Lehekülgi: 1 2 |
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Facelift, Volvo S60 D5
|
postitati 25.08.10 02:09
|
|
|
Kas liisingul on kasko kohustuslik?
Tere!
Mure on taoline, et soovin endale autot liisida ja kas liisingul on kasko kohustuslik? Kuskilt on nagu kõrva jäänud, et üle 10 aastaste autode puhul
ei ole. Kindlustuses arvutati välja, et minu riskiastme juures ja auto kilovatte arvestades oleks aastane kaskomaks 21 000.- (auto ise 1997 aasta oma
ja hind 50 000.-) mis teeks liisinguvõtmise küllaltki mõtetuks kui on kohustus peal sõlmida kasko. Küsimus ongi selles, et kas selline kohustus üldse
on?
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 25.08.10 02:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: SilverLine
Mure on taoline, et soovin endale autot liisida ja kas liisingul on kasko kohustuslik? Kuskilt on nagu kõrva jäänud, et üle 10 aastaste autode puhul
ei ole. Kindlustuses arvutati välja, et minu riskiastme juures ja auto kilovatte arvestades oleks aastane kaskomaks 21 000.- (auto ise 1997 aasta oma
ja hind 50 000.-) mis teeks liisinguvõtmise küllaltki mõtetuks kui on kohustus peal sõlmida kasko. Küsimus ongi selles, et kas selline kohustus üldse
on? |
See sõltub liisinguandjast. Üldiselt kasutatakse 10a vanade masinate puhul minikskot, mis kindlustab ainult varguse vastu. Samas, kas on ikka mõistlik
50kEEK peale liisingut võtta?
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 25.08.10 02:37
|
|
|
On olemas ka kaskovaba liising, aga kuumakse on sel juhul kallim.
Helista panka ja uuri ise täpsemalt.
|
|
|
|
bob
klubiliige
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B2CQ 20vT, BMW G31
|
postitati 25.08.10 04:30
|
|
|
Küsi pakkumist ka teistest kindlustusseltsidest!
Proovi ise sisestada andmed nt http://www.iizi.net ja vaata mis erinevate seltside hinnatabel
tuleb.
Tavaliselt on kallima ja odavaima seltsi hinnavahe pea nelja kordne.
Nt minu autole pakub If kaskot 22k-ga, samas Seesam 6k-ga.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 25.08.10 05:03
|
|
|
Kõigepealt tuleks ikka alustada müüjast. Kui tema ei tee mingit koostööd mingite liisingutega, siis pole ka sellest kasko taga ajamisest mingit kasu.
Kui minna liisingu jutule eraisikult soetatava auto liisingusse võtmisel, siis ole 90% kindel, et juhatatakse liisingule tagasi tulnud autovirnade
platsidele. Kas väljavalituks oli mõni S mudel, et kasko pakkumine nii vanal isendil selline tuli?
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 09:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Kõigepealt tuleks ikka alustada müüjast. Kui tema ei tee mingit koostööd mingite liisingutega, siis pole ka sellest kasko taga ajamisest mingit kasu.
Kui minna liisingu jutule eraisikult soetatava auto liisingusse võtmisel, siis ole 90% kindel, et juhatatakse liisingule tagasi tulnud autovirnade
platsidele. Kas väljavalituks oli mõni S mudel, et kasko pakkumine nii vanal isendil selline tuli? |
Otse eraisikult plaanis osta, kuulutuses kirjas lihtsalt hind, mõtlesin, et sissemaksu ja edasise kuumaksuga asi piirdubki, kuigi ERGO-s hakati hoopis
muud teksti ajama. S mudel ei ole, E39 siiski. Mõistlik tegu nii odavat autot liisida ei ole, aga paraku muud ka üle ei jää, tekkis lihtsalt vajadus
teise auto järele.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 25.08.10 10:57
|
|
|
Minuarvates oleks ca 50 000 kroonise investeeringu puhul siis mõistlikum mistahes väikelaen võtta. Pole kaskoga jauramist ja autole hindamisakti ega
muud seesugust tarvis. Ja 1997 aasta autole enam naljalt liisingut vast ei anta ka. Varem ei tahetud liisingus kuulda ka alla 100 tuhandestest
tehingutest. Praegusel ajal on see võimalik, alla selle summa pole ka kasko tegelikult enam vajalik.
|
|
|
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 10:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Esmalt võid ju lasta oma "kodupangal" pakkumise koos nendepoolse kaskovisiooniga teha. Kui hakkavad põiklema, siis on asi suhtkoht selge. Kui
kodupangaks pole swedbank, siis võid ka sinna taotluse esitada koos oma sooviga. Võtavad ühendust igal juhul ja selgitavad tagamaid . Foorumist ei usu, et rohkem hetkel abi oleks . |
Kodupangaks on SEB, foorumisse posti tegemise mõte oli pigem selles, ehk on kellegil kogemust jagada. Ma ise lähtun põhimõttest, et Kasko on siiski
vabatahlik, selleks ka auto24 liisngukalkulaatoris kaks eraldi hinda. Mingit Kaskot ma ei vaja, tavaline liikluskindlustus ajab ka asja ära. Ainus mis
võib liisinguvõtmist raskendada on pistu lühike tööstaa˛ (4 kuud)
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 25.08.10 11:03
|
|
|
Aga mis auto see on selline, mida sa ikkagi tahad liisida, kus maksumus on 50k ja kasko 21k?
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 25.08.10 11:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Aga mis auto see on selline, mida sa ikkagi tahad liisida, kus maksumus on 50k ja kasko 21k? |
Aimata on, et ehk D2 A8. Aga seda ei ole minuarvates kuigi arukas liisida...
|
|
|
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 11:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: seitsmene
Minuarvates oleks ca 50 000 kroonise investeeringu puhul siis mõistlikum mistahes väikelaen võtta. Pole kaskoga jauramist ja autole hindamisakti ega
muud seesugust tarvis. Ja 1997 aasta autole enam naljalt liisingut vast ei anta ka. Varem ei tahetud liisingus kuulda ka alla 100 tuhandestest
tehingutest. Praegusel ajal on see võimalik, alla selle summa pole ka kasko tegelikult enam vajalik. |
Väikelaenu mõte kargas endalgi peast läbi mis on üsnagi mõeldav variant. Liisingut tollele autole sai täiesti võtta ja 24 kuulise perioodi peale ka
isegi, mis minu sissetulekut arvestades sobis hästi.
|
|
|
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 11:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: seitsmene
Aga mis auto see on selline, mida sa ikkagi tahad liisida, kus maksumus on 50k ja kasko 21k? |
Aimata on, et ehk D2 A8. Aga seda ei ole minuarvates kuigi arukas liisida... |
E39 523 on see auto. Riskiaste on mul 0,77 ja autol 125 Kw, ergo kalkulaator andis siukse tulemuse mulle, kujutan ette et Ergo pole ka odavaim koht
kindlustamiseks.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 11:33
|
|
|
Kui sul raha ei ole, et autot osta, siis mille eest sa hooldad teda?
E39 ei ole üldse mitte odav ülal pidada.
Nii hull, nagu A8 D2 asi muidugi ei ole, aga ega väga palju parem ka mitte.
Kui sa ostad vana luksusklassi autot, siis ostuhind on alati asja juures kõige väiksem probleem. Jooksvad hoolduskulud on palju suuremad. Kui sa ei
jaksa 50k ilma liisinguta välja käia, siis minu arvates ei ole see auto sinule.
|
|
|
|
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 11:47
|
|
|
Kui sul raha ei ole, et autot osta, siis mille eest sa hooldad teda?
E39 ei ole üldse mitte odav ülal pidada.
Nii hull, nagu A8 D2 asi muidugi ei ole, aga ega väga palju parem ka mitte.
Kui sa ostad vana luksusklassi autot, siis ostuhind on alati asja juures kõige väiksem probleem. Jooksvad hoolduskulud on palju suuremad. Kui sa ei
jaksa 50k ilma liisinguta välja käia, siis minu arvates ei ole see auto sinule. |
Jutus on täiesti mõte sees, kuid ei tasu seda asja nii hulluks ka ajada! Raha pole hetkel sellepärast, et tööl olen liiga vähe aega käind ja koguda
pole lihtsalt jõudnud. Tean küll mida tähendab BMW ülalpidame, olen korra sellega hakkama saand ( tol ajal olin veel õpilane ja riskiaste 1,2) pealegi
kui osata mõistlikult autoga ümber käia, saab ka küllaltki vähese hooldusega hakkama, kõik oleneb kuidas autot hoida ja sõidustiil korra hoolega üle
vaadata. Küllaltki palju sõltub ka nii vanal autol eelmisest omanikust, kui heaperemehelikult oma autosse on suhtutud.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 12:18
|
|
|
Minu arvates lihtsalt 50k ei ole nii suur summa, mida liisingusse võtta.
Kasko tuleb ka eriline kirves ning krediidikulukus tuleb lõppkokkuvõttes üsna metsik.
Liigse panga nuumamisena tundub asi lihtsalt...
Pigem käi mõned kuud tööl ja osta välja ta.
A noh, mis ma ikka jahun...
Kui Sinu küsimusele vastata, siis alla 100k autol ei ole superkasko kohustuslik. Küll on aga kohustuslik vargusevastane minikasko. See peaks jääma
paarisaja krooni juurde kuus.
|
|
|
|
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 12:27
|
|
|
Minu arvates lihtsalt 50k ei ole nii suur summa, mida liisingusse võtta.
Kasko tuleb ka eriline kirves ning krediidikulukus tuleb lõppkokkuvõttes üsna metsik.
Liigse panga nuumamisena tundub asi lihtsalt...
Pigem käi mõned kuud tööl ja osta välja ta.
A noh, mis ma ikka jahun...
Kui Sinu küsimusele vastata, siis alla 100k autol ei ole superkasko kohustuslik. Küll on aga kohustuslik vargusevastane minikasko. See peaks jääma
paarisaja krooni juurde kuus. |
Siiski 50 000 ei ole ka nii väike raha et see igal ühel tagataskust nagu naksti võtta oleks. Just selles see mure oligi kui on koustus kasko peale
panna siis maksaksin teise auto hinna otsa juba üksi kaskot. Aga suur tänu sellegi poolest, häid mõtteid on siin küll ja pilt märksa selgem nüüd .
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 12:40
|
|
|
Siiski 50 000 ei ole ka nii väike raha et see igal ühel tagataskust nagu naksti võtta oleks. |
Sorry, see lause jääb mul ikkagi kriipima.
Ma ei saa aru, miks on inimestel selline mentaliteet, et "raha mul pole, aga söön makarone ja ostan bemmi tagumiku alla liisingusse".
Liisingusse on mõtet osta minu arvates ainult garantii all olevat autot, sest siis on sul kulutused kindla kontrolli all. Kui midagi katki läheb
tehakse tasuta korda, kui vastu puud sõidad, siis maksad 3K ja ülejäänud asjad (kütus, rehvid, kindlustus) on ilusti kalkuleeritavad.
Kui Sul ei ole raha, siis ära osta seda autot.
Pole minu asi muidugi öelda seda, aga selline mõtteviis, nagu siin teemas välja paistab, on suuresti praeguse majandusliku olukorra põhjuseks, sest
keegi ei mõtle sellele, mis juhtub siis, kui ta ühel kenal päeval oma tööst ilma jääb.
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 16:36
|
|
|
Alla 100 000.- autodel ei ole liisingut võttes kasko kohustuslik. Vähemalt 3 - 3.5 aastat tagasi nii oli, kui ma endale A4 liisisin. Mind lahutas
kaskost 1.- ehk siis auto hind oli 99 999.-
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
postitati 25.08.10 17:09
|
|
|
Siiski 50 000 ei ole ka nii väike raha et see igal ühel tagataskust nagu naksti võtta oleks. |
Ma ei saa aru, miks on inimestel selline mentaliteet, et "raha mul pole, aga söön makarone ja ostan bemmi tagumiku alla liisingusse".
Liisingusse on mõtet osta minu arvates ainult garantii all olevat autot, sest siis on sul kulutused kindla kontrolli all. Kui midagi katki läheb
tehakse tasuta korda, kui vastu puud sõidad, siis maksad 3K ja ülejäänud asjad (kütus, rehvid, kindlustus) on ilusti kalkuleeritavad.
Pole minu asi muidugi öelda seda, aga selline mõtteviis, nagu siin teemas välja paistab, on suuresti praeguse majandusliku olukorra põhjuseks, sest
keegi ei mõtle sellele, mis juhtub siis, kui ta ühel kenal päeval oma tööst ilma jääb. |
Kõigil ei ole ilmselt paari kuu palk 50000 nagu Sinul! Autoga annab sõita ju mitut moodi samamoodi ka hooldada, kui rattad alt ära ei kuku siis ei
ole ju veel hullu midagi
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.08.10 18:25
|
|
|
keegi ei mõtle sellele, mis juhtub siis, kui ta ühel kenal päeval oma tööst ilma jääb. |
Natuke nõme ei ole teise inimese rahakotis sorida? Mis see sinu asi üldse on, kuidas ta auto endale ostab või kuidas ta seda edasi peab?
Küsis ta kasko kohta, mitte seda kas 50K auto osta sularahas tagataskust või liisinguga.
Ma ei tea, mul Audi oli ka liisingus, makarone ei söönud ja auto oli koguaeg heas korras ja hooldatud ning müües veel parem, kui ostes.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
Big
huviline
Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi, Ford, Vaz
|
postitati 25.08.10 23:52
|
|
|
Jah, Swedbank ei nõua kaskot, kui auto hind on alla 100 000.-. Teiste pankade kohta ei tea.
prj, mul samuti 99 999.- maksev auto liisingus. Oleks lollus 100k sularaha auto alla panna, targematki teha sellega.
Sul on sama mentaliteet, mis neil, kes ei mõista, miks võetakse kodulaene. Väga suletud silmaringiga tegelased.
Audi 100 c3 2.2 } Audi 100Q c3 2.1T } Audi 100 c4 2.8 aut. } Audi 80 b4 1.9TD } Audi 100 c4 2.8Q } Audi 100 c3 2.3 } Audi A4 b5 1.8 } Audi 100 c3 2.0
aut. } Audi A6 C5 1.8T aut. } Audi 100 c3 Avant 2.1 } typ81 Q } Audi 80 b2 TD } Audi 80 Competition Q } Audi 80 typ85 Coupe } Audi 90 typ85 2.0r5 }
Audi Coupe b4 } Audi 90 quattro } Audi V8 } Audi A4 b6 1.9TDI } Audi 80 b3 2.0r4 101kw } Audi 100 C4 2.5tdi ...
|
|
|
|
Cari
huviline
Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 26.08.10 04:38
|
|
|
pealegi kui osata mõistlikult autoga ümber käia, saab ka küllaltki vähese hooldusega hakkama, kõik oleneb kuidas autot hoida ja sõidustiil korra
hoolega üle vaadata. Küllaltki palju sõltub ka nii vanal autol eelmisest omanikust, kui heaperemehelikult oma autosse on suhtutud.
|
Üldiselt kipub nii olema, et selle aastakäigu autodel hakkavad igasugused imeosad ära väsima ning nende vahetus võib ebameeldivalt kulukaks osutuda.
Ilmselt seda pidas ka kasutaja prj silmas.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.08.10 06:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Cari
Üldiselt kipub nii olema, et selle aastakäigu autodel hakkavad igasugused imeosad ära väsima ning nende vahetus võib ebameeldivalt kulukaks osutuda.
Ilmselt seda pidas ka kasutaja prj silmas. |
Just.
|
|
|
|
pillekas
huviline
Registreerunud 12.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.08.10 08:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Cari
pealegi kui osata mõistlikult autoga ümber käia, saab ka küllaltki vähese hooldusega hakkama, kõik oleneb kuidas autot hoida ja sõidustiil korra
hoolega üle vaadata. Küllaltki palju sõltub ka nii vanal autol eelmisest omanikust, kui heaperemehelikult oma autosse on suhtutud.
|
Ilmselt seda pidas ka kasutaja prj silmas. |
Mis mõttes nagu??Teie arvamus on see,et kui uut autot ei jõua osta,siis käid jala??Nagu ma teie profiilidest näen,siis ise te ei sõida ka uute
autodega,miks te ostsite vanad autod, äkki hakkavad lagunema!???Ei ole mõtet,mingit mõtetut juttu ajada ju!Käib ka sinu kohta prj.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |