Lehekülgi: 1 2 |
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.09 18:14
|
|
|
Tõstuk koduseks kasutamiseks
Jõudu!
Olen otsinud koduseks kasutamiseks väiksemat tõstukit ja leidsin näiteks sellise. Tegemist on huvitava asjandusega, kuid selle hind on täiesti mõttetu koju ostmiseks. Minu idee oleks saada masin maast
ca pooleteise meetri kõrgusele. Plaan ei ole teiste autosid remontida, vaid oma masinaid nokitseda. Seega, pöördun klubiliste poole küsimusega, kas
kellelgi on mõni sarnane tõstuk silmapiiril või teab, kust seda leida võiks. Tõstuk peaks olema liigutatav, seega nö posttõstukid, mis põranda külge
kinnitatakse, ei paku huvi.
Marko
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
postitati 31.01.09 18:46
|
|
|
Kui just ei ole vaja kõiki 4 ratast üles saada siis soovitaks midagi sellist .
Auto24 poole odavam asi ka. Viimast asja paistab et saab
põrandasse ka panna. Niiet kui põrandasse augutegemis võimalus siis ideaalne asi.
|
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
postitati 31.01.09 18:46
|
|
|
See on rehvivahetus tõstuk.
Ja selline reeglina üle 70 ...80cm kõrgemale ei tõsta. Midagi saad ära teha aga samas sinu soovitud 1,5m sa sealt ikka kätte ei saa.
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
priit
moderaator klubiliige
Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi C4, Bora & Octavia
|
postitati 31.01.09 18:50
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rain
põrandasse ka panna. Niiet kui põrandasse augutegemis võimalus siis ideaalne asi. |
See ju veel madalam kui Maku pakutud variant ...plaadi tõste kõrgus mingi maksimaalselt 40 ...50cm. Ja toimib õhuga ...kompressor joriseb nurgas
koguaeg.
priitpoiss --> priit
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.09 18:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: priitpoiss
põrandasse ka panna. Niiet kui põrandasse augutegemis võimalus siis ideaalne asi. |
See ju veel madalam kui Maku pakutud variant ...plaadi tõste kõrgus mingi maksimaalselt 40 ...50cm. Ja toimib õhuga ...kompressor joriseb nurgas
koguaeg. |
Lugesin esimest posti natuke lohakalt et pool meetrit.
|
|
|
|
TarvoL
huviline
Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 31.01.09 18:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Jõudu!
Olen otsinud koduseks kasutamiseks väiksemat tõstukit ja leidsin näiteks sellise. Tegemist on huvitava asjandusega, kuid selle hind on täiesti mõttetu koju ostmiseks. Minu idee oleks saada masin maast
ca pooleteise meetri kõrgusele. Plaan ei ole teiste autosid remontida, vaid oma masinaid nokitseda. Seega, pöördun klubiliste poole küsimusega, kas
kellelgi on mõni sarnane tõstuk silmapiiril või teab, kust seda leida võiks. Tõstuk peaks olema liigutatav, seega nö posttõstukid, mis põranda külge
kinnitatakse, ei paku huvi.
Marko |
Kas sellisel tõstukil on mingi allavajumise kaitse ka? Kui see ka tõstaks 1.5m kõrgusele siis mina küll ei julgeks seal all olla.
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan
|
postitati 31.01.09 19:07
|
|
|
minu mõte nähes seda arutelu viib ainult mõttele et peaks hakkama poole hinna ga mast ootmisena tegema selliseid asju +need töötavad väga hästi moto
remont töö lauana
|
|
|
mack
huviline
Registreerunud 17.12.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0
|
postitati 31.01.09 19:10
|
|
|
http://www.estpresto.ee/index.php?action=page&id=78
selline puratino päris asjalik,peale töö tegemist saab nurka lükata ja ei võta palju ruumi. Kasutatud olen näinud ca aasta tagasi mingi 12..15k
müügis. uued peaks ka sinna ca 30k kanti jääma.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.09 19:14
|
|
|
põrandasse ka panna. Niiet kui põrandasse augutegemis võimalus siis ideaalne asi. | aga sellise asja otsas auto ei julge ma küll kõhu
all remonti teha . pigem kaks vibo plokki ette ja kaks planku peale
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.09 19:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: forsin
põrandasse ka panna. Niiet kui põrandasse augutegemis võimalus siis ideaalne asi. | aga sellise asja otsas auto ei julge ma küll kõhu
all remonti teha . pigem kaks vibo plokki ette ja kaks planku peale |
Oda ärme nüüd hakka seda juttu edas arendama. Need asjad ei olegi mõeldud auto alla ronimiseks. Rohkem ikka ,et saad auto maast lahti ja kõrvalt
nokkimiseks. Nagu ka natuke eespool kirjas siis need üle 70-80 cm ei tõsta. Niiet peab ikka väike mees olema et sinna alla midagi tegama minna
mahuks.
NB! Ja kui hakkabki alla ronima ja natukene seal kahekõrva vahel midagi on siis pannakse midagi julgestuseks alla. Kasvõi kaks fiboplokki.
|
|
|
|
RaidoB4
Bännitud
Registreerunud 20.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.09 19:33
|
|
|
Täiesti nõus. Kui mingi voolik/toru peaks saba andma, siis tuleb see kolinal alla. Ja olgem ausad, see näeb suht habras välja. Sinna alla mina küll ei
julgeks minna. Kõige paremad on need mis on keermega, vähemalt ei saja need järsku alla. Aga eks kvaliteet maksab.
Muidugi on variant ise teha. Siis kindel et on korralik
Edit: Pidasin silmas mack-i postitust
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.09 19:48
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RaidoB4
Täiesti nõus. Kui mingi voolik/toru peaks saba andma, siis tuleb see kolinal alla. Ja olgem ausad, see näeb suht habras välja. Sinna alla mina küll ei
julgeks minna. Kõige paremad on need mis on keermega, vähemalt ei saja need järsku alla. Aga eks kvaliteet maksab.
Muidugi on variant ise teha. Siis kindel et on korralik
Edit: Pidasin silmas mack-i postitust |
Kui sa nüüd natuke lähemalt neid pilte vaatad siis näed et ega sinna alla midagi tegama ei mahugi. Teiseks vaata veel neid pilte seal spetsaalne tõkis
olemas mis tõstukit üleval hoiab. Loe et ei seisa silindrite peal. Niiet kui voolik läheb katki siis alla see ei kuku. Ära võta sõna kui asja ei jaga.
|
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.09 19:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audivend
Kas sellisel tõstukil on mingi allavajumise kaitse ka? Kui see ka tõstaks 1.5m kõrgusele siis mina küll ei julgeks seal all olla.
|
Mitte konkreetse tõstuki info aga sarnase:
Its 240v running a hydraulic pump and as it rises there are about 5 dead stops it passes through on the way up, so no danger of it squashing you!
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
forsin
huviline
Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.09 20:17
|
|
|
Kui ise tegija ja natukenegi nutti osta vene tõstuk (gas 51 motoga või mõni vana utiil sots toode ) viid asja vana rauda ja ongi raha tagasi aga nina
ehk kaks tõstuki käppa koos noole ga kinnitad seina külge ja tõstad vabalt mikro bussi
võin ka käsi tööst pilte laadida aga kel nutti sai aru .
ei võta ruumi sest asub küljel
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 31.01.09 21:36
|
|
|
aga miks mitte kaaluda kanali tegemise võimalust? Elu ja tervise säilimise seisukohast kõige ohutum variant, enamuste tööde teostamine samuti mugavaim
ning kellel koduse garaa˛i lae all ikka nii palju ruumi on, et auto 1,5m kõrgusele tõsta saaks?
Muide selleks, et auto all mugavalt toimetada 1,5 meetrist kindlasti ei piisa, tarvis on vähemalt 1,8-1,9m
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.09 21:44
|
|
|
Ferdinand, kustotsast kanal mugavam on toimetamiseks? Turvalisem ehk küll, mugavam kohe kindlasti mitte.
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
postitati 31.01.09 21:58
|
|
|
liitun ka arvamusega et tõstuk on ikka mugavam... kanalist sisse-välja ronimine jms. on jama, samuti saab puki otsas igale poole ligi(ainult käpad
kõhuall) tööjuures harjusin tõstukiga nii ära, et enam ei taha sugugi kanalilaudu eemaldada ja sinna niiskusesse ronida....
Alla kolme liitristesse käib piim ja vesi!
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
AndresR
huviline
Registreerunud 14.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Allroad
|
|
olbert
huviline
Registreerunud 13.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: Golf IV 1,9TDi 4Motion Variant
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
postitati 01.02.09 10:37
|
|
|
Kindlasti üks mugavamaid variante on tõesti kanal + tõstuk.
Tõstuki miinus on esiteks mainitud kõrge garaazi vajadus ja juhul kui garaaz sul eramaja kõrval ja tahad, et see samuti viikatusega oleks, siis
ehitusmäärustega kooskõlla ei pruugi saadagi.
Teiseks puuduseks on tööd, kus pidevalt vaja ülevalt ja alt midagi keerata või olukorrad, kus üks mees ülevalt hoiab, teine alt keerab. Muus osas
tõstuk hea.
Olen mõelnud, et jõle mõnus oleks ca 1m kanal ja ca 80-90cm tõstuk. Rataste kallal mugav toimetada, alla vaatamiseks ronid kanalisse. EI pea
sigakõrge garaaz olema ja ei pea tohutut auku kaevama. Tööriistu saad töö käigus hoida kanali äärel. Mul endal 180-190 kanal, kuid tööriistu kanali
äärelt ei ulatu nägema.
|
|
|
püstolett
huviline
Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5
|
postitati 01.02.09 12:14
|
|
|
Minu kanal peaks sel juhul olema 2.20 sügav, siis saaksin normaalselt teha midagi, ja enam ei näeks asju kanali äärel Aga teemo ütles hea mõtte, et mingi madal kanal+ tõstuk. Mul kodus olemas
heinaküün, millest mingi aeg suure garaazi teen. Siis oleks endalgi vaja tõstukit sisse. Aga ruumi hoiaks sellega vast kokku, kui paneks mingi
väiksema tõstuki, mis ei tõstagi kõrgemale kui 50-80 cm
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |