Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Mis häirib kõige rohkem liikluses ? (Vastuseid: 89 | Vaatamisi: 6340)
A 90
huviline

Registreerunud 20.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 90 Type 85 Quattro, Sinine Peugeot

postitati 09.03.04 07:52 Tsiteeri
Mis häirib kõige rohkem liikluses ?

Isiklikult häirivad mind mitte suuna näitajad, kunagi ei tea miks ta nüüd siis järsku pidurdab või kuhu ta vajuma/keerama hakkab.
Teised on keset teed parkijad. Reeglina võib neid kohata liivalaias Hansapanga ees, pärnu mnt. Microlinki juures ja muidugi päris kesklinnas. Tundub, et mida suurem ja uhkem auto seda raskem on seda õppida parkima. Ei tea kas mersudel (tihti vana S-klass) on see manööverdamine tõesti nii vaevaline ?
Kolmandana häirivad tipptunnil veel punasega ennast ristmikule pressijad. No kui on ikka nähe et ei mahu/jõua üle, siis pole väga mõtet ju keset ristmikku seisma jääda ja panna ka ristuv liiklus kinni.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
AudiTeam
klubiliige
ac aasta auto 2012 & 2013 võitja

Registreerunud 30.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S7 Sportback & Sport Quattro "Lang"

postitati 09.03.04 07:59 Tsiteeri

Mind viimasel ajal on häirima hakanud autojuhid kes ei tea mida tähendab aeglustus- ja kiirendusrada.

Ristmikud kus peateele väljasõit ei ole reguleeritud valgusfooriga vaid kiirendusrajaga on väga palju autojuhte kes jäävad vaatama valgusfoori et oodata kuni süttib ristmiku otse ületus roheline tuli (ise soovivad keerata näiteks paremale) ja siis sõidavad kohe teele välja kiirendusrada kasutamata.

Smoke Quattro Tires - Not Drugs
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MEEMEES
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2

postitati 09.03.04 08:18 Tsiteeri

Kõige rohkem häirivad mitte suunda näitajad,mitu korda juba minul tekitanud liiklusohtliku olukorra.Taksojuhid kes jäävad kasvõi keset teed seisma,et klient maha või peale võtta.Liiklusummikuid tekitavad autojuhid,uhkete autodega liikuvad juhid kellel ei kehti ükski liikluseeskiri.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
antsu
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 09.03.04 08:43 Tsiteeri

Mina kleebin enda autole varsti kleepsu : Tõ shto ... ne vidjesh shto ja jezhu?

Eriti toredad on jah need luksauto omanikud (mitte kõik) kelle jaoks liikluseeskirjades väga palju "mugandusi" on.
Taksistidega sama lugu. Üks tropp pani Tondil pärnu mnt korralikult ummikuse kuna oli vaja klient maha lasta.
Need mehed on ka toredad kes ei tea kuhu nad keerata tahavad:) Ntx näitavad vasakule suunda ja siis üle kahe rea panevad paremale:o arusaamatu. Teine liik on veel neid kes ei tunnista peeglite olemasolu peale meikimise ja soengu seadmiseks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.03.04 08:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja antsu
Mina kleebin enda autole varsti kleepsu : Tõ shto ... ne vidjesh shto ja jezhu?

Eriti toredad on jah need luksauto omanikud (mitte kõik) kelle jaoks liikluseeskirjades väga palju "mugandusi" on.
Taksistidega sama lugu. Üks tropp pani Tondil pärnu mnt korralikult ummikuse kuna oli vaja klient maha lasta.
Need mehed on ka toredad kes ei tea kuhu nad keerata tahavad:) Ntx näitavad vasakule suunda ja siis üle kahe rea panevad paremale:o arusaamatu. Teine liik on veel neid kes ei tunnista peeglite olemasolu peale meikimise ja soengu seadmiseks.

Just see meikimise osa. Olen ise mitmeid kordi Tallinnas näinud, kui naisterahvas risti taga olles meikima kukub ja siis kui roheline süttib, on sahmimist kui palju. Alguses ajas naerma kohe aga no kuule. Iga asi omal ajal. Nii kiire nüüd ka ei saa olla!
Terv, Maku!

