Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Paluks abi B4 originaal võimude pinouti kohta. (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 1586)
ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe 2,8Q

postitati 27.06.12 07:58 Tsiteeri
Paluks abi B4 originaal võimude pinouti kohta.

Kas keegi teab, kust saaks selliste asjadele pinouti:

http://nagi.ee/photos/ulmefm/19989297/
http://nagi.ee/photos/ulmefm/19989295/

Praegu lähevad sellised pistikud nagu piltidel näha, otse tagusmiste polstrite taga olevate kõlarite külge.
Laial viiesel pistikul on praegu osad juhtmed ja pinid puudu ja mingil kahesel pistikul on juhtmejupiga llihtsalt omavahel ühenduses. Kolmandal pistikul lähevad ka kuskile teadmata suunas edasi. Äkki kellegil on infot jagada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rocket
klubiliige

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 27.06.12 08:11 Tsiteeri

1 punane on toide
2 on helisignaal
3 pruun triibuga on signaali mass makist
4 valge on remote makist
5 pruun on toite mass kerest

Väike kahene pistik peaks olema kesk/kõrgsagedusvaljuka väljund.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.12 08:29 Tsiteeri

Siin on see häda, et lisatud pildid olid illustreerivad, netist otsitud. Mul on hetkel võimendid ilma ühegi pistiku ja juhtmeta. Kõlarite küljes on kolm tõpselt sellist pesa nagu makil, neil on kõigil pistikud sees nagu mainitud aga laial on ainult kolm juhet kui ma õieti mäletan. Seal on mingi kolmas pistik ka, mida sellega teha?

Kas ma saan õieti aru et:

laias viieses pistikus on 1 ja 5 pinnid vastavalt + ja - akult?

2 on maki signaali + ja 3 on maki signaali - (maki liiniväljund?)

4 pinnile peaks tulema maki sisse lülitamisel mingi + pinge et ta võimendi tööle paneks?

Mis värvid ja kuidas pidi +/- lähevad sinna kõrgsagedusse?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rocket
klubiliige

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.12 08:48 Tsiteeri

Asju nägemata ei oska vastata.
Nad võivad ju originaalid olla, kuid tõenäoliselt üldse erivatest süsteemidest pärit.
Mingi variant on veel selline, et ühes kõlaris on stereovõim ja rohkem pistikuid ning teine kõlar on passiiv. Kõigil pole ka eraldi tweetereid.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.12 11:27 Tsiteeri

Selge, seda mai teadnudki, ma võtan polstrid maha täna ja teen pistikutest, kõlaritest, võimudest pildid.

ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 27.06.12 20:34 Tsiteeri

Nüüd pildid tehtud ja paremalt poolt polstri tagant vaatepilt kõlarisse jooksvatest juhtmetest siis selline:

http://nagi.ee/photos/ulmefm/20971933/
http://nagi.ee/photos/ulmefm/20971927/

Ehk siis kui tolle laia viiese pistiku pistiku peal numreid vaadata siis järjekord on selline :

Pin 1 - tühi
Pin 2 - üleni sinine
Pin 3 - pruun punase triibuga
Pin 4- tühi
Pn 5 - kaks üleni pruuni koos

Kahesel pistikul vastavalt:

Pin 1 - valge punase triibugaPin 2 - pruun valge triibuga

Kõlari poolel paremal on näha sellel pildil nii:

http://nagi.ee/photos/ulmefm/20971923/

Vasaku poole peal on natuke teistmoodi, sest on laias viieses ainult kolm juhet:

Vasakult esimene on pistikul tähistatud kui nr 1 pin. jne...

http://nagi.ee/photos/ulmefm/20972261/
http://nagi.ee/photos/ulmefm/20972275/
http://nagi.ee/photos/ulmefm/20972297/

Kitsam kahene tundub ühesugune olevat mõlemal poolel.

Samas kõlari poolel tundub nummerdus kuidagi teisiti olevat:

http://nagi.ee/photos/ulmefm/20972187/

Seda, kas mõlema poole kõlaritel kõikide pesades klemmid ühtemodi on unustasin kontrollida momendil.

Mõlema võimendi poolel on vastavte klemmide olemasolu näha siit:

http://nagi.ee/photos/ulmefm/20972445/

Samas huvitav on nüanss on see, et kahese pistiku klemmid on mõlemad võimendi poolel seest ühenduses enda kohal asetsevate klemmidega neljases pistikus (neljasel äärmised klemmid võimu poolel tühjad).
Justkui oleks dubleeritud mingit imelikku moodi?

http://nagi.ee/photos/ulmefm/20972447/

Oleksin marudalt tänulik hea nõu eest. Tahaks kuidagi tagumised heledad ja keskmised originaal kõlarid ka läbi nende originaal võimude mängima saada.

Varem mingi suvalise Sony Explode makiga korraks proovides mängisid tagumised neli kõlarit kõik oma sagedusi täitsa talutavalt. Jant hakkas pihta siis kui sai ka selline originaal makk pandud:

http://nagi.ee/photos/ulmefm/20925305/

Head kaasfoorumlased, kes viitsisid süveneda ja kindlasti kohati segaselt väljendatud teema läbi lugeda, olge palun head ja ande asjakohast nõu, kuidas see krempel midagi maha kärsatamata tööle saada.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 28.06.12 05:16 Tsiteeri

Kõigest aru ma ei saa, pole asjatundja, aga küsimus selline, et kas sul ikka on võimendusega kõlarid taga? Juhtmeid nagu poleks piisavalt? Kas need olid sul coupel originalis taga? Mul ei olnud originaal JTB 3 oomised kõlarid võimuga -95 coupel originaalis.
Niipalju ma tean, et need originaal tweeterid omavad filtrit kuskil juhtme sees enne kõlarit, seega need suure kõlari juures otsad võib julgelt otse võimu pista, kui need tagumised peaks hoopis mitteaktiivid olema, enne muidugi võiks ikka igaks juhuks ka takistust mõõta, aga mul oli nii.

ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.12 08:04 Tsiteeri

Tundub et õhel juhtmel on jah mingi jubin sisse pandud originaal teibi sisse, ilmselt too ongi see tweeteritesse edasi minev juhe. Originaalis oligi täpselt nii nagu piltidel näha, mingeid võime sel ennem pold aga suvalise järelturu makiga taga mängisid nii tweeterid kui keskmised. Vait jäid alles siis kui laia Delta sisse panin. Nüüd olengi hädas ja ei oska tööle saada neid.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.12 08:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ulmefm
Tundub et õhel juhtmel on jah mingi jubin sisse pandud originaal teibi sisse, ilmselt too ongi see tweeteritesse edasi minev juhe. Originaalis oligi täpselt nii nagu piltidel näha, mingeid võime sel ennem pold aga suvalise järelturu makiga taga mängisid nii tweeterid kui keskmised. Vait jäid alles siis kui laia Delta sisse panin. Nüüd olengi hädas ja ei oska tööle saada neid.

Saan aru, et sul on vaja tagakõlaritele võimendust, mida sul aga maki küljes ega kõlarites küljes pole. Üks variant on ka tagumised kõlarid delta võimendatud ahela alla torgata, mängivad ja makk peaks kannatama, ainult ette taha reguleerimist ei ole, mängivad võrdselt. Eks keegi targem kommenteerib. Mina enda omale panin esialgu kõik sinna delta võimendatud ahela alla, aga siis lisasin taha audi orig Bose woofri, sellel võim ka tagakõlaritele olemas, siis võtsin tagumiste võimu hoopis sealt Bose woofri võimust. Hetkel mängivadki nii.

rocket
klubiliige

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.12 09:29 Tsiteeri

Juhtmestik tundub olevat passiivsüsteemi oma.
Juurde tuleb vedada minimaalselt toide ja maki remote. Mass kerest on pruunide juhtmete näol ehk juba olemas?
Ja loomulikult võimendite sisenditesse minevad juhtmed ka maki taga õieti ära ühendada.

ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.12 09:59 Tsiteeri

Mulle omale ka tundub, et on passiivsüsteemi omad. Korralik toide ja remote on juba lisaks veetud. Ei oska neid kuskile külge lihtsalt panna taga. Kas ja miks maki taga midagi muutma peab? Maksit lihtsalt minu meelest tuleb nüüd samat juhet kaudu samasse kõlarisse võimendamata signaal mingit juhet pidi kuskile pistikusse sel taga.

Kas testriga saab kindlaks teha millistesse juhtmetesse tuleb makist signaali + ja - ?
Oletades või eeldades, et väike kahene pistik läheb kõlarist edasi taha tweeterisse tekkib ikkagi küsimus mille jaoks sellel laial pistikul on juhi poolel neli (kaks pruuni tegelikult ühes peses koos) pinni küljes ja paremal poolel kolm pinni ainult ?

Kas mu loogika ütleb õieti, et Võimnisse peab minema võimendamata signaali +ja- siis akult +ja- , lisaks remote mis asja tööle paneb?

Kas võimendil on keskmiste ja tweeterite jaoks eraldi väljundid või käivad nad lihtsalt eraldi pistikutesse kuid sisuliselt on omavahel ühendatud ja tweeteril on lihtsalt see filter vahel juhtme sees?

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.12 10:18 Tsiteeri

Seda, mis juhe kuhu jõuab, saab edukalt mõõta multimeetriga takistust mõõtes. Võtad eest maki ära, saad sinna juhtme otsale ligi, makil on kirjas, kust tuleb/kuhu läheb signaali + ja - ning mõõdad sealt näiteks + juhtme ja kõlari juures pistikus käid pinid läbi teise otsaga, millega takistus väga väike, see siis ongi. Muidugi värvi järgi võiks ka saada siis juba, aga mitte alati.

ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 28.06.12 11:01 Tsiteeri

Jah, seda ma mõtlesin ise ka, et saab nii kindlaks teha mis juhe, maki tagant kust kohast tuleb ja milline massis on. Keerulisem koht on võimendil nad õigesse kohta ühendada.

ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 04.07.12 05:34 Tsiteeri

Tänud Rocketile, kes aitas ära ühendada ja juhtmed vedada. Nüüd aga järgmine probleem, nimelt selgus, et võimendid ise õhtal. Piisas ainult + ja - taha ühendada ja kohe lõid mõlemad kaitsme läbi ja kärssasid maha. Kas on kellelgi äkki teisi selliseid pakkuda, nagu esimeses postituses näidatud?

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 04.07.12 08:24 Tsiteeri

Osta näiteks parem lisavõimendi, kuhu läheb deltast võimendamata signaal ja kust tuleb siis tagakõlaritesse ja ka näiteks woofrisse võimendatud signaal. Võid ka osta mõne audi orig aktiivwoofri, millel võim olemas ka tagakõlaritele, isegi müün ühte, annaksin sulle ülisoodsalt ära, anna teada, kui oled huvitatud.

ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 04.07.12 12:09 Tsiteeri

Nüüd selgus veel seline tõsiasi et ühel pool on originaal kõlaril membraanist tükk väljas. Mõtted liiguvad jah juba sellise originaal võimu poole millel on kaks sisendit ja kolm väljundit koos woofriga. Paigutada tahaks ta tagumise istme paremasse ette ääre, kuskile diffriluku aju kõrvale.Samas originaal kõlareid vist ei kasuta enam. Plaan on polstrite sisse panna need:

http://www.noortehnik.ee/grupid/action/show_product/product_id/870/

Tagumisel polsrtil teen ilmselt seda ratta kinnitamiseks mõeldud auku natuke suuremaks, nii et saaks sinna panna sellise nn. freeairina mängima:

http://www.noortehnik.ee/grupid/action/show_product/product_id/871/

ulmefm
huviline

Registreerunud 28.04.09
Kasutaja on eemal

postitati 07.07.12 16:21 Tsiteeri

Nüüdeseks probleem lahendatud ja võim paigaldatud, tänud Rocetile, kes võimu organiseeris ja külge ühendas.
Kuna hetkel mõistliku hinnaga polstri sisse katkise kõlari asmele midagi paremat võtta pole siis ajutiselt läheb samasugune terve asemele. Hiljem muidugi plaan ta välja vahetada ja taha veel polstri sisse ennem mainitud bassikas paigaldada. Väike pilt ka uuest võimendist:

http://nagi.ee/photos/ulmefm/21019741/

http://nagi.ee/photos/ulmefm/21019743/

PS! Kuna teema hakkab üldiselt üksikule minema, siis paluks mõnel model see huviliste autode alla tõsta ringi.

Athlon
huviline

Registreerunud 13.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.3

postitati 18.07.12 17:25 Tsiteeri
Probleem kõlaritega

Tegin täna nüüd nii nagu siin teises postituses kirjas oli kuid tööle hakkasid mul ainult tweetrid. Mõlemal pool ühtemoodi. Suuremad ei tee piuksugi. Juhtmete värvid ka päris ei kattu.
1 punane on toide - minul on see punane sinise triibuga ja on ühendatud.
Järgmisel kahel on mul siis erinevus sees:
2 on helisignaal - ühel pool mul on seal valge juhe ja teisel lilla ( panin makile helisignaali plusi )
3 pruun triibuga on signaali mass makist - ühel on mul seal tõesti pruun ( ilma triibuta ) kuid teisel valge juhe. Ühendasin maki kõlarite miinusega.
4 valge on remote makist - sobis ja ühendatud maki remote juhtmega.
5 pruun on toite mass kerest - samuti sobis ja on ühendatud massi.

Lisaks on mul kõlaritega mõlemal veel musta värvi juhe pundis mis ei tee mitte midagi ja ei oska ma neid ka kuhugi ühendada. Oskab mõni targem mind ehk juhendada ?

Athlon
huviline

Registreerunud 13.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 24.07.12 13:37 Tsiteeri

Oskab keegi ehk aidata ?

rocket
klubiliige

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

postitati 24.07.12 15:42 Tsiteeri

Kui pole näinud, siis ei oska mõistatada.
Kas kõlaritel on igalühel kolm pistikut ?
Viiene, kahene ja veel üks ?
Kas võimud üldse töötavad ? Kui jah, siis miks võimu väljundsignaal tweeterisse jõuab, aga põhikõlarisse mitte ?
Mingi sild puudu või hoopis kõlarid kutud ?

Athlon
huviline

Registreerunud 13.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.12 15:53 Tsiteeri

Kõlarite poole peal on mul mõlemal pool üks viiene pistik. Ja sealt läheb edasi tweeterisse edasi kahene. Makipoolsel otsal mul üldse pistikuid ei olnud. Seepärast ka foorumist infot otsisin ja selle teema leidsin.
Praegu läheb mul ette otsa kokku 9 juhet. Ühes pundis on must, valge ja lilla. Teises must, punane ja valge ( pole värvides enam päris kindel kuid umbes nii olid, üritan uuesti vaadata ning täpsustada. Igal juhul juhtmed olid kolmes erinevas kolmeses pundis ). Ning eraldi on siis veel maki remote ( valge ), punane sinisega ( toide ), ning pruun ( mass ).
Ma arvan, et võimendid töötavad sest mul kõlarid enne häält tegema ei hakka kui võimendid voolu saavad.
Makk peaks korras olema kuna varem taga olnud kõlarid töötasid. Ehk siis tõesti kõlarid läbi ...

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 43.0% - SQL: 57.0%]