Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: LED 12V ukse käepidemesse (Vastuseid: 11 | Vaatamisi: 2019)
algajaaudifriik
huviline

Registreerunud 15.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8T quattro

postitati 12.08.08 13:14 Tsiteeri
LED 12V ukse käepidemesse

algajaelektriku küsimus... :)

kas võib 12V LED tuled ühendada suvalisse pirnipessa, mis juba ukses olemas, neid seal mitmeid juba, üks valgustab jalgade juures teine punane ukse servas (need vist ainult kustuvad kui uks sulgeda).

soov oleks muidugi panna nad aktiveeruma siis kui ka kogu muu sisevalgustus põlema läheb ja kustub aga siis pikemat juhet vast vaja aga küsimus jääb samaks, et kas saab ühendada siis näiteks kasvõi laelambi pistiku otsa, olemas olevad pirnid jäävad muidugi nagu on... see kas sealt ikka 12V tuleb leiab lihtsalt ja selgub töökäigus aga kas see midagi muud üle ei koorma või segi ei aja? ja panen neid palju tahan sinna ? esialgu plaanis 4 ühendad...

kui ei saa , siis kuskohast peaks vedama need juhtmed... otse aku pealt ka suhteliselt nadi variant... sigaretisüütajast ka ei tahaks seal koguaeg vool sees ja lülitiga ei taha mässata...

a ja LED ise on juba tehtudki selle jaoks selline õhuke riba kleepsuga kolm tulukest sees juhe küljes ja veekindel... Fixuses saadaval

video ka siis silmailuks... --> YouTube
ja --> YouTube

@Ranno
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 12.08.08 14:06 Tsiteeri

algajaelektriku vastus :P

võtta saaksid vast ükskõik millise laevalgusti toite juurest. kui on mõni teine ahel, mis põleb koos laevalgustusega, aga asub veidi mugavamas kohas, siis saaks ka sealt võtta. LED ei tohiks niipalju voolu tarbida, et juhtmed seda ära ei kannataks.

sigaretisüütajast või el akente valgustusest ma toidet ei võtaks, muidu sul need välimised lingid hõõguvad ka koguaeg kui tuled/salongivalgustus põlevad

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
raimsb6
huviline

Registreerunud 30.07.05
Kasutaja on eemal

postitati 12.08.08 14:30 Tsiteeri

Tavaliste LED-de puhul võib ka vaja minna takistit järjestikku, et piirata nendest läbivat voolutugevust. Kui voolutugevus läheb üle tootja nimetatud maksimumi (tavaliselt mingi paarkümmend mA), siis need põlevad mingi aeg läbi lihtsalt. Takistuse suuruse arvutamisel aitab Ohmi seadus.

Mõningate LED-de puhul on see juba sisse ehitatud ja eraldi takistit vaja pole. Kui need on mingid spetsiaalsed ledid 12 voldi jaoks siis vast ei ole vaja, aga igaks juhuks mainin.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 12.08.08 18:23 Tsiteeri

Aga mul tekkis hoopis küsimus, kust selliseid lede (punaseid) saab?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
algajaaudifriik
huviline

Registreerunud 15.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 12.08.08 18:31 Tsiteeri

loeb siis korra veel tähelepanelikult mu postitust :P

PS: mustamäe teelt võtsin kaks karpi (karbis 2 led riba) eile, üks jäi veel :) aga neil laos neid lademetes ma arvan :)

Tsitaat:
Algselt postitas: villu157

@Ranno
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

postitati 12.08.08 19:07 Tsiteeri

Oomipood, Elfa(tevalo) sealt võib ka uurida, hinnad peaks neil ühed soodsaimad olema

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 12.08.08 19:59 Tsiteeri

Ülimalt :D ettevõtmine

Eelkõnelejad nagu kõik olulise ära öelnud.

Ise ütleks vaid seda, et kui tegema hakkad, hangi korralik kaamera ning klõpsi ka pilte ning pane DIY alla. Ehk kust mida ära võtsid, kuhu puurisid, kuidas kinnitasid, kuidas juhtmed vedasid, oli vooluga jama, läksid korralikult põlema jne...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7

postitati 12.08.08 20:04 Tsiteeri

Tsitaat:

Rimis on näiteks neidsamu ribasid terve nagitäis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
villu157
huviline

Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG

postitati 12.08.08 20:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaaku
Tsitaat:

Rimis on näiteks neidsamu ribasid terve nagitäis.

Ok, minu plokk, jäin seda juhtme probleemi vaatama ja ei pannaud seda tähelegi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

postitati 12.08.08 21:20 Tsiteeri

Tsitaat:
auto välisküljele paneks ma ainult valget värvi lede, sinine, punane ja muud värvid seal käepidemeaugus jätavad sellise halva tjuuningsi maigu juurde.... valge tundub kuidagi praktilisem.
punased käivad ikka ukse sisemiste linkide külge, et ülejäänud salongi punasega sulanduda ;)

Et oleks raskem!
algajaaudifriik
huviline

Registreerunud 15.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.08 06:28 Tsiteeri

aga kui on punene põhjavalgustus, ukselingid punased ja seest kumab ka natuke punast... ?

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Tsitaat:
auto välisküljele paneks ma ainult valget värvi lede, sinine, punane ja muud värvid seal käepidemeaugus jätavad sellise halva tjuuningsi maigu juurde.... valge tundub kuidagi praktilisem.
punased käivad ikka ukse sisemiste linkide külge, et ülejäänud salongi punasega sulanduda ;)

@Ranno
algajaaudifriik
huviline

Registreerunud 15.03.08
Kasutaja on eemal

postitati 13.08.08 06:32 Tsiteeri

Sellised nad siis on: (www.Fixus.ee (lähed nagu Rimisse ainult, et kogu pood on autoasju täis :) ))

http://www.ranno.net/audi/led01.JPG

http://www.ranno.net/audi/led02.JPG

@Ranno
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 35.0% - SQL: 65.0%]