Lehekülgi: 1 2 |
juunior01
huviline
Registreerunud 17.11.08
Kasutaja on eemal
|
|
Politseinik pidas kinni
Üritasime täna oma Audi A6-e keskmist alla sõita. Sõitsime jääs kruusateel u. 50ga ja pöörasime sealt maanteele. Ei hakanud pedaal põhjas kiirendama,
vaid tasapisi, mõttes ikka küttekulu alla sõitmine. Terve kruusatee oli politseiauto meil u. 10 meetrise vahega (pikivahe?) järel sõitnud. Maanteele
jõudes näitasime neile suunakat, et nad mööda sõidaks, vastassuund oli pea 700m nähtav ja vaba. Aga ei. Nemad tõmbasid hoopis vilkurid peale. Jäime
seisma, kontrolliti dokumente. Kui küsisime kinnipidamise põhjust, öeldi, et sõitsime liiga aeglaselt. Et nii aeglaselt kiirendajad peavad teepervel
kiirendama. Veel lisas proua politseinik, et arvas, et äkki tehakse õppesõitu ( eraauto, vahtralehtedega. selleks peab ikka erimärgistus minuteada
peal olema? ). Lõpuks, kui proual enam midagi öelda polnud, lisas, et tagumine vahtraleht ei paista hästi välja ( enne sõidavad 5 km järgi ja siis
peavad kinni, et seda öelda? ). Selline "seaduse rikkumine" siis täna.
Eks me järgmine kord siis sõidame-kiirendame teepervel.
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
|
Jah. Selle asja nimi on liikluse takistamine. Põhjendamatul aeglane liikumine maanteel ei ole samuti lubatud.
12.301@181km/h
|
|
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant
|
|
kaasa arvatud politseinikele kehtivad need reeglid. põhjenduseks tuuakse alati, et me patrullisime!
Kuule mees, ega sa rahvastepalli ei mängi, kus sul mitu elu on!
www.alunaut.ee kõik alumiiniumi tööd (tegemist siis merealumiiniumiga)
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Off, see on vaieldav, juht peab(!) kiiruse valima vastavalt teeoludele ja oma võimetele, liikluse takistamine on see, kui sinu taha koguneb kolonn ja
mööda sõita ei ole võimalik, antud juhul aga nagu otseselt ei takistatud kedagi, mööda oli ka võimalik sõita, kolonni ka ei olnud (vist), seega
minuarust täiesti põhjendamatu peatamine.
Kunagi umbes 10a tagasi peeti mul klassivend kinni, kui tal auto 2x välja suri, olime kõrvalteel ja üritasime peateele pöörata, politsei sõitis mööda
peateed meie ninaeest mööda, pööras ringi ja tegi trahvi liikluse takistamise eest (!), rohkem ühtegi autot läheduses ei olnud (öösel kell 4). Kuna
sõbra isa oli advokaat, siis loomulikult anti asi kohtusse ja võideti.
|
|
|
|
juunior01
huviline
Registreerunud 17.11.08
Kasutaja on eemal
|
|
Olgem ausad, olime maanteel nii lühikese maa sõitnud, et seda ei saa kuidagi veel takistamiseks lugeda. Olen kindel, et mõni 1.3 mootoriga kiirendabki
just nii kiiresti või aeglasemaltki, kui meie oma 2.5 TDI-ga seal üritasime.
|
|
|
Rauntz
huviline
Registreerunud 19.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1,8 66kw 88a
|
|
Sellist jama on keeruline kommenteerida
Politsei funktsioon on meie ühiskonnas inimeste aitamine (pole ise kordagi kogenud seda), tundub, et Eesti Politsei on muudetud trahvimasinaks ja Sul vedas, et Sa selle masina hammastevahele ei jäänud ja minema pääsesid.
|
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7 3.0 TFSI
|
|
No maitea, ma küll ei tahaks et mingi algaja kruusasel teepervel kiirendab ja mulle kive aknasse lennutaks.
Samasugused on need enda arust head rekajuhid kes mõtlevad et teevad heateo ja tõmbavad teeäärde et mind mööda lasta. Peale seda saan mõnusa kivirahe
endale klaasi (Y).
|
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5
|
|
Ju siis oli tegu piisavalt kõrvalise kohaga ja politseil oli lihtsalt igav. Ja otseloomulikult, põhjuse kinnipidamiseks leiab alati.
