Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: 1.9tdi 81kw afn suri ära (korras, lahendus teemas) (Vastuseid: 11 | Vaatamisi: 3850)
rau1
huviline

Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi b5 Avant

postitati 04.04.11 16:01 Tsiteeri
1.9tdi 81kw afn suri ära (korras, lahendus teemas)

Tere

Auto A4 1.9 tdi 81kw ja 1996 aasta
Metsikult jahutud mootor kindlasti, aga mina sarnast teemat koos lahendustega ei leidnud.

Probleemid hakkasid pihta natuke enam kui nädal tagasi sellest, et mootor ei käivitunud hästi peale mõningast seismist(1-3h). Samas käivitus külmast peast hommikul startides ja töösooja mootoriga hästi.
Probleem progresseerus: eelpool kirjeldatud olukorras muutusid käivitumised vaikselt võib-olla vaevalisemaks(pikem ketramine, hall/hele suits peale käivitumist). Aga hommikul ja töösooja mootoriga käivitus auto endiselt hästi.
Nädalavahetusel muutus asi juba tõsisemaks, käiata tuli mesikult. Vältisin auto pikemaks seisma jätmist päeval. Hommikul ja töösooja mootoriga endiselt käivitus täiesti normaalselt. Kuid tagantjärgi mõeldes oli tunda ka võib-olla jõu vähenemist.
Probleem muutus järsult hullemaks täna hommikul, kui auto enam ei tahtnudki käivituda. Peale mõningast mõttepausi ja uuesti proovides siiski lõpuks käivitus ja sõitsin tööle. Kuna juba oli kahtlus, et kütusefilter on äkki kinni jäänud, oli tahtmine see enne lõunat selgeks saada ja tööjuurest asusin filtri järgi sõitma, kui järsku suri mootor välja keset sõitu. Starteriga käivitus hästi, aga jõud oli vähenenud, pöördesse ei läinud. Sain ära parkida ja mootor suri ise välja. Proovisin veel starteriga ja läks käima tänase päeva viimaseks umbes 10 sekundiks, kuid suitses(hele suits), puterdas ja pöördesse ei läinud.

Mis siis ikka, plaani pooleli ei jätnud ja vahetasin siiski kütusefiltri ära. Tulemus null. Ei luba, ega ka käivitu(proovisin ka tõmmates). Õhku süsteemi ei jäänud.

Mis veel kontrollisin:
Suretusklapile tuleb vool peale, klõps käib.
Õhku sees ei tohiks olla, pihustisse minevatest torudest ka küte tuleb.
Jahutusvedelikku ja õli pole ära kadunud, ega juurde tekkinud. Jahutusvedelik pole õline.
Turbo ringi käib, survekoda pole õline.
Karteris survet pole.

Katalüsaatori ummistust jooksvalt ei osanud kontrollida. Kui reaalne see on? Võiks vähemalt ju lubada või puterdada starterit andes?

Kuna kiiret lahendust on vaja, aga raha pole ju ka kunagi ülearupalju, siis küsin igaks-juhuks foorumist üle. Kui midagi eriti targemaks ei saa, siis viin vast homme diislikeskusesse(Auto on seal varem ka remondis käinud eelnevate(mitte eelmise, kelle käest küsida saaks) omanike poolt, kleps on kapotiall. Või kargab kellelegi mõni parem koht pähe?).
Kellelgi ideid?

Raul

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
rainer9968
huviline

Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 1,9TDI

postitati 04.04.11 18:04 Tsiteeri

Kas sa hammasrihma oled kontrollinud ehk on puru või mõned hambad üle visanud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
rau1
huviline

Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 05.04.11 06:02 Tsiteeri

Tõenäoliselt on vändaotsas oleval hammasrihma rattal kiil kulunud ja loksus sealt kuni selle momendini klapi ja pumba ajastus mööda kuni mootor üldse ei käinud.
Rihm on korralik ja pingul - ei usu, et üle viskas.
Selgub täna või homme täpsemalt.

rau1
huviline

Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.04.11 06:23 Tsiteeri

Nii, vahepeal siin unustasin teema, aga kuna mina ei leidnud probleemi tekkides varasemat täpsemat infot selle kohta, siis täiustan, et teistel oleks ehk tulevikus kergem.
Oligi väntvõlli otsa rihmaratta kinnituspolt lahti loksunud ja rihmaratta kiil ära kulunud. Õnneks oli kiilust mingi 1/3 veel alles, klapid pähe ei käinud ja väntvõlli ots väga OK:
http://www.upload.ee/thumb/1293400/Pilt920.jpg http://www.upload.ee/thumb/1293404/Pilt921.jpg
Koos kogu täiega sai vahetatud ka väntvõlli ja nuka simmer, mootoririhm, veepump ning kõik muu sinna juurdekuuluv ja mootor käivitus esimesest katsest, varasemad käivitusprobleemid on kadunud ja kõik on korras.
Tänud meistrimees Erkile!!

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 24.04.11 07:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rau1
Nii, vahepeal siin unustasin teema, aga kuna mina ei leidnud probleemi tekkides varasemat täpsemat infot selle kohta, siis täiustan, et teistel oleks ehk tulevikus kergem.
Oligi väntvõlli otsa rihmaratta kinnituspolt lahti loksunud ja rihmaratta kiil ära kulunud. Õnneks oli kiilust mingi 1/3 veel alles, klapid pähe ei käinud ja väntvõlli ots väga OK:
http://www.upload.ee/thumb/1293400/Pilt920.jpg http://www.upload.ee/thumb/1293404/Pilt921.jpg
Koos kogu täiega sai vahetatud ka väntvõlli ja nuka simmer, mootoririhm, veepump ning kõik muu sinna juurdekuuluv ja mootor käivitus esimesest katsest, varasemad käivitusprobleemid on kadunud ja kõik on korras.

Kui sa ilma otsa taastamatta kokku panid asja siis võid juba uut laialilendamist oodata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rau1
huviline

Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.04.11 18:41 Tsiteeri

Visuaalsel vaatlusel polnud ühtegi kiilu põhjustatud kulumise märki, miks peaks laiali lendama?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 24.04.11 18:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Visuaalsel vaatlusel polnud ühtegi kiilu põhjustatud kulumise märki, miks peaks laiali lendama?

No kui pilt on samast autost ja väntvõlli otsast siis ma küll ei ütleks, et se korras on. Kiil on ainult fikseerimiseks töötab väntvõlli ots mis peab ideaalselt sile olema. Pildil paitab see väga ümmargune ja täkkeid täis. Ma lihtsalt olen näinud kuda on korduvalt uus ratas pandud kuid ei jää pidama enne kui väntvõlli ots ära lihvitakse. Diislikeskus Tallinnas taasab seda otsa väga edukalt näiteks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rau1
huviline

Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 24.04.11 18:54 Tsiteeri

Pilt on tehtud kehva valgusega, telefoniga ja moment peale rihmaratta eemaldamist/enne puhastamist - reaalsuses oli metallipuru jm täis, mis jättis pildile sellise imeliku ümara mulje.
Ütleks, et elame-näeme - niisama ma autot küll diislikeskusesse praegu ei vii.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 24.04.11 19:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Pilt on tehtud kehva valgusega, telefoniga ja moment peale rihmaratta eemaldamist/enne puhastamist - reaalsuses oli metallipuru jm täis, mis jättis pildile sellise imeliku ümara mulje.
Ütleks, et elame-näeme - niisama ma autot küll diislikeskusesse praegu ei vii.

Ega ma pahapärast lihtsalt jäi pilt silma ja sinu kiidusõnad. ;) Loodame, et jääb pidama.

scottimees
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.04.11 17:32 Tsiteeri

Kas nüüd siis sai see asjandus õige jõumomendi- ja keermeliimiga kinn pandud?

rau1
huviline

Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.05.11 18:22 Tsiteeri

Rahu, asi on koos täpselt nii, nagu ette nähtud!
Küll mul on hea meel, et kõik mu auto pärast nii mures on :)

raivar12
huviline

Registreerunud 17.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.11 20:51 Tsiteeri

Tsitaat:

Mul oli sama asi.jooksis sõidu ajal lahti aga õnneks klapid pähe ei lennenud aga vända otsa rikkus pisut ära mida tuli pisut restuareerida.
Auto tuli pikast sõidust ning tänu sellele et toores kütus lemdas kuuma summutisse lõi kõik summuti pütid ka veel laiali

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 33.2% - SQL: 66.8%]