Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Dikteerib nõrgim lüli ahelas (Vastuseid: 58 | Vaatamisi: 6275)
h6bekuul
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: auto

postitati 14.01.10 12:46
Dikteerib nõrgim lüli ahelas

"Rõõmude teemat" lugedes meenus 1 lugu eelmise aasta novembri lumetormist. Olukord väljas ei andnud võrrelda selle aasta pehhme koheva lumega. Paljudel autodel olid veel sel hetkel all siledad suverehvid. Koht, kus mina elan asub Tallinnas ühel umbtänaval, piiratud paneelmajadega. Tee viib sinna kahe viiekordse paneelmaja vahelt. Majade vahe on umbes 10m. Seda vahet piirab veel vana telefoniputka ja kahelpool parkivad autod. Ehk siis kasulikku vahet, kus autoga läbi saab jääb 5m. Selles kohas puhub isegi siis tuul, kui merel on 0 knotsi. Loomulikult oli see koht paksult täis tuisanud. Lumi ei sadanud mitte ülevalt alla, vaid liikus paralleelselt maaga. Poole tunniga mattusid Landcruiser-i rööpad jäljetult. Tore oli aknast jälgida lumes pusivaid autosid. Ja siis see juhtuski: nagu piksenool selgest taevast ilmus vanemat tüüpi s4 ja üritas hooga läbi saada. Paraku hoog rauges ja sinna ta jäi. Ummistades ainukese ligipääsu mitme paneelmaja elanikele :). 1 mees tuli autost välja ja üritas lükkama hakata. Hetke pärast veendus asja mõttetuses. Siis tuli ka teine välja ja nad hakkasid kätega lund kaapima. Mõtlesin endamisi, et nüüd võiks see Landcruiser tagasi tulla. Et vaataks, kuidas olukord laheneb. Kõrvalt mööda ta ei pääseks - lihtsalt pole ruumi :). Ja nagu tellimise peale oli ländika omanik (poest) tagasi jõudmas. Jäi seisma essi taha ning vahtis, oma soojast autost, kuidas 2 meest väljas tuisu käes askeldavad ümber auto. Kaabivad siis jälle üritavad lükata - asjata. Mingi 10 mintsa pärast ärkas tojootas loom: rebis oma aeglustid sisse ja tegi stiilse lumesbäshimise üle haljasala. Teisisõnu keeras ringi ja läks üritama mingit teist teed(ilmselt). Ma lasin oma peast läbi kõik võimalikud kohad. Teise tee otsa on kobeda paneeli risti ette tõstnud ühistu. Vasakult piirab lasteaed, mänguväljak ja suured puud. No ei tea. Võibolla ta siis tuleb üle mänguväljaku, et liivakastist pilpad taga? Aga ei. Ländikas saabus mõne minuti pärast samasse kohta nukralt tagasi. Astus oma liikurist lõpuks välja. Tõmbas pea krae vahele ja läks diilima essi meestega :)
Kuidas see lugu lõppes, seda ma ei tea. Läksin filmi vaatama. Hommikuks polnud kummastki jälgi.

Loo moraal siis...

Pole mõtet iniseda monovedude kallal seni, kuni seadus käsib iga viimasel kui lülil soetada duubelmähkur!

p.s. pole see talv õnnestunud veel kinni istuda(isegi metsa viival suvilateel), labidat kaasas ei kanna!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 14.01.10 12:54

Sa ka jonni ei jäta. :D

Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 14.01.10 12:54

Mul jäi küll selle loo sügavam point tabamata, kuid ilmselt tahtsid sa öelda seda, et füüsika seadused kehtivad kõigile ja talverehvide pealt pole mõtet kokku hoida.
Sa ei saa S seeria audit (olgu uus või vana) võrrelda länkariga, puhtalt selle pärast, et kliientsi vahe on tühised kaks korda.
Sel samal novembrikuu päeval (20 vist oli) olid mul külalised, mõlemad Audi C5 Q-dega, üks isend 4,2 ja teine 2.4. Enne saha tulekut ei liikunud paraku kumbki, sest mis sa tühja rapsid, kui rattad õhus. Mõlemal olid all Hakkapeliita 5-d.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
rat_013
klubiliige

Registreerunud 07.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: 3.0q

postitati 14.01.10 12:55

Ega see q lollist peast ikka ei päästa. Mina ei istunud eelmise talve "suure tormi" ajal kuskil kinni, aitasime teisi välja hoopis linnapeal.

Muuseas:
4. Uue teema algatamine.
Foorumis uue teema algatamisel peab teema pealkiri vastama võimalikult täpselt teema sisule.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 14.01.10 12:56

Mul on maja taga raskusi olnud, mõlemal pool autod ja keskmine osa tugevasti kõrgem ja kõvaks sõidetud. Sellest äärest üles saada on jama ja parkima peab ka hooga tagurdama, kui hoog läheb maha siis ratas ringi ka. Aga pole kinni päris istunud siiski, nõksutab vabalt välja. Nüüd on lihtsam juba, lund on eemale aetud ja kõvemaks/ühtlasemaks sõidetud. Tagaveoga autosid siiski ei kadesta, neil mingi ikaldus pidevalt.

Edit: prügikastiautodel oli ka üliraske siin nikerdada, kippus risti kangesti ja muidu ka selle pudru sees edasi ei läinud. Sentimeetrite mäng nendel meestel.

Edit2: ongi kellad just prügikastiautol. Kuna äärtes on nii palju lund, siis pargivad autod rohkem tee keskel ja vana läbi ei mahugi.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 14.01.10 13:06

Vaatasin just ühel hommikul jälle aknast, kuidas üks korralike talverehvidega Leon üritas end parkimiskohast tee keskele kraapida. Ei olnud ammu nii abitut pilti näinud. Auto põhja ja teekatte vahel oli palju-palju ruumi. Pärast seda läksin juustusaia sööma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.10 13:07

Ükskord ammu metsas mootorsaanidega sõites nägime keset raiesmikku "länkarit", pusisid mehed seal ümber hoolega, ei saanud mitte liikuma ei aeglusti ega kuuseokste abil. Kõrvalraiesmikult kutsuti siis harvester appi, tõmmati see õnnetu länkar tihedamale pinnasele tagasi.

Loo moraal - osta harvester või käi jala.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 14.01.10 13:13

Meil siin mingi plats ka. Suure lume alguses mingi suuremat sorti maastur kräunutas ka siin, kõik rattad ringi, kaevas ilusad jäised augud omale rataste alla, liikus külgees pigem veidi kui otse või tagasi. Kümmekond minutit kräunutas siin. Ei saa need maasturid nii jurad olla, asi on sellistes tingimustes ikka oskustes. Metsas veidi teised lood.

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.10 13:14

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Vaatasin just ühel hommikul jälle aknast, kuidas üks korralike talverehvidega Leon üritas end parkimiskohast tee keskele kraapida. Ei olnud ammu nii abitut pilti näinud. Auto põhja ja teekatte vahel oli palju-palju ruumi. Pärast seda läksin juustusaia sööma.

Black. Sinust olen ma ikka tugevalt paremal arvamusel olnud, kui nenest meestest, kes mu loos näevad talverehve või metsatraktoreid :) Hoolimata, et ma tõin loo moraali eraldi välja, sest sellest arusaamine mõnel oleks olnud raketiteadus.

Ütle palun, kuidas su postitus paelub teemaga?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.10 13:15

Ei viitsi eriti vaielda teemas, millele on juba ette määratud täna-homme lukku ja arhiivi minna. :)

Ega vaid esi- või tagaveolisega sõitnud hakkagi vist ilma proovimata kunagi neliveolise sõiduauto fenomenist aru saama. Ma isiklikult ootaks pigem nende arvamust, kes on vähemalt ühe talve neliveolisega sõitnud ja nüüd miskipärast jälle esiveolise peal. Janar ja meekas tulevad hetkel näiteks pähe. Ma ise ka niivõrd-kuivõrd. Kui neliveoline olude sunnil garaasis seisma peab, siis ma ausalt öelda ei taha talvel sõita meetritki rohkem kui hädapärast vaja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.10 13:17

Miks sa võrdled nelivedust sõiduautot maastikuautoga, millel on aeglusti, tunduvalt tegusamad rehvid (tavaliselt, mitte alati muidugi) ja korralik kliirens?

Samapädev võrdlus oleks ju võrrelda siili ja luige lennukiirust - tavaliselt lendab luik kiiremini, siili lennukiirus ja -kaugus oleneb löögitugevusest.

NB! Kas teema pealkirja osas rat_013 vihjet ikka ei tabanud?

h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.10 13:23

Tarmo ja rät...äkki lasete sel teemal sõna võtta mõnel model, kes sai lõpukirjandi vähemalt 3- ?

Riimak
huviline

Registreerunud 28.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Gooooooolf / Riisirakett

postitati 14.01.10 13:27

Tsitaat:
Algselt postitas: h6bekuul
Tarmo ja rät...äkki lasete sel teemal sõna võtta mõnel model, kes sai lõpukirjandi vähemalt 3- ?

Miks sa siis moka lahti tegid?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
h6bekuul

Registreerunud 16.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.10 13:28

Tsitaat:
Algselt postitas: jaakk
Mul jäi küll selle loo sügavam point tabamata, kuid ilmselt tahtsid sa öelda seda, et füüsika seadused kehtivad kõigile ja talverehvide pealt pole mõtet kokku hoida.
Sa ei saa S seeria audit (olgu uus või vana) võrrelda länkariga, puhtalt selle pärast, et kliientsi vahe on tühised kaks korda.
Sel samal novembrikuu päeval (20 vist oli) olid mul külalised, mõlemad Audi C5 Q-dega, üks isend 4,2 ja teine 2.4. Enne saha tulekut ei liikunud paraku kumbki, sest mis sa tühja rapsid, kui rattad õhus. Mõlemal olid all Hakkapeliita 5-d.

APPIII....inimene ostis OFFROADi, et saaks alati kindlalt koju õigel ajal, kuid paraku ta seda ei saanud! Sest oli teepeal risti ees nõrgema lüli esindaja. Ehk siis teisisõnu. Seda ei hakkagi kunagi juhtuma, kui kõik inimesed ei osta oma landikat!!!

Ma ei oska enam puust ja punasemaks teha :(

Kurb....olin AC-st paremal arvamusel.

Zann0
huviline

Registreerunud 01.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: a6 avant TFSI 2006

Kui kinni suudan jääda oma esiveolisega Tallinnas, ostan maasturi. Luban;)

Maku
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Kommentaare ei viitsi lugeda aga lugu oli huvitav sinna maani, kuni teema autor oma moraali kirjutama hakkas.

torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

Mul pole eriti vahet, kas 4wd-rwd-fwd. Istun aeg-ajalt kohapeal kinni :) Nimelt loll komme kõik autod madalaks lasta ning siis pole vahet, kas 2-4-8 ratta vedu. Põhjapeal istun ikka :D

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.10 13:29

Ja kui teepeal oleks ees seisnud sinu üherattaveoline sõiduk?

Ardo
huviline

Registreerunud 22.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: B2sedaan C5avant

postitati 14.01.10 13:30

Tsitaat:
"

p.s. pole see talv õnnestunud veel kinni istuda(isegi metsa viival suvilateel), labidat kaasas ei kanna!

Kuidas saab üks inimene nii jäärapäine olla:o. Kui sõidad esiveoga, palun, keegi ei keela seda. Aga on teisi inimesi kes ei taha sõita esivedusega, nemad sõidavad nelivedusega. Ole rahul oma esikaga ja jäta Quattrod ükskord rahule.

Mina sõitsin see talv esimest korda Quattroga ja võtsin eesmärgiks, et kui kunagi peaks järgmine auto tulema, siis on see raudselt Quattro, kuna minu silmis on Q palju ohutum ja ka funnim.

Ja nagu Kps ütles: Kui tahad masinat millega hätta ei jää, siis osta harvester vms või noh, sinul on ju superhüper monomähkija, vajadusel lähed sellega ju harvesterile metsa appi. :D:D:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
sven66
huviline

Registreerunud 12.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Q7 4.2, 100 quattro avant sport, Coupe GT, Subaru Forester XT, Coupe Q, 2x gsxr

postitati 14.01.10 13:32

Huvitav, kas me peaks kõik nüüd oma Q'd maha müüma ja länkarid ostma? Või siis monomähkijad? Et siis on teemaalgataja rahul?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Renz0
huviline

Registreerunud 20.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 92Kw 1996a, Peugeot 206 99a1,4 55kw, Audi A8 95a. 4,2 220kw, Audi 80 B4 93a, Audi A6 2,6 Avant Quattro.

postitati 14.01.10 13:33

Uskumatu kuidas mõnel inimesel võib olla kadedus Q meeste vastu. Ei Saa üle ega ümber nendest Q-dest.
Aga noh vähemalt on endal hea meel, et saab kuskil oma kadedust väljanäidata, et tal on monomähkija mitte Q.

Rene

QUATTRO.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.10 13:35

Sven, jah. :)
Esimene oli rwd, teine oli fwd, kolmas q, neljas q, viies q, kuues q, seitsmes q, nii vale on see loetelu, jube lausa.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.10 13:40

Tsitaat:
APPIII....inimene ostis OFFROADi, et saaks alati kindlalt koju õigel ajal, kuid paraku ta seda ei saanud! Sest oli teepeal risti ees nõrgema lüli esindaja. Ehk siis teisisõnu. Seda ei hakkagi kunagi juhtuma, kui kõik inimesed ei osta oma landikat!!!

Ma üritan nüüd teema poindile pihta saada - ajendiks oli see, et mõnes selle foorumi teemas neliveoliste Audide omanikud oma autosid esiveoliste omadest paremaks peavad ja sellest ka keerutamata kirjutada julgevad? Aga kuulsid sa juttu, mis sel ajal Land Cruiseri sees kostus? Kuulsid, kuidas selle juht üleolevalt kõrvalistujale Audi-nalju tegi? Või telefonisse, kui kõrvalistujat kaasas ei juhtunud olema. Ma olen 100% kindel, et ta helistas oma naisele või mõnele sõbrale ja laskis oma rahulolul välja särada.

See üleolekutunde välja näitamine on alati olnud, jääb alati olema. Kui saunas selgub, et kellelgi on teistest omajagu pikem, siis ta võibolla taktitundest ei näita teiste peale näpuga, kuid see mõte on temas alati olemas. See rahulolu, et mul on parem, rohkem, pikem.

lehys
huviline

Registreerunud 31.05.08
Kasutaja on eemal

Auto: Cupra Leon Sportstourer

postitati 14.01.10 13:45

Sellel mehel on need quattro masinad nagu pind p....s:DNo nii kibestunud ka nüüd ei saa olla:D

Edit:Võta kätte ja sõida aasta quattroga vaatame mis juttu sa siis räägid.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 14.01.10 13:47

No aga vaadake ta autode ajalugu, see seletab nii mõndagi. :D

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
 Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 41.9% - SQL: 58.1%]