Endal juhus, kui veel vahtralehtedega sõitsin, möödusin 80ga sõitvast politseist, kenasti 90-95ega. Peale möödsõitu, sõitis politsei mul umbes 20m
pikivahega taga nii 3-4km, kuni nägin taga diskot. Küsisin, et milles probleem, vastati - rutiine kontroll. No siis kontrolliti dokumente, tehti paar
tiiru ümber auto ja siis öeldi, et taga vahtraleht ei paista hästi. Pane paremini ja sooviti head teed. Mina jätkasin sõitu, politsei pöördus tuldud
teed tagasi.
Muidugi, see konkreetne politseinik oli aastaid tagasi n-ö vana tuttav, alati leidsi põhjuseid kinni pidamiseks (Väikese alevi konstaabel). Algas asi
sellega, asulas seistes peale politseiauto möödumist, alustasin sõitu, mille peale nägin peeglist, et politsei tegi kena käsipiduriga 180 kraadi ja
järgi mulle. 600m pärast jõudis järgi mulle. Samuti, dokumentide rutiine kontroll ja jällegi vahtraleht ei paistnud tema arvates piisavalt lume alt
välja, mille peale sooviti head teed .
Peale seda on kinnipeetud 60 alas (Aegviidu-Nelijärve vahel, talvel, kui ei ole igasugu matkajaid jms) kuna visuaalselt hinnates ületasin kiirust, aga
kuna ei mõõdetud, piirdus seegikord asi jutuajamisega.
Viimased korrad on asi piirdunud sellega, et ristmikul patrullilv ehk passiv politseinik astub autost välja, peab kinni ja tahab näha, et kas juhiluba
on alles. Näitan, et on, mille peale soovitakse head teed jällegi
|
|
|
at60
huviline
Registreerunud 19.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 avant quattro
|
|
tegelikult on politseile konkreetselt paika pandud millistel põhjustel nad võivad teie auto peatada.neid põhjusi oli minu meelest 4-5.kes viitsib võib
seadustest täpsemalt uurida.igatahes sellist põhjust peatamiseks nagu"rutiine kontroll" ei ole.selle kohta soovitas üks kõrgem politsei ametnik
vastata-rutiinset kontrolli võite kodus oma naisele teha
samuti kui hakatakse nöökima vahtralehe asukoha,määrdund numbrimärgi või muu sellisega ärge nõustuge kiirmenetlusega vaid nõudke üldmenetlust.mitut
korda tean kus noored mehed on lihtsalt ära hirmutatud ja nii nad kiirmenetluse trahvi vastu võtavadki
|
|
|
shalm
huviline
Registreerunud 01.06.08
Kasutaja on eemal
|
|
ei lugenud teema algataja jutust välja, et ta trahvi oleks saanud, kontrolliti vist dokke ja uuriti venimise põhjust? kuna nad teavad, et kinni
pidamiseks peab hea põhjus olema, siis võibolla üritas end õigustada erinevate asjadega (kiirendusrada, vahtraleht jne) ...
olen arvamusel, et pollar võiks siiski kinni pidada ükskõik millal ja mille eest. antud juhul siis kasvõi kahtlase sõidustiili tõttu.
leidub kindlasti ka selliseid, kes võtavad alki ja, et vähem silma paista või "liigelda turvalisemalt", sõidavad vaiksemalt, mõistmata, et sedasi
nad just tähelepanu tõmbavadki.
enivei, kui pistelise kontrolli teel mingeid pätte-vargaid-joodikuid või ärandatud autosid tabatakse, siis mul on kyll selle üle pigem hea meel.
mind on maha võetud ainult asja eest (kiirus, tähelepanematus, 'kõik puhuvad'), aga ei ärrituks ka, kui seda suvalisel hetkel tehtaks. negatiivsed
kogemused puuduvad, siiani on mulje jäänud, et kui ise viisakaks jääda, ei hakata ka tõmblema.
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
kui politsei võtab maha "rutiinse kontrolli" sildiga, ning hakkab tõkiskingade E tähise või aegunud kustuti pärast sponsorrahasid välja nõudma, siis
see küll positiivne pole. kahjuks olen kuulnud päris mitmest juhtumist kui politsei just nii käitunud on.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Veiko2
huviline
Registreerunud 06.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Quattro 3.0 TFSI
|
|
Liiklusjärelevalve teostamise kord
Vabariigi Valitsuse 20. veebruari 2001. a määrus nr 67
§ 30. Sõiduki peatamine
(1) Sõiduk peatatakse kontrollimiseks, kui:
1) rikutakse liiklusalaste õigusaktide nõudeid;
2) sõiduki liikumise iseloom viitab sellele, et juht ei valitse sõidukit nõuetekohaselt;
3) sõiduki välimus viitab ohule või tehnilistele nõuetele mittevastavusele;
4) veose paigutus, kinnitus või tähistus ei ole nõuetekohased;
5) sõiduki välimus viitab liiklusõnnetuses osalemisele;
6) sõiduki müra või heitgaaside suitsusus viitab nõuetele mittevastavusele.
