Lehekülgi: 1 2 3 4 |
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 28.11.10 23:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: spool
Aga mul on siuke jutt. Kuna väga tihti autoga ringi ei sõida siis jäi paaki 20 liitri "suvist" kütust. Nüüd kui siin külma tegi paar päeva tagasi
(-13,5* näitas hommikul termomeeter), jäin autoga tee peale. Kütus "hangus ära". Vedasin garaazi sooja, puhur põhjaalla (küte soojemaks paagis) ja
tuttava isa valas nõksu diisli lisandit mis pidi selle hangumise vastu aitama. Sain siis auto tööle ja lootsin, et nüüd on okei, lisand sees, enam ei
hangu ära. Täna oli suurem sõit ees - jäin jälle teepeale. Filter ilmselt umbes seda parafiini löga.
Kas nüüd ongi siis nii, et filtrivahetus + paak kõrini talvist kütust täis on ainuke, mis päästab? |
Jah! Filter oleks tulnud juba enne talve ära vahetada -13 ei tohiks küte veel jäässe minna. Idas on hetkel -22.
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.11.10 23:15
|
|
|
Filter vahetati eelmise omaniku poolt ära juba mõni kuu tagasi.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 29.11.10 09:47
|
|
|
Filter vahetati eelmise omaniku poolt ära juba mõni kuu tagasi. |
Mina olen parematel aegadel pea iga nädal filtrit vahetanud, väga palju sõltub muidugi filtrist ka.
Kui tõepoolest on suvisest kütusest parafiinid moodustunud (mis nii väikese pakasega ei tundu sugugi loogiline), siis ilma paagi puhastuseta tuleb
üsna mitu filtrit järgemööda vahetada.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6
|
postitati 04.12.10 08:36
|
|
|
Filter vahetati eelmise omaniku poolt ära juba mõni kuu tagasi. |
See on sama, et "ma pesin juba eile hambad ära, täna pole vaja".
Mul ka selline jama, et vana küte jäi sisse ja hangus. Sõitma hakates sureb mootor välja. Sain auto soojasse garaa˛i, seisis üle ööpäeva. Siis pika
käiamise peale sain käima, tiksus kohapeal oma pool tundi - ja sõitma minnes ikka suri välja. Siis seisis veel soojas päevakese, aga sõita ikka ei
saa
Vahepeal proovisin ka uut filtrit, aga muidugi jälle praak, keere tuksis, filtrit külge ei saanudki. Valasin vana tühjaks, täitsin uue diisliga, panin
tagasi. Autot normaalselt käima ikka ei saa. Ei teagi, mis saab. Eile õhtul lasin tiksuda oma poolteist tundi. Täna vahetan filtri ära(loodetavasti
uus pole jälle praak, viimasel ajal paljudel esinenud) ja siis tahaks sõita ka, krt.
|
|
|
Pikkpoizz
huviline
Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.
|
postitati 04.12.10 09:45
|
|
|
''Mul ka selline jama, et vana küte jäi sisse ja hangus. Sõitma hakates sureb mootor välja. Sain auto soojasse garaa˛i, seisis üle ööpäeva. Siis
pika käiamise peale sain käima, tiksus kohapeal oma pool tundi - ja sõitma minnes ikka suri välja. Siis seisis veel soojas päevakese, aga sõita ikka
ei saa
Vahepeal proovisin ka uut filtrit, aga muidugi jälle praak, keere tuksis, filtrit külge ei saanudki. Valasin vana tühjaks, täitsin uue diisliga, panin
tagasi. Autot normaalselt käima ikka ei saa. Ei teagi, mis saab. Eile õhtul lasin tiksuda oma poolteist tundi. Täna vahetan filtri ära(loodetavasti
uus pole jälle praak, viimasel ajal paljudel esinenud) ja siis tahaks sõita ka, krt. ''
MUl oli just 3 päeva tagasi sama jama...Pool paaki suvist oli sees, filtrite vahetus ei aitand, tühikäigul tiksus aga sõitmiseks sellest ei piisand.
Enne muidugi ostsin 30 liitrit talvist kütust juurde ja lisasin sinna 2 liitrit benssu. Aitas paagisisese pumba väljavõtt, see oli ikka paksult
parafiiniga koos, puhastasin ära korralikult ja nüüd sõidab teist päeva probleemideta.
Horsepower sells cars, torque wins races.
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.10 10:55
|
|
|
Kust selle paagisisese filtri kätte saab? Pagasiruumis on paagi peal suur kaas, kolme kruviga kinni, juhe läheb sisse. See lahti ja on kõik
kättesaadav? Mul tegemist sedaaniga.
|
|
|
Pikkpoizz
huviline
Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.
|
postitati 04.12.10 11:17
|
|
|
See kaan keera kruvidest lahti..eemaldad pistiku..tõstad kõrvale..siis keerad pumba küljest voolikud lahti. Ja siis keerad selle suure plast rõnga
lahti mis pumpa kinni hoiab...ma pidin selle lahti keeramiseks lapuku kruvikeerajaga aitama(lööma), kui see lahti siis tõstad pumba välja ette
vaatlikult ja seal all on selline plastik sõel mis tuleb ära puhastada. See sõela osa on ka eemaldatav.Filtrit otseselt seal ei ole.
Horsepower sells cars, torque wins races.
|
|
|
|
real1
huviline
Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.12.10 18:35
|
|
|
No nii. Kruvisin siis paagi pealt lahti. Välja tuli taseme andur koos toru ja sõelaga. Ei ole seal mingit pumpa.. Sõel ise oli kergelt mingi lögaga
koos, aga lähemal uurimisel selgus, et terve paagi põhi on seda löga täis(parafiin siis vist) ning sõel on lihtsalt seal nii sügaval sees, et kütus ei
pääse ligi. Kuna paak oli pilgeni kütust täis, siis läks tükk aega tühjaks saamisega, viimased 7-8 liitrit segasin parafiiniga segamini ja pumpasin
selle segu ka välja. Pumpaks sai mootorpaadi mootori kummilohv, millel see pigistatav asi vahel. Nüüd vist tuleb see asi omakorda parafiinist puhtaks
saada, muidu on kevadel paadi mootoril hing kinni
Paagis oli peale parafiini veel palju muud prahti ja mustust. Tangitud on peamiselt tanklatest, mõnikord harva ka kanistrist, aga siis on alati olnud
lehtri sõel ka vahel, niiet see sodi pidi ainult tankuritest tulema...
Kapoti aluse kütusefiltriga on selline lugu, et eelmine, mis poest sain, ei läinud otsa; vahetasin ära, anti uus, ja see uus ka ei lähe otsa! Kohe
mitte üldse ei haaku. Nihkatsiga mõõtes on keere sama, filter sama suur, tihendid samad. Mis pull on? Panin jälle vana filtri tagasi ja auto sõidab.
|
|
|
raika61
huviline
Registreerunud 21.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant 1993 c4 AAT
|
postitati 07.12.10 21:29
|
|
|
Ups
Masin ei saanud kütust kätte ................
Puhur kapotti alla ja filter soojaks + paaki kütsuelisandit (on üks nn roheline 1liitine kanku/muidugi mitte kogu täis vaid ütleme üks "paras
sorts")
Sai käima lasin natuke kohapeal töödata ja ja kähku nestesse "soome Dislat lisama"
Aha jaa sai muidugi piilutud paaki seal oli vedel valge ollus põhjas aga toru ots puhas.......
Siiani sõidab/töötab
|
|
|
waic
huviline
Registreerunud 16.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad 3.0 + A5 sportback 3.0
|
postitati 12.12.10 18:10
|
|
|
Samalaadse probleemiga ise ka silmitsi oma ühe autoga, paagis suvine küte,küll soome oma aga siiski, hulkusin ise paar nädalat Hamburgis ja auto
seisis soomes, nüüd eile hommikul olin suht rõõmus, et käivitus väga hästi, startisin Turust Helsingi poole ja ennäe imet, paari kilomeetri pärast
hakkas autol jõud raugema... Läbi häda ja mitme korduva väljasuremise ja taaskäivitamise järal sain sooja garaazi, filter maha- sealt ikka voolas väga
erilist valkjat ollust välja, suund Motonetti, sealt uus filter, aga nii jabur kui see ka polnud,asi sinna ei istunud, välimine valts 1-2mm jämedam,
vana filter sai ka piisavalt kahjustusi,et seda enam taastada ei õnnestunud, kopp sai ette ja sinnapaika mu auto jäigi ... Nüüd vaja rahulikult
mõtelda, kuidas see aparaat sealt sel või järgmisel viisaastakul kätte saada
|
|
|
utmost
huviline
Registreerunud 26.01.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.01.11 22:04
|
|
|
Külmaga käivitades pöörded kõiguvad umbes 950-1050 seda siis kusagil 15 sekundit. Kunagi ammu lugesin foorumist, et põhjuseks võib olla kütusepumpa
ladestunud parafiini taoline ollus? Mille eemaldamine lahendaks ka probleemi. Kahjuks ei suuda enam ühtegi vastavat teemat leida.
1.9tdi 96kw.
|
|
|
Urmet24
huviline
Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: a4 avant b8
|
postitati 26.01.11 22:12
|
|
|
96 kw on ju pd mootor ehk siis pumppihustitega.
Lase kuskil juhe järgi panna ning tõenäoliselt saad Sa ka vea teada.
Parafiin tekib kui kütus ei ole hooajale vastav ning nn hangub ning enne võtab ta paagisõela või kütusefiltri kinni kui pumba.
|
|
|
|
skiev
huviline
Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.02.11 06:56
|
|
|
surve karteris
Suuremate külmadega juhtus selline lugu et hakkas õlivardast õli välja peksma esimene kord ujutas ikka korralikult õnneks mitte niipalju et oleks
surve ära kadunud. esmaspäeval enam välja polnud ajanud aga varda oli ikka pesast välja tõstnud. Kontrollisin karteri tuulutust aga sealt liikus õhk
normaalselt. rohkem ei oska nagu midagi teha. ja tundub et häda tekib just suuremate külmadega. on kellegil veel juhtunud? või oskab keegi mingit
lahendust pakkuda?
|
|
|
SaashV
huviline
Registreerunud 22.01.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B5 1.9 TDI
|
postitati 04.02.12 09:41
|
|
|
Kuna olen uus diisli omanik siis ka küsimus teile targematele inimestele.
Kui kül ilm on max külm proovida autot käivitada ? kas on tõsi et -25 tark ei käivita diislit ?
Samuti küsimus.siiamaani poolest pöördest niiöelda käivitunud.eile esimene kord sain alles 2 korrast käima.
Kas ma pean midagi juurde panema sellise külmaga oma autole? mingid abivahendid,õlid misiganes ? iga inf hea,sest ei tahaks käiata autot ja pärast
teada,et oleks pidanud mingeid lisasid juurde valama.
Ise olen aru saanud kui mootor hea ja käivitub siis pole vaja lisasid,kuid see on oma arusaamine mis ei pruugi õige olla sugugi.
Nii et paluks targematelt sõna
|
|
|
Hannespoiss
huviline
Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.
|
|
SaashV
huviline
Registreerunud 22.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.12 11:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Hannespoiss
Tsitaat: | Algselt postitas: SaashV
Kuna olen uus diisli omanik siis ka küsimus teile targematele inimestele.
Kui kül ilm on max külm proovida autot käivitada ? kas on tõsi et -25 tark ei käivita diislit ?
Samuti küsimus.siiamaani poolest pöördest niiöelda käivitunud.eile esimene kord sain alles 2 korrast käima.
Kas ma pean midagi juurde panema sellise külmaga oma autole? mingid abivahendid,õlid misiganes ? iga inf hea,sest ei tahaks käiata autot ja pärast
teada,et oleks pidanud mingeid lisasid juurde valama.
Ise olen aru saanud kui mootor hea ja käivitub siis pole vaja lisasid,kuid see on oma arusaamine mis ei pruugi õige olla sugugi.
Nii et paluks targematelt sõna |
Kui mootor ja aku korras siis anna aga minna. Minul eelmisel aastal oli iga ilmaga paugupill - sellel aastal tuleb aga akut vahetada. Kui külma 25+
siis 200 m kaugusele poodi minekuks pole tõesti mõtet käima panna - muudel juhtudel kasuta ikka Eelmisel aastal ei kasutanud ühtegi kütuselisandit, eile panin esimest korda kütuselisandit mis peaks
külmakindlust tõstma - aga jah, väsinud akuga see ei aita
|
Mõtlen,et peaks ka selle kütuselisandi igaksjuhuks panema sellise pakasega ? Oskad ehk mainida mis nimega see on ? Muidu väga hea teada,et pole päris
piirangut siis.Lasen õhtul auto korralikult soojaks ära enne kui liigutan
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 04.02.12 12:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: SaashV
Mõtlen,et peaks ka selle kütuselisandi igaksjuhuks panema sellise pakasega ? |
Küsi sealt, kust kütust ostad.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.12 15:44
|
|
|
Ei ole mingit kütuselisandit tarvis kui on ikka normaalne kütus. Mulle on jäänud mulje, et õli mõjub külmal ajal hästi, nii pumba tervisele kui ka
käivitumist soodustavalt, osad siin kasutavad ntx 2 taktilise õli, külmaga võiks ehk pisut rohkem panna, samas eks mistahes lisandite kasutamine on
ikka omal vastutusel.
|
|
|
|
SaashV
huviline
Registreerunud 22.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.02.12 22:07
|
|
|
Juhtus hoopis nii,et käima ei saanud.Proovisin mingi 3 korda päeval.Kuulsin vastu vaid kuidas aku hakkas piinlema.Nüüd paar h tagasi sai proovitud
veel ja tundub,et peab homme aku laadima panema.Oleks pidanud eile vähe rohkem liikuma autoga,seisis pmst eilsest hommikust saadik
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Phaeton 2011
|
postitati 04.02.12 23:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Ei ole mingit kütuselisandit tarvis kui on ikka normaalne kütus. Mulle on jäänud mulje, et õli mõjub külmal ajal hästi, nii pumba tervisele kui ka
käivitumist soodustavalt, osad siin kasutavad ntx 2 taktilise õli, külmaga võiks ehk pisut rohkem panna, samas eks mistahes lisandite kasutamine on
ikka omal vastutusel. |
Pumpihustitega mootoritel ei ole soovitatav kahetaktilist õli jällegi kasutada.
Vorsprung durch Technik
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.12 00:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A4Audi
ikka omal vastutusel. |
Pumpihustitega mootoritel ei ole soovitatav kahetaktilist õli jällegi kasutada. |
Ma mitte mingil juhul ei usu, et ka pumppihustiga mootori puhul väike (paar protsenti tähendab vaid liitrit paagitäie kohta) õlilisand midagi halba
suudaks korda saata. Pigem vastupidi. St enamus selliseid arvamusi ongi pelgalt arvamused.
|
|
|
|
SaashV
huviline
Registreerunud 22.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.12 13:37
|
|
|
Tsitaat: | Ma mitte mingil juhul ei usu, et ka pumppihustiga mootori puhul väike (paar protsenti tähendab vaid liitrit paagitäie kohta)
õlilisand midagi halba suudaks korda saata. Pigem vastupidi. St enamus selliseid arvamusi ongi pelgalt arvamused. |
Kuulsin täna sama! 1.9TDI omanik ütles paneb 2 taktilist õli peale tankimist juurde ,et pidi abiks olema hästi sellise pakasega
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.12 14:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A4Audi
ikka omal vastutusel. |
Pumpihustitega mootoritel ei ole soovitatav kahetaktilist õli jällegi kasutada. |
Ma mitte mingil juhul ei usu, et ka pumppihustiga mootori puhul väike (paar protsenti tähendab vaid liitrit paagitäie kohta) õlilisand midagi halba
suudaks korda saata. Pigem vastupidi. St enamus selliseid arvamusi ongi pelgalt arvamused. |
Eks ta nii ole jah, nii palju kui on inimesi, nii palju on ka erinevaid arvamusi... olen piisavalt näinud ära praagatanud ja mitte korralikult
pihustavaid pumppihusteid... vaevalt, et kahetaktilise õli kasuks tuleb nii külmaga, teadupärast õli osakesed on kütuse osakestest suuremad... eks
igaüks teeb oma otsused ise.
Vorsprung durch Technik
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.12 15:01
|
|
|
Probleemiks pole ei "osakeste" suurus ega ka viskkoossus vaid
ebapiisavad määrimisomadused, eriti sellise külmaga.
|
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.12 15:16
|
|
|
Mida sa pumppihusti juures õliga määrid?
Vorsprung durch Technik
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 4 |