ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 17.03.12 11:29
|
|
|
2,5 V6 abs/esp tuli põleb perioodiliselt
Järgmine C5 rõõm. Perioodiliselt hakkavad põlema abs ja esp tuled. Algul
põles korra, tundub, et häda on progresseeruv. Täiesti kaootiliselt, tundub, et rohkem sooja mootoriga süttivad märgutuled u 5-20 sekundiks, pikemal
põlemisel on tunda, et ka mootori jõud hakkab raugema.
Ühtegi sellealast viga ei näita.
Millega need tuled võivad seotud olla? Mootoriaju? Õhulugeja?
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
meelo
huviline
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line
|
postitati 17.03.12 15:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Järgmine C5 rõõm. Perioodiliselt hakkavad põlema abs ja esp tuled. Algul
põles korra, tundub, et häda on progresseeruv. Täiesti kaootiliselt, tundub, et rohkem sooja mootoriga süttivad märgutuled u 5-20 sekundiks, pikemal
põlemisel on tunda, et ka mootori jõud hakkab raugema.
Ühtegi sellealast viga ei näita.
Millega need tuled võivad seotud olla? Mootoriaju? Õhulugeja? |
Pigem tüüpiline ABS mooduli suremine-külmjooted, või kergemal juhul rooli lintkaabel läbi kulunud.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.03.12 16:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: meelo
Pigem tüüpiline ABS mooduli suremine-külmjooted, või kergemal juhul rooli lintkaabel läbi kulunud. |
Võib see sellisel juhul põhjustada mootori jõupuudust?
ABS-moodul paikneb kus? Kas ta siis mooduli viga ei peaks näitama?
|
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 17.03.12 16:42
|
|
|
ABS-moodul paikneb kus? Kas ta siis mooduli viga ei peaks näitama? |
Minu C5-l kukkus ka tahhokas nulli ja käigukast läks avariise, kuna pöörete signaal nö lämmatati. Võibolla on selle jõuetuse põhjuseks sama, bensukas
näituseks sõitis edasi. Moodul asub kapoti all ABS pumba küljes.
Minu kunagine mureteema http://foorum.audiclub.ee/viewthread.php?tid=39520
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.03.12 17:13
|
|
|
Tänks. Loen, et enamasti sümptomid vähe teistsugused, kuid ilmselt on erinevus mootorist tingitud. Proovin esmalt moodulilt pistiku maha tõmmata, sain
aru, et siis peaks mooduli vea korral anomaaliad ära kaduma.
Ega keegi selle vea ravimise lingi töötavat versiooni ei oska viidata?
http://forums.audiworld.com/showthread.php?p=15052859
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 17.03.12 19:00
|
|
|
Täiesti võimalik, et ABS-i andur paneb segast ja auto arvab, et peaks "libisemise" vältimiseks jõudu vähendama. Viga ei pruugi mälus olla, kui andur
pole päris peetis. Olen korra nuputanud ühe A4-ga samal teemal. Muidugi võib viga olla ka külgkiirendus või rooliasendi anduris, kuid need peaks
VCDS-iga kohe nähtavad olema. Aju jätaks viimaseks, mille kallale minna. Kaabel sappa ja sõitma, nii peaks vea saama välja peilida hea õnne korral.
Edu.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.03.12 21:34
|
|
|
Tänud, mida rohkem infot seda parem. Ise tegelikult esimese hooga mõtlesin ka ratta liikumisanduri peale, kuid mingi hetk kui tule plinkimine eriti
tihedaks läks jäin autoga seisma ja tuli põles rahulikult edasi, st see variant ilmselt ei sobi. Õhulugejat kahtlustasin seetõttu, et kui sealt kaabel
maha tõmmata siis põlevad ka needsamad tuled.
Nüüd tõmbasin prooviks absimooduli pealt pistiku maha, esimese hooga tundus, et oleks nagu korras, kuid sõitsin suht vähe ja võibolla hõiskan
vara., senise info põhjal tundub abs'i mooduli ravimine võimalikest
variantidest kõige lihtsam ja odavam olema. Ei tea, kas need abs'i andurid suhtlevad mingite muude moodulitega veel peale abs/esp? Kuidas
rooliasendianduri viga väljendub, kas see peaks olema seotud konkreetselt rooli pööramisega või ei tarvitse?
Kas selle suure punase hüüumärgi saab armatuuris mingi nupukombinatsiooniga ajutiselt ära ka kustutada, et temperatuuri ja kütusekulu näha või puudub
selline võimalus?
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 18.03.12 10:47
|
|
|
Tänud, mida rohkem infot seda parem. Ise tegelikult esimese hooga mõtlesin ka ratta liikumisanduri peale, kuid mingi hetk kui tule plinkimine eriti
tihedaks läks jäin autoga seisma ja tuli põles rahulikult edasi, st see variant ilmselt ei sobi. Õhulugejat kahtlustasin seetõttu, et kui sealt kaabel
maha tõmmata siis põlevad ka needsamad tuled.
Nüüd tõmbasin prooviks absimooduli pealt pistiku maha, esimese hooga tundus, et oleks nagu korras, kuid sõitsin suht vähe ja võibolla hõiskan
vara., senise info põhjal tundub abs'i mooduli ravimine võimalikest
variantidest kõige lihtsam ja odavam olema. Ei tea, kas need abs'i andurid suhtlevad mingite muude moodulitega veel peale abs/esp? Kuidas
rooliasendianduri viga väljendub, kas see peaks olema seotud konkreetselt rooli pööramisega või ei tarvitse?
Kas selle suure punase hüüumärgi saab armatuuris mingi nupukombinatsiooniga ajutiselt ära ka kustutada, et temperatuuri ja kütusekulu näha või puudub
selline võimalus? |
Proovi arvuti järgi panna sellel ajal kui ABS/ESP tuled põlevad, kui ühendust ei saa siis on aju viga. Või teine variant on väheke ABS-i koputada ja
vaadata kas kontrolltuled lähevad põlema. Tavaliselt hakkavad nad just jebima temperatuuri muutudes - külmalt OK ja soojenedes hakkab jama pihta.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 16:35
|
|
|
Jälle tuleb välja, et minu autol mingi mittetavapärane lahendus. Nimelt ABS aju ei paikne ploki juures vaid kusagil teadmata kohas. Kas keegi teab kus
ABS'i aju võiks olla? 2001 aasta 132kW diisliga on tegemist.
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 19.03.12 16:56
|
|
|
Jälle tuleb välja, et minu autol mingi mittetavapärane lahendus. Nimelt ABS aju ei paikne ploki juures vaid kusagil teadmata kohas. Kas keegi teab kus
ABS'i aju võiks olla? 2001 aasta 132kW diisliga on tegemist.
|
Maadlesin hiljuti sellise hübriidiga küll passati peal aga süsteem on sama pandi tega mingi aasta aega. Ei soovita väga suvalt pistikuid näppida kuna
ajuküljest või rooliasendiandurilt juhet maha võttes unustab aju oma kodeeringu ja tagasi saamine oli paras aretamine. Pane arvuti järgi ja vaata mis
viga sees on.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 17:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: automees6
Maadlesin hiljuti sellise hübriidiga küll passati peal aga süsteem on sama pandi tega mingi aasta aega. Ei soovita väga suvalt pistikuid näppida kuna
ajuküljest või rooliasendiandurilt juhet maha võttes unustab aju oma kodeeringu ja tagasi saamine oli paras aretamine. Pane arvuti järgi ja vaata mis
viga sees on. |
3 viga oli sellega seonduvalt:
00301-abs return flow pump V39
00302-abs solenoid valve relay J106
18265-load signal: error message from ecu
Kustutasin ära ja tagasi ei tulnud, kusjuures mul see solenoidide plokk üldse maas praegu
A kus sel ABS'i aju ikkagi füüsiliselt paikneb? Kusagil jalgade all veeloigus? Või kapotiall kusagil?
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 18:05
|
|
|
viga sees on. |
Kustutasin ära ja tagasi ei tulnud, kusjuures mul see solenoidide plokk üldse maas praegu
A kus sel ABS'i aju ikkagi füüsiliselt paikneb? Kusagil jalgade all veeloigus? Või kapotiall kusagil? |
Passatil on kõrvalistuja jalge ees mati all. Arvan, et audil sama.
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 18:07
|
|
|
viga sees on. |
A kus sel ABS'i aju ikkagi füüsiliselt paikneb? Kusagil jalgade all veeloigus? Või kapotiall kusagil? |
Solenoidide viga tuleb vast siis kui sõita ja pidurdada. Pump on korras harjad pole kulunud?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 18:56
|
|
|
Sain ka infot, et juhtplokk kõrvalistuja jalgade juures. Ma usun, et töömoodul sh mootor on vast korras, sest süsteem ju töötas. Mootori töö muutus
peale magnetiteploki eemaldamist ka, kuigi see ühtlasel sõidul jõu kadumine esineb aegajalt ikka, olen suht veendunud, et viga just abs/esp
moodulis.
Ka muutus pritsehetk millegipärast 2 kraadi varasemaks, kas tõepoolest ka see sõltub abs'ist?
Ahsoo, kas võib selle mooduli otsast kaabli maha tõmmata või mitte? Kui ta mingi info ära unustab, kuidas süsteem pärast taas tööle pannakse?
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:07
|
|
|
Sul se laadesignaali viga tuleb ka tagasi? Pingeregulaator või harjad on otsakorral. Aga selle signaali puudumine peaks ainult veojõu kolmnurga põlema
panema.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 19:26
|
|
|
Mootoriajus ka se viga on? Kui ei ole siis abs ei suhtle vahepeal mootoriajuga. Huvitav kas sel ajul ka külmjoote probleemid. Laadimine on tavaliselt
veel olemas lihtsalt genekas ei väljasta seda signaali kuid siis peab mootoris ka viga olema. Näidikutes on ka miski vead?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.03.12 20:56
|
|
|
Mootoriajus pole seda viga. On kastiajus ja abs moodulis. Kas mingit signaali loetakse genekast? Pardapinge ok, geneka mahavõtmisele ei tahaks hästi
mõtelda sellel autol...
Kelladega ka kõik korras, seal mingeid vigureid pole. See ka natuke teistmoodi üldistest kirjeldustest, kuid tundub, et veasümptomid ongi natuke
erinevad sõltuvalt sellest kas abs juhtplokk on kapoti all või salongis.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.03.12 20:19
|
|
|
Kui solenoidideplokk küljes siis vigu ei ole, tänase paarikümne kilomeetri jooksul käitus auto korralikult, eks näeb mis homme saab...
ABS/ESP plokk tundub sel masinal märksa mõistlikuma ehitusega olevat kui teised siinkirjeldatud. Puudub keraamiline põhi ja alumiiniummontaa˛,
juuspeentest ühendustest rääkimata. Ju on audi insenerid 2001'sel vähe kainemaks saanud ja ehmatusega vaadanud, et ossa raisk, mis p.sk vahepeal
kokku keeratud. Parandada juba hilja, tuleks ju terve masin ringi teha,
alustasid siis abs'ist. Et väliselt midagi näha ei jääks siis peideti plokk mati alla.
Mis rooliandurist sõltub? Märkasin, et rooli keskasend pole sugugi nullis, on see millegi suhtes oluline?
|
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 20.03.12 20:57
|
|
|
Mis rooliandurist sõltub? Märkasin, et rooli keskasend pole sugugi nullis, on see millegi suhtes oluline? |
Rooli asendist sõltub ESP töö. Vale rooliasend paneb kah ESP tule põlema. Praegu meenub, et sõber vahetas lintkaablit oma 2001 C5-l ja sai pisut
valesti kokku. Tulemuseks samuti ESP kala. Võibolla su mure peitubki siin.
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.03.12 21:32
|
|
|
Mil moel rooli keskasend seadistatakse?
|
|
|
|
meelo
huviline
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line
|
postitati 20.03.12 21:42
|
|
|
Mil moel rooli keskasend seadistatakse? |
Üks näide Boschi 5,7 mooduli puhul vaata siia.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.03.12 18:13
|
|
|
Tänud, tegelikultt ongi ju kogu info olemas, kuid lihtsalt ei jõua kõike otsida ja süveneda, seepärast ongi hea kui keegi oskab kohe otse viidata.
Täna juhtus nende plinkivate tuledega midagi hoopis ootamatut. Hommikul Võru poole kimades esimesed 100 kilti oli kõik korras, mõtlesin juba, et asi
unustatud. Seejärel hakkasid taas märgutuled plinkima, nüüd juba palju suurema sagedusega, u 3x3 sekundit, algul paariks kolmeks korraks kuid lõpuks
jäigi vilkuma. "Pidurdamist" ei olnud ja kuna kiire oli ka siis ei hakanud süvenema.
Seejärel hakkas äkki põlema kollane (oran˛) piduri(klotsi) märgutuli displei ülemises osas ning abs/esp plinkimine lakkas. Kusjuures kõik (nii abs kui
esp) töötab nii nagu peab, järgneva mitmesaja kilomeetri jooksul kordagi mingeid probleeme polnud. Ei tea, kas klotsiandur tõepoolest oskas selle
süsteemi lolliks ajada või on see lihtsalt kokkusattumus?
Arvutit täna järgi ei ühendanud ja sisemisi klotse ka niisama piiludes piisavalt näha polnud, eks homme-ülehomme uurin.
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 22.03.12 12:12
|
|
|
Osadel C5 kerega autodel saab klotsitule maha kodeerida. Täiesti ebaoluline asi (minu meelest).
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.12 15:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Jann
Osadel C5 kerega autodel saab klotsitule maha kodeerida. Täiesti ebaoluline asi (minu meelest). |
Minu meelest ka täiega ebaoluline asi aga paljudele vajalik, pealegi on peale tule põlemahakkamist osadel klotsidel veel kümnete tuhandete km'te jagu
resurssi. Kodeerisin tule praegu maha traadist silla abil.
|
|
|
|
|