exx
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.09 16:27
|
|
|
Audi Allroad 2,7biturbo mootori tuli ja küttekulu
Tere.
Autot olen omanud veidi üle 1kuu, kogu selle aja vältel on probleemiks olnud mootori tuli. Eelmine omanik jamas ka sellega. Diagnostikas käis ja
veakoodiks näitas kahte esimest lambdat. Kuid eelmine omanik vahetas need ära täpselt enne ostu.
Nüüd sain sõita paar päeva ja lõi uuesti tule põlema,diagnostis veakood jälle 2lambdat ja veel paar veakoodi,mis võisid olla põhjustatud lambdade
veakoodidest.Tuli uuesti kustutatud...sai sõita mingi nädalake ja panin auto nädalavahetuseks seisma---esmaspäeval käima pannes uuesti tuli põles
veidi aega sai ringi sõidetud nii et tuli põles...vahepeal kui auto seisis mingi aja ja panin käima kustus tuli ära ja nii oli mitu päeva
järjest,täiesti erineva intervalliga võis seda tuld näha seal.
Siis sai jälle juhtme järele ühendatud ning ära tule kustutatud...sai sõita pool päeva ja järsku rahuliklut kulgedes tuli tagasi jälle...juhe jälle
järgi...2esimest lambdat veakoodiga.
Küttekulu on ka suht suur...50L. 250km ja natuke peale.(ca 20l. sajale.)ei leia et oleks eriline tallaja pole mingeid ulme foori taga seismisi ja
kohalt võtte .maantee kulu ca 12 + sajale püsikaga mõne üksiku möödasõiduga.Lambda andurid on NTK omad õige pistikuga,mis ei ole ka just kõige
odavamad.
Milles võib olla probleem?Kas ei saa usaldada neid unversaalseid lambdasi?Samas sai vahetatud suvel ühel a6 bi-turbol lambda ära ja asemele läks
suhteliselt odav andur mis töötab ikka veel.
Kuhu võiks pöörduda või mida peaks kontrollima/vahetama.
Ehk kasutaja jann paneb täpsed veakoodi kirjeldused siia teemasse.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 11.12.09 16:57
|
|
|
Viimasel korral vaadatud koodid olid 17521 ja 17539, mis ütlevad, et lambdade takistus on liiga kõrge. Ma arvan, et autole on paigaldatud valed
lambdad aga ehk keegi teab täpsemalt öelda. Pole ise eriti 2,7 Bit kokku puutunud enne.
Oli veel üks lisaimmoga seotud veakood, kuid see ei puutu asjasse.
Autodata ei anna nende koodide puhul eriti varianti, ütleb et kas lambda peetis või ühendusprobleemid. Ross tech ei ütle üldse midagi nende kohta.
Eelmine kord vaadates oli veakoode mootoris rohkem, kuid nüüd olid tagasi tulnud ja mootori tule põlema pannud ainult need kaks lambda veakoodi.
Inimesel mure suur ja mina ei oska küll muud soovitada, kui uued ja orig. lamdad..?
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 11.12.09 17:34
|
|
|
Sama soovitus siin. Uued A osa lambdad.
12.301@181km/h
|
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 11.12.09 18:33
|
|
|
Hea oleks teada mis marki lamdad on paigaldatud. Osad odavad Poola lamdad ei kannata üldse kriitikat. Samas universaalsed Bosch ja NTK lamdad töötavad
aastaid laitmatult.
Sellel autol saab muidugi Vag comi abil livena lamda tööd vaadata.
|
|
|
|
exx
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.09 18:36
|
|
|
Vaatasime seda samuti ...kõik töötasid ilusti ja sünkroonis.
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.09 18:50
|
|
|
Sel juhul tuleks üle vaadata ühendused. Kui juhtmete jätkamised on korralikult kokku joodetud siis peavad lamdad olema vigased.
On esinenud peale lamda vahetust et auto ei tunnista seda aga peale mõnepäevast sõitu asi hakkab toimima.
Sinu puhul see vist ei kehti kuna mõõdas on liiga palju aega.
|
|
|
|
liito
huviline
Registreerunud 12.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: ceed xR
|
postitati 11.12.09 18:55
|
|
|
Nonii , olen samuti 2.7 Bit omanik ja samuti mootori tuli põleb. Auto sai ostetud tuttavalt isikult kes tõi auto mingi 3 a tagasi Eestisse ja tema
samuti rääkis,et see tuli seal põleb ja seda uuriti ja öeldi,et mingi pisivärk põhjustab seda. Oli võimalus seda parandada , kuid olevat olnud liigne
juramine tühja asja pärast ( mul läksid suunurgad laiaks) . Siiski sooviks ise sellest probleemist lahti saada, sest kui see kogu aeg armatuuril
särab,siis mis siis saab kui miskit tõelist juhtub . Igatahes jah mingit
täpset soovitust ei oska jagada, kuid liht annan teada ,et mul on tegu sama jamaga ja selle kohta öeldi vähemalt eelmisele omanikule, et võtku
rahulikult ja ,et see ohtu ei kujuta.
Võta nüüd kinni
Kui miskit teada saad, anna ka märku.
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
postitati 11.12.09 19:30
|
|
|
Kui mootoituluke armaturis süttib, on viivitamatult vaja teha diagnost, tuvastamaks, mis seda põhjustab. Kui tulukesega edasi sõita, on kütusekulu
suur jms, pikemal kulgemisel võib veel lisaks midagi peeti keerata ala katid näiteks
Lambdade kohapealt soovitan ainult A osa või Boschi, muud saasta pole mõtet proovidagi, eriti 2.7 V6 biturbo mootoril.
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
exx
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.09 04:25
|
|
|
peal peaksid olema ntk lambdad mis pole päris lambid ka .augustis asendasin ühel tuttaval a6el 2,7biturbol ühe lambda suhteliselt odava vastu mis
toimib senini ja enam tuld põlema ei löö.
|
|
|
exx
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.12.09 20:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: liito
Kui miskit teada saad, anna ka märku. |
mis sul kyttekulu on?linnas/maanteel kas ka sama enam vähem?
|
|
|
liito
huviline
Registreerunud 12.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: ceed xR
|
postitati 13.12.09 20:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: exx
Tsitaat: | Algselt postitas: liito
Kui miskit teada saad, anna ka märku. |
mis sul kyttekulu on?linnas/maanteel kas ka sama enam vähem? |
Mul kütusekulu on 13-14l linnas ja mnt on 8-9
|
|
|
exx
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.12.09 18:51
|
|
|
Nii nüüd peale asja põhjalikumat süvenemist ja veidi asja kallal nokitsemist on viga pm leitud. Lambdad on korras...viga on piduri võimendi vaakumi
torudes. Saab kuskilt õhku peale mingi moment ja sellepärast hakkavad lambdad segast panema(küttesegu) ja lööb tule põlema. Vea asukoht ka enam-vähem
teada, lähipäevil likvideerin asja.   
liito lase kontrollida ka kõik vaakumid üle ...vaja veidi tegeleda autoga. 
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.12.09 14:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: exx
Nii nüüd peale asja põhjalikumat süvenemist ja veidi asja kallal nokitsemist on viga pm leitud. Lambdad on korras...viga on piduri võimendi vaakumi
torudes. Saab kuskilt õhku peale mingi moment ja sellepärast hakkavad lambdad segast panema(küttesegu) ja lööb tule põlema. Vea asukoht ka enam-vähem
teada, lähipäevil likvideerin asja.   
liito lase kontrollida ka kõik vaakumid üle ...vaja veidi tegeleda autoga.
|
No mis ma rääkisin Sulle kohe algul, et vaata vaakumvoolikud üle. Sellele viitas ju ka algul veakood vaakumpumba kohta.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
Peeter82
huviline
Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 Q
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
|
rocket
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: 40 TFSI
|
postitati 23.12.09 09:54
|
|
|
Mitte et neid ei tohiks joota/tinutada, vaid koduste tööriistade, materjalide ja oskustega on see töö võimatu, kuna lambda juhtmete kiud ei ole pealt
mitte tavapäraselt tinatatud ega hõbetatud, vaid kaitsmaks korrosiooni eest kõrgetel temperatuuridel on nad nikeldatud.
Ühesõnaga tina sinna hoobilt külge ei hakka !
|
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.12.09 16:58
|
|
|
Mina olen juhtme traadid omavahel nn.patsi pununud ja siis tina sisse kastnud. Seejärel sinna rüüsid peale ajanud.Siiamaani on õnnestunud. Signaali
juhtmega tuleb väga ettevaatlikult ringi käia, muudega ei tohiks probleeme olla. Õnneks sain nüüd teada et olen valesti teinud.
Pärisin ühelt Boschi koolitajalt selle kohta miks ei või juhtmeid omavahel joota.
Tema vastus selle peale oli nii et kuna juhe hingab (nagu siin ka teadjamad on õelnud) siis kehva ühenduse tõttu võib andur valetama hakata.
|
|
|
|
timukas100
huviline
Registreerunud 20.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c5, 3x VW Taro ja hunnik teisi kärusi
|
postitati 24.12.09 06:15
|
|
|
Kui ma diagnostis käisin särg AA's, siis kuu ennem vahetasin lambda ära ja jootsin juhtmed ilusti kokku ja panin termokahaneva peale, nii nagu peaks.
Aga diagnostis tuli välja et lambda jälle peetis
. Küsisin siis, et miks nii ja vastas hr Särg ilusti, et ma olin juhtmed ilusti kokku jootnud ja seega ei saanud hapniku osakesed mõõda juhet
lambdasse minńa. Ja see ta pekki keeraski. . Lisaks peab juhtme ühendus veetihe olema, muidu pidi vesi mõõda juhet
lambdasse pääsema ja selle surmama.
Vot nüüd ei teagi, kas on mulle sääski pähe aetud või 
|
|
|
timukas100
huviline
Registreerunud 20.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c5, 3x VW Taro ja hunnik teisi kärusi
|
postitati 24.12.09 06:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: timukas100
Kui ma diagnostis käisin särg AA's, siis kuu ennem vahetasin lambda ära ja jootsin juhtmed ilusti kokku ja panin termokahaneva peale, nii nagu peaks.
. Küsisin siis, et miks nii ja vastas hr Särg ilusti, et ma olin juhtmed ilusti kokku jootnud ja see olevat elu suutim viga olnud mida üldse teha
saab. Seega ei saanud hapniku osakesed mõõda juhet lambdasse minna. Ja see ta pekki keeraski. . Lisaks peab juhtme ühendus veetihe
olema, muidu pidi vesi mõõda juhet lambdasse pääsema ja selle surmama.
Vot nüüd ei teagi, kas on mulle sääski pähe aetud või |
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.12.09 17:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: timukas100
. Küsisin siis, et miks nii ja vastas hr Särg ilusti, et ma olin juhtmed ilusti kokku jootnud ja seega ei saanud hapniku osakesed mõõda juhet
lambdasse minńa. Ja see ta pekki keeraski. . Lisaks peab juhtme ühendus veetihe olema, muidu pidi vesi mõõda juhet
lambdasse pääsema ja selle surmama.
Vot nüüd ei teagi, kas on mulle sääski pähe aetud või
|
Siin tuleb vahet teha vanemat tüüpi tsirkooniumdioksiidanduri ja uuema titaananduri vahel. Nende tööpõhimõte on erinev, kuna vanem andur kasutab oma
sisemises kapslis välisõhus olevat hapnikku, välimine pind aga puutub kokku väljuvate gaaside hapnikuosakestega.
Titaananduri korral aga antakse lambdale peale konstantne suurus (1V), lambdas olev titaandioksiid aga muudab takistust ja sellega seoses ka
väljundpinget, seoses hapniku hulga suurusele väljuvates gaasides.
Samuti on sellises lambdaanduris väga kiire kütteelement. U. 500 kraadi u.10 sekundiga.
Seega, kui tegu oli vana tüübi anduriga, oli hr. Särje jutt õige.
|
|
|
|
Peeter82
huviline
Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 Q
|
postitati 28.12.09 09:54
|
|
|
To Pampkuri - No nagu näha eelkirjutajatest olengi vist kogemede õigel teel siis Sest sellest samast "juhtme hingamisest" mulle selline arvamine on jäänud...
|
|
|
|