altsik
huviline
Registreerunud 17.06.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6 quattro '98 2,8 142 kw
|
postitati 23.10.09 11:18
|
|
|
a6'97 juhiistme turvapadi sõiduajal lahti
Täna juhtus selline naljakas lugu ,et sõiduajal umbes 12o km/h avanes juhiistme turvapadi pauguga ja auto suitsu täis.Millest see siis nüüd tingitud oli ja kas kellegil on kogemusi sellise
juhusega.Armatuuris ka nüüd airbag tuli põleb.Kas pean kaitseme üldse ära võtma , et see kustuks?.Kas ülevaatuselt ka läbi nüüd ei saa kui uus
padi,iste vms on vahetatud? ja mis see maksma võiks minna, et asi oleks nagu enne?Tänud vastanuile
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 23.10.09 14:36
|
|
|
Enne kui uus padi panna peaks kindlaks tegema põhjuse miks padi aktiveerus. Kui käskluse andis aju, siis on seal ka crashdata mida ei saa arvutiga
kustutada vaid tuleb uuesti üle kirjutada. Ametlikult sellist autot ülevaatusel läbi ei lasta.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 23.10.09 15:23
|
|
|
Päris hea "nali" küll. Jäid ikka tee peale?
|
|
|
altsik
huviline
Registreerunud 17.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.09 16:10
|
|
|
Kle jah. Isegi seisma ma ei jäänud,ainult kõrvad vilistasid tükkaega veel....
|
|
|
huljes
huviline
Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q
|
postitati 23.10.09 16:24
|
|
|
Ma ise hakkasin mõtlema, mida ma teinud oleks, krt oleks vist koju pükse vahetama sõitnud
Aga mis sul muud, kui sammud revalisse/audihooldusesse ja asja uurima hakata, niisama sellised asjad ei juhtu.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 23.10.09 16:31
|
|
|
Ma olen vahest mõelnud, et mis imetehnika see küll on, millele võib nii kindel olla.
Nagu näha, siis polegi väga kindel. Edasi võiks mõelda roolile näiteks....
Hästi tulid igatahes välja sellisest olukorrast.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.09 19:14
|
|
|
Ei ole see esimene ega ka kindlasti viimane selline juhus. On lajatanud ka rooli omad...
Kas keegi üldse teab mis aja tagant tuleb airbagi süsteem välja vahetada? Enamus siinse klubi autod peaks sõitma vananenud turvapatjadega.
|
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
postitati 23.10.09 19:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: juks11
Kas keegi üldse teab mis aja tagant tuleb airbagi süsteem välja vahetada? Enamus siinse klubi autod peaks sõitma vananenud turvapatjadega.
|
15 aastat on selle aja masinatel patjade "aegumine". 1997 a toodetud peaks veel kolm aastat "säilima". Uksepostil on täpselt kirjas. Patjade aegumise teema
|
|
|
|
altsik
huviline
Registreerunud 17.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.09 19:28
|
|
|
Esindus esinduseks, aga kas viljandis või kuskil ka mõni asjatundja on, kes oskab öelda milles viga võis olla-ja mul uksepeal kirjas et left front
03/2012.Seega siis nagu peaks veel 3 a kestma ju...mida ma üldse ette peaks võtma nüüd,kas ülevaatuse läbiks see auto ikka või ei?
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.09 19:49
|
|
|
See aegumine oli üldiselt öeldud.
Ülevaatuselt ei saa Sa mingi väega läbi kuna turvapadi lahti ja tuluke põleb ning kogu süsteem on töökorrast ära.
|
|
|
|
erikhi
huviline
Registreerunud 12.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,8 quattro aut
|
postitati 23.10.09 21:14
|
|
|
Selline asi teeb küll kõhedaks. Pole varem kuulnudki sellisest asjast.
Igaljuhul, kui põhjus selgub, oleks tänulik info eest.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 24.10.09 04:04
|
|
|
Mina arvan, et probleem võib olla istme juhtmestikus, mille otsas pidevalt elatakse. Bag sai mingist hetkelühisest oma 12V kätte ja
pahh. Kui soovid, võin vaadata, mis arvuti näitab. Kui bagi aju käsklust ei andnud, oli raudselt lühis.
PS. Autodata annab patjade vahetusvälbaks 14 aastat.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
juks11
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.10.09 05:56
|
|
|
Enamuses on süüdi meie teed...
|
|
|
|
altsik
huviline
Registreerunud 17.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.09 13:55
|
|
|
Si siis täna Reval aotosse helistatud ja sealt uuriti asja ja öeldi ,kuna korraliselt hoolduses pole käidud audit esindavas ettevõtetes siis ple
midagi teha.See tähendab, et maksa ise kinni..m.o.t.t Õpetuseks teistele siis-Käige oma audidega hooldustes raamatuid täitmas...
|
|
|
rulamees
huviline
Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT
|
postitati 26.10.09 14:24
|
|
|
Päris karm laks. Õnneks ainult istmepadi, roolipadjaga oleks võinud ninaluust ka ilma jääda. Auto välja ei surnud? Minu arust kui audi on sellisele
asjale andnud garantii kuni 2014 siis peaks see olema ka nende mure, kui just auto ei ole ennem avariiline olnud. Kui võtta karmim stenaarium, et
oleks roolipadi paugu pannud ning sa oleks selle tagajärel avarii teinud enda vigaseks sõitnud või siis kellegi teise surnuks sõitnud siis mujal
maailmas oleks kohe autotootja kohtusse kaevatud ja arvatavasti ka võidetud. Piisavalt on kohtulahendeid, kus on autotootjat võidetud, et turvapadjad
ei aktiveerunud kuigi oleks pidanud
Edit: Kui see auto olekski koguaeg Audi esinduses hoolduses käinud siis ma 99,99% kindel ,et oleks sama asi juhtunud. Vaevalt, et nad seal testivad
turvapatjade kokku ja lahtikäimist.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.09 14:42
|
|
|
Ma ausalt öelda seostasingi juhiistme patja sellega, mis rooli keskelt näkku lööb. Sellest ka imestus, et külma kõhuga edasi sõitsid.
|
|
|
altsik
huviline
Registreerunud 17.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.09 15:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Ma ausalt öelda seostasingi juhiistme patja sellega, mis rooli keskelt näkku lööb. Sellest ka imestus, et külma kõhuga edasi sõitsid. |
Õnneks ja ainult istmepadi-see mis õlajuurde lööb...ma ei teagi mida teha nüüd edasi,kas hakata nendega vaidlema või ei....
Kas keegi teab kas airbag tulid saab kuidagi ära kustutada sealt või on see dioodiga...
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.10.09 15:36
|
|
|
Eestis pole vist erilist mõtet printsiibile "milleks tööl käia, kui saab kohtu kaudu vaevatasu kaubelda" loota. USA's ehk küll.
Tule saab arvutiga kustutada siis, kui oled sinna uue bag'i installinud. Või vastava dummy, kui reaalset patja enam ei julge.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 27.10.09 15:18
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: altsik
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Ma ausalt öelda seostasingi juhiistme patja sellega, mis rooli keskelt näkku lööb. Sellest ka imestus, et külma kõhuga edasi sõitsid. |
Õnneks ja ainult istmepadi-see mis õlajuurde lööb...ma ei teagi mida teha nüüd edasi,kas hakata nendega vaidlema või ei....
Kas keegi teab kas airbag tulid saab kuidagi ära kustutada sealt või on see dioodiga... |
Selleks, et asja korda saada on vaja uut turvapatja (või takisti vahele kui elu armas ei ole), uut crashsensorit ja airbagi aju (saab ka
ülekirjutada).
|
|
|
|