Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: audi 80 mootori ventikas ei jää seisma (Vastuseid: 13 | Vaatamisi: 1798)
juq
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 3.0 v6 Q

postitati 14.05.08 18:47 Tsiteeri
audi 80 mootori ventikas ei jää seisma

Tere! Mureks siias selline asi et sai ostetud audi 80. sõitisin taga koju ja kuulen et ventikas käib. mõtlesin et siis sellest et 120 km sõidetud et mootor kuum. panin hommikul auto käima ja ventikas käis ikka...et äkki kellegil on sarnane probleem olnud?

Ma olen täiesti normaalne...hääled mu peas ütlesid mulle ;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5

postitati 14.05.08 19:12 Tsiteeri

Kui töötab süüde sees, siis võib olla eelmise omaniku poolt otse ühendus tehtud Või siis on radika all olev termostaat läbi ja annab kogu aeg ühendust

Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11

postitati 14.05.08 19:40 Tsiteeri

Kui radiaatori allotsas olev termolüliti on lihtsalt katki läinud, on asi lihtne - vahetad ära ja valmis. See lüliti asub jahutusradiaatori juhipoolses alumises nurgas - selline kolme juhtmega pistik läheb külge. Üldiselt võib ta profülaktika mõttes igal juhul ära vahetada.

http://www.vagcat.com/p/B114/959500.png Detail nr. 19, tõenäoliselt koodiga 191959481C või kui pistik on kahe juhtmega, siis 893959481.

Kui ei ole just V6 mootoriga tegemist, pääseb sinna kenasti ligi - keerad ta radikast välja ja pistad uue asemele, isegi väga palju vett ei lähe kaotsi. V6 korral peab ilmselt auto alt lähenema.

Kui aga selgub, et eelmine omanik on ventika pidevalt käima pannud - seda saab teha selles samas termolülitisse minevad pistikus kaks klemmi lühistades (vist oli keskmine ja üks äärmistest), on sellel tegevusel ilmselt olnud põhjus.
Võimalik, et põhjuseks on termolüliti enda väsimine, kuid võib-olla on jahutussüsteem mingit moodi puudulik - radiaator umbes, veepump kulunud, termostaat halb.. mis iganes...

Et mitte mööda rääkida, pane palun kirja, mis mootoriga masinast on jutt.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
juq
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 20:25 Tsiteeri

Tsitaat:

Et mitte mööda rääkida, pane palun kirja, mis mootoriga masinast on jutt.

jutt siis audi 80 (b3) ja mootor 1.6

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
juq
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 20:37 Tsiteeri

et aga konkreetsel ega see midagi halba ei tee kui ta käib kogu aeg???

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 20:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: juq
et aga konkreetsel ega see midagi halba ei tee kui ta käib kogu aeg???

Noh, iseenesest ei ole need mootorid (või see mootor, kui neid on üks) mõeldud kogu aeg käima. Teisalt, kuni ventikad on tasakaalus kenasti, ei tohiks nendega väga midagi juhtuda, kui nad pidevalt käivad.
Kui aga need mootorid on jõuga käima sunnitud, siis ma pigem tunneks muret, miks see nõnda on tehtud. Seega päris ignoreerida seda probleemi ei oleks mumeelest õige.

Osta algatuseks uus termolüliti (tehes enne selgeks, kas vaja on kahe või kolme juhtmega lülitit) - maksab forsis mingid sada krooni kopikatega - ning vaheta ta ära. Selle käigus näed kindlasti ka seda, kas selles süsteemis on midagi muudetud.

juq
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 20:47 Tsiteeri

selles mõttes et kui tüüp alguses tuli autoga, siis see ei töötanud. aga sõitsin mingi 130 kilti koju, hakkas undama, juba sõidu ajal ilmselt.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 20:50 Tsiteeri

Tsitaat:
selles mõttes et kui tüüp alguses tuli autoga, siis see ei töötanud. aga sõitsin mingi 130 kilti koju, hakkas undama, juba sõidu ajal ilmselt.

Kuna ta külma mootoriga samuti ventikad käima pani, siis ehk on viga termolülitis ja muud probleemi polegi.
Kas jahutusvedeliku temperatuur püsib muidu kenasti 90 kraadi ringis?

Tegelikult käib ventikamootorite toide veel läbi relee, sest nii suurt voolu ei saa ju mingi bimetall kontaktiga lülitada... (vähemalt B4'l asub see releee kaitsmekarbis)
Kui termolüliti vahetus ei aita, siis ilmselt järgmisena tuleks antud relee kallale minna.

juq
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 21:10 Tsiteeri

temp püsib isegi alla 90, no kuskil 75 ehk...ma ise tglt tlns praegu ja auto tartus, aga jah kui ma taga sõitsin siis oli ikka 75-80 kuskil see vahe.

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 21:19 Tsiteeri

Tsitaat:
temp püsib isegi alla 90, no kuskil 75 ehk...ma ise tglt tlns praegu ja auto tartus, aga jah kui ma taga sõitsin siis oli ikka 75-80 kuskil see vahe.

Sellisel juhul peaks sind lisaks ventilaatoriprobleemile huvitama ka see, kas vee temperatuur ongi nõnda väike või näitavad kellad valesti (eksisteerib muidugi ka võimalus, et pidevalt puhuv ventilaator jahutab lihtsalt temp. anduri liialt maha).
Sest kui vesi ongi 75-80 kraadi, siis võiks see muuta kütusekulu (mitte just sinna kokkuhoiu poole...).

juq
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 14.05.08 21:21 Tsiteeri

reedel tangin paagi täis ja vaatan kaua kestab - proovin siis nii normaalsuse piires sõita et näit objektiivsem oleks. praegu tundub küll et ega ta väga ei võta, aga ega seda ei ootagi 1.6-lt:D

Tegelane5
huviline

Registreerunud 26.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.05.08 07:13 Tsiteeri

Mul oli sama jama kunagi, aitas see kui tõmbasin selle radika pistiku korra välja, ei tea kas mingi soolane muda juhtis nii palju voolu et pani relee sisse?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
juq
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

postitati 17.05.08 20:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tegelane5
Mul oli sama jama kunagi, aitas see kui tõmbasin selle radika pistiku korra välja, ei tea kas mingi soolane muda juhtis nii palju voolu et pani relee sisse?

no ma proovisin seda varianti kuid kahjuks ei olnud tolku...ilmseltpean seda relee värki lähemalt uurima:)

wookie
huviline

Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.05.08 00:00 Tsiteeri

Tsitaat:
no ma proovisin seda varianti kuid kahjuks ei olnud tolku...ilmseltpean seda relee värki lähemalt uurima:)

Süsteemi tööpõhimõte, kui tarvis peaks tulema, on kujutatud näiteks alljärgneva skeemi peal:
http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/1991/80/WIRING DIAGRAMS/fig05.pdf

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 18.3% - SQL: 81.7%]