Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Audi võimsaim karpaga mootor? (Vastuseid: 30 | Vaatamisi: 3295)
Rajareits
huviline

Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Linda ja 323

postitati 15.06.08 20:06 Tsiteeri
Audi võimsaim karpaga mootor?

Tere!

Oleks vaja leida kõige võimsam mootor, mis oleks karpaga ja 4 silindriga.

Kas ma olen õieti aru saanud, et B3'e 2 liitrine 101kW'ne mootor seda on? Wiki järgi peaks ta karpaga olema, netist pilte uurides nägin muud. Etkast ei suutnud midagi välja lugeda.

Oleks väga tänulik igasugu info eest.

Tervitades,
Reio.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 15.06.08 20:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rajareits
Kas ma olen õieti aru saanud, et B3'e 2 liitrine 101kW'ne mootor seda on? Wiki järgi peaks ta karpaga olema, netist pilte uurides nägin muud. Etkast ei suutnud midagi välja lugeda.

6A on juba mehaanilise hargpritsega (KE-Jetronic).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rajareits
huviline

Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 15.06.08 20:29 Tsiteeri

St. et tal on juba katalüsaator ka?

Tegelikult polegi vist karpat vaja, oleks vaja et katalüsaatorit poleks..

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 15.06.08 21:36 Tsiteeri

Lisa asja eesmärk, siis on lihtsam soovitada... vaevalt see katalüsaator mingi takistus on kui mootor vaja üldse mingile "rallirprojektile" peale keerata. 6a'd raske leida, aga 3A'd 8 klapisist ~83kw ilmselt lihtsam.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rajareits
huviline

Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 07:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Lisa asja eesmärk, siis on lihtsam soovitada... vaevalt see katalüsaator mingi takistus on kui mootor vaja üldse mingile "rallirprojektile" peale keerata. 6a'd raske leida, aga 3A'd 8 klapisist ~83kw ilmselt lihtsam.

Ok, saate naerda siis.. :D
Pmst mootor läheks peale muhule. Sinna on aga kõige lihtsam panna pikimootor - mahub kõige paremini ära. Kuna aga ruumi on ikkagi nii ilgelt vähe, siis ei kannata igasugu katalüsaatoritega jamada. Oleks ka palju lihtsam, kui tal poleks mingisuguseid ajusid ega muud träni. Seepärast üritangi leida võimalikult võimsat ja lihtsat mootorit.

Johnny
klubiliige

Registreerunud 23.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Jeep GC

postitati 16.06.08 08:22 Tsiteeri

Kas muhule transporteri/caravelle boxer mootorit ei kannata panna? muidu 1,8 karpa peaks vist 66kw olwma.

Elektri-, remont ja hooldustööd+ custom tehnilised lahendused. LT Service OÜ
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 16.06.08 08:50 Tsiteeri

Ma soovitan sul soetada sõitev, aga varuosadena müüdav ~b3 kere 80 r4 motoga, ning sealt tõstad kogu kompoti ringi. Olgu see siis pritse või karpa. Vanakooli pritsel pole kah juhtmestik teabmis tuumafüüsika, pealegi matsu tuleb sealt oluliselt rohkem kui karpaisendist. See katalüsaator on selle projekti juures kõige mõttetum element mille pärast muretseda ;)

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rajareits
huviline

Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 09:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Johnny
Kas muhule transporteri/caravelle boxer mootorit ei kannata panna? muidu 1,8 karpa peaks vist 66kw olwma.

See vist sigalai ju.. Mõtled ju T3'e oma?
Iseenesest ka väärt mõte, sest neid ju õhkjahutusega ka.. Siis ei pea radikatega jamama.. :)

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Ma soovitan sul soetada sõitev, aga varuosadena müüdav ~b3 kere 80 r4 motoga, ning sealt tõstad kogu kompoti ringi. Olgu see siis pritse või karpa. Vanakooli pritsel pole kah juhtmestik teabmis tuumafüüsika, pealegi matsu tuleb sealt oluliselt rohkem kui karpaisendist. See katalüsaator on selle projekti juures kõige mõttetum element mille pärast muretseda ;)

Enam-vähem selline plaan oligi, sest vaja sealt suht palju tehnikat (nt sillad jne (ühe peab niikuinii juurde ostma)).
Eks uurin, mis peainsener arvab..
Tänud.

Vaatan, et see sama 6A peakski kõige tegijam neist olema. See oleks ju norm? Ainult et liigub neid suht vähe..
B4'si liigub isegi rohkem, a need juba liiga keerulised?

QBA
huviline

Registreerunud 27.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 quattro tdi ja A6 C7 allroad Bitdi

postitati 16.06.08 09:59 Tsiteeri

Mitte ainult 6A. On ju veel ka ACE mootor, mis on 103kw enam vähem identne 6a-ga - aju vahe vist ainult. Ja ei tohiks olla küll keerulisem, endiselt meh. pritse

Kui luiskan siis enda teadmata
Amadeuz
huviline

Registreerunud 09.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: C5 avant TQAT 110 kW õlipress '99 (Nora), MB W639 kombi AT CRD 80kW (Jasmin)

postitati 16.06.08 11:32 Tsiteeri

Kas 1,9 disla poleks hea? Tundub vägagi huvitav mõte dislamuhk. Ja pealegi on install suhteliselt lihtsam.

meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 16.06.08 12:17 Tsiteeri

Kas ma saan õigesti aru, et mootor läheb taha õige koha peale? Kui nii, siis ma sooviksin juhtida Su tähelepanu mõnele asjale:
1. Muhu originaalkäigukast ei kannata isegi muhu enda mootorit eriti välja. Seebikarbi (968M) käigukast on igat pidi parem, kuid siiski samuti üsna nõrguke. Seebikarbi kasti paigalduseks tuleb ümber ehitada sidur, käiguhoovastik, auto põhi ja veovõllid.
2. Muhu veovõllid ja ka seebikarbi veovõllid üle 40 hj mootorit ei talu. Lähevad pooleks nagu makaronid. Lisaks sellele on veovõllid kinnitatud rummude külge 4 poldiga ja ilma nuutideta, ehk et kui poldid lõdvemaks lähevad, siis mootor väänab nad lihtsalt pooleks.
3. Muhu "kapoti" alla ei mahu 4-silindriline reasmootor ära. Minu Sapparil on 0,9-liitrine Fiat 127 mootor, mis veel mahub ja mida on pandud tänaseks mitmetele muhkudele. Suurem kahjuks enam ei lähe - siis tuleb juba tagaluuk ümber ehitada.
4. Radiaatoreid on raudselt 2tk vaja kui need taha asetada. Ette pannes ehk saab ühega hakkama, kuid siis tuleb esipaneel augustada, et õhku peale tuleks.
5. Muhu tagasild on eluohtlik vähegi võimsama mootori korral - teatavasti käivad muhul rattad kõhu alla kokku - kui kurvi lähed suurema hooga (ja raskema mootoriga taga), siis võib tõmmata ratta kõhu alla ja lähed hopsti üle kaela. Üle kaela käimine on muhuga ülimalt ohtlik värk.
6. Muhul ei ole pidureid - isegi kui kõik on korras (mis muhu puhul on võimatu), ei saa seda autot eriti pidama ja kui 1-kontuurilisel süsteemil ntx üks kaheksast mansetist või peapumba mansett järgi annab, siis on pedaal põrandas ja vabajooks...

Ma olen palju kordi mõelnud et paneks oma Sapparile võimsama mootori, kuid iga kord kui ma temaga sõidan saan aru, et see auto ei ole mõeldud kiiremini liikuma kui originaalsed kuni 30 hobujõudu võimaldavad. See on auto, mis on primitiivne kui jalgratas, kuid mis sellele vaatamata suudab imekspandavatest kohtadest täiesti suvalisel ajahetkel ära laguneda. Üle 50 hobujõu on muhu jaoks ilma KAPITAALSETE ümberehitusteta veermikus absoluutselt eluohtlik...

www.muhuklubi.ee

undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 16.06.08 12:23 Tsiteeri

Kui muhule peale panna, siis ilmselt jääb sõiduki tühikaal madalamaks kui seda on doonorauto kaal. Sel juhul soovitan mõelda ikkagi 3A peale. Seda mitmel põhjusel. Esiteks - 101kw versioonil saabub jõud märksa kõrgematel pööretel, madalamal ei ole erilist vahet. Ja teiseks kuna auto saab siiski kergem paarisaja kilo võrra kindlasti, siis saab see 83kw vesioon enda madalamal pöördel saabuvat momenti väga edukalt näidata.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rajareits
huviline

Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 13:28 Tsiteeri

QBA, võib mõelda..

Amadeuz, ei ole üldse diislifänn, jääb ära.. :D Diisel jäägu sinna, kus ta olema peaks - dziibile.

undu, ka väärt mõte.

Joel - Sinuga võiks isegi pikemalt kuskil rääkida, ammu seda muhku hiilind.
Mootor läheb taha.
Ausalt öeldes ei kujuta ettegi Audi mootorit muhu ülekande, sildade ja muu sellisega. Kohe kindlasti lähevad alla muud sillad. Väga esialgne plaan oli osta avariiline Audi, kust võtta mootor, kast, esisild. Vaja oleks veel leida teine esisild, mis läheks ette. Mootor tuleb otsapidi tuppa, auto jääb kahe istmeliseks, selja taha tuleb sein. Radikaga ei ole veel midagi otsustanud. Ma arvan, et see peaks tulema ette. Tuleks veel välja ka mõelda, kuidas käiguhoovastik ümber ehitada.
Sinu autot olen siin mitmelt poolt uurind kuna plaan ka omal kabrio ehitada. Äkki saaks arutada mõnikord?

Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 15:12 Tsiteeri

Mismoodi see aretis arvele saadakse?
1,6 55kW juba ületab kõvasti 30 % piirangut. 30 hj on kõige võimsam maantemuhu mootor. b3 läheb 55 kw sega 160..170 välja, maanteemuhus 140 peaks vapruse värinad garanteeritud olema.
Ka on Audi mootor koos kastiga suhteliselt pikk.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 16.06.08 18:05 Tsiteeri

vöimalus oleks ju ka panna muhule skoda mootor.ei mäleta kahjuks mis mudeliga tegu oli,kuid samuti suht vana väljalaskega ja ka mootor asus taga ja tegu oli vesijahutatava mootoriga.
kunagi söbrad panid tolle mootori zaz 968m´ile ja udis suht nobedalt edasi ning olla ilusti taha kapotti alla ära mahtunud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rajareits
huviline

Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 18:38 Tsiteeri

QBA, on see vahe muidu väga märgatav?

Tegelane5. Pidavat saama. Niipalju kui ma aru olen saanud, siis ei maksa seda jura väga pähe võtta. Üritab vist kolmapäev ARKist läbi käia ja komisjoniga arutama hakata.
Selle kiiruse koha pealt paneb tõesti mõtlema. Võib-olla üritab seda raskuskeset kuidagi lisakaaluga alla ka tuua, eks näeb.
Siin üks veidike suurema jõukasvuga aretis - http://www.hot.ee/rcclub/bobby_2.htm

olensaarlane, kui viitsid, võid välja uurida, mis mootoriga tegu.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 19:00 Tsiteeri

Mootori kohta hetkel andmed puuduvad,kuid mudeliks oli Skoda 130 .
Samasse klassi kuuluvad ka veel skoda 135/136.

Leidsin midagi sellist.

MODEL TYPE PRODUCED ENGINE POWER TRANSMISSION
Škoda 130 L 742.13 1984–1988 1.3 L I4 58 Hp 5-Speed Manual
Škoda 130 GL 742.13 1984–1988 1.3 L I4 58 Hp 5-Speed Manual
Škoda 130 Rapid 743.13 1984–1988 1.3 L I4 58 Hp 5-Speed Manual
Škoda 135 L 742.135 1988–1990 1.3 L I4 58 Hp 5-Speed Manual
Škoda 135 GL 742.135 1988–1990 1.3 L I4 58 Hp 5-Speed Manual
Škoda 135 Rapid 747.135 1988–1990 1.3 L I4 58 Hp 5-Speed Manual
Škoda 136 L 742.136 1987–1990 1.3 L I4 62 Hp 5-Speed Manual
Škoda 136 GL 742.136 1987–1990 1.3 L I4 62 Hp 5-Speed Manual
Škoda 136 Rapid 747.136 1987–1990 1.3 L I4 62 Hp 5-Speed Manual

type model year motor code kW HP ccm
1 130 01/1970 - 12/1983
2 Coupe 01/1983 - 12/1990
3 GL Saloon 08/1987 - 10/1991 39 53 1280
4 GL (S135) Saloon 05/1988 - 10/1991 135/8 43 58 1280
5 L,GL Saloon 02/1985 - 10/1991 742,13 45 61 1280
6 G,GL (S136) Saloon 05/1988 - 10/1991 46 63 1280

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Carla
klubiliige

Registreerunud 29.12.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 19:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Siin üks veidike suurema jõukasvuga aretis - http://www.hot.ee/rcclub/bobby_2.htm

Võrdled siga ja kägu? Pobeda vs muhk on ikka väga suur vahe - pobedas on ruumi ehitada hoopis teine tera - see tähendab ka sillad ja muu. Muhu koha pealt olen ma tugevalt Joeli poolel. Olen selle hullusega oma nooruses kokku puutunud ja Joeli jutt on 100% tõde...

If you have no lag, you have no turbo. You also have no huge torque increase to look forward to.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 19:04 Tsiteeri

Kui on soov põhjalik ümberehitus teha ja ka sillad vahetada, siis oleks ikkagi mõistlik kesk-, mitte tagamootori varianti kaaluda. Sildasid vahetades pead aga arvestama, et Audi rattaid muhu koobastesse ilmselt nii ei pane, et asi stiilne jääks. Mõtle kindlasti kogu projekt enne relaka käima tõmbamist hoolega läbi. Asja korralikult teha tahtes on seal VÄGA palju tööd ja kombineerimist.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 16.06.08 19:13 Tsiteeri

See suurema jõuga aretis on muide BMW millele on peale aretatud pobi plekid ,mitte ei ole pobile peale pandud bemmi mootorit.
Meie banaaanivabariigis ei lähe see asi sul ARK-is elusees läbi.Mingi põllurallikana kätt proovida, aga palun.
Kui igav on ,siis oleks ehk mõtekam rariteeti vähe kõpitseda.
Originaalis minuarust üks ilusamaid venelase autosid üldse.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 19:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Carla
Tsitaat:

Võrdled siga ja kägu? Pobeda vs muhk on ikka väga suur vahe - pobedas on ruumi ehitada hoopis teine tera - see tähendab ka sillad ja muu. Muhu koha pealt olen ma tugevalt Joeli poolel. Olen selle hullusega oma nooruses kokku puutunud ja Joeli jutt on 100% tõde...

joeli jutule lisaks selle "makaronide" pooleks väänamise kohta,et neid ma pole suutnud pooleks murda,kuid see eest öötsad olen küll suutnud 968m´il valtsidest/keevitusest lahti rebida ja söitnud koju nii,et rattad toetasid vastu koopa serva.
piduritega selline asi küll jah,et vöimalus tekitada vaba jooksu,kuid kui pannes ette törts raskust(kasvöi 100 kilo) ja siis proovida plokki pidurdada(tekitada väga ohtlik olukord)siis vöimalus esisilla tala saada ilusti köhu alla.tolle ühendus kere küljes on alla igasugust arvestust.

Rajareits
huviline

Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.06.08 19:26 Tsiteeri

olensaarlane - nõrgad ei ole?

Carla - ja mida ma rääkisin? Ütlesin ju, et kõik tehnika läheb vahetusse, ainult kere jääb sama.

Black - ka ennist kirjutasin, et mootor tuleb otsapidi tuppa juba.. :P Selle töö ja kõigega olen juba arvestanud, ei loodagi lihtsalt hakkama saada.

QUATTRO. Oijah.. Eks ma hakkangi nüüd uurima ja pidevalt komisjoniga läbi arutama, et kus ja kuidas mida ehitada võib, ja mida mitte. Eks näeb, kas asi läheb arvele üldse ümbeehitusena, või enda ehitatud autona.

Joel
meeskond

Registreerunud 01.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi CQ Typ85, Porsche 911 Turbo, MB G63 AMG, MB ML 320, Volvo 940 SE, ZAZ 965 Cabrio

postitati 16.06.08 20:23 Tsiteeri

Loe seda teemat Muhuklubi foorumis. Jaanuse muhk, mida Tallinna/Tabasalu inimesed ehk mäletavad vene aja lõpus kollasena CAMEL siltidega, on varustatud Lada keskmootoriga, kasutades Moskvich 2141 käigukasti. Täpselt sama ratsi saab teha esiveolise Audi mootori ja käigukastiga. Aga Jaanus aretas omale karpa asemele pritsungi, kuna temperatuur kasvas nii suureks seal mootori "kastis", et karpa ei toiminud hästi. 5-silindriline mootor ilmselt ära ei mahuks. Ise ma mõtlesin kunagi sama süsteemiga teha Audi 2,8 V6 + esiveolise kast - tundub märksa põnevam kui nõrguke karpaga reasneli. Samuti teeksid kollektorite otsa pandud 2 eraldi sumpapütti üsna kurja häält. Kui juba ehitada, siis midagi pooletoobist ei ole mõtet tegema hakatagi. Raha ja aega kulub liiga palju, et seda mingi jama peale raisata...

Rajareits
huviline

Registreerunud 15.06.08
Kasutaja on eemal

postitati 18.06.08 16:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Ise ma mõtlesin kunagi sama süsteemiga teha Audi 2,8 V6 + esiveolise kast - tundub märksa põnevam kui nõrguke karpaga reasneli. Samuti teeksid kollektorite otsa pandud 2 eraldi sumpapütti üsna kurja häält. Kui juba ehitada, siis midagi pooletoobist ei ole mõtet tegema hakatagi. Raha ja aega kulub liiga palju, et seda mingi jama peale raisata...

A ole hea, seleta, kuhu Sa mahutad sumbutid? Pmst oleks võimalik nad käänuliseks ajada ja ära mahutada, aga jama ju see, et nad lähevad kuumaks. Ei oleks eriti õnnelik, kui auto peale mõningast sõitu maha põleks. Karpaga mootoril ju tehnilised nõuded hoopis teised (nagu ma aru olen saanud). Pritsel katte ära jätta ju ei tohi.
Kui selle probleemi ära lahendaks, siis miks mitte?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 18.06.08 17:24 Tsiteeri

Tsitaat:
A ole hea, seleta, kuhu Sa mahutad sumbutid?

Kasti pikkuse jagu, pluss natuke veel jääb ju sinna taha veel maad. Kollektorist torud otse alla ja läbi sumpsipüti või resoka otse tagant välja. Mõlemad eraldi muidugi.

Tsitaat:
Karpaga mootoril ju tehnilised nõuded hoopis teised (nagu ma aru olen saanud). Pritsel katte ära jätta ju ei tohi.
Kui selle probleemi ära lahendaks, siis miks mitte?

Mis mõttes? ARK'i arvates või arvad, et pritsungiga mootor ei käi ilma kattideta? Väga ilusti käib.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 22.3% - SQL: 77.7%]