tanel
huviline
Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant
|
postitati 26.09.10 16:37
|
|
|
S4 (c4) siduripedaali vahetus
Tere!
Tehke lollile paari lausega selgeks kuidas oleks kõige lihtsam asendada murdunud siduripedaal tervega. Vana eemaldamine ei olnud probleem, kuna asi
kahes tükis, kuid uue/terve asendamisega tekkis raskus. Keegi, kes on seda tööd teinud, võiks teada anda millises järjekorras kokku panema peaks.
Teadupärast on seal kolm "kinnitust" 1) võll ja selle otsas olev stopper 2) trossi "aas" ja sellest läbi käiv tift mille otsas on samuti stopper
3) leevendi (lihtsalt vahel). Kuna ruumi on seal vähe ja meisterdamis asend ka just kõige mugavam pole siis ei ole erilist viitmismust seal tundide
kaupa "katsetada".
Ette tändes
Tanel
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
postitati 26.09.10 17:03
|
|
|
Paras keberniit on Mina võtsin istme välja.Aga mis trossi aas sul seal
on?
|
|
|
tanel
huviline
Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.09.10 17:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: laurz
Paras keberniit on Mina võtsin istme välja.Aga mis trossi aas sul seal
on? |
Ega ma ei tea, et see trossi "aas" just on kuid mõtlen seda "kinnitust" kust tift läbi käib ja stopper otsas on. Mis järjekorras sa selle kokku
panid. Kas sa peale tooli ka veel midagi sealt roolialt (lisaks sahtlile ja õhusuunajala) eelnevalt eemaldasid? Kas on reaalne saada asi kokku
sellises järjekorras 1) läbi "aasa" tiftiga kinnitades 2) pedaal võlli otsa 3) leevendi omale kohale? Millal sa selle leevendi omale kohale
asetadid?
Ette tändaes
Tanel
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
postitati 26.09.10 17:21
|
|
|
Krt ei mäleta täpset järjekorda.Igaljuhul olid abiks pikad arsti tangid ja käed peavad plasteliinist olema
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 26.09.10 19:34
|
|
|
Jah, pikad arstitangid on vajalikud kindlasti, et see viimane seib/hoidik sinna otsa panna.
Ilge keberniit on, ma lamasin autos päris mitu tundi.
|
|
|
|
tanel
huviline
Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 04:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Jah, pikad arstitangid on vajalikud kindlasti, et see viimane seib/hoidik sinna otsa panna.
Ilge keberniit on, ma lamasin autos päris mitu tundi. |
Ega sa ei mäleta millial sa selle leevendi omale kohale panid, kas on võimalik seda viimasena panna kui pedaal ise juba omal kohal on?
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 27.09.10 08:14
|
|
|
Mäletan vaid, et viimasena panin peale sellise klõpsuga kinni käiva seibitaolise asja (ei tea õiget nime ) ja selleks oli vaja kõvera otsaga arstitange.
|
|
|
|
tanel
huviline
Registreerunud 09.07.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.10 20:37
|
|
|
Loodetavast sai selle tööga nüüd õnnelikult ühele poole. Kuna foorumist konkreetselt näpunäiteid ei saanud siis tuli ise asjale õige lahendus leida.
Kui keegi peaks tulevikus sama töö ette võtma siis kirjutan siia mõned märksõnad millises järjekorras mina selle tehtud (ei pruugi olla ainus
lahendus).
Ruumi saamiseks eemaldasin juhiistme. Seejärel kinnitasin pedaali läbi "aasa" tifti ja stopperiga. Järgnevalt asetasin pedaali võllile, ning siis
hakkas jändamine pihta, leevendiga. Algselt tundus, et selle omale kohale saamine on võimatu, kuna ruumi on seal rooli all jube vähe ja jõudu õigesti
rakendada ei saa. Lahendus "koitis" mõne aja möödumisel kui "tõmbasin" leevendi nööriga "kokku", asetasin selle omale kohale, lõikasin nööri
läbi ja leevendi pagas oligi. Kogu "operatsioon" kestis ca 3h, ainukeseks valguseks taskulamp hammaste vahel. Järgmisel kooral saan ilmselt selle
töö juba tunduvalt kiiremini tehtud kuid siiski loodan, et seda enam tegema ei pea.
Tanel
|
|
|