Deprecated: Implicit conversion from float 512534.99999999994 to int loses precision in /data01/virt4271/domeenid/www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php on line 181
Eesti Audi Klubi foorum - Paluks abi seoses rehvidega (A4 '96)
Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Paluks abi seoses rehvidega (A4 '96) (Vastuseid: 19 | Vaatamisi: 2578)
KKikas
huviline

Registreerunud 08.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.10 12:52 Tsiteeri
Paluks abi seoses rehvidega (A4 '96)

Lugu selline, et mul on Audi A4 aasta 1996.
Ja veljed on 17 tolli, Mis mõõduga suverehvid ma peaks sinna peale ostma, et sobiks.
Hetkel on nende velgede peal 215/55 rehvid, kuid need jäid liiga suureks.

Palun andke naisterahvale nõu:):)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 08.08.10 12:53 Tsiteeri

225/45 või 215/45 jääb okei.

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
KKikas
huviline

Registreerunud 08.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.10 12:54 Tsiteeri

Aga kas oli väga halb mõte sellise aasta A4 17 tolli velg alla osta. Mulle endale tundub, et auto kohe poole kenam:P või on liialt üle pingutatud?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 08.08.10 12:56 Tsiteeri

Üle pingutamisest on asi veel väga kaugel ;)

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
KKikas
huviline

Registreerunud 08.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.10 13:01 Tsiteeri

Tänud:D Eks ma hakkan otsima siis:P

serxx
huviline

Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.10 08:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KKikas
Aga kas oli väga halb mõte sellise aasta A4 17 tolli velg alla osta. Mulle endale tundub, et auto kohe poole kenam:P või on liialt üle pingutatud?

Kõik on suhteline.

Välimuse poolest jääb 17" tõesti ilusam, olen 100% nõus sellega.
Samas suur velg ja madal rehv on mõnes mõttes halb kombinatsioon kehvadele teedele. Kindlasti mõjub see sõidumugavusele, raputab rohkem. Samuti on ka suurem oht mõnes augus või äärekivi pihta sõites rehv ja/või velg ära lõhkuda madala rehviprofiili tõttu.
Madala profiiliga rehv teeb juhitavuse mõnes mõttes paremaks. Auto reageerib roolile palju kiiremini ja täpsemalt. Teisest küljest jällegi hakkab laia ja madala profiiliga rehv "teed otsima", mis väljendub selles, et rööpasse sõidetud teedel hakkab rool käes kiskuma, vastavalt sellele, kuidas sa tee peal hetkel asud. Kitsama ja kõrgema rehviga (195/65 R15 näiteks) sellist probleemi üldjuhul ei ole.

Ei ole ühest õiget vastust. Iga asi elus on kompromiss. Tahad paremat välimust, saad ka täpsema juhitavuse, auto hakkab aukudes rohkem raputama, "tee otsimise" probleemi ning ohu kergemalt rehve ja velgi lõhkuda. Tahad pehmemat ja sujuvamat sõitu, ei saa jälle nii head välimust ja roolitunnetust.

Naistele üldjuhul ei meeldi, kui auto hakkab rooli kiskuma ja rohkem raputama, pigem soovitakse pehmemat ja sujuvamat sõitu. Aga ka naisi on erinevaid, mõni just naudib agressivset sõidustiili.

Eks see on iga ühe enda otsustada, mis on määravam. Kui sul on juba 17" veljed olemas, siis pane alla ja proovi ära. Kui tuleb välja, et selline auto käitumine sulle ei meeldi, saad foorumi ostu/müügi/vahetuse sektsioonis kindlasti vahetada oma veljed/rehvid mõne sobivama mõõdu vastu (16 tolli?).

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 09.08.10 08:22 Tsiteeri

Endal on sama kerega A4 ja minu oma vurab sel hooajal ringi 18" 225/40 rehvidega ja ei saaks kurta, et nüüd väga hullult raputaks, no veidi on jah ikka jäigem aga kui sportvedru ja amorti pole, siis on täiesti "tavaline", sest ega A4 polegi mingi pehmuse ja mugavuse etalon.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 09.08.10 08:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Endal on sama kerega A4 ja minu oma vurab sel hooajal ringi 18" 225/40 rehvidega ja ei saaks kurta, et nüüd väga hullult raputaks, no veidi on jah ikka jäigem aga kui sportvedru ja amorti pole, siis on täiesti "tavaline", sest ega A4 polegi mingi pehmuse ja mugavuse etalon.

18" velg nõuab ilu huvides kindlasti juba ka madaldusvedrusid. Tõllarataste kohalt paistev tühi rattakoobas näeb üsna kummaline välja. Nii et paradoksaalne, kuid madala profiiliga ja niigi kõvade rehvidega kaasneb vajadus ka veermik jäigemaks muuta.

Aga jah, selline see vektor on:

Suur velg, ilu, täpsus, jäikus, tee otsimine, kõrgem hind, suurem koormus sillaosadele <-19"-18"-17"-16"-15"-> Väike velg, mugavus, odavus, pole vaja igast pisemastki august mööda laveerida ega äärekiviga igaks juhuks ½m vahet jätta, harvem vajadus veermikku remontida.

Kuskil seal vahel peab kompromissi leidma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Quattru
huviline

Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 V6

postitati 09.08.10 13:21 Tsiteeri

Enda A4l samuti all 17" velgedel 225/45 rehvid ja maa kohas kruusastel külavaheteedel liikuda pole üldse tore!! Siis roolis kirutud mõttes küll, et ***** vaja, muidugi veel madaldustega vedrudega. Aga väljast vaadata on küll selle eest ikka kena:cool:

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 09.08.10 16:10 Tsiteeri

Kui tohib siis küsiks ka abi, et milline on max velje ja rehvi mööt, mis probleeme tekitamata istuks avant kerega b5 quattrole alla?
Kuna tollel tagasillas selline lahe moodustis(nn.püstak), mis hakkab olukorda piirama.
Pakuti kobedaid 17 tolli velgesi, kuid esialgu pidin loobuma, sest tagasilla "vigur" pani kahtlema, et velg koos rehviga alla mahub.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
uudi
huviline

Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ

postitati 09.08.10 16:37 Tsiteeri

Tõenäoliselt mahuks ka 19“alla:)aga mina kasutan 17“ja rehvi mõõt on 225/45 ning jube p...k on tegelt sõita. Kui ikka pikirööpad siis kisub hirmsalt, veljelaius on 7.5 tolli. Ma ei tea kas lihtsalt kokkusattumus aga kui suve veljed alla kruvisin siis läksid kohe esimesed veovõlliotsad läbi:D Tõenäoliselt järgmiseks suveks tahaks 7 tolli laiasid velgi, et kitsam rehv peale panna. 215 või 205 oleks ok!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Imres
huviline

Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Competition quattro 20vt

postitati 09.08.10 16:49 Tsiteeri

Minu masinal all 17 x 8 tolli veljed ja rehvid on 205/50R17.
Rehvid on kergelt stretch aga sõita on suht mõnus.
Ei kisu nii palju kui enne 225/45R17 rehviga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KKikas
huviline

Registreerunud 08.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.08.10 17:32 Tsiteeri

Aga kumb rehv siis 96.a A4 parem on, kui velg on 17x7.5 Kas 215/45 või 225/45. Keegi ütles mulle, et ära 225 küll võta et 215 niigi piisavalt lai juba.
Aga kuna veljed ilusad, siis ikka tahaks proovida, kui hull nendega sõita on.ei raatsi niisama proovimata ära müüa veel.

Quattru
huviline

Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 V6

postitati 09.08.10 19:26 Tsiteeri

Egas see vahe siis NII õudsalt suur ja hull kah pole, et 225 AINULT kraavi ja metsa poole veaks. Vähemalt suvel kuivaga hää sõita, nüüd muidugi suvi juba läbisaamas, aga proovi ära. Keegi ei saagi sulle sõnadega täit pilti maalida, ise pead kogema;)

uudi
huviline

Registreerunud 19.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: EX: A4B5 Avant 1997 1.8TQ

postitati 09.08.10 20:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KKikas
Aga kumb rehv siis 96.a A4 parem on, kui velg on 17x7.5 Kas 215/45 või 225/45. Keegi ütles mulle, et ära 225 küll võta et 215 niigi piisavalt lai juba.
Aga kuna veljed ilusad, siis ikka tahaks proovida, kui hull nendega sõita on.ei raatsi niisama proovimata ära müüa veel.

215 peaks olema jah piisavalt lai selliste tollide juures. Näiteks eelmisel autol ostsin mõlema telje jaoks kasutatud erineva tootja rehvid, kuigi mõõdud olid samad siis ikkagi visuaalselt oli silmaga näha, et ühed rehvid on laiemad(tootjaid ei mäleta). Aga proovi ära ikka, kaodata pole midagi, pigem võidad kogemusevõrra:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 10.08.10 06:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: uudi
Näiteks eelmisel autol ostsin mõlema telje jaoks kasutatud erineva tootja rehvid, kuigi mõõdud olid samad siis ikkagi visuaalselt oli silmaga näha, et ühed rehvid on laiemad(tootjaid ei mäleta).

Nii on - mul olid üks hetk kõrvuti neljastes virnades 225/45-R17 Pirelli P6000 ja GY Eagle F1 ja teine virn oli oma 80-100mm kõrgem. Peale selle on ka külgseinte jäikuse vahe silmatorkav. Mida jäigem rehvi külgsein, seda konkreetsem ta sõites on, samas ka kõvem ja rööbastes teedotsivam. Loomulikult on ka uued värsked rehvid pehmemad kui need, mis juba aastaid vanad.

Laiusega mängides tuleb arvestada, et koos sellega muutub ka kõrgus, kui kõrgusindeks samaks jätta. Kõrgus nimelt ei ole antud mitte millimeetrites, vaid protsentides laiusest. Paljud seda ei tea. 205-215 laiuse korral tõstaks mina A4 ja A6 all kõrgusindeksi 50 peale.

TDN
huviline

Registreerunud 22.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Škoda Superb 2017

postitati 28.04.13 14:22 Tsiteeri

Kasutan vanat teemat ära.
Nimelt veljed 16" ja 7.5" laiad. Siinkohal tahaks teada kui kitsaid rehve annab peale panna. Hetkel on 215/50 aga tahaks panna 205/55.
Ühesõnaga kas 7.5" laiustele velgedele saab 205/55 peale panna või jääb rehv liialt kitsaks?

Edit: Leidsin vastuse juba siit: http://spidoweeb.planet.ee/index.php/faq/rehvid-ja-veljed

RedRockets
huviline

Registreerunud 29.11.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi, BMW

postitati 28.04.13 19:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Quattru
Enda A4l samuti all 17" velgedel 225/45 rehvid ja maa kohas kruusastel külavaheteedel liikuda pole üldse tore!! Siis roolis kirutud mõttes küll, et ***** vaja, muidugi veel madaldustega vedrudega. Aga väljast vaadata on küll selle eest ikka kena:cool:

Tekkis küsimus, et kas 225 rehvid koopa äärde vastu plekki ei käi?
Mul endal on 205 laiad ja 50 kõrged, ja rebib koguaeg seda koopaäärt,
Velg on 8 lai ja et35.

Vähemalt saab kiiremini kui jala!
huljes
huviline

Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q

postitati 29.04.13 03:05 Tsiteeri

Mina A4jal just originaal 16““ velje peale jäänud ning ei plaanigi vist seda vahetadagi.
205/55 rehv peal ning sõit piisavalt mugav. Ei ütleks, et ka rooli tunnetusest puudu tuleks.'
Välimus muidugi on nii nagu on veljepedede silmis:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
SilverV
huviline

Registreerunud 14.06.12
Kasutaja on eemal

postitati 01.05.13 18:02 Tsiteeri

Küsiks sarnase küsimuse. Mul A4 B5 (1997) all 16" valuvelg ja 215-55-R16 rehv. Suvekateks saaksin kellegi käest ühed üsna viisakad talvekad millelt naelad välja kakkuda, aga need on 215-65-R16. On kellelgi kogemust, et kas nii kõrge rehv läheb veel alla, ilma et logarile vastu käima hakkaks? Mis seal ülemine limiit on B5 puhul? Välimusega on nagu on, aga ma ei ole ka veljepde, ning vaadates kui tuksis on praegu teed, siis vast on kõrgem rehv isegi parem, pehmendab lööke.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 41.7% - SQL: 58.3%]