arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy
|
postitati 05.12.09 14:04
|
|
|
Generaatori surm . Taas surnud
Seoses jahutusvedeliku lõdviku purunemisega ( vanus tegi oma töö ) jooksis jahutusvedelik geneka peale ja selle tulemusena suri genekas ära .
Kiirmenetlusega parandatud lõdvik ei andnud eriti positiivseid tulemusi ja purunes taas uuest kohast . Kahjuks olin jõudnud monteerida autole juba teise töökorras geneka ja ka see suri .
Küsimus : Mis asi generaatoris otsad andis ? Pingeregulaator, dioodiblok või mähis ?
Mis hinnaklassi jääb geneka remont ja kas seda on mõtet teha , või tuleb sootsam osta töökorras genekas ?
Tänan kaasamõtlemise eest !
|
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7 3.0 TFSI
|
postitati 05.12.09 14:13
|
|
|
Ma sinu auto geneka kohta eitea, kuid endal läks geneka parandus 3k kokku vist. See koos töörahaga, ehk esiots puhtaks ja pärast kokku tagasi. See
komplekteerimine oli vist ligikaudu pool sellest kogusummast. Mul oli ankur läbi. Aga seda lihtsalt loomulikust kulumisest. Minu autole oli uus
genekas päris kallis, et see parandamine oli üsna mõistlik mõte.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 05.12.09 15:01
|
|
|
Üldjuhul ei peaks väike uputamine genekale letaalselt mõjuma, olen ka ise genekaid uputanud ja maha surnud pole seni ükski.
Alustada tasuks kõigepealt geneka kuivatamisest, seejärel kontrollida pingeregulaatorit/harju. Geneka enda vigade puhul on remondist odavam kasutatud
ja töötav asi osta.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw
|
postitati 05.12.09 15:11
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Üldjuhul ei peaks väike uputamine genekale letaalselt mõjuma, olen ka ise genekaid uputanud ja maha surnud pole seni ükski.
Alustada tasuks kõigepealt geneka kuivatamisest, seejärel kontrollida pingeregulaatorit/harju. Geneka enda vigade puhul on remondist odavam kasutatud
ja töötav asi osta. |
Vesi ei tee genekale midagi, aga igasugused erinevad kemikaalid saavad jagu mähiseid kaitsvast isolatsiooni lakist või mis iganes selle asja õige nimi
on. Sõber suutis oma Volvo geneka täiesti puhtaks pesta, nii, et isegi voolu sinna ei jäänud, seda tänu korralikule leotuspesule. Ise olen
survepesuriga palju kordi pesnud ja pole mina veel genest lahti saanud, kemikaalidega ei tohi ainult leotada, eriti lahtiste mähistega genekate puhul.
Kui läheb leotamiseks siis generaatorile kilekott pähe.
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 05.12.09 16:50
|
|
|
Kemikaalidele lisaks teeb genekale otsa peale ka talvine soolalumi, kui genekas on kuskil allpool ja mootori alune põhjakate on puudu. Ennekõike saab
viga mähiste isolatsioon ja alaldiplokk - on ise näinud, kuidas alumiiniumist plaat, millesse on dioodid pressitud, lihtsalt hävib ussitamise läbi.
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 05.12.09 18:14
|
|
|
Tavaliselt tasub vana ära remontida sest kasutatud ostes ei või iial teada mitu päeva ta töötab.
Vii genekas remonti ja lase hinnapakkumine teha. Seejärel selgub kas tasub taastada või mitte.
Tallinnas saan aidata Artelli 14,
Tartus Tähe 127F
Pärnus Lubja 48A
http://www.melasiauto.ee/?path=0x11
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 05.12.09 18:18
|
|
|
Arsi- keera genekas maha ja vii Tartus Betooni tn. Kodumaja kõrval asuvate garaasidesse. Sealsed mehed on minu kõik genekad ära remontinud ja hinnad
on jäänud 600.- kuni 1000.- kanti. Muidugi kui sul seal miskit päris otsasaanud, nagu mõned eespool maininud on, siis ei oska öelda. Aga küsida võid
ikka nendelt.
Kivitare
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy
|
postitati 06.12.09 09:37
|
|
|
Kõige nutusem on see, et aadu vedeleb kesksoomes, ca 300km Helsinkist.
Paraku ei ole riiulist rohkem genekaid võtta 
Kui kellelgi on vedelemas kuskil V8 genekas ja lõdvik (ülemine )siis oleksin nõus selle ostma .
|
|
|
|
arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.09 10:23
|
|
|
Käisin Betooni tänava poiste juures ära ja selgus, et generaator on täiesti töökorras .
Viga iseenesest lihtne. Jahutusvedelikus olevad magusained olid kleepinud harjad kinni ja moodustanud tööpindadele isoleeriva kihi .
Tänud Kivitarele soovituse eest .
INFOKS:Tartus Betooni tänaval oleva generaatorite ja starterite remondikoha kontakt siis 55666182 . Suhtlus eesti ja vene keeles.
|
|
|
|
arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.12.09 20:35
|
|
|
Genekas toimis laitmatult mõned päevad ja siis, sõites ühe auto taga ( lumepilves) ja oodates möödasõiduvõimalust hakkas akutuli taas hõõguma .
Läks hästi ja kustus peale mõneaekset sõitmist .
Peale selle oli veel paar päeva muretu, kui peale raadil käiku suri genekas taas .
Mul mõistus otsas, mis seal niimodi näkku paneb .
On ehk kellelgi mõni hea idee ?
|
|
|
|