Lehekülgi: 1 2 |
Lauri-L
huviline
Registreerunud 20.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: VW Jetta MK1 1.5 / Audi 80 B4 2.0
|
postitati 23.05.11 08:39
|
|
|
Kohustusliku kindlustuse tasaarveldus auto müümisel/ostmisel!
Küsimus siis selline et kas kindlustus kandub üle uuele omanikule kui ost-müük lepinguga ümber kirjutada arkis ?
Hetkel siis kindlustus autol olemas 5èks kuuks ja ei taha toda raisku lasta, kuna kindlustus suure mootoriga autole odav ei ole.
|
|
|
|
altsu00
huviline
Registreerunud 31.07.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Allroad 2013 3.0 TDI
|
postitati 23.05.11 08:52
|
|
|
Ei.
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 23.05.11 08:59
|
|
|
Kunagi oli minu mäletamist mööda võimalik avalduse alusel mingi osa raha tagasi saada, või ma eksin?
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
postitati 23.05.11 09:02
|
|
|
Peaks ikka vist endiselt saama nii järgmisele omanikule üle kanda, kui eelmisele omanikule raha tagastus kuude arvestuses.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 23.05.11 09:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Lauri-L
Küsimus siis selline et kas kindlustus kandub üle uuele omanikule kui ost-müük lepinguga ümber kirjutada arkis ?
Hetkel siis kindlustus autol olemas 5èks kuuks ja ei taha toda raisku lasta, kuna kindlustus suure mootoriga autole odav ei ole. |
Ostu-müügi lepinguga ei kandu, kuid lähed 5 päeva jooksul pärast ümbervormistamist kindlustusse ja jääkraha kantakse sinu lepingule üle. St kantakse
ka hiljem, kuid kindlustus tuleb kehtivuse säilitamiseks selle aja jooksul ümber vormistada.
|
|
|
|
altzz
klubiliige
Registreerunud 18.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 c6 2,0TFSI | Audi A6 c6 Avant 2,8FSI Q
|
postitati 23.05.11 09:14
|
|
|
Mul on analoogne juhtum (ostsin auto). Paberivaba ARK näitab, et endise omaniku poolt tehtud kindlustus kehtib. Kas siis eelnevate postituste põhjal
võib mingeid muresid tekkida?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 23.05.11 09:22
|
|
|
Kuni kahjukäsitlusse asja pole, pole probleemi. Politsei silmis on asi ok, kindlustusfirma aga on kasumit taotlev ettevõte ja kui neil on võimalus
öelda, et sa oled protseduurireegleid rikkunud ja nad ei maksa, siis nii nad tõenäoliselt ka teevad. St maksavad, kuna kohustuslik kindlustus katab
vastaspoole kulud, aga nõuavad selle raha sinult hiljem tagasi.
|
|
|
|
Lauri-L
huviline
Registreerunud 20.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.11 10:02
|
|
|
Tänud vastuse eest, aga siis uus küsimus, et kui teen kindlustuse siis hakkab see kehtima järgmine päev (öösel 00.00`ist), aga kui teen ARKis kohapeal
olevas boxis vms asjas kindlustuse, kas siis hakkab kindlustus kohe kehtima või ka järgmisel päeval ?
Olen kuulnud erinevaid jutte et hakkab ja et ei hakka.
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.11 10:19
|
|
|
ARK oma hakkab kohe kehtima.
|
|
|
|
Martinez
huviline
Registreerunud 22.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: B5 1.8TQ, Passat B7, DL 1000
|
postitati 23.05.11 10:29
|
|
|
Kui soovid enda tasutud kindlustuse eest raha tagasi siis pead enne ARK's auto ümber vormistamist kindlustuslepingu lõpetama ja nö kasutamata päevade
eest kantakse raha Sinu kontole tagasi.
Kui aga auto on juba ümber vormistatud siis ei ole vanal omanikul midagi teha (kui uus omanik vastu ei tule ja oma kuludega seda ei kompenseeri).
Uuel omanikul on õigus minna kindlustusseltsi (viie või seitsme päeva jooksul) ja see kasutamata raha oma koefitsendi järgi "ümber kantida".
|
|
|
Lauri-L
huviline
Registreerunud 20.03.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.11 10:37
|
|
|
Okei, vana omanik ütles et tal sellest kindlustusest savi, lihtsam vast siis arkis kohapeal ära teha kindlustus.
Tänud vastuste eest ! 
|
|
|
|
Carla
klubiliige
Registreerunud 29.12.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.11 13:28
|
|
|
Mulle näiteks teatas kindlustusettevõte, et koos auto vormistamisega liigub kindlustus automaatselt kaasa ning mina kui vana omanik enam midagi tagasi
ei saa.
Sellest lähtuvalt eeldan mina, et kui ümbervormistamise hetkel on autol kindlustuskaitse olemas, siis see kestab ka edasi, kuna vana omanik enam
lepingut lõpetada ei saa. See võib muidugi seltsiti erinev olla - ma ei mäleta ka, mis selts see mulle nii teatas.
If you have no lag, you have no turbo. You also have no huge torque increase to look forward to.
|
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
postitati 23.05.11 15:00
|
|
|
Kõige hullem ongi see, et saab vana omanik minna ja oma raha välja võtta. Ise sõitsin 2 päeva ilma kindlustuseta arvates, et kõik on OK. Tegelikult
nii ei pidavat tohtima, kindlustuse vastus siis aga kuna midagi ei juhtunud siis ei hakanud jamama.
Seega enne auto müüki tuleb kindlustus lõpetada, kasvõi viimase kuupäevaga nt järgmisel päeval. Uuele omanikule tuleb öelda, et kindlustus kehtib
homse õhtuni. Ise siis autot müües tegin nii.
|
|
|
altzz
klubiliige
Registreerunud 18.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 c6 2,0TFSI | Audi A6 c6 Avant 2,8FSI Q
|
postitati 23.05.11 16:10
|
|
|
Kindlustus ja elukoht
Teadupoolest kindlustuse maksusmuse juures mängib suhteliselt suurt osa tehnislises passis olev omaniku aadress. Kas endistviisi võib auto "sisse
kirjutada" näiteks maale vanaema juurde? Poole kõrvaga justkui oleks kuulnud, et nüüd loeb vaid omaniku rahvastikuregistri järgne aadress.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 23.05.11 16:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: altzz
Teadupoolest kindlustuse maksusmuse juures mängib suhteliselt suurt osa tehnislises passis olev omaniku aadress. Kas endistviisi võib auto "sisse
kirjutada" näiteks maale vanaema juurde? Poole kõrvaga justkui oleks kuulnud, et nüüd loeb vaid omaniku rahvastikuregistri järgne aadress.
|
Sissekirjutuse järgi toimub nüüd kõik. Sellepärast on väidetavalt inimesi palju Hiiumaale "kolinud"
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
rannooo
huviline
Registreerunud 25.01.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.11 19:05
|
|
|
ERGOs öeldi mulle, et kindlustusmakse sõltub ka sellest, kus linnas tehniline pass vormistatud on.
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.11 19:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rannooo
ERGOs öeldi mulle, et kindlustusmakse sõltub ka sellest, kus linnas tehniline pass vormistatud on. |
Kas see on mingi uus nali või ongi ERGO-l juba selline taktika.
|
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
postitati 23.05.11 19:58
|
|
|
Ma loodan pigem, et aetakse sassi vormistamise linna ja autoomaniku registriandmeid 
Kindlustus-neiudele ükskord seletasin näiteks, et töömaht ja võimsus ei ole sama asi.
Rahalises mõttes raisku ei tohiks miskit minna. ARK'is auto oma nimele, siis kindlustus oma nimele, jääk kandub üle ilusti, kui eelmine omanik pole
ära lõpetanud enne vormistamist.
|
|
|
|
rannooo
huviline
Registreerunud 25.01.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.05.11 20:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lunatic
Ma loodan pigem, et aetakse sassi vormistamise linna ja autoomaniku registriandmeid 
|
Öeldi, et ARK Tartu büroo templiga maksan kindlustust rohkem kui ARK Valga büroo templiga.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 26.05.11 08:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rannooo
Tsitaat: | Algselt postitas: lunatic
|
Öeldi, et ARK Tartu büroo templiga maksan kindlustust rohkem kui ARK Valga büroo templiga. |
Selle all mõeldi ehk auto arveloleku kohta? Reaalselt on ühe kindlustusmakse arvutamine programmist väljalastes ca 1 A4 matemaatilisi tehteid. Pole
küll ise näinud, aga eks sellejaoks olegi igal seltsil omad programmid, mis seda arvutavad.
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
DT85
huviline
Registreerunud 26.06.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.07.11 12:03
|
|
|
Mille järgi koefitsent langeb? Kas see oleneb juhilubade staazist või auto omanikuks olemisest.
Ise hetkel olen pereauto tehnilises passis kirjas kasutajana, omanik aga on isa. Juhiload on mul tänaseks käes olnud 34 kuud .Kuna algul arvasin, et
võimsamatel autodel on suurem makse(mis nii ka on), kuid kuna on jagatud kategooriatesse 82-142kw oli vist, siis pole eriti vahet, kas omada 92kw
masinat või 110. Peast käis läbi ka mõte, et kuna isal on see koef minimaalselt väike, siis lasta võtta auto tema arvele, kuid kas kahte autot omades
ka makse suureneb kuidagi või jääb samaks?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 04.07.11 12:36
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Carla
Mulle näiteks teatas kindlustusettevõte, et koos auto vormistamisega liigub kindlustus automaatselt kaasa ning mina kui vana omanik enam midagi tagasi
ei saa. |
Ole hea avalikusta siia, kus kindlustusfirmas nii ebapädevad töötajad töötavad, kes ka endale kehtestatud reegleid ei tunne, või kus nii
"kliendisõbralikud" tingimused on? Ma tulevikus väldiks selliseid igaveseks suurima heameelega!
Sellised peidetud "pisiasjad" võivad teinekord meele mõruks teha, kui ei viitsi kogu lepingut k.a. pisikest kirja sõnasõnalt ära tõlgendada.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 04.07.11 12:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: DT85
Mille järgi koefitsent langeb? Kas see oleneb juhilubade staazist või auto omanikuks olemisest.
Ise hetkel olen pereauto tehnilises passis kirjas kasutajana, omanik aga on isa. Juhiload on mul tänaseks käes olnud 34 kuud .Kuna algul arvasin, et
võimsamatel autodel on suurem makse(mis nii ka on), kuid kuna on jagatud kategooriatesse 82-142kw oli vist, siis pole eriti vahet, kas omada 92kw
masinat või 110. Peast käis läbi ka mõte, et kuna isal on see koef minimaalselt väike, siis lasta võtta auto tema arvele, kuid kas kahte autot omades
ka makse suureneb kuidagi või jääb samaks? |
Koefitsent peaks langema sellejärgi kui kauaks autot kindlustanud oled ilma kõksuteta.
Ma tegin viimati pooleks aastaks, siis vist midagi ei lange? Aastaks peab vist kindlustama ja siis langeb.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 04.07.11 13:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KsenoonE
Tsitaat: | Algselt postitas: DT85
ka makse suureneb kuidagi või jääb samaks? |
Koefitsent peaks langema sellejärgi kui kauaks autot kindlustanud oled ilma kõksuteta.
Ma tegin viimati pooleks aastaks, siis vist midagi ei lange? Aastaks peab vist kindlustama ja siis langeb. |
Misasja, äkki selgitad, mida oma lausega silmas pead??
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 04.07.11 16:07
|
|
|
Langeb/langes aasta möödudes, alustades 1.2 esmane ja köksudeta staazi puhul on madalaim 0.4.
1.2 on vöimalus veel lisa saada.
Kui omanikuks regad vanema ja ise kasut. siis sinu köksu puhul töuseb ka vanemal koefitsent.
Täpsustage, kui eksin...mina vähemalt sedasi aru saanud.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |