jann20
huviline
Registreerunud 29.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4
|
|
postitati 15.03.08 18:19
|
|
|
Tühikäigu mure audi 100-l
Tere!
Ma tean, et see teema on väga levind, aga siiski küsin variante mida võiks veel uurida ja puurida sel asjal.
Mul siis audi 100, 94a, 2.0 AAD mootor (85kW) ja probleem tühikäiguga. Mul vahetatud tühikäigu klapp, diagnostis käidud, kõik klappid töötavad ( ehk
sulguvad ja avanevad kuidas vaja)
Ja sellegipooles vahest jamab, eriti tihedal käivitamisel ja sooja mootoriga. Käivitamisel juhtub vahest et viskab pöörded kõrgemale, natukese aja
pärast kukkuvad. Sõidupealt on juhtund kui võtad käigu välja siis pöörded on madalad, samas natukene sõidad ja kõik ok. Dilemma kohe.
Äkki kellegil sama mootor ja on sama probleemiga kokkupuutund, andke märku.
|
|
|
|
marek135
huviline
Registreerunud 18.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2,8l 142 kw
|
|
postitati 16.03.08 06:33
|
|
|
Kas diagnostis siis midagi muud ei avastatud, mul oli mingil määral sama probleem, mul jamas temperatuuriandur
|
|
|
|
jann20
huviline
Registreerunud 29.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.03.08 08:37
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: marek135
Kas diagnostis siis midagi muud ei avastatud, mul oli mingil määral sama probleem, mul jamas temperatuuriandur |
ei avastanud, muide temperatuuri andur mul ka vahetatud, kui sa seda sinist mõtled
|
|
|
|
jann20
huviline
Registreerunud 29.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 17.03.08 18:51
|
|
|
Kas ei ole mingeid ideid?
|
|
|
|
onureimuz
huviline
Registreerunud 15.07.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.03.08 16:08
|
|
|
Mul B4 2.0 85kW ja sama jama pööretega. Aga asja ilmingud hullemad. Pöörded hoiab praegu kuskil 1100 peal ja vahest ka normis. Lisaks on üheks
häirivaks faktoriks muutunud jõnksutamine
mis lööb välja just ühtlase kiirusega sõitmisel; DIAs sai käidud ja selgus et tühikäiguregulaatori klapid kipuvad ikka kinni jääma, aga kas sellest ka
see sõiduaegne jõkutamine? Lisaks vaja vahetada ka potensiomeeter (nii pakuti diagnostis)
Kui kellegil veel objektiivseid arvamusi siis oleks väga tänulik.
Ahjaa, 30 relee, releeblokist sai üle vaadatud, silma järgi korras, kuid DIA omad pakkusid et tuleks luubi all asja uurida.
|
|
|
|
jann20
huviline
Registreerunud 29.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.03.08 06:47
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: onureimuz
Mul B4 2.0 85kW ja sama jama pööretega. Aga asja ilmingud hullemad. Pöörded hoiab praegu kuskil 1100 peal ja vahest ka normis. Lisaks on üheks
häirivaks faktoriks muutunud jõnksutamine
mis lööb välja just ühtlase kiirusega sõitmisel; DIAs sai käidud ja selgus et tühikäiguregulaatori klapid kipuvad ikka kinni jääma, aga kas sellest ka
see sõiduaegne jõkutamine? Lisaks vaja vahetada ka potensiomeeter (nii pakuti diagnostis)
Kui kellegil veel objektiivseid arvamusi siis oleks väga tänulik.
Ahjaa, 30 relee, releeblokist sai üle vaadatud, silma järgi korras, kuid DIA omad pakkusid et tuleks luubi all asja uurida. |
Nojah, jama ta on. mõistus saab vahest juba otsa. Mul tuttaval oli ka jõnksutamise jama audi 80-nel aga tal oli karbussiga mootor, sul vist on ikka
pritse?
|
|
|
|
Krooniline
huviline
Registreerunud 19.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: Jeep GC; Volvo V70
|
|
postitati 20.03.08 09:41
|
|
|
nii palju kui minul on kogemusi olnud erinevete autodega ja sammuti jõnksutamisega ühtlasel kiirusel on alati olnud üks põhjus - Halb Küte 
Pane bentsule nitrot sisse ja vaata kas midagi muutub 
Võhesel sõitmisel ei tee ta mootorile midagi 
|
|
|
|
jann20
huviline
Registreerunud 29.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.03.08 09:42
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Krooniline
nii palju kui minul on kogemusi olnud erinevete autodega ja sammuti jõnksutamisega ühtlasel kiirusel on alati olnud üks põhjus - Halb Küte |
Ka see variant ei ole muidugi välistatud.
|
|
|
|
Krooniline
huviline
Registreerunud 19.03.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.03.08 09:53
|
|
|
Pange statoilist või veelgiparem Nestest 98 paak täis ja sõitke pool paaki maha ja vaadake siis 
Pakun et te ei tunne oma autot äragi 
|
|
|
|
onureimuz
huviline
Registreerunud 15.07.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.03.08 11:52
|
|
|
Eluaeg nestes tankind... ja ei usu et see kütte süü oleks...
Ega see jõkutamine pidev ka ole
Suhteliselt siuke jumal-juhatab... Mõnel päeval tiksub laitmatult ja sõidab nagu mika...
|
|
|
|
Krooniline
huviline
Registreerunud 19.03.08
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.03.08 12:39
|
|
|
Täpselt samad sümptomid. Küll vahetasin filtreid ja tegin muid ima trikke kuni lõpuks bensiinijaama vahetasin.
|
|
|
|
jokker
huviline
Registreerunud 10.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 '96 ABK
|
|
postitati 20.03.08 15:36
|
|
|
Vananenud süütesüsteemi osad võivad põhjustada jõnksutamist.
|
joyrider
|
|
|
|
|