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
brunnts
huviline

Registreerunud 16.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B4 2,3

postitati 09.03.04 08:55 Tsiteeri

Eks jah suunatule mitte näitajad häirivad, ja ka suvaliselt parkijad ja peatujad, ja kindlasti kohe uimerdajad kes linnas sõidavad 40km/h.

Life is hard. It's harder if u're stupid.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
AudiTeam
klubiliige
ac aasta auto 2012 & 2013 võitja

Registreerunud 30.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S7 Sportback & Sport Quattro "Lang"

postitati 09.03.04 09:00 Tsiteeri

Tiptundidel punasega ristmikule väljasõitjad - ega needgi normaalsed inimesed vist ei ole.

Ja kui on tõesti kiire siis tuleks nagu selle ummikuga arvestada juba varem ja mitte seda ise juurde tekitada (paljud autojuhid sõidavad ikka igapäev ja see tiptunni teema peaks neile tuttav olema).

Saan aru täielikult inimestest kes ei taha hilineda kui on kellegagi kuskil kokkusaamine kokku lepitud - ISE SAMAMOODI VIHKAN HILINEMIST.
Seega selleks et õigeaegselt kohal olla tuleb igasuguste oludega arvestada ja aega varuda - ise olen paarkorda lubadest ilma jäänud et vältida hilinemist (näiteks Lasnamäelt - Sauele jõudmiseks mitte ummikutes seiklemiseks olen valinud läbi linna minemise tee asemel Tartu mnt kaudu pikema tee ja kiirust lisanud et õigeaegselt kohal olla. Nüüdsest olen valinud ikka rohkelt aega ja väga harva kui ajagraafikuga tuugaks läheb ja vaadates praeguseid trahve enam lube ka ära anda ei taha.

Väga nadi tunne on küll kui sul on koosolek ja sa hilined ja teised peavad sinu järel ootama.

Näiteks kui ma saan kokku ehitus projektijuhtidega et arutada tulevasest ehitusobjektist teatud kellaajal ja projektijuht hilineb, võib see väljendada juba nii mõndagi et kui ta juba enne objekti algust hilineb kas ta siis tuleb üldse oma töödega toime ja kas ehitus saab valmis õige aegselt.

Kokkuvõtteks - oma sõitude ja aegade planeerimine on ikka paras peavalu.

Smoke Quattro Tires - Not Drugs
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 09.03.04 09:03 Tsiteeri

imo natukene haige teema see.

Keegi meist ei ole muster liikleja.

Kuid kuna teema üleval juba on siis:
* viisakusest ei tea paljud midagi - näiteks mnt. suuna näitamine, et mine mööda, et tänata.
* inimesed ei tea palju nende spidod valetavad ja jumala rahus sõidavad linnas 30-40km/h, eriti Rakveres.
*eriti tlns ei tunta seda, et kes on eespool, sellel on eesõigus. Sadama NC ristis oleks ükspäev oma ninast nii ilma jäänud, kui ei oleks ühte kodaniku almeraga vahele lasknud.

lõppude lõpuks liigun ikkagi nii nagu mulle mugavam on ja teist põlist liiklejat ei suuda keegi ümber teha.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ryblik
huviline

Registreerunud 21.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: hetkel autotu

postitati 09.03.04 09:45 Tsiteeri

Kunagi isalt saadud kuldsed sõnad - Kui sõidad kujuta end ALATI ette olukorras kus Sina oled ainuke korralik juht ja kõik teised on hullud... ja mis sa hulluga ikka peale hakkad, parem näita, et ise oskad sõita ja väldi ISE ohtlikke olukordi, sest teistele "hulludele" liiklejatele lootma jääda ei saa!