(2) Politseioperatsiooni ajal peatatakse kõik sõidukid, mille kontrollimiseks on seatud operatsiooni eesmärgid.
|
|
|
juunior01
huviline
Registreerunud 17.11.08
Kasutaja on eemal
|
|
Olgem ausad. Mul on selle konstaabliga varem ka suhteliselt ajuvabadel teemadel vaielda tulnud. Tol ajal oli mul veel punane Probe . Nimelt läksin poodi ja nemad seisid ka oma autoga parajasti poe juures.
Enne kui jõudsin poe uksest sisse astuda, kutsuti mind politseiautosse. Selgus et 4-5 päeva tagasi oli üks punane APU numbrimärgiga auto alevis
jalakäijast liiga lähedalt mööda sõitnud ja seeläbi teda ohustanud(öösel, pimades). Juhtumisi oli mu auto ka punane ja tähtetega APU. Prouad
politseinikud väitsid end kindlalat teadvat, et meie alevis pole peale selle Probe rohkem punaseid APUsid ja mina olen süüdi. Täiesti ajuvaba! :@
Tahtsid veel kirjalikku hoiatust teha. Pika vaidlemise peale piirdusid siiski suulise hoiatusega. Järgmine päev oli meil mingi laada moodi üritus.
Käisime niisama huvi pärast parklas ringi ja ahoi, 5-6 punast APUd.
Kusjuures politsei maja ees parklas. Tungiv soov oli jaoskonda sisse astuda ja asja veidi arutada, aga jätsime ta sinnapaika. Meil siin maakohas pole
mõtet jamada politseiga. Neil pole eriti midagi teha ja oi, kuidas nokkijad neile ette jäävad siis. Samas see eilne intsident, kus politsei proua õppesõidu kohta midagi mainis. Siis väitis oma sõnadele
vastupidist, et ega temal kogu alevi autode numbrimärgid peas pole.
|
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Got burger? (Jeep)
|
|
eriti tore oli uudist vaadata kus politsei kiitis, et suures piiris 50% tööst jäetakse tegemata ja selle eest jagati veel medaleid, puhuti vilesid ja
löödi trummi.
-
kahju on vaadata kuidas vahepeal juba üsna OK toiminud politsei muutub aina enam miilitsalikuks organisatsiooniks: KELLEL JÕUD, SELLEL ÕIGUS !
-
kas eestis on lootust et politsei muutuks austust väärivaks organisatsiooniks nagu soomes, rootsis, kasutades nõukogudelikke töömeetodeid ???
-
|
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
|
Räägi siis juba lähemalt, et kuskohas sind kinni peeti?
|
|
|
jokker
huviline
Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 '96 ABK
|
|
Millegipärast on silma jäänud, et tõkiskingade ja kustuti eest väänatakse just nendele, kes käituvad politseinikega üleolevalt.
joyrider
|
|
|
|
at60
huviline
Registreerunud 19.02.06
Kasutaja on eemal
|
|
no aga mida sina siis loodad.kui tavainimesega ülbad saad lihtsalt lõuga,pollar sulle niisama lõuga anda ei või eks tema otsib muid võimalusi,ja
mõnuga.taas pollari käest kuuldud:urgitsesid ühe ülbiku auto kallal senimaani kuni mõõtsid medpakis olevate sidemete pikkuse ära.ja ennnäe medvarustus
ei vastand nõuetele.(nõutud oli tollal sideme pikkus 3m,ca20sm jäi puudu)
|
|
|
shalm
huviline
Registreerunud 01.06.08
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: juunior01
Üritasime täna oma Audi A6-e keskmist alla sõita. Sõitsime jääs kruusateel u. 50ga ja pöörasime sealt maanteele. Ei hakanud pedaal põhjas kiirendama,
vaid tasapisi, mõttes ikka küttekulu alla sõitmine. |
küsimus teema algatajale ka - misjaoks seda keskm. kütusekulu näitu alla on vaja sõita?
|
|
|
C20XE
huviline
Registreerunud 01.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 525TD
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokker
Millegipärast on silma jäänud, et tõkiskingade ja kustuti eest väänatakse just nendele, kes käituvad politseinikega üleolevalt. |
Meeldiv on neile pisike pettumus valmistada, kui need asjad korras on.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: shalm
küsimus teema algatajale ka - misjaoks seda keskm. kütusekulu näitu alla on vaja sõita? |
Et potentsiaalne ostja vaataks, et auto on hästi öko?
