Lehekülgi: 1 2 3 .. 8 |
q-danze
huviline
Registreerunud 08.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a8 d3
|
postitati 02.07.08 15:39
|
|
|
Mis loomi on teil sõiduteele jooksnud?
Et siis..Mis loomad ja kus kandis?
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
postitati 02.07.08 16:15
|
|
|
Hiirest põdrani ja igal võsavahelisel teelõigul võib neid kohata. Karu vist pole veel autotuledes näinud, aga muud loomad pole üllatuseks enam.
|
|
|
Dust Rocket
huviline
Registreerunud 19.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: avataris on mälestus!!!!
|
postitati 02.07.08 16:24
|
|
|
Eile öösel oli minu teel inimene, õnneks helkuriga.
Satan will claim my soul.
|
|
|
|
Ott_S
huviline
Registreerunud 15.08.06
Kasutaja on eemal
Auto: B9
|
postitati 02.07.08 17:31
|
|
|
Sain ka siis kogemus kätte. Jaanipäeval Haapsalust natuke edasi keeras tee Väike-Ahli peale. Seal siis kurvilisel teel hüppas põder ette. Kahjuks 23k,
aga õnneks oli kasko.
|
|
|
|
AudiMihkel
huviline
Registreerunud 12.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Mitte audi
|
postitati 02.07.08 17:44
|
|
|
Siksiga sõites jooksis mulle järsku ette üks kass,krt suunatule lõi puruks
Loogika & Taktika.
|
|
|
|
puna
huviline
Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5, Quattro, 4,2L
|
postitati 02.07.08 18:23
|
|
|
Peale karu vist kõik loomad enamvähem mis eestis elavad.
Tel +3725654585; +358445654585
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 02.07.08 18:34
|
|
|
Põdrad, metsseakari, metskitsed, rebased, kassid, koerad, ilves, konnad, rotid, hiired. Viimaseid kahte varianti üritan iga kord alla ajada, vahel ka
õnnestub. Ülejäänutele pole veel pihta saanud, õnneks.
EDIT: Jänest olen kah 'taga ajanud' nagu Hollika filmis, jookseb ees ja siksakitab, a ära ei lähe. Suht karmi keskmist kiirust suudab hoida kah üsna
tükk aega(40-50kmh).
Lindudega olen kah pihta saanud, varblased, suitsupääsukesed, tihased. Toonekure käest olen paar korda pääsenud, need on ikka karmid elukad.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
postitati 02.07.08 18:48
|
|
|
Eks nähtud igasugu elukaid, aga midagi erilist ei oska esile tuuagi. Naine rääkis hiljuti, et talle tulnud suure maantee peal teele ette... kodusiga
. Kusagil Lelle kandis. Ekstreemne või ohtlik olukord polnud, aga pisut
ootamatu ning koomiline küll.
|
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: 100 Avant 2.6 q
|
postitati 02.07.08 18:54
|
|
|
Pisiasju tihti, põdraga on 2x õnneks läinud, et olen kaugelt näinud juba.
Ootamatult on kitsed ette karanud küll. Viimasel ajal on aktiivsed ka suitsiid-linnud
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.07.08 19:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MorroW
Viimasel ajal on aktiivsed ka suitsiid-linnud |
metsloomadest ei hakka rääkima aga jah need linnud. imelikul kombel lendavad jube madalalt ja suht napilt VIIMASEL ajal. kahjuks ajasin ühe alla ka
siin umbes 2 nädalat tagasi. maardu möisa lähedal, tuli paremalt, eest stange alt sisse ja vasakult välja enam ei tulnud. tagasivaate peeglist nägin
et midagi jäi maha. mingit kokkupörget ei tundnud aga ta oli lajatanud vasaku esi velje sisse. kuna olin tööasjus siis seisma ei jäänud. tagasi tulles
korjasin ta sealt kokku. vaatepilt ei oolnud ilus. tegu oli musträstaga
|
|
|
Rufhouse
huviline
Registreerunud 02.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 avant C2, Audi 200 20v, Audi A6 C7, Audi A8 D2
|
postitati 02.07.08 19:58
|
|
|
Kõiksugu metsloomi teel näinud vä karu ja ilves.
