Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Aukude ja lamavate jms juures pidurdamine vs kütuse ja pidurite kokkuhoid. (Vastuseid: 18 | Vaatamisi: 1787)
repsu007
huviline

Registreerunud 04.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: C7,B6q,B2q

postitati 08.04.11 19:29 Tsiteeri
Aukude ja lamavate jms juures pidurdamine vs kütuse ja pidurite kokkuhoid.

Kaua aega juba huvitanud siis selline teema, et kumb ikkagi on kasulikum kas hooga läbi sõita väiksematest aukudest, lamavatest politseidest, rauteülesõitudest jms ja teha kord aastas sarniiride pukside vahetust või igalpool pidurdada ja vaikselt üle kulgeda ja siis uuesti kiirendada. Keegi ehk kunagi viitsib välja arvestada kumb soodsam tuleb kas pukse vahetada või kütet ja pidureid osta kui seda mitte arvestada, etsarniiride ja pukside ostmiseks on korraga väljaminek suurem. Ja ei taha vaielda midagi selle üle et sealt üle lendama peab vaid mõistuse piires ikka ja ei mõtle mingeid selliseid auke nagu kaev ilma kaaneta.
Ja ise pooldan mitte pidurdamist vaid hooga sõitmist :D

Raske jalaga.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
lepapriit
huviline

Registreerunud 06.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: Toyota Celica 2.0 '88

postitati 08.04.11 19:37 Tsiteeri

Ise küsid, ise vastad :)

Tsitaat:
Algselt postitas: repsu007
Ja ise pooldan mitte pidurdamist vaid hooga sõitmist :D

Tsitaat:
Profiil: repsu007
Auto: A8 avariiline

Mina olen harjunud põiklema ja noh, Tallinnas näiteks saa suurt sellist hoogugi üles aukude vahel, et pidurdama peaks.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
dude112
huviline

Registreerunud 07.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b5 1.8T,A4 b5, Chrysler Grand Voyager SE 2.5TD, VW Lt35 2,5TDI, VW Phaeton

postitati 08.04.11 20:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Profiil: repsu007
Auto: A8 avariiline

Mina olen harjunud põiklema.

:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
repsu007
huviline

Registreerunud 04.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 08.04.11 20:44 Tsiteeri

Autosi ostetakse varuosadeks müümiseks kh ;)

Raske jalaga.
dude112
huviline

Registreerunud 07.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b5 1.8T,A4 b5, Chrysler Grand Voyager SE 2.5TD, VW Lt35 2,5TDI, VW Phaeton

postitati 08.04.11 20:51 Tsiteeri

Olen harjunud tavaliselt jalga pedaalilt tõstma ja pidurit vajutama kui tuleb, auklik tänavalõik, lamavpolitseinik (tihti on need sinna ka mõttega pandud, et juhid kiirust vähendaks koolid lasteaiad jne.) või raudtee ülesõit. Ei mõtle siis eriti kütte kulule vaid enda mugavusele, et nii palju ka ei raputaks ja säästaks autot.

Edit: Hooga üle sõita näiteks Tallinnas Pallasti tänaval on hetkel suht võimatu.:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raemees
huviline

Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E90 320dA 2008a

postitati 08.04.11 20:58 Tsiteeri

Kui igast ostetud autost varuosad saavad siis vist läheb rahakulu äkki liiga suureks :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 09.04.11 01:00 Tsiteeri

Olen näinud, et sõidetakse lamavatest politseinikest võimalikult aeglaselt ning diagonaalselt üle. Tegelikult on selline metoodika auto veermiku jaoks üldse kõige hävitavam, kuna sellisel juhul ilmtingimata liigutatakse korduvalt kõiki vedrustusega sh stabilisaatorvarda kaudu kokku puutuvaid osi.

Mina olen enda jaoks avastanud just võimalikult kiire läbimise metoodika, tavalised lamavad miilitsad ei avalda maksimalse kiiruse juures enam olulist vastupanu, st sellised objektid justkui olekski loodud kiiruseületamiseks...

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 09.04.11 05:18 Tsiteeri

Kahjuks ei mõju see aukudest ja lamavatest politseinikutest kiirelt üle paugutamine ainult veermikule vaid ka kõigele muule mis autoga seondub. Salongis tekkivad naginad mida hiljem autoraadioga summutada püütakse pole kust kõige meeldivamad helid ja need süvenevad vanema masina puhul nagunii, kuid pidev aukudest läbi sõitmine kiirendab seda protsessi. Ma leian küll, et kui on võimalus endale mugavam marsruut tekitada auklike teede asemel, siis valiksin selle, mingu mõni kilomeeter rohkem. Auklikel teedel olen ise ka harjunud slaalomit sõitma ja kui on kahtlus ootamatute löökaukude suhtes pikemal lõigul, olen ees sõitva auto ja enda masina pikivahe sedasi sättinud, et jõuaks õigeaegselt reageerida kui auk ees sõitva auto alt välja paistma hakkab.

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
repsu007
huviline

Registreerunud 04.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.11 06:01 Tsiteeri

Ma pidasin kh aukude juures seda silmas et kui võimalik siis mööda sõita ikka ja lamavate kohapealt mis pole päris sellised kust rattad maaküljest lahti tulevad olen täpselt ühel meelel kasutaja ferdinand ka.

Raske jalaga.
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 09.04.11 08:28 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Olen näinud, et sõidetakse lamavatest politseinikest võimalikult aeglaselt ning diagonaalselt üle. Tegelikult on selline metoodika auto veermiku jaoks üldse kõige hävitavam, kuna sellisel juhul ilmtingimata liigutatakse korduvalt kõiki vedrustusega sh stabilisaatorvarda kaudu kokku puutuvaid osi.

Kui on madal auto, pole muud valikut. Diagonaalis sõites on üleminek sujuvam ja auto ei lange tagasi teele nii äkki. Oli varasematel aegadel ka praamide peale sõites jms täiesti elementaarne. Mina sõidan enamasti automaatselt nii.

Löökaukudest kivinäoga läbi sõita võib vaid see, kelle jaoks auto on tühipaljas kodu-töö-pood-kodu liikuv tarbeese. Garantii/liising/kasko comboga enamjaolt. Kelle jaoks midagi enamat, see isegi ei kaalu, kumbapidi majanduslikult kasulikum võiks tulla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TriKa3
huviline

Registreerunud 20.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A3 1.8 '00

postitati 09.04.11 08:32 Tsiteeri

Üldiselt on lamavatel politseinikel mingi eesmärk. Ei poolda üle kihutamist, õnneks jõuan veel bensiini sisse osta.

pillekas
huviline

Registreerunud 12.03.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.11 09:42 Tsiteeri

Odavam on ikka kütust osta,kui autot remontida!Sõidan alati auklikel teedel vaikselt ja üle lamava politsei ka ikka vaikselt,mitte hooga!Ei meeldi autot lõhkuda!

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.11 11:56 Tsiteeri

Eks muidugi palju sõltub aukudest, lamavatest politseinikest (neid ka 100 erinevat tüüpi) ja auto vedrustusest ka muidugi. Aeglustamisest on suurim abi siis kui peaaegu seistes takistusi ületada.
Osad politseinikud põrutavad just väiksema kiirusega oluliselt rohkem, suurema kiirusega pole salongis üldse midagi tunda.

Auto tehnilise osa paanilise hoidmise hulluses ei saagi ju üldse normaalselt liigelda, mina eelistan ikka normaalse tempoga liigelda, minul ntx pole tavaliselt aega teedel seista, parkimiseks on parklad.;) Eks sellevõrra muidugi tuleb natuke rohkem aega sillaremondile kulutada, kuid kuluosade kulumine ongi paratamatu.:D

hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.11 12:47 Tsiteeri

Kui mõni kord kuu jooksul satun sellisesse kohta (Lõunakeskuse tagune ringtee Tartus), siis loomulikult aeglustan.Kunagi oli mul probleem Ülenurmes isearetatud tsemendist lamavate tõketega mis on "originaalidest" järsemad ja kõrgemad-olenemata kiirusest läks põhi ikka vastu tõket ja pean Ülenurme teid vältima.

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 09.04.11 14:26 Tsiteeri

Mingitlaadi kokkuhoiuga pole siin teemas küll mingit juttu, on lihtsalt näha, kes hoolib masinast pisut rohkem kui totaalsest tarbeesemest ja kes mitte. Kui killerit tahate panna ja samas ka liikurit säästa, siis on palju soodsam soetada võimalikult kõrged rehvid väiksel veljel ja nendega liigelda mitte täis töörõhu juures vaid mingi ~0,3 bar vähem soovituslikust. Sel juhul on igasugu auguteema igatepidi leebem kõigele muule, mis autot koos hoiab.

Ise loen sellest teemast selle välja, kelle käest pole mõtet masinat osta :).

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
c200
huviline

Registreerunud 23.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: 530d, taas üks audi õuel, see aga ootab talve ...

postitati 09.04.11 17:39 Tsiteeri

Enamasti on lamavad politseinikud ikka asja pärast teele pandud (koolid, lasteaiad jne) aga näiteks Tartus uus-Ihastes ei ole neist ühtki, küll aga on 30 meetriste vahedega kolm lamavat järjest (Wiiralti tänaval). Üldiselt sõidan ikka neist vaikselt üle, no ei taha autot lõhkuda, aga suvel tsikkliga mitte,kõrvalt mööda gaasi, chopper paneb ikka metsa kajama, kui lamava pealt kiirendada, ja siis on hea vaadata kohalike kurje pilke :D.Muidu podistaks sealt vaikselt läbi, aga linnavalitsuselt pole korduvatele päringutele vastust saanud, millega on põhjendatud sealsed lebavad lillad. Tõesti jääb mulje, et uusrikkad (või siis uusvaesed) on lihtsalt omal algatusel need sinna paigaldanud, et müra või mis iganes väiksem oleks. 30-ne ala on aga kogu uus-Ihaste nagunii ...

Rehvivahetus Tartu lähedal (15 €, 10-17 tolli). Teise pingiga kuni 20 tolli (20€). Kasvõi öösel, hind kellaajast ja nädalapäevast ei muutu. Tel 5589462
pillekas
huviline

Registreerunud 12.03.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.11 17:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Eks muidugi palju sõltub aukudest, lamavatest politseinikest (neid ka 100 erinevat tüüpi) ja auto vedrustusest ka muidugi. Aeglustamisest on suurim abi siis kui peaaegu seistes takistusi ületada.
Osad politseinikud põrutavad just väiksema kiirusega oluliselt rohkem, suurema kiirusega pole salongis üldse midagi tunda.

Auto tehnilise osa paanilise hoidmise hulluses ei saagi ju üldse normaalselt liigelda, mina eelistan ikka normaalse tempoga liigelda, minul ntx pole tavaliselt aega teedel seista, parkimiseks on parklad.;) Eks sellevõrra muidugi tuleb natuke rohkem aega sillaremondile kulutada, kuid kuluosade kulumine ongi paratamatu.:D

Sul on ikka hea arusaamine asjast!Jõudu auto lõhkumisel!Ei näe mina mingit mõtet,kusagilt aukudest hooga läbi tuisata,milleks lõhkuda!?Aga eks igaüks teab ise,mis ta oma autoga teeb.

Raika42
klubiliige

Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q

postitati 09.04.11 18:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black

Löökaukudest kivinäoga läbi sõita võib vaid see, kelle jaoks auto on tühipaljas kodu-töö-pood-kodu liikuv tarbeese. Garantii/liising/kasko comboga enamjaolt. Kelle jaoks midagi enamat, see isegi ei kaalu, kumbapidi majanduslikult kasulikum võiks tulla.

Jube hea (ja igati õige) vastus minuarust:D
Need "kasko-kombod" on üleüldse üks piin liikluses. Ei hooli nad oma masinast ja veel vähem teiste omadest. Proovi siis linna vahel karja uute väärtusetute toyotajunnide vahel nii liikuda, et oma vana audi terveks jääks:(

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.04.11 19:33 Tsiteeri

Äärmustesse ka ei maksa laskuda. Ma ei saa just ütelda, et ülemäära palju sillaosi kulub, viimase diagnoosi põhjal aasta jooksul 1 rooliots, eelmisel aastal vahetasin šarniirid.
Otse loomulikult isegi mina löökaukudest täiega läbi ei sõida, kuid teel parkimine on ka täielik äärmus.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 34.9% - SQL: 65.1%]