Kruvi klapikambrikaaned maha ja siis mõtleb edasi. Olen näinud 3 eri kulumisastmega nukkasid 3.3tdi-l, kusjuures kahel neist läbisõit identne ja
kontrollitud (ca 200k km) ja üks neist minu enda 3.3tdi. Igaljuhul mis ma võin öelda, mootoril millel hoolt vähe oli kantud, õliintervallid pikad ja
ei tea veel mis, sellel oli 200k km-iga ülemine osa täiesti vanaraud. Nukad kulunud nii räigelt et lausa kohati ca 2 millimeetrine aste sees kui
küünega üle lasta...nookurid ja asjad võib üldse mainimata jätta. Samas minu enda 3.3, saanud korralisi hoolduseid ja õlivahetus iga 15kkm
tagant...sisu nagu uus ja 0 probleemi seni.
Minu soovitus:
1)veakoodid/korralik diagnost
2) Klapikambri kaaned maha ja siis peaks mingi ülevaade juba kone sisust olema. Vähemalt ülemisest osast kindlalt.
Kui siit midagi ei selgu, siis juba edasi mõelda...pihustite kontroll, survete mõõtmine jne jne.
PS, küll OT, kuid...olen selle mootoriga õppinud, et seal igasugu asju ja tegureid on ikka nii kuradi palju, et kui miskit kuskilt nöögib, siis pole
see mootor enam päris see mis olema peaks (jõudlus/küttekulu)...sest pump, pihustid, turbod, õhulugejad, kõikvõimalikud andurid, lekked, IC pump ja
isegi see kui s*tta täis on IC, mängivad sõites (minu persetunde järgi) ikka mega suurt rolli....
|