Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Palun abi 2005a A4lja vigade leidmisel (1,8T 125kw) (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 2252)
jeff01
huviline

Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 27.11.11 21:02 Tsiteeri
Palun abi 2005a A4lja vigade leidmisel (1,8T 125kw)

Esmalt pean alustama sellest et minu jaoks on see auto liiga uus ja mulle on arusaamatu isegi see kuidas armatuuris olevad hoiatused ära saaks kaotada :S

Seal on 3 hoiatust.
Madal õlisurve
Madal jahutusvedeliku tase
Pidurid - ilmselt mõeldakse klotsi andurit või õlitaset?

jahutusvedeliku tase on reaalselt normis ja ka anduri juhtmeid lühistades see kiri ära ei kao. Õlisurve on reaalselt piiri peal ja peale 5w50 õli vahetamist on see on-off andur pmt selles asendis kus ta rõhuga peab olema kuid hoiatus ei kao. Piduriklotside andurid on küljes ja tase normis kuid hoiatus ei kao.

Kas kusagil on veel mõni õlisurve andur lisaks sellele ühele mille ära vahetasin?
Kas on vüimalik, et kusagil on miski juhtmepunt katki ja sellest ka need vead? autol on olnud kõva esiosa avarii ja see poleks esimene purunenud juhtmepunt....tulede ja ventide juhtmed on parandatud.

peale suure hulga mootori veakoodide kustutamist tuleb tagasi 3 koodi. Kas neid võiks kuidagi tekkelt seostada?

18032 P1624 - 008 kas see on seotud selle check engine MIL lambiga? mis selle vea taga võib olla?

16683 P0299 - 002 see on vist turborõhu alumise piiri ületamisega? Mingis alas läheb rõhk suuremaks kui ette nähtud?

16795 P0411 - 002 selle kohta pole aimugi

Kas need 3 viga on kuidagi seostatavad et 1 asi võiks seda kõike põhjustada või siiski mitte?

Lugupidamisega ja ette tänades, Joosep

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
DiaLAB
huviline

Registreerunud 04.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Avant

postitati 28.11.11 19:55 Tsiteeri

Jääb arusaamatuks kas tahad autot korda saada või lihtsalt veateateid pildilt ära.

Jahutusvedeliku andur ei saagi lühistades ära kaduda, kuna selle on takistus.

Kas madal õli surve??? Või madal õli tase?

Õlitaseme andur on digitaalne suisa, mõõdab millimeetrites, nendega on olnud probleeme
(juhtmed, pistik, näidikud ise).

Mootori võiks ju VAG'iga üle vaadata, mis suudab vead ka lahti kodeerida (ei pea ju elu raskemaks elama, kui saab lihtsamalt). Sama kehtib ka näidikute kohta :D

http://www.dialab.ee - Chiptuning, DPF off, Adblue off, EGR off, DTC off, etc.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jeff01
huviline

Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.11 08:14 Tsiteeri

Tänan vastuse eest

No tegelikult tahaks, et ta koos püsiks kuna omanikul pole võimalusi suuri summasid alla panna...Niipea kui uue õlivanni leian (vana on avariiga katki läinud ja kusagil leedus liimitud) vaatan ka saaled üle. Veateateks on siiski madal õlisurve. See ilmus peale auto ostu õli vahetades mil 5w30 sai sisse kallatud.....ju oli enne miskid õlipaksendajad sees. Kuna mootor oli ka väga must ahetasin õli nüüd 5w50 vastu ja vahetasin ära ka õlisurve anduri....läks paremaks aga vahepeal kuuma mootoriga viskab ikka selle teate :(
Uut jahutusvedeliku paaki ennem ostma ei tormaks kui on kindel, et on selles asuva taseme anduri viga. Teab keegi öelda umbkaudset takistust max tasemeni täidetud paagi anduril?

Püüan uuesti vagiga korraks üle vaadata ja inglise keelsed veateated siis ka siia kribada.

10w60 Õli on talveks liig ma pakun? Audi 20V R5 mootoris olen seda mitu aastat aastaringselt kasutanud kuid se r4 vist vähe vedelamatele ette nähtud.

EDIT: see jahutsvedeliku paak oli nii odav et ma ei hakanud nikerdamagi ja vahetasin selle uue vastu :) Kustutasin kõik veakoodid...neid oli kogunenud mootori osasse koguni 7
Lasen omanikul veidi ringi tiirutada ja vaatan siis uuesti üle kas jahutusvedeliku taseme märk kaob ära (Kohe ei kadunud) ja copyn siis ka tagasi tulnud veakoodid siia

jeff01
huviline

Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.11 11:45 Tsiteeri

Peale 30 minutit linnasõitu siiski jahutusvedeliku hoiatus ära ei kustunud. (2 hoiatust: brakes ja oil pressure oleks pidanud alles jääma ja taseme hoiatus oleks võinud kustuda)

kustutatud veakoodidest tuli 30 minutiga tagasi esimene : MIL request signal active (Check TCM for errors too P1624 - 008 Implausible signal.

Kas TCM - on miski lühend sellest ülemises vigade kuvamise ekraanist?

Kuna jahutusvedeliku paagi vahetus viga ei kaotanud siis võiks viga olla juhtmestikus?

DiaLAB
huviline

Registreerunud 04.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.11 12:48 Tsiteeri

TCM on käigukasti aju.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jeff01
huviline

Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.11 14:10 Tsiteeri

Tänan, selle oleks võinud isegi tuletada aga pea paks juba sest audist :S
( Heausklikud ostsid töö välisel ajal põleva mootoritulega audi 200km kauguselt, sõitsid koju ja kui arvuti taha panin oli ~8viga mootori 7 bagides, paar absis ja mujal...raami otsad kõverad, karter ja klaikambri kaas liimitud, armatuur üle kleebitud jne jne jne.)

Igatahes võtsin lahti ainsa käigukasti küljes oleva pistiku ja pesin selle seest puhtaks....keerasin külge tagasi ja kustutasin vead kastist ja kui seda olin teinud sain kustada ka MIL vea mootori vigade alt.....näis kaua nüüd ilma Check engine tuleta sõita saab.

Oskab keegi selle käigukasti anduri asukohta öelda? Kuna kastil muid pistikuid peale selle ühe ümmarguse ei leidnud siis kahtlustan et see andur on kasti sisene ja tema vahetamine pole kuigi lihtne

Viga ise siis selline:

18201 Transmission output speed sensor 2 (G196) no signal

Googeldamine andis sellise tulemuse, et see võib olla kasti enda aju viga, kas on keegi sellise veaga kunagi kokku puutunud?

rocket
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: 40 TFSI

postitati 29.11.11 14:31 Tsiteeri

Üldharivas mõttes küsiks, kas on tegemist Euroopa või USA spec A4'ga ?

Diagnostika, elektriküsimused. Lisade paigaldus ja õpetamine A6 C4-C8 ja A4 B5-B9'le. Pealinnas HELISTA 562-56789 !
Müüa püsikiirushoidja koos paigaldusega , Vaata ka: Cruise Control, :: Kompuuter ,:: LED orig. numbrituled ja salongivalgustus
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
DiaLAB
huviline

Registreerunud 04.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.11 15:43 Tsiteeri

Multitronic või mis?

jeff01
huviline

Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.11 15:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: DiaLAB
Multitronic või mis?

kahjuks pole nii audifänn, et teaks öelda. Minu jaoks tavaline automaat mille viimane asend oli vist S :D

Mida rohkem googeldan seda rohkem paistab sedamoodi, et see on kasti aju viga ja aju vahetus kui selline on pmt ju kasti laiali kakkumine ja kust see aju sinna ikka leitaks :S Sõites midagi ebamugavat ja ebameeldivat pole kuid tänane päev näitas, et see on esimene asi mis check engine tule süütab ja seda väga kiiresti. Tundub et tuleb seda märgutuld eirama õppida ja sõita niikaua kui see kast sõidab.
Kutsusin auto paari päeva pärast tagasi, siis vaatan üle kas mõni mootori viga on tagasi tulnud ja tegelen hoopis tolle poolega

samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 29.11.11 17:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

kahjuks pole nii audifänn, et teaks öelda. Minu jaoks tavaline automaat mille viimane asend oli vist S :D

Mida rohkem googeldan seda rohkem paistab sedamoodi, et see on kasti aju viga ja aju vahetus kui selline on pmt ju kasti laiali kakkumine ja kust see aju sinna ikka leitaks :S Sõites midagi ebamugavat ja ebameeldivat pole kuid tänane päev näitas, et see on esimene asi mis check engine tule süütab ja seda väga kiiresti. Tundub et tuleb seda märgutuld eirama õppida ja sõita niikaua kui see kast sõidab.
Kutsusin auto paari päeva pärast tagasi, siis vaatan üle kas mõni mootori viga on tagasi tulnud ja tegelen hoopis tolle poolega

Multitronicu aju on jah kastis sees aga kasti maha ei pea võtma. Aju on remonditav. Vigase ajuga sõitmine ei ole soovitatav, sest on juhuseid, kus see ongi kasti purunemise põhjuseks.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jeff01
huviline

Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.11 17:26 Tsiteeri

Tänud kaasa mõtlemast. Kui kedagi konkreetset tead või kui palju see remont umbes maksta võiks siis anna kasvõi privaatsõnumiga teada.

Aga nüüd neist dashis põlevatest vigades:

1.Õlisurve
2.Pidurid
3.Jahutusvedeliku tase

Kuidas nende kontroll käib? läbi mingi mooduli ilmselt ja mootori juhtajju need juhtmed ei liigu. Nimelt on klotsi andurid küljes, klotsid värsked ja uus jahutusvedeliku paak küljes kuid vead ära ei kao. Kas õlisurve kadumisel on sellel mootoril tüüpvigu?

DiaLAB
huviline

Registreerunud 04.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.11.11 18:59 Tsiteeri

Me saame aidata nii näidikute kui ka muuga, aga me asume Tartus.

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 29.11.11 21:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jeff01
Kuna mootor oli ka väga must ahetasin õli nüüd 5w50 vastu ja vahetasin ära ka õlisurve anduri....läks paremaks aga vahepeal kuuma mootoriga viskab ikka selle teate

10w60 Õli on talveks liig ma pakun? Audi 20V R5 mootoris olen seda mitu aastat aastaringselt kasutanud kuid se r4 vist vähe vedelamatele ette nähtud.

Ma ei mõista milleks eksperimenteerida igasugu eriõlidega? Mootorisse tuleb panna sellise viskoossusega ja spetsifikatsiooniga õli, mida masina tootja ette näeb. Kui puudub õige õlisurve, siis tuleb viga leida ja likvideerida.

1.8T 125kW peaks olema Ameerika turule mõeldud masinaga. Pakuti teda siis Multitronic ja Tiptronic + Quattro kooslusega.

Antud juhtumit võiks nimetada heaks stiilinäiteks USA "Total Loss" -> Leedu -> Eesti projektist.

jeff01
huviline

Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 30.11.11 07:29 Tsiteeri

Kes mind küll kohustab seda õli kasutama mida masina tootja ette näeb? Masina tootja näeb ette seda et juba mootoriõli valikuga kutsuks ta inimesi autot ostma sest võimaikule tarbijale meeldivad ju pikad hoolduvälbad ja madal kütusekulu. Tootjat ei huvita see, et auto ka 300 000 pärast sõidaks vaid see kuidas autot müüa ja teda odavam toota oleks. Ma ei räägigi siinkohal sellest diilist kuidas üks või teine õlitootja millegi uuega välja tuleb ja tema uudne sert kohe nõudeks saab ja vähemalt pool aastat turul ainutootjana hõisata saab.

Selle tuttava audi puhul.....
Alustan sellest, et mootor on seest väga must (nagu 20a vana diisel) ja ühtgi mootorit ma ei pese pesuõlidega vaid kasutan tavalist mootoriõli lühemate välpadega.
Teiseks mõtle või vaata järgi mis on 5w3ne ja 5w50ne vahe. Kõik muud näitajad saavad siinkohal samad olla kui välja jätta õli viskoossus kuumalt. 5w30 on pmt vaid seetõttu kasutusel et õli oleks kuumalt vedelam, tolerantsid saaks teha väiksemad ja mootor oleks kütusesäästlikum. Miks peab õli vedelam olema lisaks kütusesäästule? Proovi sa luua õli mis peale longlife välba kasutamist vedelaks ei muutu :) Kui mootor on aga ilmselgelt 300 000 ja peale sõitnud siis küsiks mina sinult, et miks sina sinna küll 5w30 õli valaks?
Ja kolmandaks on mul õli pood ja kõikvõimalikud määrdeained käes hoopis teiste hindadega, täielike spec listide ja testitulemustega.

Kuna ma mootorit lahti võtmata sisse ei näe ja omanikel polnud kohe raha, et mootoriremont ette võtta sis ma ei näinud paremat võimalust kui proovida normaalset õli (See ei remondi mootorit kuid kui ennem saavutati 1,3 bari õlisurvet 1400 pöördega siis nüüd 1000 pöördega. Pakun, et see pikendas selle mootori edasist iga vähemalt 2x Teada on ka see, et raha saadakse järgmise aasta alguses ja mootoriremont on eelarvesse kirjutatud.

10w60 õli ma sisse ei valanudki...kuna see hangub ~5-6 kraadi varem kui teised 5w täissünteesid ja VÕIB kaasa tuua külmkäivitusel õli üles jäämise nii, et pump jääb veidi kuivale. (Kuna meie talvel võib vaalt ka 30 kraadi külma tulla) Kuid ühes teises 300+HP audi mootoris olen seda edukalt ka talvel kasutanud. Peab vaid jälgima, et õli oleks maksimum norm. 4 suve ja 3 talve on see audi sellise õliga sõitnud ja igas asendis pähe saanud kuid mitte ühtegi saaleprobleemi ega midagi sellist. Kui midagi nüüd ka juhtuks siis selle kirjutaks varasema jama alla mis selle autoga on tehtud sest normaalse 5w40 õliga oli sel autol õlisurve juba 3 aastat tagasi kehv.

Tegelikult sõidab meie teedel ka 20w50 mineraaliga phaetoneid :D rääkimata muudest elukatest sest mootorid on ära kulutatud 30 000 välpade ja 0w30/5w30 õlidega ja inimestel pole reeglina raha et neid remontida. (Nii ei soovita ma kindlasti teha sest katalüsaatoritest saab selle madalama leekpunktiga üsna kiiresti lahti ja vaid mineraalsetele osakestele üles ehtatud õli ei saa omada sellist vastupidamust survejõule mis uutes pumppihustitega mootoris tekib) kuid kui omanikul oleks rulli sinna kõrge leekpunktiga 10w60 racing taissünt osta võiks sel mootoril ka katte pidada.

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 01.12.11 21:36 Tsiteeri

Tänan, sain oma küsimusele vastuse: "Majanduslikelt kaalutlustel pole võimalik madala õlisurve põhjust otsida ja likvideerida".

Õlipoodi mul ei ole aga mootoriõlide tausta ja tagamaadega olen kursis. Kuna ma ei soovi seda teemat mootoriõli Off Topic läbuks keerata, siis jätan õlijutu kommenteerimata.

jeff01
huviline

Registreerunud 27.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 09.01.12 16:15 Tsiteeri

Ja kuhu me välja jõudsime on see, et audi näitabki neid asju nii ja see ei tähenda et need oleksid vead :D Pole probleemi ei pidurites, õlisurves ega jahutusvedelikus....
Aitähh igatahes :D

Aga oma arvamuse võiks amadeus siiski avaldada.....seda enam et kolm olematut probleemi sai korda

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.4% - SQL: 68.6%]