Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Audi 80 B4 Quattro mootori vahetus (Vastuseid: 31 | Vaatamisi: 6136)
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5TDI -/- 80 B4 2.3 Quattro -/- VW Käfer 1600

postitati 21.02.12 08:49 Tsiteeri
Audi 80 B4 Quattro mootori vahetus

Tere,

Autoks on 1992 Audi 80 B4 Quattro 2.3 98kW

Probleem on järgmine.
Mul on hetkel oma auto müügis, kuna tahan osta uut, ökonoomsemat masinat, aga taskuraha eest ma seda maha müüma ei hakka (nagu paljud mulle pakuvad) ja jätan pigem auto siis endale alles.
"Täitsa pekkis mis Audi" teemas oli selline postitus: Audi 90 B4 2.5TDiq 6k manuaal

Nüüd kui ma tahaks enda Audi ümber teha, et see siis alles jätta, aga samas liikuda ökonoomselt, siis kumb oleks mõtekam:
2.5TDi [R5 mootor] 6k manuaal vs. 1.9TDi (mõnelt uuemalt Audi A4 pealt)?
Tean, et sellega kaasneks ka juhtmestiku ja aju vahetus ja arvatavasti peab ka kinnitusi ümber tegema, et mootor ikka kapoti all püsiks + tuleb saada nõusolek ARK'st.

Küsimused seoses sellega:
-Mõlemad mootorid tuleks vist samamoodi võtta Quattro pealt mitte esiveoliselt kuna siis nad arvatavasti ei sobi, või eksin?
-Mis selle tööga veel kaasneda võivad? Millised ümbertegemised?
-Mis võivad olla kõige suuremad raskused selle tegemisel?
-Kui palju selline vahetus võib umbes-täpselt maksma minna?

Loodan, et oskate mind aidata :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
dub1
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 23.12.11
Kasutaja on eemal

Auto: AV6

postitati 21.02.12 09:35 Tsiteeri

Märkus moderaatorilt: "Postitus kustutatud, kuna kasutaja ei ole vaatamata varasemale märkusele asunud järgima foorumi reeglite 3. punkti! Järgmine samm on kasutaja postitusõiguse peatamine!"

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 21.02.12 10:17 Tsiteeri

Ise vaataks pigem 1.9Tdi poole, kuna seda pandi ka B4 kerele tehasest peale(ehk on lihtsam ARK-iga toimetada) ja teiseks see V6 pole just kõige paremini välja kukkunud mootor audil. :)

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
GrHo66
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C6 Avant Quattro

postitati 21.02.12 10:39 Tsiteeri

Ma eeldan, et ta pidas silmas ikka 2.5TDi r5 mootorit?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 21.02.12 10:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: GrHo66

Pidasin pigem jah R5 mootorit silmas.
Muudan esimese postituse ka vastavaks, et teistele oleks ka aru saada.

raitzzz
huviline

Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,9tdi 81kW, e36 325i

postitati 21.02.12 10:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ülks
Ise vaataks pigem 1.9Tdi poole, kuna seda pandi ka B4 kerele tehasest peale(ehk on lihtsam ARK-iga toimetada) ja teiseks see V6 pole just kõige paremini välja kukkunud mootor audil. :)

Ma arvan, et ta mõtles 2,5tdi reas viiest.

Ise vaataks ka pigem 1,9tdi poole kuna ta tiba lihtsam mahutada sinna pisikesse auku:). Olen kuskil 95% kindel, et esiveolise ja quattro mootorid on identsed, vahe siis ainult käimaris.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
GrHo66
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C6 Avant Quattro

postitati 21.02.12 10:47 Tsiteeri

Mootori vahetuse kohta mainiks, et mootor võib olla ka esiveoliselt, on ta siis 2.5TDi või 1.9TDi, aga käigukast peaks kindlasti olema qattro pealt võetud, kui soovid säilitada nelivedu antud masinal! :)

edit: foorumlane raitzzz jõudis juba ära mainida. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 21.02.12 11:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: adr3naline
Tsitaat:
Algselt postitas: GrHo66

Pidasin pigem jah R5 mootorit silmas.
Muudan esimese postituse ka vastavaks, et teistele oleks ka aru saada.

