Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: a4 ledidega tacho muutmine (Vastuseid: 3 | Vaatamisi: 1028)
Snowhite
huviline

Registreerunud 12.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5 S6

postitati 14.06.08 18:20 Tsiteeri
a4 ledidega tacho muutmine

audi a4 facelifti tachoga. b5 kere aga uuema tacho vist pandud, sest varematel ju oli pirnidega valgustus.
selline küsimus siis, et kui ma tahaksin vahetada neid punaseid led-e mis mul seal spidos on, mis andmetega need on?
ma pean need niikuinii arvatavasti tellima tevalost vms aga tahaks ikkagi, et miskit õiget küsida.
???:o

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ccayser
huviline

Registreerunud 27.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 1.6 TD

postitati 14.06.08 22:36 Tsiteeri

ledidega on see lugu, et tavaliselt tehakse nende 12v vooluringi ühendamiseks voolutugevus parajaks. igal ledil on see erinev, aga tavaliselt on nad 20 mA(milliamprit ehk 0.02 amprit), niiet võid nad asendada teiste ledidega, kui on aga tegu jadaühendusega, siis on asi natukene raskem. Jadaühenduse mõte on see, et leidi ühendatakse jadamisi ja vool hakkab käima ühest teise. Punase ledi päripingeks on 1.4 kuni 2 volti, ehk et saada asi korralikult tööle 12 v pealt, siis peab olema ühendatud neid 6-8 tükki. Aga kui sa tahad kasutada teist värvi lede, siis nende päripinged on erinevad: rohelisel u 3v, sinisel ja valgel u 4,9v. Seda kuidas kontrollida kas sul on jada või rööpühendus(rööpühendus oli esimesel variandil), selleks kisu tahho lahti, tinuta üks led vahelt välja ja vaata, kas ülejäänud ledidest kustuvad ära: kõik(siis on tegu jadaühendusega), kui kustuvad ära ainult osad(siis on tegu ka jadaühendusega, aga siis on neid jadasid mitu ja sa pead kindlaks tegema mitu jada on ja kus üks lõpeb ja teine algab) ja kolmas variant on see et kõik ülejäänud jäävad põlema ehk siis on tegu rööpühendusega ja siis saate Te lihtsalt kõik välja vahetada.

Edu edaspidised nikerdamises, loodan et oli abi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Snowhite
huviline

Registreerunud 12.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5 S6

postitati 15.06.08 06:38 Tsiteeri

ei idee oli hea, aga ma tahaksin siiski teada lihtsalt seda, millised ledid ma peaksin tevalost tellima.
ledide omadused selliste pisikeste junnide maailmas on suht sarnased, vaja ainult konkreetsete nö tootekoodi teada, mis sinna sobiksid. • 17-21W1D LED SMD white (819-3)
midagi säärast nägin ma kusagil saksa foorumis
aga ma ei tea kas need olid adekvaatsed tähised.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ccayser
huviline

Registreerunud 27.02.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi 80 1.6 TD

postitati 16.06.08 10:28 Tsiteeri

nu vali lihtsalt nt tevalost või oomikast välja ledid, millel on voolutugevuseks 20 mA nt:
http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=LL-304WC-W2-2AC
http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_o&otsi=led5+white
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=336251 (sellel on valgel voolutugevuseks 25 mA, aga see käib ka)(siit on parem selle pärast, et kaup on ok ja hinnad on norm, võrreldes tevalo ja oomikaga)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 26.2% - SQL: 73.8%]