MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5
|
postitati 06.11.08 07:08
|
|
|
C5 juhiuks ei avane (vahepeal)
Väike sissejuhatus mu probleemile. Täna hommikul kui tahtsin autosse siseneda, siis ei tahtnud mul juhiuks lahti tulla. Link käis tühja. Kui üritasin
ust avada seestpoolt, siis liikus ka sisemine link tühja. Keskluku abil lõksutasin uksi lahti ja märkasin et ta üritab nuppu ülesse lükata aga ei
midagi. Mis siis ikka, hüppasin kõrvalistuja uksest sisse ja rooli (vahepeal olin auto soojenema pannud). Üritasin siis seestpoolt ust veelkord lahti
teha ja märkasin, et iga tõmbega ta surus nuppu ülesse aga nupp ei jäänud üles. Kui aga seest seda uste lukustamise ja avamise nuppu vajutasin, siis
lõi nupu ülesse ja uks tuli lahti.
Usun et osaliselt võib olla süüdi ka külm, kuid täielikult sellele ma pead ei paneks, kuna seda on ka varem juhtunud. Nimelt mõnikord ei tee ta
samamoodi ust lahti aga niikaua ta pole veel kunagi kinni jäänud. Tavaliselt tuleb ta peale viiendat korda lõgistamist lahti. Paar korda ei ole tulnud
ka kõrvalistuja uks isegi peale sõitu lahti. Aga kuna probleem on esinenud mõlemal esimesel uksel, siis tekkis huvi asja vastu, kuna paljud kes autoga
kaasas sõidavad ei suuda vahepeal mõista, et lingi kallal vägivalla aretamine ei tee ust lahti, vaid lõhub ehk asja rohkemgi ära.
Kas keegi oskab öelda, milles võib probleem olla ja mis lahendus?
Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
|
|
|
|
Reimo
huviline
Registreerunud 18.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Peugeot 508SW, A4 B5
|
postitati 06.11.08 07:21
|
|
|
Eks tuleb polster maha võtta ja vaadata mis seal all on.
Mul oli endal umbes sama jama.
Mul käis polster maha ja olin unustanud trossi ilusti kinnitamata.
Siis oli mul sama geiss, et ei tulnud lingist lahti.Mul aitas ukse lahti saada see, et lõin väikse koksu vastu polstrit ja siis uks avanes.Võtsin
polstri lahti ja kinnitasin trossi ilusti kinni ja nüüd töötab nagu kellavärk
|
|
|
pontu
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2,8Q C5 , on ajalugu.
|
postitati 06.11.08 16:34
|
|
|
Ukse pead nagunii lahti võma. Tegelikult on ukseluku sisemuses määre aja jooksul tihkemaks muutunud ja jahedate ilmade saabudes hakkab jamama. Polster
maha ja lukk välja, ürita pesta ettevaatlikult, sest mikrolülititel olevad kummitihendid ei kannata kõiki keemiat. Uus õli või määre asemele peaasi,
et külmaga paksuks ei muutuks.
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.08 17:49
|
|
|
Aga kui kõrvalistuja uks peale sõitu ka mõnikord kinni jääb, siis ei tohiks ju külmas asi olla. Seda on mul juhtunud ka päevasel ajal peale 50km sõitu
ja siis ei tohiks kuidagi külm olla.
Aga mida sinna luku sisse kõige mõistlikum panna oleks? Millist määrdeainet keegi ise on kasutanud?
|
|
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 90 q. 20v 125kw. 91a.
|
postitati 06.11.08 18:11
|
|
|
mul olid kunagi samad jamad esimeste külmadega, lõpuks tuli juhiukse polster puruks tõmmta, et uks lahti saada. juhi keskluku mootor oli saba pannud
st. siis vaakum. keerasin jõuga võtmega, tulemus oli,et plast stopper hüppas tagant ära.
semanoid
|
|
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.08 18:14
|
|
|
äraproovitud asi on crc 565, aga selleks tuleb kõik lukud lahti võtta ja esmalt ära kuivatada.
semanoid
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
postitati 06.11.08 19:18
|
|
|
See kui sisemist linki tõmbad ja nupp üles tuleb ja uuesti alla kukub see peaks olema varga tõke. Samamoodi ei tohiks lukust lahti tulla usete
avamis/lukustamis nupust. Kui auto on pandud valve alla.
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.08 19:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rain
See kui sisemist linki tõmbad ja nupp üles tuleb ja uuesti alla kukub see peaks olema varga tõke. Samamoodi ei tohiks lukust lahti tulla usete
avamis/lukustamis nupust. Kui auto on pandud valve alla. |
Aga auto ei olnud valve all, kõik teised uksed tulid kohe lahti
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.08 14:43
|
|
|
No nüüd ma olen kindel et külmas ei ole asi, sest täna see mitteavanemine juhtus jälle ja seda täiesti soojast ruumist välja ajamisel. Nimelt ei
tulnud kõrvalistuja uks lahti. Panin korra valve alla ja kohe maha ning alles siis tuli uks lahti. Vend küsis veel pärast linnavahel sõitmist, kui
tahtis välja minna, et kas mul on mingi beebilukk peal, et ta ust lahti ei saa. Asi hakkab aina tihedamini juhtuma ja kardan et varsti ei tule ültse
lahti. Milles võib veel probleem olla?
|
|
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 13:21
|
|
|
võibolla , et mingi lukk ei tule täielikult lahti ja sunnib teisi uuesti sulguma. proovi käsitsi kruvikaga lukud kinni suruda.
semanoid
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 09.11.08 17:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MorpheusS
Väike sissejuhatus mu probleemile. Täna hommikul kui tahtsin autosse siseneda, siis ei tahtnud mul juhiuks lahti tulla. Link käis tühja. Kui üritasin
ust avada seestpoolt, siis liikus ka sisemine link tühja. Keskluku abil lõksutasin uksi lahti ja märkasin et ta üritab nuppu ülesse lükata aga ei
midagi. Mis siis ikka, hüppasin kõrvalistuja uksest sisse ja rooli (vahepeal olin auto soojenema pannud). Üritasin siis seestpoolt ust veelkord lahti
teha ja märkasin, et iga tõmbega ta surus nuppu ülesse aga nupp ei jäänud üles. Kui aga seest seda uste lukustamise ja avamise nuppu vajutasin, siis
lõi nupu ülesse ja uks tuli lahti.
Usun et osaliselt võib olla süüdi ka külm, kuid täielikult sellele ma pead ei paneks, kuna seda on ka varem juhtunud. Nimelt mõnikord ei tee ta
samamoodi ust lahti aga niikaua ta pole veel kunagi kinni jäänud. Tavaliselt tuleb ta peale viiendat korda lõgistamist lahti. Paar korda ei ole tulnud
ka kõrvalistuja uks isegi peale sõitu lahti. Aga kuna probleem on esinenud mõlemal esimesel uksel, siis tekkis huvi asja vastu, kuna paljud kes autoga
kaasas sõidavad ei suuda vahepeal mõista, et lingi kallal vägivalla aretamine ei tee ust lahti, vaid lõhub ehk asja rohkemgi ära.
Kas keegi oskab öelda, milles võib probleem olla ja mis lahendus? |
Kui ta sul jälle jamab, siis kuula hoolikalt kas avamisel on kuulda kaks klõpsu või üks. Nimelt on C5 -el on peal "dead locking" süsteem. Alguses
antakse el.signaal, mis lubab lukul lahti minna ja siis el.signaal, mis avab luku. Kui esimene signaal ei toimeta, siis ei tule nupp üles ka käsitsi
tõmmates. Seda on raske seletada aga see on kuulamisega võimalik selgeks teha.
|
|
|
|
MorpheusS
huviline
Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 17:16
|
|
|
Hmm, peab siis järgmine kord kuulama neid kahte klõpsu. Aga kui ongi nii, mida see siis tähendab?
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 09.11.08 18:06
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MorpheusS
Hmm, peab siis järgmine kord kuulama neid kahte klõpsu. Aga kui ongi nii, mida see siis tähendab? |
Kui käib kaks klõpsu on el.signaalid olemas ja viga puhtalt mehaaniline. Kui tuksis uksel käib üks klõps ja ülejäänutel töötavatel ustel kaks, siis
viga juhtmestikus või uksemootoris (üsna tihti olnud). Ühes ukselukus on kaks mootorit - üks deadlockingu oma ja teine põhilise töö tegija e.
avamiseks.
|
|
|
|