Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: A4 salongivalgustus probleemne (Vastuseid: 14 | Vaatamisi: 1816)
jyrgen61
huviline

Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.6

postitati 03.12.10 19:10 Tsiteeri
A4 salongivalgustus probleemne

Probleem siis selles, et valgustus ei tööta. Kui võtme süütelukust välja võtan lööb tuled põlema küll, aga kui uks lahti teha, siis ei midagi (mitte ühegi uksega). Samas kui pagasnik lahti teha, siis seal lähevad tuled ilusti tööle. Kui teha lahti tagumised uksed, siis lähevad ka pagasniku tuled põlema. See ka veel, et kui signalisatsioon maha võta, siis tuleb avada juhiuks - muidu läheb signa mingi aja jooksul peale tagasi. Kas tõesti võimalik, et kõik 4 ukselülitit peetis? Või viga mujal?
Ega seal lambis juhuslikult mitut pirni pole - et kui ukseed lahti teed läheb üks põlema ja kui süüte välja võtad lähevad teised põlema? Tegu siis 95.a. A4-ga.

Audi - Oma ja Hää
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jyrgen61
huviline

Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 04.12.10 18:07 Tsiteeri

Oskab keegi aidata? Olen uurinud foorumist, et salongivalgustuse probleemid on tavaliselt kesklukupumba või mikroanduri viga. Millegipärast aga kahtlen, et mul nendes viga. Aga ei oska ka probleemi kuskilt otsast lahendama hakata. Appi:(

Audi - Oma ja Hää
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Auditehh
huviline

Registreerunud 20.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: Tid

postitati 04.12.10 20:28 Tsiteeri

Salongi valgustuse jaoks on kasutusel ikkagi ühed samad pirnid, pole topelt süsteemi. Uksed tulevad puldist/ võtmest alati lahti ? Mingi aeg tagasi kui niiskem oli siis jebis mul salongi valgustus samamoodi, et ei läinud põlema kuigi lüliti oli õiges asendis. See probleem oli seotud keskluku toimimisega, kui puldist uksed lahti ei tulnud siis keerasin võtmest lahti.

OttOlesk
huviline

Registreerunud 01.10.09
Kasutaja on eemal

Auto: Tesla

postitati 04.12.10 21:16 Tsiteeri

See peaks normaalne olema, et kui uksed lahti teha siis mingi aja pärast lähevad lukku tagasi kui uksi ei ava. See peaks olema iga uksega mitte ainult juhiuksega minu arust.

The Audi S4 is a car revered by the cognoscenti and underestimated by the majority.
Korralda üritust Raplamaal Tarsi turismitalus: Tarsi talu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Quattru
klubiliige

Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 V6

postitati 05.12.10 10:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: OttOlesk
See peaks normaalne olema, et kui uksed lahti teha siis mingi aja pärast lähevad lukku tagasi kui uksi ei ava. See peaks olema iga uksega mitte ainult juhiuksega minu arust.

Kindel ikka? 95a masinast räägime.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 05.12.10 16:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Quattru
Tsitaat:
Algselt postitas: OttOlesk

Kindel ikka? 95a masinast räägime.

OttOleskil öigus, olgu selleks kasvöi 84 aasta isend, mis omab kesklukku - tegu signalisatsiooni enda omapära/vöimalusega.
Süsteem peaks olema selline, mis töötab köigi ustega, kui mingi aja jooksul uksi ei puutu, läheb süsteem uuesti alarmi alla.
Ukse/uste avamisel pead juba alarmi ise aktiveerima.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 05.12.10 17:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jyrgen61
Oskab keegi aidata? Olen uurinud foorumist, et salongivalgustuse probleemid on tavaliselt kesklukupumba või mikroanduri viga. Millegipärast aga kahtlen, et mul nendes viga. Aga ei oska ka probleemi kuskilt otsast lahendama hakata. Appi:(

Signa ju saab aru, et uksed on lahti tehtud, järelikult lülitites viga ei ole. Uuri ikka keskluku pumba kandist.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jyrgen61
huviline

Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.10 18:37 Tsiteeri

Vot jama ongi selles, et signa tunneb ära ainult juhiukse avamise. Samas kui avada tagumised uksed, siis pagasniku tuli läheb põlema, ees aga mitte. Üldiselt puldist või võtmest kesklukk toimib. Võtmest toimib siis, kui võti lukuauku läheb (sellest murest olen ka rääkinud kere&sisustuse alateemas) ja puldist enamusajast toimib ka. Vahel ainult keeldub uksi avamast (puldist). Ei oska kohe kuskilt vea otsimist alustada :(
Ja samas pole ka vahet kuidas uksed lahti teha. Tuli ikka põlema ei lähe. Ainult siis süttib, kui peale sõitu võtme süütelukust eemaldan. Auto minu käes ka alles lühikest aega ning ei oma aimugi, kui kaua see valgustus juba ei põle.

Audi - Oma ja Hää
samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.10 19:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Vot jama ongi selles, et signa tunneb ära ainult juhiukse avamise. Samas kui avada tagumised uksed, siis pagasniku tuli läheb põlema, ees aga mitte. Üldiselt puldist või võtmest kesklukk toimib. Võtmest toimib siis, kui võti lukuauku läheb (sellest murest olen ka rääkinud kere&sisustuse alateemas) ja puldist enamusajast toimib ka. Vahel ainult keeldub uksi avamast (puldist). Ei oska kohe kuskilt vea otsimist alustada :(
Ja samas pole ka vahet kuidas uksed lahti teha. Tuli ikka põlema ei lähe. Ainult siis süttib, kui peale sõitu võtme süütelukust eemaldan. Auto minu käes ka alles lühikest aega ning ei oma aimugi, kui kaua see valgustus juba ei põle.

Originaalis ei lähe pagassi tuli põlema kui tagumised uksed uksed lahti teha - arvatavasti on signa paigaldamisega seoses need ahelad ühendatud, kuigi seda poleks vaja.

PS! Keskluku pumpa läheb lülititest pruun valge triibuga juhe, kontrolli kas sinna tuleb mass peale kui mõni uks on lahti (pagassilukk pane kinni)

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 06.12.10 08:43 Tsiteeri

Salongi valgustuse ja klaasitõstukite valgustuse juhtimiseks on olemas mingi "karbike-kontroller", mis reguleerib kogu elukest ja selle veale viitab sinu kirjeldatud mure.

See, et uksed mingi aeg lukku tagasi lähevad, kui juhi ust pole avatud, see lisafunktsioon on enamus alarmidel olemas, kuid minu arust suht tüütu- pigem isegi ebameeldiv funktsioon (võtmed ees- uksed lukus)

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
jyrgen61
huviline

Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 06.12.10 11:59 Tsiteeri

Kus see "karbike-kontroller" võiks asuda ja mille järgi ära tunnen. Millegipärast arvan, et tagumiste uste lülitid ei saa läbi olla kuna pagasnikus ju valgustus läheb põlema (olgugi, et ei peaks). Samas signa maha ei jää, kui avada tagumine uks. Kas juhiuksel näiteks valgustust ja signa juhib üks ja seesama lüliti? Kui jah siis vägagi imelik - juhiukse avades signa maha tuleb, aga valgustus põlema ei lähe. Tagumiste uste peaaegu, et vastupidi.
oehhh:(

Audi - Oma ja Hää
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 06.12.10 14:27 Tsiteeri

http://www.automotix.net/autorepair/diy/1998-audi-a4_quattro-wiring_diagram.html

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
jyrgen61
huviline

Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 06.12.10 15:04 Tsiteeri

kahjuks ei saa antud lehelt abi.

Audi - Oma ja Hää
samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

postitati 06.12.10 16:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Kus see "karbike-kontroller" võiks asuda ja mille järgi ära tunnen. Millegipärast arvan, et tagumiste uste lülitid ei saa läbi olla kuna pagasnikus ju valgustus läheb põlema (olgugi, et ei peaks). Samas signa maha ei jää, kui avada tagumine uks. Kas juhiuksel näiteks valgustust ja signa juhib üks ja seesama lüliti? Kui jah siis vägagi imelik - juhiukse avades signa maha tuleb, aga valgustus põlema ei lähe. Tagumiste uste peaaegu, et vastupidi.
oehhh:(

Pole seal mingit eraldi "karbike-kontrollerit" kogu see jama on kokku ehitatud kesklukustuse pumbaga, mis asub pagassis paremal pool tagatule all.
Sinna jooksevad lülitijuhtmed kokku pin nr 10/12 pruun/valgega ja väljund laevalgustitesse on pin nr 6/12 ja 12/12 samuti pruun valge triibuga.

No enam rohkem puust ja punaseks ei oska ette teha.

jyrgen61
huviline

Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal

postitati 12.12.10 17:27 Tsiteeri

Sai proovitud teise kesklukupumbaga, kuid ikkagi valgustus tööle ei hakanud. Teise auto peal (kust pump pärit) töötasid tuled korralikult. Kas kellelgi tekib veel mõtteid, mida võiks kontrollida? Igaksjuhuks küsin, et kas salongivalgustus toimetab ka läbi relee?

Audi - Oma ja Hää
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 29.1% - SQL: 70.9%]