Sorry, my bad. Kui sa selle 2.5 R5- e sinna ilusti ära mahutaksid ja ARK-iga korda saaksid, tuleks väga vinge asi. Ma juba kujutan ette, et see kahepoolene turbodiisel liigutaks seda kere päris hästi edasi. Fwd ja Quattro mootorid on tõesti samad, nagu ka siin eespool ilusti öeldi. :)

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raivo33
huviline

Registreerunud 15.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 21.02.12 12:25 Tsiteeri

Tsitaat:

Ise olen kahte v6 omanud ja ei ole probleeme olnud .Ju olen lhtsalt heade ja hooldatud masinate peale sattunud .Mis ei ole ka meeletult kütet võtnud :).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 21.02.12 12:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: raivo33
Ise olen kahte v6 omanud ja ei ole probleeme olnud .Ju olen lhtsalt heade ja hooldatud masinate peale sattunud .Mis ei ole ka meeletult kütet võtnud :).

Tõenäoliselt liikus vihje V6 suunal ikkagi seoses 2.5TDI mootoriga.

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
raivo33
huviline

Registreerunud 15.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 21.02.12 13:04 Tsiteeri

Sorri minu väike tähelepanematus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Imres
huviline

Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Competition quattro 20vt

postitati 21.02.12 14:43 Tsiteeri

Mul käis ka korra peast läbi, et competitionile r5 2.5tdi vahele panna. See vihastaks aga paljud välja :D
Kuna sul r5 bensukas vahel juba siis lihtsam vast ikka r5 diisel asemele panna. Igaljuhul jõudu sulle!

Best ET 13,414@A4
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 21.02.12 14:53 Tsiteeri

Ma veeretasin juba pea 10a tagasi peas mõtet B4 Avandi baasil 2.5TDi Allroad teha. :) Automaadiga ehk isegi.

Hetkel on paraku mõistlikum olemasolev maha müüa ja A4 1.9TDi-q osta. Juba valmiskujul olemas ja sõiduomadustelt oluliselt moodsam auto.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 21.02.12 17:49 Tsiteeri

Üheks suuremaks probleemiks kujuneb sobiva käigukasti leidmine, kuna praegu alles teoreetline mõttearendus siis ei hakka täpsemaid andmeid välja uurima.

Igastähes üheks on probleemiks just 6k kasti korralik tööleajamine sellel kerel, sest ruumi väga pole ja sobivad S2/RS2 jupid maksavad palju. Alternatiivina otsiks võimalusel sobivat 5k kasti mõne uuema 1.9tdi otsast (tagurpidi käik paremale taha, mitte vasakule ette), kui selline üldse olemas on, siis kujuneb kogu töö vähe lihtsamaks. Vähe lihtsamalt rääkides siis on praegu masinal all 01A kast, aga diisli jaoks valede ülekannetega. kui panna 6k 01E siis sellejaoks on vaja juba päris palju erilahendusi tekitada/osta, lihtsaim oleks leida sobivate ülekannetega 01A kast.

Mootori osas on 2.5 panek täiesti reaalne, kuna juba praegu on R5 vahel siis ei pea vägapalju ümber tegema võrreldes R4 paigaldamisega.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kiil
klubiliige

Registreerunud 03.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad TDI manuaal

postitati 21.02.12 18:17 Tsiteeri

Mitme kilomeetri pärast see diisliks ringiehitamine ära tasub? Mootor, kast ja kõik muu kola maksab ju ka raha.

adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 23.02.12 07:50 Tsiteeri

Muidugi maksab mootor ja kast ka raha, aga kui inimene j2tab endale auto ikkagi alles veel mitmeks aastaks, siis saab selle raha k6ik k8tuse arvelt tagasi.
Ja kas mitte pole nii, et kui inimene ostab endale auto, siis ta v6ib selle teha milliseks talle endale isiklikult meeldib? Minu auto on hetkel m88gis ja kui kellelegi t6esti ei meeldi, et V6ibolla saab see auto kunagi tulevikus teise mootori, siis on tal v6imalik see 2ra osta. Senikaua aga, kuni auto on minu k2es, teen mina ta enda tahtele vastavalt.
8le8ldse, keegi pole veel 8elnud, et ma selle plaani kindlalt ellu viin. Lihtsalt uurin hetkel erinevaid v6imalusi ja siis alles otsustan.

adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 25.02.12 11:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Hetkel on paraku mõistlikum olemasolev maha müüa ja A4 1.9TDi-q osta. Juba valmiskujul olemas ja sõiduomadustelt oluliselt moodsam auto.

---Kui ülevalt lugeda, siis on kirjas miks ei saa teist autot asemele osta - kuna ei müü seda maha tasuraha eest.
Lisaks sellele ei meeldi mulle A4 eriti. Pigem raiskaks rohkem ja ostaks A6-e.

Tsitaat:
Sorry, my bad. Kui sa selle 2.5 R5- e sinna ilusti ära mahutaksid ja ARK-iga korda saaksid, tuleks väga vinge asi. Ma juba kujutan ette, et see kahepoolene turbodiisel liigutaks seda kere päris hästi edasi. Fwd ja Quattro mootorid on tõesti samad, nagu ka siin eespool ilusti öeldi. :)

---Ise kalduksin ka pigem selle 2.5TDi poole kuna see tuleb juba suure ja raske kerega autolt ning arvatavasti peaks B4-ja veel paremini edasi vedama ja võib-olla isegi veel rohkem kütust säästma, sest B4 peaks ju kergem olema.

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Üheks suuremaks probleemiks kujuneb sobiva käigukasti leidmine, kuna praegu alles teoreetline mõttearendus siis ei hakka täpsemaid andmeid välja uurima.

Igastähes üheks on probleemiks just 6k kasti korralik tööleajamine sellel kerel, sest ruumi väga pole ja sobivad S2/RS2 jupid maksavad palju. Alternatiivina otsiks võimalusel sobivat 5k kasti mõne uuema 1.9tdi otsast (tagurpidi käik paremale taha, mitte vasakule ette), kui selline üldse olemas on, siis kujuneb kogu töö vähe lihtsamaks. Vähe lihtsamalt rääkides siis on praegu masinal all 01A kast, aga diisli jaoks valede ülekannetega. kui panna 6k 01E siis sellejaoks on vaja juba päris palju erilahendusi tekitada/osta, lihtsaim oleks leida sobivate ülekannetega 01A kast.

Mootori osas on 2.5 panek täiesti reaalne, kuna juba praegu on R5 vahel siis ei pea vägapalju ümber tegema võrreldes R4 paigaldamisega.

---Ei ole ja mõtet hakata vast veel ennast üksikasjadega piinama kui veel mõttearenduse faasis.
Alternatiivina 1.9TDi otsast ? Aga kui tahan vahele panna 2.5TDi mootorit, siis ju 1.9TDi 5k kast ei sobi sinna otsa ? Või mõtlesidki seda sellena, et kui panna 1.9TDi ? Segaduses hetkel :P
Kas 01A kast on olemas nii 2.5-el kui ka 1.9-al ? See mõjutaks otsust arvan väga suurelt kui 2.5-el seda poleks (Kui oletada, et olen nõus panema ka 2.5-e puhul 5k kasti).

Vahur102
huviline

Registreerunud 04.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 competition & A4 1.9 tdi

postitati 25.02.12 11:39 Tsiteeri

Lihtsalt mainin ära et see 2.5td r5 audi mootor on ka Volvodel väga laialdaselt kasutusel.Lihtsam leida äkki.

adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 27.02.12 15:17 Tsiteeri

Sa eile messini kapoti allust ja minu kapoti alust vaadatud. Tal on seal 1.9TDi ja peaks mainima, et need mootori kinnitused on isegi väga samadel kohtadel silma järgi vaadates :o ainult see, mis seal esistange juurde läheb, on 1.9tdi'l madalamal kui mul, aga kuna B4 on muidu ka sarnane, siis poleks selle muutmine väga suur kunst.
Praegu on valik hakanud kalduma igatahes 1.9 poole.

Nüüd oleks aga väike palve klubilistele. Hetkeseisuga tahaks teada vee kahte asja:

1. Kas keegi saaks teha oma Audi A4 (1.9TDi mootoriga) kapotialusest pilti? Täpsemalt siis mootorikinnitustest. Oleks vaja teada, kus need seal asuvad. Samas kui keegi teab peast vastata, siis võib ka kirjutada. Vaja oleks just võrdluseks Audi 80 B4'ga.
2. Kui palju läheks maksma umbes korralik 1.9TDi (81kW) mootor + juhtmestik ja A4 Quattro käigukast?

kodanik88
huviline

Registreerunud 22.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: audi 90q 2.5tdi 10v, ford mustang gt cobra look, vw pasteet 1.9, Audi a8 4.0 tdi

postitati 16.09.12 14:57 Tsiteeri

Seoses teemaga on endal ka plaan auto ümber teha diisliks küll b3 90 2.3doch q ja mind on vaevanud kaks mure, 1. tahan säilitada taga difri lukku aga ei ole ei tea kas nii sobib teha , et disla quattro käima kast ja originaal tagasild, ja teine mure on selles, et ise eelistaks just 2.5 r5 mootorit aga kas ark sellele luba annab kuna tehas pole sellist mootorit ju b3 ega ka b4 kerele peale pannud . Äki keegi targem oskab sellekohta pajatada midagi kas see ehitus luba oleks võimalik saada .

kodanik88
huviline

Registreerunud 22.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: audi 90q 2.5tdi 10v, ford mustang gt cobra look, vw pasteet 1.9, Audi a8 4.0 tdi

postitati 18.09.12 13:07 Tsiteeri

Ei oska keegi siis midagi ütelda just huvitaks arki teema.

undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 18.09.12 13:48 Tsiteeri

ARK osas oskab ARK ise kõige täpsemini vastata. Kuna sa veel ei ole midagi tegema hakanud, siis ongi just õige aeg neilt uurida, kas üldse on lootust ARK silmis asi legaalseks saada.

kodanik88
huviline

Registreerunud 22.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 24.11.13 15:49 Tsiteeri

Tere küsiks siis uuesti, mis arusaamatuks jäi.Et kui mul on 2.5 r5 diisel mootor, et milline käigukast sinna otsa sobib diislite quattro omad, või siis mõne kindla bensuka omad, millel ülekanded vastaks diislite omale ja mis sobiks b3/B4 kerekülge ilma suurema vaevata. Nagu praegu siit välja lugesin siis 1.9 tdi omad ei istu 2.5 otsa? või sain valesti aru millestki. tänan

adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 24.11.13 16:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kodanik88
Tere küsiks siis uuesti, mis arusaamatuks jäi.Et kui mul on 2.5 r5 diisel mootor, et milline käigukast sinna otsa sobib diislite quattro omad, või siis mõne kindla bensuka omad, millel ülekanded vastaks diislite omale ja mis sobiks b3/B4 kerekülge ilma suurema vaevata. Nagu praegu siit välja lugesin siis 1.9 tdi omad ei istu 2.5 otsa? või sain valesti aru millestki. tänan

Selle mootori käigukasti kinnitamine B3/B4 kere külge vajab, nagu kasutaja Zoig mainis, vastavaid S2/RS2 juppe. Võid lähemalt siit uurida http://www.motorgeek.com/viewtopic.php?f=6&t=41465.
Muudele asjadele kahjuks ise vastata ei oska, kuna pole nii palju selle asja uurimisega enam tegelenud. Olen otsustanud, et minu auto jääb sama mootoriga, kuna 2.3 B4 on väljasurev liik. :)

kodanik88
huviline

Registreerunud 22.02.09
Kasutaja on eemal

postitati 24.11.13 16:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: adr3naline
Tsitaat:
Algselt postitas: kodanik88

Selle mootori käigukasti kinnitamine B3/B4 kere külge vajab, nagu kasutaja Zoig mainis, vastavaid S2/RS2 juppe. Võid lähemalt siit uurida http://www.motorgeek.com/viewtopic.php?f=6&t=41465.
Muudele asjadele kahjuks ise vastata ei oska, kuna pole nii palju selle asja uurimisega enam tegelenud. Olen otsustanud, et minu auto jääb sama mootoriga, kuna 2.3 B4 on väljasurev liik. :)

No aga zoig mainis, et lihtsam on otsida 01a kast sobivate ülekannetega aga milliste autode alla neid sobivate ülekannetega kaste pandi.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 48.6% - SQL: 51.4%]