Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Audi 100 2.5tdi vs. 2.4d käigukast. (Vastuseid: 8 | Vaatamisi: 3095)
Kkaits
huviline

Registreerunud 29.12.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 Avant 2.5 Tdi

postitati 28.06.11 16:37 Tsiteeri
Audi 100 2.5tdi vs. 2.4d käigukast.

Tere! Küsimus siis selline, et kas sobib 100 2.5tdi-le ka 2.4 diisli käigukast (manuaal). Ise arvan, et sobib aga kas ülekanded on samad või muutub midagi? Ja küsiks ka üldisemalt, kas A6 tdi kastid sobivad ning kas leidub ka bensukate seas alternatiive? Tegu on 93.a. autoga. Täna tean, et bensuka kast ei toimi aga siiski 2.4D kast. On keegi kokku puutunud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Audihauto
huviline

Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: 100 2,5 tdi c4 a6 2,5 tdi quattro c4

postitati 30.06.11 05:40 Tsiteeri

Tere.Nii palju kui mina asjaga olen kokku puutunud siis sobivad nii 2,4 d 100,ning 2,5 tdi a6 C4 kast 100 2,5 tdi alla küll.Ülekandeid ei oska kommenteerida.
Aga tean et sobib ka bensuka 2,3 kast,millel loomulikult ülekanne teine.Arvestada võid nii u 500 rpm rohkem.Linnas tülikas,kuid maanteel päris mugav.Küttekulu kasvas u 0.4 l.Oli ajutise lahendusena vahepeal enda autol all.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kkaits
huviline

Registreerunud 29.12.10
Kasutaja on eemal

postitati 30.06.11 14:01 Tsiteeri

Ok. Tänud info eest. Nüüd saab otsingu ringi laiendada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kkaits
huviline

Registreerunud 29.12.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.07.11 14:51 Tsiteeri

Nonii, saaga jätkub. 2.4 kast alla ei lähe ja tõenäoliselt ka mitte 2.5(100) enda oma. Probleem nimelt selles, et 2.4 kastil tuleb hoovastik(võll) kastist välja paremalt poolt tagant otsast aga all oleval kastil risti käigukastiga, ülevalt juhi poolt. Ei jaga matsu, et mis kastiga tegu üldse on ja mida asemele panna. Jutt keeruline aga paremini seletada ei oska, ühesõnaga on probleem hoovastikus, mis ei ühti doonoriga. Kas tegu võib olla A6 kastiga või milleks ja mis vahe neil on?

Audihauto
huviline

Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 05.07.11 16:29 Tsiteeri

Tere.Kas uus kast näeb välja selline?
http://static2.album.ee/files/996/4/large_24901065_UsD3.jpg
Antud kastiga on vaja ja kogu hoovastik ära vahetada.Pildil on kõik vajaminevad detailid näha.Minu teada on see bensuka 2,3 kast,targemad võivad parandada mind,kui eksin:)

Kkaits
huviline

Registreerunud 29.12.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.07.11 16:59 Tsiteeri

Uus kast näeb välja nagu pildil aga on 2.4D oma. Aga kas 2.5TDI kastil tulebki hoovastik pealt või on mul mingi hübriid? Selles mõttes, et kas neid kaste on 2 eri tüüpi ja mis kast mulle 1:1 sobiks? Näiteks Audihauto, kas sul on all pildil oleva hoovastikuga tüüpi kast või selline nagu ma eelnevalt kirjeldasin? On see võimalik, et mul tegu A6 kastiga ja seetõttu ka erinev hoovastik? Ise ei mõtle midagi enam välja.

Audihauto
huviline

Registreerunud 18.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 06.07.11 04:51 Tsiteeri

Tere.Antud kast oli mul all vahepeal.Originaal kast on siis ilmselt selline nagu eelnevalt kirjeldasid.Lülitus toimub ülevalt juhi poolt,kus veel miskid hoovad.Antud kastil on ühe vardaga süsteem,aga sellel,mis mul all ja mis originaal on 2 varrast(üks siis küll jäik,mis fikseerib,et kast ei liiguks vahetaja suhtes)A6 kasti vahetus mehanismi ma pole näinud oma silmaga.Seega ma ei oska öelda kas 100 ja a6 vahetus mehanismid on 1:1 le samad.
Ning veel,antud kasti puhul(mis pildil)tuleb vahetada ka siduri käpp,mis on lühem,kui siis 2 hoovaga kasti puhul.Igatahes võin kinnitada et antud kast on võimalik panna alla 100 2,5 tdi le.Vaja vahetada lülitus mehanism ja siduri käpp.Lisaks on erinev tagurpidi käigu tule lüliti pistik.
Mis puudutab mitu erinevat versiooni neid kaste on,siis olen kindel,et neid on rohkemgi,kui 2 varianti.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 06.07.11 05:54 Tsiteeri

01E tüüpi kastil on siis kahe vardaga süsteem millest siin jutt käib. Kõige lihtsam tuvastada on sellejärgi, et tagurpidi käik on alla ja vasakule ette.
012 tüüpi kast on kasutusel osadel 2.5TDI del ja 2.4D masinatel (ühe vardaga lahendus).

Mingit sellist eristamist, et üks on 100 kast ja teine A6 kast pole mõtet teha, ajate endale selle veel keerulisemaks kui tegelikult on. Sisuliselt tegu ju samade masinatega (C4).

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kkaits
huviline

Registreerunud 29.12.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.07.11 15:31 Tsiteeri

Ok! Tänud vastajatele, nüüd pilt selge. Aitähh :)

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 29.3% - SQL: 70.7%]