C.R.E.A.M.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
vaa11
huviline

Registreerunud 24.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90 2,3 87

postitati 09.03.04 17:42 Tsiteeri

sõida ise ja lase teistel sõita.On minu arust ka õige.
ja mulle käib päristõsiselt närvidele need kes ei viitsi reastuda esimesse ritta ":mad:kui on möödasõidu :mad:" lõpetanu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 09.03.04 18:16 Tsiteeri

Mind häirivad jubedat moodi seltsimehed kes ei ole õppinud suunatule kasutamist. Näiteks ootan enne peateele sõitmist tropi järgi kes suvatseb suunda viimasel hetkel näidata või ei näita üldse, olgugi, et võiks seda teha aegsasti. Liiklus oleks palju sujuvam ja rahulikum. Kahjuks on selliseid massiliselt. Mustamäe prisma parklast välja sõites kipub kõige tihemini sellist asja juhtuma.
Teiseks häirivad tegelased kes tahtlikult liiklust takistavad. On selge liik n.ö. rulltroppe kes ei ole suutelised üheaegselt mobiiltelefoniga rääkima ja autot juhtima. Ning jällegi suunda (ohutulesid) näidata ei oska, rääkimata siis tee äärde seisma jäämisest. Samasse klassi kuuluvad ka need kes hõreda liiklusega teel sõidavad teises reas täpselt sama kiirusega mis esimeses reas sõitev masin. Ning möödumisvõimalust ei ole. Viisakas on teine rida kiirematele hoida. Ja ega tegelikult vahet ei ole kas siis mööduda tahtja ületab kiirust või mitte. Selline tahtlik takistamine näitab lihtsalt takistaja matslikkust ja viisakusetust.
Omaette kategooria moodustavad sõidukogemusteta (enamasti õppeautod) juhid. Saan aru kui sõidetakse ettevaatlikult ja aeglaselt, kuid kui juhil ilmselgelt ei ole elementaarseid oskusi tänavasõiduks siis tuleks minu arvates kõigepealt platsi peal harjutada.
Neljandaks häirivad jalakäijad kes ümber vaatamata suvalistes kohtades teele marsivad. Minu arvates peaks militsionäärid ka jalakäijaid taltsutama.

Nüüd muidugi mõeldakse, et olen mingi hullult kihutav rullnokk, keda kõik teised liiklejad häirivad?! Üldsegi mitte. Kiirust ületan harva ja vähe, jalakäijatele pakun lahkesti teed (mõningate väga harvade eranditega), mitmerealisel teel kulgen alati (võimalusel) esimesse ritta kui keegi tahab mööduda, maanteel annan kiirematele suunatulega märku möödasõidu ohutuse (ohtlikkuse) kohta jms. Ma ei jaga üldisemat seisukohta, et kui kõik teised on ebaviisakad siis võin ka mina seda.

Ja veel: liikluseeskirjad on eelkõige selleks välja mõeldud, et meil kõigil oleks võimalikult mugavam ja ohutum liigelda. See ei tähenda, et sealt peaks näpuga järge ajama (suunatuli tuleb sisse lülitada vähemalt 3 sekundit enne manöövrit), inimesed võiksid asjadesse natuke loovamalt suhtuda.

jõmm
klubiliige

Registreerunud 20.10.02
Kasutaja on eemal

postitati 09.03.04 20:03 Tsiteeri

"Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?" - George Carlin

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
teints
huviline

Registreerunud 12.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: A80 Avant 2,3

postitati 09.03.04 20:07 Tsiteeri

mina ei saa aru kas siin on palju rekkajuhte või milles asi. Miks peab sõiduauto juht andma suunaga märku? Sõiduautost on võimalik küll iga kell iga ilmaga mööda näha. Iseasi on rekka, mis on oma 20 meetrit pikk, kõrge ja millest möödasõiduks on vaja olulisemalt pikemat maad kui sõiduautost möödumiseks. Sõiduautoga sõites kiiremale möödasõidumärguande andmist pean ma küll ülepingutamiseks ...

lynx
klubiliige

Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 09.03.04 20:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja teints
mina ei saa aru kas siin on palju rekkajuhte või milles asi. Miks peab sõiduauto juht andma suunaga märku? Sõiduautost on võimalik küll iga kell iga ilmaga mööda näha. Iseasi on rekka, mis on oma 20 meetrit pikk, kõrge ja millest möödasõiduks on vaja olulisemalt pikemat maad kui sõiduautost möödumiseks. Sõiduautoga sõites kiiremale möödasõidumärguande andmist pean ma küll ülepingutamiseks ...

olude sunnil käisin lapsepõlves Poolas ja seal läheduses, ning jäi selline asi sealt silma.
Mina olen küll alati õnnelik, kui keegi näitab et mine . . . ise näitan alati suunda, kui näen et tagant tuleb kiirem. So what, las olla siis sama väike.