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokker
Millegipärast on silma jäänud, et tõkiskingade ja kustuti eest väänatakse just nendele, kes käituvad politseinikega üleolevalt. |
Vahepeal jäi mulle mulje, et militsionäärid on ka normaalsemateks muutunud, kuid paaril viimasel korral on küll just miilitsatepoolne suhtlemine väga
üleolev olnud. Õnneks või kahjuks enamus militsionääridest ei tunne ka ise elementaarselt vajalikul tasemel seadusi sh liiklusseadust ja
liikluseeskirja.
Ning millegipärast enamus põhjendamatult karistatud kodanikest ei vaidlusta otsuseid.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
a6audi
huviline
Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw
|
|
Kuna on mõningaid tutvusi politseis ja päris pikalt arutand nendega sarnaseid juhtumeid siis oh üllatust,mis välja on tulnud, et näiteks miks saab
mõni pisemagi asja korral trahvi. Nagu siin mõni aeg tagasi see politsei direktor meedias pasundas,et vastavalt sellele,palju trahve tehakse ja seda
rohkem praamiat saadakse,ei vasta tõele.Tegelt ikka vastab küll. Näiteks kongreetne juhtum- politseinik kutsutakse ülemuse jutule, kuna on teinud
liiga vähe trahve, kästi rohkem teha.Seda ülemust ei huvitanud, et pole millegi eest nii palju teha. Siis minnakse patrulli, meel must ja valatakse
see liiklejate peal välja. Kui tähtaeg hakkab ligenema ja trahve liiga vähe siis kes vähegi protesteerib või ei meeldi see kohe tõkiskinga või
halvasti näha vahtra lehe eest oma lataka saab. Muudest politsei poliitikast ei hakka rääkimagi,kui ei teaks,ei usukski seda p..a mis seal toimub.Aga
kannatanuks on ikka liiklejad
|
|
|
shalm
huviline
Registreerunud 01.06.08
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Tsitaat: | Algselt postitas: shalm
küsimus teema algatajale ka - misjaoks seda keskm. kütusekulu näitu alla on vaja sõita? |
Et potentsiaalne ostja vaataks, et auto on hästi öko? |
ma müüjana viitaks sel juhul juba spetsifikatsiooni andmetele (kui muidugi autoga lood korras on), eks selle põhjal saab ka neid äärmuslikke numbreid
oletada...
|
|
|
Meevaras
huviline
Registreerunud 18.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: Seat Inca 1,4
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Offroader
Jah. Selle asja nimi on liikluse takistamine. Põhjendamatul aeglane liikumine maanteel ei ole samuti lubatud. |
Selline punkt tõesti liiklusseaduses on aga ei tea kas keegi ka reaalselt sellise rikkumise eest kunagi trahvi saanud on?
Kui väita et sõidan aeglaselt kuna tee on libe ja ei taha enda ja teiste elu ohtu seda peaks ju teoreetiline põhjendus juba olemas olema, või õelda et
üritan vältida põkkumist metsloomadega? Kuidagi suht "ümmargune" seadusesäte tundub olevat.
Endal oleks selline küsimus et kas liikluskindlustuspoliisi peab endiselt ikka autos kaasa kandma või mitte? Peeti aasta alguses mind kinni ja
kontrolliti dokumente, misjärel sooviti head reisi. Koju jõudes avastasin et kehtiv uus kindlustuspoliis oli koju lauale ununenud. Lubade vahel oli
vana poliis mida politsei vaatas/või siis hoopiski just ei vaadanud.
don`t drive faster than your quardian angel can fly!
|
|
|
|
at60
huviline
Registreerunud 19.02.06
Kasutaja on eemal
|
|
liikluskindlustust paberkandjal kaasas ei pea enam olema.politsei saab selle kehtivust on-lines kontrollida.samas kui sul juhtub mingi plekimõlkimine
ja teine osapool ütleb et kindlustus on olemas aga mitte kaasas,kas sa usud teda.nii et soovitav ikkagi kaasas kanda
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |