Lehekülgi: 1 2 |
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 19.09.10 19:59
|
|
|
Palja ülakehaga autos sõitmine
Selle asja kohta olen kuulnud erinevaid arvamusi, ei teagi kuidas asi tegelikult on. Liikluseeskirjas (liiklusseaduses) ei pidavat vastavat keeldu
kusagil kirjas olema. Oleneb vast ka kohalikust omavalitsusest, aga reeglina avalikus kohas viibida ei või alasti (sinna hulka vist kuulub ka paljas
ülakeha?), kuid samas su auto salong ei ole avalik koht. Küll aga on su "tegevus" avalikku kohta näha, auto akna kaudu sama moodi nagu kodu aknast.
Kas kodus palja ülakehaga akent pesta võib? Arvatavasti kui aken on kinni ja pesed seesmist poolt, siis võib? Avalikus kohas alkoholi tarbida ei või,
aga autos võib (mitte juht loomulikult, kui tal on plaanis veel sõita), kodus köögi laua taga akna ääres ka võib. Seega nagu võiks autos kasvõi päris
alasti ka sõita?
|
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 19.09.10 20:30
|
|
|
Või soovid, et ka Sinust kirjutataks , LINK
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ E39
|
postitati 19.09.10 20:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 100
Selle asja kohta olen kuulnud erinevaid arvamusi, ei teagi kuidas asi tegelikult on. Liikluseeskirjas (liiklusseaduses) ei pidavat vastavat keeldu
kusagil kirjas olema. Oleneb vast ka kohalikust omavalitsusest, aga reeglina avalikus kohas viibida ei või alasti (sinna hulka vist kuulub ka paljas
ülakeha?), kuid samas su auto salong ei ole avalik koht. Küll aga on su "tegevus" avalikku kohta näha, auto akna kaudu sama moodi nagu kodu aknast.
Kas kodus palja ülakehaga akent pesta võib? Arvatavasti kui aken on kinni ja pesed seesmist poolt, siis võib? Avalikus kohas alkoholi tarbida ei või,
aga autos võib (mitte juht loomulikult, kui tal on plaanis veel sõita), kodus köögi laua taga akna ääres ka võib. Seega nagu võiks autos kasvõi päris
alasti ka sõita? | Ja mis järgmiseks?
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 19.09.10 22:32
|
|
|
Mehe puhul ei ole palja ülakehaga olek alasti olek.
Liiklusseaduses puudub punkt mis keelab palja ülakehaga autojuhtimise.
Kõik mis ei ole keelatud on lubatud.
Vanasti (4a. tagasi) kui veel veoautoga tööd tegin võttis noor, ennast täis naispolitseinik mind palja ülakehaga sõitmise eest rajalt maha ja hakkas
noomima, et nii ei tohi ja ta kirjutab protokolli. Ma palusin tal siis konkreetne seaduse pügal, mida ma rikkusin, protokolli märkida. Tükk aega ajas
ümmargust ja ülbet juttu, aga mida ta ei teinud oli protokolli kirjutamine. Soovisin talle head päeva ja sõitsin palja ülakehaga edasi.
|
|
|
|
püstolett
huviline
Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5
|
postitati 20.09.10 04:35
|
|
|
Pole jah seadust selle kohta. Aga suhteliselt nõme on vaadata ikka. Selline eriti OSSS mulje jääb autojuhist. Ühtlasi, kui sõidetakse palja ülakehaga,
siis tuleb juht ju ka autost välja palja ülakehaga, ja seda kuskil rahvarohkes parklas näiteks, võib-olla paneb siis ka särgi selga. Minul üldiselt
tekib viha nende vastu, kes nii käituvad ja palja ülakehaga sõidavad autos, või kõnnivad linnas ringi.
Normaalne inimene läheb ostab endale korralikud õhukesed riided ja ei lähe palja, higistava ülakehaga rahva sekka, või autorooli.
|
|
|
|
heihei
huviline
Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: b6, 96kw bens.
|
postitati 20.09.10 05:02
|
|
|
Ma ka ei näe probleemi, et meie maal see seadus või punkt kuskil seaduse, sees üldse oleks vajalik. Tegelikult vist saab omavalitsus ise vabalt
pollaga ühendust vötta, kui mönel isikul on püsiv puue liputamise häirega?
|
|
|
KalevK
huviline
Registreerunud 07.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: VW Touareg
|
postitati 20.09.10 06:31
|
|
|
See soovitus, et särk seljas oleks, on tingitud sellest, et kui avarii juhtub, siis oleks turvavööst tingitud vigastused väiksemad. Turvavööl on
suhteliselt teravad servad ja need lõikavad ilusti nahka. Eriti kui on veel vanem auto, kus see turvavöö on hõõrumist saanud.
Isiklikult ei kujuta ette, et peaksin palja ülakehaga nahka istuma, käib naks ja naks. Samas suvel ka tekstiilkattega on parem midagi seljas hoida, ei
higista neid istmeid nii laiguliseks.
Tänapäeva autodes üldjuhul siiski kont sees. Ei tohiks väljakannatamatult palav hakata.
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 20.09.10 06:49
|
|
|
Kunagi 10+ a. tagasi Pärnus päiksega ära põledes ja ilma särgita Tallinna poole sõites peatas politsei mu trassil kinni ning käskis särgi selga panna.
Kas ma ka trahvi sain, ei mäleta. Täpsemalt ei ole ka põhjendus meeles, mida nad ütlesid.
|
|
|
|
Eero
meeskond
Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: B2 2dq
|
postitati 20.09.10 06:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ICE
Kunagi 10+ a. tagasi Pärnus päiksega ära põledes ja ilma särgita Tallinna poole sõites peatas politsei mu trassil kinni ning käskis särgi selga panna.
Kas ma ka trahvi sain, ei mäleta. Täpsemalt ei ole ka põhjendus meeles, mida nad ütlesid. |
Täname super-asjaliku informatsiooni eest!
Johannes Pirita on nii kirjutanud:
Auto juhtimise seisukohalt on oluline, et juht sellega toime tuleks. Seejuures pole oluline, mis tal seljas on või ei ole. Kuid päevitusriietes ei
käida tänaval, teksastega ei minda teatrisse, frakis ei minda seenele. See on jutt kõlblusest, moraalist, ei muust.
edit:smaili kah!
|
|
|
|
Joel
meeskond
Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio
|
postitati 20.09.10 06:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ICE
Täpsemalt ei ole ka põhjendus meeles, mida nad ütlesid. |
Äkki oli asi konkreetses ülakehas ja mälu filtreeris selle kui ebameeldiva seiga välja...
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.10 08:18
|
|
|
Mina sõidan vahest rannast koju palja ülakehaga - see on ca 3km ja vahest külmema ilmaga sõidan ka kalipso seljas rannast koju- see ka ju perverssne
kellegi arvates äkki.
|
|
|
Effelin
huviline
Registreerunud 29.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.10 08:33
|
|
|
Vötan ka siis söna. Ma arvan et jah töesti maal olles vöi kuskil väikelinnas viibides ei ole see suurem asi, eriti suvel, aga suuremates linnades nagu
tln,tartu,pärnu oleks jah natuke veider vaadata kedagi pool paljalt söitmas. Isegi saab vahel bikiinide väel mere äärest koju söidetud ja siin
kuressaares vötavad seda köik kuidagi loomulikult. Rannarahvas ju
Lühidalt ja kokkuvötvalt siis,et minu arust vöib söita küll aga köik oleneb ümbritsevast keskkonnast. Oma maakohas mine või palja tilliga pöllurallit
tegema.
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2,5tdiQ; S6 c5 4,2Q; A4 b5 2,8Q
|
postitati 20.09.10 08:58
|
|
|
Selle autos alkoholi tarbimisega on nii, et auto küll ei ole avalik koht aga kui sul näiteks toonklaasi ei ole ja libistad akna all viina võib teda
avalikuks kohaks lugeda, seda juhul kui keegi on häiritud.
Sõbral kohtupraktika olemas selle koha pealt ja kohus otsustas, et kui on näha mis autos toimub loetakse seda avaliku kohana. Sai lõpuks ikkagi
trahvi.
Aga eks ta ole ikkagi inimese enda asi kuidas ta autos sõidab. Pole ju vaja teiste autodesse vahtida, vahel ajab ikka päris närvi kui jääd foori taga
seisma ja mingi kari debiilikuid kõrvalt autost suud lahti otsa jõllitavad.
Muidugi teisest küljest oleks ju ilus ka eetiline käitumine. Eetika all mõtlen seda, et oma tegevusega võimalikult neutraalseks jääda. Pole ju mõtet
paljalt ringi kooserdada kui tead, et sa häirid kedagi niimoodi. Milleks tekitada konflikti kui see on välditav.
Kahjuks meie ühiskonnas aga ongi nii, et paljudel on selline "mina kivikuningas ja sina si*alabidas" suhtumine. Et teen mis tahan ja po**ui mis
teised arvavad...
Kui juba ilma särgita saab sõita, kas siis ikka pükse on vaja jalga panna. See osa ju aknast allpool ja keegi niikuinii ei näe.
Mõttetu teema minuarust. Kui palav on siis maikasärk on ka krt stiilsem kui mingi näiteks võdisev pekk kõrvalautos. Sest et kui paljas ülakeha lubatud
on siis ei saa ju õelda 200kg tüübile, et vot sina pead küll särgi selga panema.
|
|
|
|
undu
huviline
Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: Outback´13, Gaz 2410
|
postitati 20.09.10 09:32
|
|
|
Nagu paar posti eespool Johannes Piritat tsiteeriti - asi taandub eetika ja moraalini.
Alkoholi demonstratiivne tarbimine ja palja ülakehaga sõitmine, seda nii roolis kui kõrvaistmel siis, läheb samasse rivisse rahvusümboolika
eksponeerimisega.
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.10 11:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: undu
Nagu paar posti eespool Johannes Piritat tsiteeriti - asi taandub eetika ja moraalini.
Alkoholi demonstratiivne tarbimine ja palja ülakehaga sõitmine, seda nii roolis kui kõrvaistmel siis, läheb samasse rivisse rahvusümboolika
eksponeerimisega. |
Täpselt.
Nali naljaks selle rahvussümboolikaga, aga asi on tõsine... Tööasjus reisin väga palju ja tihtipeale juhtub nii, et kuskil on mingi lärmakas ja tüütu
tegelane, oksad laiali ja õigust ülearu. Kõik vaatavad pea viltu ja suu lahti, et kuidas avalikus kohas nii saab. Mõtled omaette, et on ikka troppe
ilma loodud, peaasi, et Eestlane ei ole. Läheb paar minutit mööda, tuleb teine "oss" ja ennäe imet- hakkavad omavahel Eesti keeles rääkima.
Et jah, kunagi alguses välismaal kui keegi küsis kust pärit oled, sai uhkusega kuulutatud, et Eestist. Nüüd kui keegi küsib pomisen omaette, et põhja
euroopast ja rohkem igaks juhuks ei ütle.
´
Kogemata tuli OT. Vabandan ja ei pahanda kui kustutatakse.
|
|
|
|
Effelin
huviline
Registreerunud 29.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.10 13:07
|
|
|
No mees palja ylakehaga on vördne naine pähvkadega. Töesti rannast tulles lendab rätik ymber ja läbi linna (tegelt asula) kodu poole ajama ja siiani
pole keegi imelikult vaatand. Jah tallinnas töesti sedasi ei teeks aga kodukylas (mis on ju loogiliselt ka avalik koht) ei häiri see kedagi. Kui me
räägime avalikust kohast nagu nö suurlinnast siis nöustun teiega aga kui vötta avalikku kohta laiemas möistes siis on see vaieldav.
Ja olgem ausad kui kena torsoga mees roolis, ei oleks mul kui naisterahval selle vastu midagi aint et liiklusohtlik olukord vöib tekkida
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.10 14:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Effelin
Ja olgem ausad kui kena torsoga mees roolis, ei oleks mul kui naisterahval selle vastu midagi aint et liiklusohtlik olukord vöib tekkida |
No ega minul meesterahvana poleks ka probleemi kui kena palja ülakehaga (kas siis bikiinidega või ilma) neiu vastu sõidaks.
Minu arust tekiks aga hullem liiklusohtlik olukord kui mulle sõidaks vastu Michelini mehe abikaasa või Michelini mees isiklikult ilma särgita.
Põhimõtteliselt läbi akna oksendada ja autot teel hoida on ikka väga keeruline tegevus.
Küla vahel või väikses asulas ei ole midagi, ei ole palju inimesi keda häirida või siis ei tee keegi erilist numbrit asjast aga linnades oleks asi
ikka jama.
Sellega tahan õelda, et kui on lubatud ja normaalne siis peaks see kõigile võrdselt lubatud olema aga eriti peale buumiaega on moodi läinud kehavormid
mis võiks ikka särgi all kas just peidus aga vähemalt silma alt ära olla.
Ühesõnaga jah, lepime kokku, et kui tahame oma paljast ihu eksponeerida või siis teiste paljast ihu vaadata sõidame kõik koos, särk seljas, randa ja
tegeleme seal sellega edasi. Kes randa ei viitsi minna siis netist saab ka pilte vaadata ja oma pilte üles laadida...
Nägin see suvi Pärnus: vana 3-seeria, läriseva summutiga, bmw. Kutt oli roolis lääpas ja välimuse järgi anoreksik. Kõrval oli mingi bimbo kaalus
vähemalt 100kg ja oli d suurusele b korvid peale vedanud, volte ei jõudnud ära lugedagi. Ei olnud meeldiv vaatepilt.
|
|
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 20.09.10 14:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Raika42
Tsitaat: | Algselt postitas: Effelin
Ja olgem ausad kui kena torsoga mees roolis, ei oleks mul kui naisterahval selle vastu midagi aint et liiklusohtlik olukord vöib tekkida |
No ega minul meesterahvana poleks ka probleemi kui kena palja ülakehaga (kas siis bikiinidega või ilma) neiu vastu sõidaks.
Minu arust tekiks aga hullem liiklusohtlik olukord kui mulle sõidaks vastu Michelini mehe abikaasa või Michelini mees isiklikult ilma särgita.
Põhimõtteliselt läbi akna oksendada ja autot teel hoida on ikka väga keeruline tegevus.
Küla vahel või väikses asulas ei ole midagi, ei ole palju inimesi keda häirida või siis ei tee keegi erilist numbrit asjast aga linnades oleks asi
ikka jama.
Sellega tahan õelda, et kui on lubatud ja normaalne siis peaks see kõigile võrdselt lubatud olema aga eriti peale buumiaega on moodi läinud kehavormid
mis võiks ikka särgi all kas just peidus aga vähemalt silma alt ära olla.
Ühesõnaga jah, lepime kokku, et kui tahame oma paljast ihu eksponeerida või siis teiste paljast ihu vaadata sõidame kõik koos, särk seljas, randa ja
tegeleme seal sellega edasi. Kes randa ei viitsi minna siis netist saab ka pilte vaadata ja oma pilte üles laadida...
Nägin see suvi Pärnus: vana 3-seeria, läriseva summutiga, bmw. Kutt oli roolis lääpas ja välimuse järgi anoreksik. Kõrval oli mingi bimbo kaalus
vähemalt 100kg ja oli d suurusele b korvid peale vedanud, volte ei jõudnud ära lugedagi. Ei olnud meeldiv vaatepilt. |
Mis sul nii hullult paksude vastu on? Enamus nendest pole ise selles süüdi.
PS! Ise pole paks
|
|
|
|
cornoyo
huviline
Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2×80 ABK
|
postitati 20.09.10 14:48
|
|
|
Eelnevalt juba ka läbi käinud probleem turvavöö ja ohutusega seoses peab küll paika. Ausaltõeldes turvavöö ja paljas keha, noo kohe mitte ei ole mugav
kooslus.
.:Rasta I Land:.
|
|
|
|
Myx
huviline
Registreerunud 26.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.10 16:38
|
|
|
Väljavõte Villu Vane online-intervjuust 14. juuli 2006
Kas Tallinnas võib autojuht sõita palja ülakehaga? Kui ei, siis millise õigusaktiga see on keelatud?
Ükski seadusandlik akt ei reguleeri juhi riietust, välja arvatud ühissõiduki sh taksojuhi oma.
Nii, et see on igaühe oma asi mis riietuses ta oma autot juhib. Ise juhin ka särk seljas, ohutum, mugavam ja eetilisem
Pole eriline asjatundja.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 20.09.10 18:34
|
|
|
Käis läbi mõte, et kui sinu tegevus on avalikust kohast inimestele kergelt märgatav ja teisi häiriv, siis põhimõtteliselt võetakse asja nii, nagu
teeksid seda avalikus kohas. See tundub mõistlik olema, kuid kindlasti pole kerge ühest piiri tõmmata.
Tsitaat: | Algselt postitas: Raika42
Selle autos alkoholi tarbimisega on nii, et auto küll ei ole avalik koht aga kui sul näiteks toonklaasi ei ole ja libistad akna all viina võib teda
avalikuks kohaks lugeda, seda juhul kui keegi on häiritud.
Sõbral kohtupraktika olemas selle koha pealt ja kohus otsustas, et kui on näha mis autos toimub loetakse seda avaliku kohana. Sai lõpuks ikkagi
trahvi. |
Põhimõtteliselt siis kui köögis suletud akna ees õlut jood ja kardinaid ees pole või liiga õhukesed kardinad on ning möödakäiijaid häirib, siis võib
ka trahvi saada.
|
|
|
Raika42
klubiliige
Registreerunud 16.11.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.09.10 18:34
|
|
|
Tsitaat: |
Mis sul nii hullult paksude vastu on? Enamus nendest pole ise selles süüdi.
PS! Ise pole paks |
Ei ole midagi, lihtsalt selle näite põhjal oli kõige lihtsam seletada, et vahel ei pruugi see vaatepilt just kõige ilusam olla.
Põhimõtteliselt nagu juba mitu korda mainitud taandub asi eetikale. Mis on kelle jaoks eetiline on juba igaühe oma mure. Kui loeks eetikaks ühiskonnas
enamuse arvamuse, siis ma arvan, et oleks ilus särk selga panna: Mugavam, ohutum ja mis peamine- ei häiri kedagi.
Üldiselt igaühe oma asi, seadusega keelatud pole, küll aga kui keegi sõidab tänavaposti maha sellepärast, et jäi vastutulevast autost torsot vaatama,
suudab selle politseile selgeks teha ja reg. numbri anda on pärast igavene hunnik jama. Kui "kannatanu" kohaliku konstaabli sugulane peaks olema
siis raudselt üritatakse mingit paragrahvi kaela väänata. Lõpuks muidugi jääb torsomees õigeks kui jännata viitsib aga kas selle karvase rinna
eksponeerimine oli tõesti kogu seda jama väärt?
Ei puutu küll teemasse aga ükskord üritas üks ment, oma hüüdnime väärt, mulle lärmi tekitamise eest trahvi teha (auto olevat liiga kõva häält teinud)
Selgitas mulle, et muidu ei ole see lärm hullu midagi aga kui vähemalt üks inimene häiritud on võib seda lugeda avaliku korra rikkumiseks. Tema luges
ennast häirituks ja mõtles, et väänaks natuke. Väänamine jäi aga pooleli kui ma korrigeerisin teda, et seaduses on küll nii kirjas aga sõna üks ja
inimene vahel on veel kaks sõna: erapooletu ja objektiivne. Kui vihjasin, et teda ei saa erapooletuks antud situatsioonis lugeda, jäi trahvi
kirjutamine pooleli. Oli vähemalt kasu nendest poole ööni seaduste uurimisest.
Nüüd kui see sama tegelane peaks kellegi särgitu, kes seadust tunneb, vilkuritega tee äärde eskortima ei oleks tal lõpptulemusena midagi teha ja trahv
jääks samamoodi pooleli.
Kui aga eskorditavaks on mõni vahtralehega noor autojuht kes eriti autokoolis tähele ei pannud, on trahv kindel (ma ei usu, et see eriti aitab kui ta
ütleb politseile, et audiklubist luges, et võib)
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |