| Lehekülgi: 1 2 |
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe 2.8 V6 92a.
|
|
postitati 23.05.08 13:35
|
|
|
Pärast mootori remonti suured probleemid, aidake selgust saada
Tervist,
Tegu on siis Audi Coupe 2.8 V6 esivedu.

Ülejäänud pildid on :http://nagi.ee/photos/Timpsulimpsu/sets/95935/?picture_type=s&start=0
Probleem siis selles, et kaaned keesid üle. Võtsin terve mootori laiali ja tegin kapp remondi. Võtsin kaaned maha ja käisin nendega lihvimises.
Vahetasin rullikud ja tihendid. Ainuke mis vahetamata jäi oli vända simmer, ja seda käbipolti lahti tehes (kasutasin starterit) läks starter või
midagi kärssama seal, rohkem ei näppinud.
Nüüd mootor koos, aga enam starterit taha ei võta. Mis seal juhtuda võis? Panen võtme sisse vajutan immo nuppu, immo tuled vilguvad armatuuris ära
(Cobra signa), aga starterit järgi ei võta. bensu pump teeb oma töö ja mingi rele klõpsub ka seal aga muud ei kottigi.
Kuidas kindlaks teha, kas viga immos, või starteris. Olen kuulnud midagi starteri lühistamisest. Kuidas see täpsemalt käib?
Ja kust ma saaksin oma audile service manuali mida mul päris palju vaja läheks?
Audi mul juba 2 kuud seisnud, ja muud transpordi vahendit pole, kõik abi on teretulnud.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.05.08 13:54
|
|
|
Kõik muu said tehtud ning starterit ei oska nüüd enam kontrollida?
Kõigepealt kontrolli üle kere ja mootori vaheline mass, kas on ilusti ühendatud.
Seejärel, starteril on kaks kaablit, üks jäme toitekaabel ning üks peenike tema nn käivitus kaabel. Tolle peenikese pealt pead mõõtma kas võtit
keerates sinna vool jõuab või mitte, üle võid ka mõõta kas selle jämeda peale voolu tuleb.
Kui voolu ei jõua sinna peenikese otsa peale, lase kõrvalt jämeda otsa pealt sinna voolu ning vaata kas hakkab tööle.
Kui voolu peale ei tule ning otse peale lastes starter töötab pead hakkama kaabeldust üle kontrollima, et mis nüüd maha sul seal kärssas (võibolt
süütelukupõhi).
Kui vool tuleb ning ka otse lühistades starter ei tööta on starter ise läbi.
|
|
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.05.08 22:56
|
|
|
Kust ma võiksin leida Service manuali?
Mul oleks palju lihtsam asju kontrollida ja sebida, katse eksitus meetod ei ole eriti hea.
On kellelgi pakkuda?
|
|
|
|
pierre
huviline
Registreerunud 10.03.05
Kasutaja on eemal
Auto: 90 7A
|
|
postitati 24.05.08 00:10
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: gimme
...katse eksitus meetod ei ole eriti hea.
|
see on kõikse lihtsam ja parem meetod.
isegi Sierral käib asi niimoodi 
iseasi on ligipääsuga, ei tea kuidas seal V6´el ruumiga on....
|
|
|
|
tanelr4
huviline
Registreerunud 28.10.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.05.08 09:57
|
|
|
Nüüd mootor koos, aga enam starterit taha ei võta. Mis seal juhtuda võis? Panen võtme sisse vajutan immo nuppu, immo tuled vilguvad armatuuris ära
(Cobra signa), aga starterit järgi ei võta. bensu pump teeb oma töö ja mingi rele klõpsub ka seal aga muud ei kottigi. |
Kui sul mootor ikka hästi korralikult koos on, siis ei pruugi starter jõudagi seda ringi vedada.
Kui selgitad välja, et vool tuleb starterile ja kõik peaks olema ok, siis võid ka starterit maas kontrollida (jalaga tuleks kinni hoida muidu hakkab
sõitma) ja aku pealt käivituskaablitega ntx proovida starterit ringi lasta.
|
|
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.05.08 14:35
|
|
|
Niii, kas mootori mass on see mis jookseb kõrvalistuja poolsest mootorikäpa küljest keresse?
Kas mootorikäpad mitte alumiiniumist pole?
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.05.08 15:12
|
|
|
Nii, kui see juhe mis mootorikäpa küljest keresse jookseb on mootori mass, siis see on korras, puhastasin igaksjuhuks üle ja panin veel
korrosioonivastast geeli sinna vahele.
Tegin siis selle otse ühendamise katse ka ära.
Seal on kolm klemmi üks on suur toitejuhe, siis on see väike klemm, mis süütelukust tuleb ja siis üks suur klemm kust läheb vool otse starterile.
Suurel toitejuhtmel oli vool peal ja sellel väiksel klemmil mis süütelukust tuli, sinna tuli ka vool võtme keeramise ajal.
Ma lühistasin selle suure toitejuhtme ja selle teise suure juhtme mis otse starterisse läks ja ainult lõi sädemeid ja midagi ei liikunud. Nii et
ilmselt on mul vaja siis uus starter osta.
Nüüd on vaja mul starter maha võtta.
Kui keegi on seda varem teinud, siis võiks siia kirjutada väikse manuali mulle.
|
|
|
|
Rain573
klubiliige
Registreerunud 17.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi b4 Competition V8, Fiat Punto GT, W211, CLS Shoting Brake
|
|
postitati 24.05.08 15:30
|
|
|
Remondiprogrammi leiad www.demonoid.com ! Otsitavaks sõnaks võiks olla "elsawin"!
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.08 10:16
|
|
|
ETKA pidi ka päris hea programm olema. Forsi omad vist kasutavad seda?
Ma praegu tõmban seda.
Aga service manual on vist natuke teine asi. Kas keegi teab kust leida service manuali?
Ja kui kellelgi on pakkuda starterit mulle siis pakkumised PS-i või
53540338 Timo
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.08 10:48
|
|
|
ETKA on ainult tootekataloog millest leiad oma autole juppe, too pole remondimanuali ligilähedanegi asi mitte.
|
|
|
|
|
|
priidik
huviline
Registreerunud 17.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.08 11:18
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Rain573
Remondiprogrammi leiad www.demonoid.com ! Otsitavaks sõnaks võiks olla "elsawin"!
|
Offtopic, kuid kellelgi neid demonoidi kutseid on jagada...?
|
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.08 11:35
|
|
|
Ainuke mis vahetamata jäi oli vända simmer, ja seda käbipolti lahti tehes (kasutasin starterit) läks starter või midagi kärssama seal, rohkem ei
näppinud.
|
Sry, aga kuidas sa selle peale tulid üldse, et üritada seda starteriga lahti teha ? 
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.08 12:32
|
|
|
Mingid külamehed tulid suure jutuga, et nii tehakse teeninduses Pidime ka
kohe siis järgi proovima
|
|
|
|
epic
klubiliige
Registreerunud 26.05.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.08 12:35
|
|
|
No selle teeninduse nime võiksid siia suurelt kirjutada küll, et kõik teaksid, kuhu mitte minna oma autoga
Aga vaheta starter ära ja ongi korras. See on kahe poldiga kinni + klemmid. Lükates / tõmmates läheb käima ?
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.08 13:12
|
|
|
Lükates läheb käima, aga ei tööta korralikult, aga selle probleemi lahendame hiljem, praegu tahaks ta ikka starterist käima saada, siis järgmiste
probleemide kallale 
Kas tõesti keegi ei tea kust saaks Service manuali Kas siis tõmmata, või äärmisel juhul võin osta ka selle!
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
|
postitati 25.05.08 15:49
|
|
|
Kas mootori nn. kap. rem. seisnes ainult kaante lihvimises või tehti midagi muud ka. Ausalt öeldes tekib kahtlusi tegijate kompetentsuses kui ei
suudeta mingi labase starteri probleeme lahendada. Ka minu juures on käidud jutuga, et vot auto seisis 3 kuud ja nüüd ei käivitu. Pärast selgus ,et
kodanikud otsustasid 3 kuud tagasi ise mootorit vahetada ja peale seda tõesti pole enam mootorit käima saadud.
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.08 16:02
|
|
|
Mootori võtsin lahti, Kaaned lihviti, väljalasked lihviti, surve testid olid korras, klappide juhtpuksid vahetati ära, nukkvõlli otsasimmerid. Ise
panin kõik (kaane, väljalaske, sisselaske) uued tihendid. Kolvirõngaid ja vändaotsa simmerit ei vahetanud. Uued rullikud juht rullik ja
pingutusrullik, hammasrihm. veepumbatihendi panin ka uue, aga veepumpa ei pannud, oli korralik ja tundus nagu hiljuti oleks vahetatud.
Ausalt öeldes sa võid mu kompetentsuses tõesti kahelda, sest see mu esimene mootor, mille ma nii laiali võtsin.
Starteri probleemi sain lahendatud, võtsin praegu maha selle, ja tuli välja et tõmberelee oli persses. aga starter ise korras. Selle starteri viin
veel parandusse, aga hetkel aja kokkuhoiu mõttes, lähen toon linnast teise starteri mis korralik.
Nii et kes hiljem starterit vajab, siis ma lasen selle korda teha ja saate veel 6 kuud garantii ka kaasa starterile.
|
|
|
|
vreps
huviline
Registreerunud 04.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2,5tdi nüüdseks ajalugu
|
|
postitati 25.05.08 16:13
|
|
|
Ega ma paha pärast nii ei kirjutanud , lihtsalt mõned asjad tahavad eelnevat kogemust. Kasvõi seesama starteriga käbi lahtilöömine. Loodetavasti saad
lähiajal auto liikuma.
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 25.05.08 20:37
|
|
|
Niii, teine starter all ja töötab ilusti.
Hea et nüüd selle töö käigus sai need kere massid ja kõik klemmid starteril ja genekal puhtaks tehtud. Ja suured tänud sellele kasutajale kellelt ma
teise starteri ostsin nõmmelt, aga kahjuks ei jäänud nimi ega kasutajanimi kõrva.
Algus arvasin ekslikult et immo viga, aga vedas.
--------------------------------------------------------------------
Aga probleemid pole veel läbi 
Probleem number 1:
Nimelt kui käima panin, siis alguses ei saanud gaasi vajutada, sest tahtis kohe välja surra. Niii, nüüd lasin natuke tühikäigul tuksuda, siis sai juba
natuke rohkem lubada. Aga tühikäigul teeb igasugu lollusi, kõigub täiega, aga välja ei sure, algus lasi 1900 pöördega ja selline tunne nagu vahepeal
jätaks löögi vahele, mingi ajapärast langes madalamale, aga hakkas jõnksutama.
Olen kuulnud mingit müüti, et kui lamdad on korraks küljest ära käinud, siis nad vajavad harjumist. Paar külameest siin rääkisid, et neil hakkasid
autod alles nädalapärast ilusti tööle. Ma iseenesest ei tahaks seda juttu uskuda, aga kas teab keegi sellest midagi? Homme vaatan kõik pistikud ja
asjad mida mina töökäigus näppisin ilusti üle.
Küünlad on uued, klapid teevad normaalset häält, mootor ise enesest teeb normaalset häält. Midagi kahtlast ma ei ole tähele pannud.
Probleem number 2:
Kui temperatuuri seier läheb üle 90, ventikaid taha ei võta. Mida kontrollida? Andureid? Homme ilmselt muretsen tehase takistused anduritele, ja
kontollin kõik andurid üle. Aga mida seal veel üle kontrollida.
PS! Ja kui kellelgi vedeleb aknatõstuki trosse ja seda ratast millepeal trossid jooksevad, või
teab kust neid leida võiks, siis kõik vihjed teretulnud, olen tükk aega juba taga ajanud neid.
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.08 06:16
|
|
|
Siinkohal jagan vreps väljaöeldud arvamusega... sellisena teha mootori "remonti" ikka ei tasu küll. Hetkel võib sul olla seal 100 erinevat viga,
alates hammasrihma valesti peale panekust kuni lahtiste otsadeni elektris kui ka sisselaskes. Leia inimene kes oskab midagi selles osas ka kontrollida
ning saad masina tööle.
Ja veepumba mitte vahetamine sa vahetad kogu mootori asjanduse juures
praktiliselt kõige tähtsamat osa, hammasrihma, ning otsustad tunde järgi, et veepump on korras (mis tegelt ka suurt midagi ei maksa!) ja jätad tolle
vahetamata... ausaltöelda oleksid võinud kohe selle moto remondi tegemata jätta, sõitnud siis temaga samamoodi edasi! Ka enda kunagi ostetud 2,3 80
B4-l ütles eelmine omanik, et rihm vahetatud jne... aasta pärast kui eest hakkas kostuma väga imelikke helisid, otsustasin asja uuesti ära vahetada.
Selgus, et rihm ainuke oligi mis ära vahetati, rullik kahises hirmsat moodi ning veepump juba käis raskelt, ehk siis palju poleks enam vastu pidanud.
|
|
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.08 08:46
|
|
|
Hammas rihm sai õieti peale, ja nukad ka, sellejuures mul oli abi. Elektrisüsteemi vaatan täna kõik pistikud üle ja puhastan ilusti ära ka. Kaaned
lihviti mäealuses sirgeks, plokikaanepoldid on uued, ja pingutatud kõik õige pingutusjärjekorraga ja õige jõuga. Kaante ülejäänud remont tehti
mäealuses. Nukad aidati mul peale panna, need peaks õiged olema. Väljalaske ja sisselaske kollektorid on kõik väga korralikut kinni. Pistikud vaatan
täna üle. Küünlad uued.
Kas peaks silindri surved üle mõõtma?
Aga kuidas ma lamdasid saaks kontrollida?
Millise anduri järgi ventikad tööle hakkavad?
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.08 08:51
|
|
|
Aga kuidas ma lamdasid saaks kontrollida?
Millise anduri järgi ventikad tööle hakkavad? |
Lambdadel on kolm otsa, kaks on soenduse jaoks ja üks on siis see signaal mida mõõtma pead. Kõige lihtsam selgeks teha mis ots on mis, pistiku järgi.
Soenduse kaks otsa on oma pistikuga ning signaali oma üksi. Sealt signaali otsa pealt peaks sul näit töötava masinaga olema 0-0,8V vahemikus ja
liikuma pidevalt ülesse alla (kõige kindlam on mõõta seieriga testriga, elektrooniline numbritega ei pruugi olla piisavalt kiire) ja külmalt kui tööle
paned siis näit seisab seal 0,5V kandis, siis ta ei peagi muutuma, ülesse alla hakkab ta liikuma peale natukest soenemist.
Ventikate andur asub all radika nurgas ja tööle peaks ta ventikad panema miski 95C juures vast.
|
|
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.08 10:30
|
|
|
Kas keegi oskaks suunata, kust ma silindrisurved leian?
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.08 10:38
|
|
|
Kas keegi oskaks suunata, kust ma silindrisurved leian? |
Eks need mootorist mõõta ikka tuleb, vaevalt nad auto taga maas on 
Ok sain aru mida tegelt mõtlesid... kui õieti mäletan andis autodata suht suure vahemiku... miski 9-13 oli vist. Tähtis on see, et nad oleksid võrdsed
ja vahe erinevate silindrite vahel ei tohiks olla üle 1.
|
|
|
|
|
|
gimme
huviline
Registreerunud 08.04.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 26.05.08 15:24
|
|
|
Akna mootori trosse ja ratast Ei saa ennem
liikuda autoga, aknast puhub tuul. Kui kellelgi on sõpru tuttavad või endal mingi koht kust saaks, palun kohe teada anda mulle 
53540338 Timo
Keila
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |