plasma1
huviline
Registreerunud 21.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 avant 2.5tdi 132kw Quattro
|
postitati 04.04.10 20:34
|
|
|
Katuseluuk laseb läbi
Terv!
Selline jama et katuseluugist tuleb sajaga vett sisse! Uurisin asja ja
leidsin tihendist augu.Kas on keegi, kes on endal sellise asja likvideerinud ja edukalt?Päris mõnus auk on sees.Kui normaalselt sajab siis sõitma
minnes vett lendab sees nii mis kole !Ei taha luuki jäädavalt ka kinni
panna.OK andke nõu kuidas, mida ja mis vahenditega see asi korda ajada.Tänud!
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 04.04.10 20:52
|
|
|
Tihendis võib liitekohal vahe sees olla, see ei muuda oluliselt sissesadamise või mittesadamise olukorda.
Igastähes on mu kristallkuul praegu puhastuses ning kell on liiga hiline, et kohvipaksult ennustada, seega aitaks oluliselt kui teaks millisest Audist
jutt on.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
plasma1
huviline
Registreerunud 21.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.04.10 07:11
|
|
|
Audi 80 aastast 91.Klaasist katuseluuk ja arvatavasti ise pandud kellegi poolt.originaal ei usu et on.Leidsin tihendist augu (oleks nagu millegiga
läbi torgatud) see arvatavasti ongi probleemi põhjus.Sooviks näpunäiteid et kuidas ja millega seda parandada.
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe '95 85kW
|
postitati 05.04.10 09:39
|
|
|
Isearetatud luugid hakkavadki aastatega läbi laskma, neil ei ole ka tehaseluugiga (tol ajastul ainult plekist) kaasnevat vee äravoolusüsteemi
(voolikud mööda piilarit rattakoopasse kõigist neljast nurgast). Eriti kehtib see luukide korral, mis käivad vaid üles lahti - nii mõnigi ka taha
katusesse (justnimelt sisse, mitte peale) sõitvatest luukidest on ka aftermarketluugina arenenum.
Lahendusi on kolm: teipida luuk kinni, panna silikooniga luuk kinni või aretada ise uus tihend (või lisatihend) vahele. Mina kunagi B2 kerel sellisele
katuseluugile paigaldasin klaasi serva, kus ei olnud tihendit, ehituspoest soetatud aknatihendi, mis hoidis ennast ilusti katuse servas oleva
originaaltihendi vastu. Töötas.
Noh? Päris kõva, mis? Onju?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4  Coupe 
|
|
|
|
plasma1
huviline
Registreerunud 21.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.04.10 10:40
|
|
|
Mul ongi üles ja peale jooksev luuk.Kuhu täpsemalt sa selle lisatihendi panid.Mulle meeldib katuseluuk ja viimane lahendus on kas teipimine või
silikoon.pigem müün maha aga mingi teibituuninguga ka ringi ei sõida.Räägi täpsemalt kuhu ja kuidas sa selle lisatihendi panid.Oleks abiks.Tänud!
|
|
|
Kevadlilleke
klubiliige
Registreerunud 26.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe '95 85kW
|
postitati 05.04.10 11:29
|
|
|
Loe mu postituse teine lõik uuesti läbi, osta ehituspoest umbes 2m endale meeldiva ja sobivana tunduva ristlõikega tihendit ja katseta. Kui läheb
valesti või tihendi ristlõige ei sobi, tõmba maha, puhasta luugi servad liimist ja osta uuesti umbes 2m tihendit. Enne mõtle, miks esimesel katsel
vett ei pidanud.
Pilte ma tihendi paigaldamisest ei teinud ja enam selle autoga ei sõida. Lisaks on kõik aftermarketkatuseluugid veidi erineva kuju ja
ehitusega. Minu omale sobis D-kujulise ristlõikega max 8mm - min (kokkusurutuna) 2mm paksusega tihend. Mõnele sobib P-kujuline, mõnele E-kujuline.
Kasuta oma fantaasiat. Mina ei vaata ei kristallkuulilt ega kohvipaksult, milline luuk su autol on või kus sellel tihendid on.
Noh? Päris kõva, mis? Onju?
Nojah, ainuke jama on selles, raisk, et, kuradi, kaua ei saa nii lasta - tõmbab... tõmbab aku tühjaks... B4  Coupe 
|
|
|
|
plasma1
huviline
Registreerunud 21.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.04.10 12:10
|
|
|
endal kah kristallkuulike vana ja väsinud . eks siis hakkan
katsetama.Tänud abi eest!
|
|
|
sky7
huviline
Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8T Facelift
|
postitati 06.04.10 22:16
|
|
|
tere
mul katuseluugi tihendil samuti vahe sees aga ei tule mingit vett salongi seal ju ärajooksukanalid kus vesi ähe läheb.
Aga kas keegi oskab öelda kuidas audi 80 91a omal saada katuseluuk maha et siini vahetada?
rh
|
|
|
|
plasma1
huviline
Registreerunud 21.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.04.10 05:58
|
|
|
Mul pole originaal luuk.Sellel ju puuduvad igasugused ärajooksukanalid.Tihendid peavad seal selle töö kõik ära tegema.Ei oska kahjuks sind aidata
sellel teemal et kuidas luu maha käib.
|
|
|
plasma1
huviline
Registreerunud 21.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.05.10 17:18
|
|
|
Sai siis tõmmatud Moment liimiga ring peale luugi tihendile.Jään põnevusega ootama vihmaseid ilmasid.Kui asi sellega korras siis annan teada ka
kaaskannatajatele kas asi jäi toimima !
|
|
|
plasma1
huviline
Registreerunud 21.03.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.05.10 05:11
|
|
|
OK!Sadas siis asjalikult vihma!Julgen küll soovitada Moment liimi!Kuivades on väga hea ja elastne ja mis peamine- minu autos enam ei saja !Ütleme nii et tihend oli ikka suht räbal ja see lahendus sobis minu
autole.Proovige julgelt.Edu!
|
|
|