Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Soundi lahendus Audi A4 (b5) (Vastuseid: 1 | Vaatamisi: 1515)
Rockkk
huviline

Registreerunud 19.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 17.03.08 09:07 Tsiteeri
Soundi lahendus Audi A4 (b5)

Niisiis..juba mõnda aega on plaanis autosse soundi ehitada. Enne kui ise hakkan rehkendama uuriks, mida teised on ehitanud või milliseid lahendusi pakuvad.
Eesmärk oleks suhteliselt väikse eelarvega (4,5k) lisada autosse madalat otsa ja teisi ribasid. Kuna ei kavatse A4 kauaks enda kätte jätta, ei tahaks tohutuid ümberehitusi teha (näiteks pigimatitamine, uksepoltritesse uute kastide tegemine jne). St kõik soundi komponendid võiksid kergesti "väljakruvitavad" olla.
Milliseid elemente soovitate esiuste sisse? Suppari lahendus tuleb arvatavasti suusakoti augu kaudu. Ühesõnaga vajan abi elementide/võimude leidmisel.

Auto: Audi A4 (B5), sedaan, istmed pole allaklapitavad.

oooo
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5

postitati 17.03.08 11:44 Tsiteeri

Pigimatitamine on suhteliselt odav töö ja väga hea tulemusega, selle teeks ma ära ikkagi, vaatamata sellele, et tahad autot müüa. Polstri võtad Sa niikuinii maha, kui kõlareid vahetad, asi siis neid pigimatte sinna veel panna. Isegi Sa ei pea aknaraami ära võtma ja pane lihstalt nii palju kui saad, pole täiuslik, aga siiski parem.

4.5k eelarve on aga suhteliselt väike.
Kas makk, mis seda juhtima kõike hakkab, on olemas?
Ma ikka eeldan, et on, muidu pole nagu eriti midagi teha.

Nagu ma Sulle saatsin, siis ette soovitan ma ikkagi jälle DLS R5A, mis on väga hea hinna/kvaliteedi suhtega. Umbes 2000.- saaksid uued kätte. Veel ka adapterid, et neid autosse saada, need veel omakorda 100.- Seda peaksid ka teadma, et midagi ümber tegemata üle 5.25"/13cm kõlarid sinna ei mahu. Ja ka mangenti suurus 60mm on viimane piir, seda pead ka jälgima.

Siis on Sul vaja võimendit, selline võimendi, mis need kõlarid ära toidab normaalselt (2x80W RMS) maksab umbes 1600.-
Sinna juurde toitekaabel, massi kaabel, kaitsmepesa, kaitse, RCA kaabel ja võid arvestada veel ca 800-1000.-
Ehk siis ongi eelarve juba lõhki :)

Piiratud eelarve puhul soovitan mina osta ennem ette paremad kõlarid kui woofrit lisama hakata. Tulemus on parem. Alguses panin ka mina woofri kõigepealt, aga heli on igastahes parem komponent kõlaritega.
Praegu normaalselt kuulates erilist vahet mul polegi, kas woofer on või mitte, muidugi kui kõvasti kuulama hakkad, siis hakkad ka woofrit rohkem kuulma ja ka tundma :D,
Woofer on siiski vajalik, aga piiratud eelarve puhul on kasutegur ikkagi suurem, kui suunad oma vahendid ette ikka :)

Ja ma võin öelda, et isegi läbi selle istmeseljatoe ava ei mängi woofer nii hästi kui allakäivate istmete puhul ja rääkimata luukpäradest/universaalidest. See on veel üks põhjus, miks sellise A4l puhul eelistada enne suunata vahendid ette.

Mina tahtsin ka alguses panna woofrit mängima läbi käetoe ava, aga kuna mu kast ei olnud täielikult ülejäänud pagassist isoleeritud, ei olnud tulemus hea ja parem oli hoopis kõlar suunata tagaluugi poole. Kogu kast ülejäänud pagassist eraldada on suhteliselt keeruline töö minu arvates :)'

Kokkuvõtteks : Osta kõigepealt ette kompod ja sellele võim. Hiljem, kui auto alles, ostad woofri, veel ühe võimu (või kohe mingi 2+1 kanaliga võim, aga sellise hind on ka u 3000+.- kasutatuna) ja kasti.
Isegi ise kasti tehes võid arvestada jämedalt 1000.- kasti kuluks :) Samas see sama kast, kui ma oleks lasknud ehitada seda, oleks läinud maksma 3500.-

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 22.4% - SQL: 77.6%]