Kuid siin on ka üks aga . . . nimelt on ka inimesi, kes keeravad paremale ja panevad ei tea kui vara juba suuna sisse . . . ja kui siis mööda minema hakata!:o

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.03.04 10:13 Tsiteeri

Tsitaat:

Minu arvates on tegemist lihtsalt viisakate inimestega. Miks siis üldse sõiduautoga suunda näidata? Või miks siis jalakäijatele teed anda? Antud suunamärguanne annab teada, et möödasõidetava juht on möödasõitjast teadlik ja teeb ka omalt poolt kõik, et möödasõit ohutult kulgeks. Kahjuks on palju selliseid idioote kes kipuvad möödasõitu igal võimalikul moel takistama. Sama hästi võib ju küsida, et miks kultuursed inimesed söövad noa ja kahvli abil. Saab ju väga edukalt ka lusikaga. Või miks tänatakse ja tervitatakse?! Inimeste vaimse arengu tase lihtsalt. Kuuldavasti ja ka nähtavasti kasutatakse sellist märguandmist arenenud riikides üsna aktiivselt. Meil on paraku jube palju selliseid kes viisakusest pole midagi kuulnud, rääkimata siis liiklusviisakusest. Maitse asi!

MEEMEES
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2

postitati 10.03.04 10:18 Tsiteeri

Lisaks bussi,trollijuhid linna liikluses,no lihtsalt ei näita nad suunda,kui peatusest välja sõidavad,samuti maanteel bussijuhid ,kes liiguvad tunduvalt piiratust kiiremini ja need kes mõõdasõitu sooritavad-vastutulija peab ennast kohe teepeenral või peatuma et buss mõõda saaks.

bob
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B2CQ

postitati 10.03.04 10:36 Tsiteeri

ma ei kannata venijaid, eriti veel teises reas.

Kotkas
huviline

Registreerunud 30.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: paljuklapiline "nuhtlus", S6 4,2 ja Masha 3

postitati 10.03.04 11:14 Tsiteeri

Mind ajab kõige rohkem see närvi, kui jääd hetkeks, kogemata foori taha uimerdama ja siis on signaalide meri kohe seljataga. Kurat kui tigedaks teeb selline asi. Või siis näiteks eile oli olukord, kus sooritasin parempööret ja kõrval seisis kaubik, kes vakkas vasakule keerama. Mina temast läbi ei näinud ja ei julgenud ennem minna, kui tema on eest ära läinud. Minu taga aga seisis üks haige taksojuht, kes lasi signaali (tema ju nägi, kuna seisis kaubikust tagapool)nii kaua, kui ma panin tagumise käigu sisse ja liikusin tale hästi äkiliselt 1m lähemale. Assa kurat, kus vend ehmatas alles. Siis hiljem, kui kõrvale sõitis, siis näitas keskmist sõrme. Kuradi haige vend ikka oli. Siis suvel oli olukord, kus lasin üle sebra jalgratturit. Tema sõitis keset teed ja hakkas mulle näitama, kuidas oskab rattaga kohapeal seistes tasakaalu hoida. Täitsa loll tegelane oli. Lasin pastla hetkeks kohapeal ringi. Vend kaotas tasakaalu ja kukkus külili. Oi kurat, kus ma naersin. Kutt tahtis autole jalaga panna, kui püsti sai. :) Ise olen muidu ikka päris viisakas ja korralik liikleja. Hea tunne on lasta jalakäija üle tee ja ta tänab sind selle eest.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
teints
huviline

Registreerunud 12.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: A80 Avant 2,3

postitati 10.03.04 11:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja ferdinand
Tsitaat:

Minu arvates on tegemist lihtsalt viisakate inimestega. Miks siis üldse sõiduautoga suunda näidata? Või miks siis jalakäijatele teed anda? Antud suunamärguanne annab teada, et möödasõidetava juht on möödasõitjast teadlik ja teeb ka omalt poolt kõik, et möödasõit ohutult kulgeks. Kahjuks on palju selliseid idioote kes kipuvad möödasõitu igal võimalikul moel takistama. Sama hästi võib ju küsida, et miks kultuursed inimesed söövad noa ja kahvli abil. Saab ju väga edukalt ka lusikaga. Või miks tänatakse ja tervitatakse?! Inimeste vaimse arengu tase lihtsalt. Kuuldavasti ja ka nähtavasti kasutatakse sellist märguandmist arenenud riikides üsna aktiivselt. Meil on paraku jube palju selliseid kes viisakusest pole midagi kuulnud, rääkimata siis liiklusviisakusest. Maitse asi!

Njaa, aga tuletan meelde, et suunatuli pole mõeldud siiski niisama oma suva järgi märguannete andmiseks, vaid ennekõike siiski eelseisvast manöövrist teada andmiseks. Kui kõik hakkaksid vilgutama igasugustel muudel eesmärkidel, siis see tekitaks vaid segadust. Ei teaks vist iial, mille kohta see märguanne parajasti käis.
Suvel Saksamaal küll sõiduautode koha pealt mingit vilgutamist silma ei jäänud, nii et kõrge vaimse arenguga inimeste hulgas pole see komme massiliselt levinud.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 10.03.04 12:16 Tsiteeri

Kõik need vilgutamised on välja kujunenud selles kultuuris,nagu inglise keelsed sõnad eesti keeles.Aga ise olen ka seda "slängi" liikluses kasutanud ja kasutan ka edaspidi.

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.03.04 12:18 Tsiteeri

kõige rohkem teevad tuska mõttetud möödasõitjad...
sõidad 100ga...miski mees sõidab mööda ja jääb 95ga ette venima...no milleks ???

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 10.03.04 13:04 Tsiteeri

Tsitaat:

Njaa, aga tuletan meelde, et suunatuli pole mõeldud siiski niisama oma suva järgi märguannete andmiseks, vaid ennekõike siiski eelseisvast manöövrist teada andmiseks.
Kui kõik hakkaksid vilgutama igasugustel muudel eesmärkidel, siis see tekitaks vaid segadust. Ei teaks vist iial, mille kohta see märguanne parajasti käis.

Seda minagi arvan, et niisama oma suva järgi suunatuld kasutada ei ole vaja. See tekitaks tõesti segadust. Aga üldlevinud headest tavadest on kasulik just liikluse ohutuse ja sujuvuse seisukohast kinni pidada.
Umbes sama näide siis, et peatee on ju ette nähtud takistusteta liiklemiseks ja kui kõik hakkaksid oma suva järgi kõrvalteedelt tulijatele teed andma siis tekitaks ka see totaalse segaduse. Ometi leian, et väga tiheda ja peaaegu seisva liikluse korral on viisakas ka mõni kõrvalteel ootaja vahele lasta. Kuidas keegi muidugi. Paljud tõesti arvavad, et nad on niivõrd kõrge vaimse tasemega, et teatud oludes tuleb liikluseeskirja täpselt järgida.

Tsitaat:

Suvel Saksamaal küll sõiduautode koha pealt mingit vilgutamist silma ei jäänud, nii et kõrge vaimse arenguga inimeste hulgas pole see komme massiliselt levinud.

Ka mina ei pannud seda kommet just eriti tihti sealmaal tähele, kuid pean nentima, et seal eriti palju ei õnnestunudki sellistel teedel sõita kus selline märguanne vajalik oleks. Kahe/kolme/neljarajalisel teel sõites pole nagu eriti mõtet. Seda julgen küll väita, et liikluskultuur oli sealmaal üleüldiselt tsipa teistsugune. Ega ma ei arva ka seda, et selline märguanne oleks oluline kui tee on sirge ja nähtavus hea.

Muide paljupalju aastaid tagasi soovitati enne möödasõidule asumist törts signaali anda. Praegu tundub selline soovitus totrana ja uskumatuna.

Eks igaüks teab ise kuidas ta liikluses ja ka muidu elus käitub, mina olen küll täiesti veendunud, et viisakus/viisakusetus on konkreetselt seotud inimese vaimse arenguga.

MaQQu
klubiliige

Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal

postitati 10.03.04 13:39 Tsiteeri

omaltpoolt lisaks sellise märkuse, et linnas häirivad tihtilugu kogenematud juhid, kes ilmselt siis kogenematusest muudavad oma manöövritega teistel elu raskemaks... Pean silmas eelkõige linnas vasakpöörde tegemist.. Väga tihti pannakse sellise manöövriga KOGU liiklus kinni, sest teised ei pääse paremalt mööda. Ise katsun ALATI vasakpööret tehas võimalikult tee keskjoone ligidale, mõnikord isegi telgjoonest üle minna, nii et ma ei segaks oma ootamisega vastassuunast tulijaid ega endast möödujaid.. isiklikult minule tundub, et väga paljudel pole sellest ei sooja ega külma. Mõtlemine on umbes selline, et las ootavad, mina tahan siit vasakule keerata ja kõik... kuigi tegelikult piisaks vaid 10cm vasakule minna veel, et tagapool sõitjad mööda saaks, seejuures segamata ka vastassuunas liikujaid.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 10.03.04 15:27 Tsiteeri

Tükk aega ei tahtnud siis teemasse kirjutada, sest Eesti liikluskultuuritust EI JÕUA lihtsalt ära kiruda! Kuid sellele väitele tahan vastu vaielda. Üks asi mis minule selgelt Saksamaalt meelde jäi, oli just see, et seal oli tuledega märguanded äärmiselt TAVALINE nähtus. Eriti levinud oli see rekkajuhtide hulgas. Märguanneteks kasutati mõlema poole suunatulesid, ohutulesid ja kaugtulesid. Ning sõiduautod samamoodi - suisa kindlad "kirjutamata" reeglid on paika pandud, ja tundus, et nendest reeglitest pidasid kõik kinni - vähemalt aru said kindlasti!
Kuid Eestis toimuvat liiklemist (ei pea silmas tulede märguandeid vaid üldistan) ei jõua kommenteerida, ei jõua lihtsalt... liiga masendav...

pepe
huviline

Registreerunud 08.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 Avant Q S-Line FL

postitati 10.03.04 17:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja MaQQu
omaltpoolt lisaks sellise märkuse, et linnas häirivad tihtilugu kogenematud juhid, kes ilmselt siis kogenematusest muudavad oma manöövritega teistel elu raskemaks... Pean silmas eelkõige linnas vasakpöörde tegemist.. Väga tihti pannakse sellise manöövriga KOGU liiklus kinni, sest teised ei pääse paremalt mööda. Ise katsun ALATI vasakpööret tehas võimalikult tee keskjoone ligidale, mõnikord isegi telgjoonest üle minna, nii et ma ei segaks oma ootamisega vastassuunast tulijaid ega endast möödujaid.. isiklikult minule tundub, et väga paljudel pole sellest ei sooja ega külma. Mõtlemine on umbes selline, et las ootavad, mina tahan siit vasakule keerata ja kõik... kuigi tegelikult piisaks vaid 10cm vasakule minna veel, et tagapool sõitjad mööda saaks, seejuures segamata ka vastassuunas liikujaid.

Seoses just selle teema juures tahaks ka suu korra lahti teha. Olin kord oma tänava otsas ja tahtsin teha vasakpööret peateele. Vastavalt reeglitele (kahesuunaline tänav) tõmbasin peaaegu tee telgjoone kõrvale ja suund sisse. Peateelt, paremalt tuli lauluga üks a4 ja pööras sisse samasse tänavasse, kus ma pööret ootasin. Juhtus aga nii, et tüüp jäi mu masina kõrval seisma, lasi akna alla ja kukkus lõugama a la miks ma idioot keset teed seisan....järgnes ühtlane sõnadevool, milledest üks viisakamatest oli "pidarast", peale mida ta koheselt edasi rallis. Nii, et ma ei jõudnud krt veel suudki lahti teha, et mis toimub. Ühtlasi loodan, et see vant keegi auklubilastest ei ole (masin oli päris viisakas) ja soovitan tal end julgelt oksa tõmmata. :mad:

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 25.0% - SQL: 75.0%]