla hüdrotõukuritest, kulunud nukkadest, väsinud ketist ja pingutist ning millest iganes mis sinna kaane alla sattunud on. Lisaks võib kolin tulla ka alt kuid kuuled ülevalt, samas võib pingutusrullik (eriti vanatüübi oma) otsad andnud olla ning neid põhjuseid on veel küll ja küll. Lisaks sellele võib veel klapi vedru puruks olla vms.

Siit foorumist tuleb ilmaselt igasugu pakkumisi, mõned pihta mõned väga kaugelt mööda.

Mida Sa nüüd nede pakkumistega teed millest enamus ei pruugi üldse Sinu auto mootoriga ühtida!?
Soovitaks kiiresti minna kuhugi kes neid mootoreid tunnevad ning lasta neil oma arvamus/diagnoos panna.

Kui viga on ketipingutis siis tõenäoliselt on Sul varsti mootoril klapid peas ja läheb vaja plokikaane remonti mida aga saaks kiirel tegutsemisel ära hoida.

Kolinad mootoris nõuavad ALATI väga kiiret reageerimist, vastasel juhul tuleb vägagi pikk ning umbes 40 kuni 60 % (sõltuvalt autost) auto väärtusest remont!

Ei taha küll nokkida, aga nagu näha siis ei ühti jah osad pakutavad variandid konkreetse mootoriga...1.8 92kw pole ketiga mootor.
Ja õli/hüdrotõukuri teooria oli pakkumine, vb omanik ei ole õli vahetanud lähiajal ja peale 10k. km läbimist tekkis tiks sisse.
(näed, ta on juba 100 000km sõitnud...õli vahetamatta?) :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Dan
klubiliige

Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro

postitati 11.12.07 16:51 Tsiteeri

Tere.
Mina ka ei taha nokkida aga 1,8 liitrine ADR on vägagi ketiga mootor! Aga keti eesmärk pole just see mida sina arvad. Kett on siis mootori tagaosas nukvõlli hammasratastel ;)

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 16:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Big
Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Ei taha küll nokkida, aga nagu näha siis ei ühti jah osad pakutavad variandid konkreetse mootoriga...1.8 92kw pole ketiga mootor.
Ja õli/hüdrotõukuri teooria oli pakkumine, vb omanik ei ole õli vahetanud lähiajal ja peale 10k. km läbimist tekkis tiks sisse.
(näed, ta on juba 100 000km sõitnud...õli vahetamatta?) :P

Tänud, et Sa just ise tõestasid minu väite vajalikust.

1,8 on kahe nukvõlliga mootor ning nukvõlle veab kett mis kipub väsinema ning purunema, sama ka ketipinguti kohta.

Lisaks tõestas veel teemaalgataja seda, et ta selle klobinaga 100 tuhhi maha sõitnud ning läbi foorumi EI OLE VÕIMALIK 95% JUHTUDEL ÕIGET DIAGNOOSI PANNA!!!

Seega jääb VAID variant külastada asjatndjat kes just seda mootorit läbi ja lõhki tunneb.

Ülejäänud "asjatundjad" võivad ning ka tõenäoliselt panevad väga vale diagnoosi!!!

Big
huviline

Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 16:57 Tsiteeri

See on see kui üritan mootoriosas kaasa rääkida :(
Aga samas on tal ka hammasrihm?!

Vabandan teema risustamise pärast, üritan ka targemaks saada.

audiboy
huviline

Registreerunud 22.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Octavia III vRS '16

postitati 11.12.07 17:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Big
See on see kui üritan mootoriosas kaasa rääkida :(
Aga samas on tal ka hammasrihm?!

Vabandan teema risustamise pärast, üritan ka targemaks saada.

Vaata siit, siis peaksid aru saama.

How hard can it be? I mean, what could possibly go wrong? :)
Big
huviline

Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 11.12.07 21:21 Tsiteeri

Jah sain põhimõttele pihta, lihtsalt pole oma mootorit sellistes sügavustes näinud :P

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 09.12.08 13:23 Tsiteeri

Vabandan, et nii vana teema üle korjasin aga uut teemat pole ka mõtet teha aga nimelt minu autol on hakanud ka selline imelik lagin tühikäigul tulema (ei ole hüdrutõukuri või klapi lagin) vaid just selline keti lagin vms, kui pöördeid anda, siis intensiivsemaks ei lähe vaid kaob ära.
Õli on max 2000 km tagasi vahetatud täissünt.
Juhul kui ongi keti komplekt kulunud, siis mis summaga võiks arvestada?
Kõik muud rihmad, pingutid ja rullid on vahetatud 20K tagasi.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 09.12.08 16:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Vabandan, et nii vana teema üle korjasin aga uut teemat pole ka mõtet teha aga nimelt minu autol on hakanud ka selline imelik lagin tühikäigul tulema (ei ole hüdrutõukuri või klapi lagin) vaid just selline keti lagin vms, kui pöördeid anda, siis intensiivsemaks ei lähe vaid kaob ära.
Õli on max 2000 km tagasi vahetatud täissünt.
Juhul kui ongi keti komplekt kulunud, siis mis summaga võiks arvestada?
Kõik muud rihmad, pingutid ja rullid on vahetatud 20K tagasi.

Osadel 2 tonni tuuris, osadel 8 tonni tuuris + kett.

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 10.12.08 08:03 Tsiteeri

Tänud vastuse eest- ja et enda aega viitsid raisata selle peale. Selge on see, et ilmselt ei ole mul pointi tulla pealinna seda remontima, peab siin laskma teha- ise vist ei tee ära?
Ehk valgustad ka, millest see hind sõltub? Nagu mainisid, siis osadel 2000 eeku, osadel 8000 + kett, kas see sõltub mootorist või pigem sellest, palju osasid vaja vahetada? (kas kindel keti-osa komplekt)

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.08 08:20 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Tänud vastuse eest- ja et enda aega viitsid raisata selle peale. Selge on see, et ilmselt ei ole mul pointi tulla pealinna seda remontima, peab siin laskma teha- ise vist ei tee ära?
Ehk valgustad ka, millest see hind sõltub? Nagu mainisid, siis osadel 2000 eeku, osadel 8000 + kett, kas see sõltub mootorist või pigem sellest, palju osasid vaja vahetada? (kas kindel keti-osa komplekt)

Kui on põhjus selles siis vaja vahetada kett ja pinguti, kett on kõigil suht sama hinnaga aga pinguti on erinev.

Sinu autol peaks see odavam pinguti olema...

Saada VIN kood mulle ja teen Sulle ka hinnapakkumise.

raul@flameko.ee

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.1% - SQL: 69.9%]