Üks kokkupõrge põdraga olemas-jube!
|
|
|
|
kuuno
huviline
Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a
|
postitati 02.07.08 20:04
|
|
|
mina ajasin talvel 11 meetise treileriga metssea alla. jooksis metsast teele ja üritas eest ära joosta aga minu kiirus oli suurem, tee oli libe ka ja
sõitsin tast terve treileri pikkuse jagu üle.imekombel jäi elama ja jooksis metsa. (jumal hoiab peale joodikute metsloomi ka)
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant
|
postitati 02.07.08 20:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Mario81
Tsitaat: | Algselt postitas: MorroW
Viimasel ajal on aktiivsed ka suitsiid-linnud |
metsloomadest ei hakka rääkima aga jah need linnud. imelikul kombel lendavad jube madalalt ja suht napilt VIIMASEL ajal. kahjuks ajasin ühe alla ka
siin umbes 2 nädalat tagasi. maardu möisa lähedal, tuli paremalt, eest stange alt sisse ja vasakult välja enam ei tulnud. tagasivaate peeglist nägin
et midagi jäi maha. mingit kokkupörget ei tundnud aga ta oli lajatanud vasaku esi velje sisse. kuna olin tööasjus siis seisma ei jäänud. tagasi tulles
korjasin ta sealt kokku. vaatepilt ei oolnud ilus. tegu oli musträstaga |
Sellega seoses tuli meelde hiljutine juhtum noore varesega. Kulgesin mööda alevi tänavat teise käiguga, spido nõel põhjast ülesse vist ei tõusnudki -
nii aeglaselt. Sirge tee, ca. 100m eespool seisab vares teepeal ja vahib minu poole. Liigun talle järjest lähemale ja lähemale... lind tõmbab ennast
maadligi, nagu tõuseks kohe-kohe lendu. Aga millegipärast ei tee seda. Lasen hoogu maha võtmata üle varese. Mitte ratastega peale vaid niimoodi, et ta
jääb auto keskele. Alles siis kui olen tast peaaegu üle jõudnud, kostub auto tagaosast, põhja alt, klobinat/rapsimist.
Peeglist on näha, et "tüüp" seisab peaaegu sama kohapeal edasi ja "sõimab" vihaselt autole järele...
Kas noor ja loll või lihtsalt ülbe... pigem esimene.
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.07.08 20:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kaits
Kas noor ja loll või lihtsalt ülbe... pigem esimene. |
pigem oli vigane juba, et ära lennata
|
|
|
Indrek
huviline
Registreerunud 09.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 quattro
|
postitati 02.07.08 20:43
|
|
|
Ühest kährikust olen üle sõitnud.
Mingi 3-4 nädalat tagasi jooksis SUUR isane karu üle tee, mul ABS raksus, oleks ta kurat seisma jäänud, oleksin otsa sõitnud. Otsisin siis telefoni ja
selle klahvilukke jms, selle ajaga pani karu metsa, ei hakanud järgi ka jooksma
Nädal peale karu nägin enda küljeaknast kitse kapju, kits mulle pihta ei saanud, peeglist nägin et oli selili maas, ajas end püsti ja pani jooksu. Aga
muidu kitsed on suht iganädalane nähtus ja põtru liigub ka ikka ringi. Rebaseid ja oravaid jms ka. Ilvest pole ma autost näinud, metsas korra olen.
Hunti pole kunagi näinud (looduses).
Muide, kui üks kits tuleb üle tee, siis 99% kindel, et tuleb teine ka (kui see just alla aetud juba pole)
Aga karu vaatepilt oli võimas
EDIT: seakarja oleksin ka äärepealt sõitnud hiljuti, neid raisku on ka palju..
EDIT2: paar kuud tagasi oli üks rebasepoeg, jäin seisma, fotokas juhtus kaasas olema, tükk aega lasi pildistada nii 2m kauguselt, lõpuks pani jooksu.
Pildid siin
|
|
|
madjs
huviline
Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw
|
postitati 02.07.08 20:56
|
|
|
Motikaga sai kunagi põtra proovitud, ei soovita kellelegi, isegi mitte vaenlasele. Autoga on neid kah ripsata saanud... paar kitse, kährikud, rebane,
koer... Õnneks autoga pole miskit tõsisemat pauku olnud, parajad ripsud või olen napilt mööda või pidama saanu, aga jh teedel loomi palju, suurematest
vist ainult karu nägemata, ilves nähtud ei jooksnud küll ette, aga nähtud....
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.07.08 21:10
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: insche
EDIT2: paar kuud tagasi oli üks rebasepoeg, jäin seisma, fotokas juhtus kaasas olema, tükk aega lasi pildistada nii 2m kauguselt, lõpuks pani jooksu.
Pildid siin |
peaks ka pildistama hakkama. tee peal ei jöua aga ümber maja luusib nii
pötru, kitsi kui rebaseid. rebane kurat ei näegi selline välja nagu lastele multikates näidatakse-sorgus ja raagus teised tegelikult. ma ei tea kuidas sa insche sellise iluduse pildile said.
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 02.07.08 21:41
|
|
|
Minu erinevate liikurite pealt, alt ja krt teab veel kust on läbi käinud rebaseid, jäneseid, üks kits, linnukesi ma rohkem ei loe, liiga madalalt üle
maantee lennanud toonekurg, koeri, kasse ja kindlasti mõni isend veel. Paljudest olen rahulikult mööda saanud, aga kõigil pole ikka nii õnnelikult
läinud.
Viimane juhus oli õhtu ~kuukene tagasi, kui sõitsin jõgeva maanteed pidi kella ~23:00 paiku ja keegi oli enne mind ajanud rebasepoja alla. Mina jäin
seisma, kuna alla aetud rebase korjuse juures istus vapralt teine rebasepoeg nagu oma kadunud vennakkest/õekest leinates. Jupp aega vahis otse
autotuledesse ja lõpuks jooksis vasakule kraavi ja jäi ka sinna ~2m kaugusele autost lihtsalt vaatama. Nii ma siis uudistasin seda pisikest tegelast
oma minutike, sest tegelane ei kavatsenud kuhugi joosta. Fotokast poleks ilmselt kasu olnud, sest liiga hämar oli ja välguga poleks kah teabmis pilti
püüdnud.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
cigaro
huviline
Registreerunud 19.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.8 '97 + A6 C5 1.8T '02 + Avensis '16
|
postitati 03.07.08 00:47
|
|
|
Mul on kassidega mingi teema. Oma juhistaa˛i (2 a) jooksul olen suutnud kolmele kassile otsa põrutada. Ühe korra Rannamõisa teel 100-200 m enne
Haabersti ringi, teist korda ei mäleta ja kolmandat korda Saku-Laagri teel, kus pirakas kass suutis lõhkuda juhipoolse udutule kinnitused. Ometigi
suutsin hoo maha pidurdada 40ni. Rebaseid ja kitsesid mitu korda näinud, aga kõige hämmastavam vaatepilt oli ühel sumedal suveööl suur põdrapull
Kakumäe teel
|
|
|
MorroW
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: 100 Avant 2.6 q
|
postitati 03.07.08 03:58
|
|
|
Vahepeal tuli meelde ka vana toonekure teema. Kord lendas üks diagonaalis ca 1mm kõguselt üle tee...kaugelt oli teda näha, tükk tegemist oli
arvestamisega, et kas ta mahub minu eest või läheb minu tagant Jube
imelik oli küll sirgel teel arvestada kõrvalt tuleva toonekurega
Edit: Korra öösel võrumaa metsade vahel istus öökull telgjoonel...sain mööda väga napilt. Mõlemal ainult närvivapustus.
Edit2:
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 03.07.08 05:41
|
|
|
B4-ga 100-110-ga pimedas metsa vahelt teele jooksnud suurele koerale otsa pannud - stange juhi poolt ribadeks, kõik selle nurga tuled sodid, tiib
kõver ja otsapidi vastu ust. Külg ajudega üle külvatud. Suht nõme üksi keset ööd metsa vahel nööriga stanget üles siduda, et saaks kuidagi edasi
kulgeda.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
laur
huviline
Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A7 3.0 TFSI
|
postitati 03.07.08 05:59
|
|
|
Mul jooksis paar päeva tagasi Tartu kesklinnas rebane üle tee
|
|
|
erki.t
huviline
Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: Got burger? (Jeep)
|
postitati 03.07.08 06:10
|
|
|
surmaga lõppenud tabamused:
2 tuvi (väga ilusalt keerleb sulgi auto taga pärast...)
1 väike suleline, kelle liiki ma ei oska määrata
veel paar pisemat sulelist kes on lennanud esiklaasi... tänu kiirusele ei tea muud kui kerget matsu...
ohvri ärajooksmisega lõppenud tabamused:
3 kitse
leitud ja söödud:
1 siga
nähtud:
peamiselt kitsesid, põder, hirv, siile, konnasid, rebaseid, jäneseid jne
öökull? midagi suurt kottpimedas igal juhul lendas väga madalalt üle tee... võttispea õlgade vagele igal juhul... ei olnud kindel , kas lähed üle
katuse - õnneks läks, napilt üle katuse siiski...
väga kena vaatepilt on olnud pardiperekond kes teed ületas... neil läks natuke kiireks, mul oli aega vaadata küll ja rohkem.
|
|
|
|
lorrap
klubiliige
Registreerunud 24.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4-motion 1,9TDI-PD
|
postitati 03.07.08 06:44
|
|
|
Alla aetud:
tuvi, kaks koera, varblane.
Aga nähtud ka vist kõike peale ilvese ja karu.
Kuid kõige ehmatavam on siiani olnud kpsiga paar aastat tagasi Haapsallu AC Dragile sõit.
Kus sai varblase parvest läbi sõidetud....kiire lugemine andis tulemuseks ca 8 tabamust. Üks tabamus tuli Haapsalus radika vahelt ise välja tirida.
...
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 .. 8 |