Lehekülgi: 1 2 |
quattro28
huviline
Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.06 12:22
|
|
|
vajan abi auto ostmisel! 2,8?
tervist.
tahaks osta audi 100 kuskil 92 a kandis.. ja soov on et oleks ka normaalselt lisavarustust.
aga olen vaadanud kuulutusi ja järeldanud et korraliku lisavarustusega (el aknad, peeglid, luuk, kompuuter, kont, puit sisu) audid on kõik suurte
mootoritega. täiega meeldivad täis laksuga audid aga jah see mootor 2,6 ja 2,8 hirmutab.
on see väga jube kütteröövel?? ja üldse võiksite rääkida selliste audide heast ja vigadest, millele tuleb eriti tähelepanu pöörata.
või soovitate üldse mõnda muud mudelit?
muidu silmapiiril on need 2 autot:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/auto_php-id=173986-www_auto24_ee.html
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/auto_php-id=173157-www_auto24_ee.html
Mis arvate neist? ja kuda selle küttekuluga ikka lood on?
samas audi kere ka suht raske ja siis minu loogika järgi nagu 2,0 ja 2,6 küttekulu eriti erineda ei tohiks, kuna 2,0 lihtsalt ei jaksa vedada seda
keret ja seetõttu ka suur kulu.. või olen ma valesti aru saanud?
ja kuidas nende automaatkastidega on? peavad vastu?
igati tänulik kasuliku info eest!!!
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.06 12:31
|
|
|
No millest me räägime, loomulikult esimene, see ju quattro. Teise juures on ainult välimus, aga ilusad veljed saab ju igale käkile osta.
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.06 12:37
|
|
|
2,8-ga saab maanteel väga edukalt alla 10l sajale hakkama
ehk ei ole ta nii kütteröövel midagi
kui ökomat tahad, siis osta miskine huidai kets 1,1 vms 
|
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: vis 2345
|
postitati 02.03.06 12:48
|
|
|
Nendest mootoritest ja autodest on siin foorumis juttu piisavalt.
2,0 esivedu manuaal võtab kütet tublisti vähem, kui 2,8 quattro automaat, samas 2,0 on lahja mootor seda keret vedama - aastad hooravad selle mootori
seal aistevahel lihtsalt ära.
Kui muretsed küttekulu pärast, sis on vast 2,3 esiveduline enamvähem norm valik (küttekulu ei erine suuresti 2,0-sest - minek aga küll).
Kui tahad sõidumõnu, siis selle aastakäigu 100-dest on 2,8 parim valik. 2,6 ei soovita - kulud samad mis 2,8 (v.a üks katt) ja küttekulu ei erine -
samas minekuvahe on märgatav.
Hetkel oma auto keskmine küttekulu ca 12l/100km (70% mnt ja 30% tallinn).
Soovitan 100 quattro 2,8 AT, sellest järgmine samm on (A6 quattro 2,8 AT ja sealt) S6 4,2 AT. 
|
|
|
|
quattro28
huviline
Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.06 13:03
|
|
|
kui keskmine kuskil 12 siis linnas umbes 14-15 ?? ma enamus sõidan linnas aga kui kuskil 14-15 kanti jääb siis on norm, sest mul 2,0 bemm võttis sama
palju kartsin et 2,8 AT pürgib üle 15 kõvasti linnas..
ühesõnaga 2,8 AT quattro sellise hinna eest nagu eeloleval lingil on hea küll???
aga kastid ikka peavad vastu?
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
|
|
kollerimees
huviline
Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: VW Touareg
|
postitati 02.03.06 15:00
|
|
|
Mina ei pooldaks üldse automaati ja suvel oli keskmine ikka alla 10-ne.Audipuhul on linnainimesele isegi Quattro tegelikult liiast kui just ei
harrasta extreemi.Muidugi paljud Quattro omanikud nüüd solvuvad ja kiidavad seda edasi kuid olen omanud mõlemat audit nii nelikut kui esivedulist.Pean
ütlema, et esivedulise hooldus on tunduvalt odavam kui 4 WD puhul. Juppe isegi lammutusest kergem saada.Vahekastidega aga kaunis tuuga ja need kipuvad
vanematel autodel kustuma,lihtsalt aeg on oma töö teinud.See ei tähenda siin nüüd, et ajan kellelegi peale oma arvamust vaid minu seisukoht on
selline.Ja lisaks veel,et 2WD võtab vähem kütust ka reeglina.Kui aga harrastad tõsiseimaid elamusi siis vaataks hoopis S klassi poole.
auto nr 27
|
|
|
|
lukas
huviline
Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: paar käru
|
postitati 02.03.06 15:45
|
|
|
Kollerimehe jutu võiks vist kokku võtta sõnadega: "osta
minu auto ära" 
Omalt poolt soovitan Sulle kindlasti quattro ostmist. Suvel linnavahel vb tõesti ei ole mõtet, kuid talvel-kevadel-sügisel tasub quattro end ikka
kuhjaga ära. Samamoodi ka pikkadel otstel. Vahet pole suvi või talv quattro teelpüsivus on ikka midagi muud kui poolevedusel. Kumme läheb ka vähem

|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
|
|
macdiversant
huviline
Registreerunud 10.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: A5Q
|
postitati 02.03.06 16:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kollerimees
Mina ei pooldaks üldse automaati ja suvel oli keskmine ikka alla 10-ne.Audipuhul on linnainimesele isegi Quattro tegelikult liiast kui just ei
harrasta extreemi.Muidugi paljud Quattro omanikud nüüd solvuvad ja kiidavad seda edasi kuid olen omanud mõlemat audit nii nelikut kui esivedulist.Pean
ütlema, et esivedulise hooldus on tunduvalt odavam kui 4 WD puhul. Juppe isegi lammutusest kergem saada.Vahekastidega aga kaunis tuuga ja need kipuvad
vanematel autodel kustuma,lihtsalt aeg on oma töö teinud.See ei tähenda siin nüüd, et ajan kellelegi peale oma arvamust vaid minu seisukoht on
selline.Ja lisaks veel,et 2WD võtab vähem kütust ka reeglina.Kui aga harrastad tõsiseimaid elamusi siis vaataks hoopis S klassi poole.
|
Jagan täielikult eelkõneleja seisukohta, quattro on imho tõsiselt "overrated". Ise kasutan mõlemat versiooni. jää peal vms. lammutamise tarbeks on
B4/2,8/Q, aga sõites 90% igapäevasõite linnas A6/2,6/2WD-ga, siis see tundub küll mõnusama/mõttekama liikurina.
|
|
|
|
kollerimees
huviline
Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
quattro28
huviline
Registreerunud 01.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.06 17:01
|
|
|
siis 1 vb loll kysimus veel, et quattrol kumbagi silda välja lülitada ei saa w??
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 02.03.06 17:21
|
|
|
Quattro on pidev nelikvedu, st sildu välja lülitada ei saa.
Välja lülitatavad on sillad nendel nelikveolistel, kus nelikvedu on peamiselt läbivuse suurendamiseks mõeldud (nn 4WD).
Quattro (AWD) on ikka ennekõike juhitavuse parandamiseks.
|
|
|
kollerimees
huviline
Registreerunud 07.10.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.06 17:24
|
|
|
saab vaid taga tiffrit lukustada. Vanematel sai ka vahekastist lukku panna aga uuematel see võimalus puudub.
auto nr 27
|
|
|
|
Rom
huviline
Registreerunud 28.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: C6 3.0TFSI S-line
|
postitati 02.03.06 17:54
|
|
|
Mina olen 2,8 pooleveolise omanik ja pole aru saanud, et oleks quatrot vaja. Ma väga vabandan, et nüüd purustasin paljude Q-meeste roosa õhumulli
quatro headusest. Mootor on piisavaks raskuseks esisillale ja auto roomab läbi sealt, kus tagaveolisel pole asjagi. Kui rooli ja istme vaheline tihend
on korras, siis saab esiveolisega väga hästi hakkama ja kütust jääb ka paaki.
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.03.06 18:21
|
|
|
ja kõige hullem on see, et mehed ise usuvad kah seda mida nad räägivad.
|
|
|
|
Driver
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 1,9 TDI
|
postitati 02.03.06 21:52
|
|
|

suvel ei näe ma nelivedul mõtet ja palju meil seda talvegi on et seda quattro mõnu nautida
ei näe küll tungivat vajadust et auto silla jupid (hooldus) peaks olema kordades kallimad lihtsalt selle pärast et mul oleks quattro 
on küll tore ja äge jne. aga on seda vaja? 
ja te siin küll mainisite et 2.6 ja 2.8 pole erilist vahet ainult et üks on võimsam ja võtab samapalju kütet kui nõks lahjem aga mehed selle auto
kindlustust peab ka maksma kas 110kw või 128kw on ikka vahe küll ju (loomulikult oleneb kõik rahakoti paksusest aga...)
|
|
|
greedy
huviline
Registreerunud 30.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4, coupe otsingul
|
|
Driver
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 1,9 TDI
|
postitati 02.03.06 22:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: greedy
Q ruulib ikkagi kui pole olnud ega siis ei oska tahtagi eks |
seda kindlasti et olla võiks aga samas kui veic mõelda siis... ma ei ostaks endale seda igapäevaseks autoks
ostaks ainult lõhkumise tarbeks jäärajale 
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Starr
huviline
Registreerunud 07.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 02.03.06 23:13
|
|
|
kui peaks valima 2.6 või 2.8, siis pigem vaataks 2.6 poole. pidavat õnnestunum olema, kui 2.8 ja vaidleks tammele vastu mineku osas.
tegelt see on väga diip värk ja teema suhteline, aga ikkagi kui mõlemad on korras motod, sa minekus erinevust ei tunneta, kuna seal tuleb juba käimari
erinevused mängu. küll aga tunnetad erinevust küttekulus.
0-100ni sekund on erinevus, kui ma ei eksi ja no seda 1 grammi ma ei usu et eriti tunnetad. ja kui tunnetadki, siis vaevalt sul kripeldama jääb see 1
sekund, kuna sa ei sõida ju mingeid ringiaegu
ja Q on minu jaoks lihtsalt mõnu rahakoti arvelt. et noh eks igaüks ise teab kui sõber ta rahakotiga on ja mida autolt saada tahab.
tunnistan ausalt: oleks plekki nagu putru, sõidaks ka 4.2Q ringi, aga seni kuni seda ei ole, liiklen esiveolise diisliga, sest elus on tähtsamatki
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Big
huviline
Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi, Ford, Vaz
|
postitati 03.03.06 01:24
|
|
|
Siiski on meil talve enam kui suve ja muideks, isegi ei näinud quattrol mõtet kuni lõpuks kogemata sain selle...nüüd sõidan esiveolise dislaga aga
ikkagi, quattrot tahaks kuna sellega oli fun ka linnas(ei kommenteeri miks, vihjeks valgusfoorid ja kõrval seisev auto ) ning ka jäärada.
Kes ikka talve 4wd`ga sõidab, see järgmine talv soovib sama.
Samas, need kes sõidavad rahulikult nagu 80-aastased, ei oskagi sellest puudust tunda 
|
|
|
Dust Rocket
huviline
Registreerunud 19.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: avataris on mälestus!!!!
|
|
lehoo
huviline