smi
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 -95 92kw
|
|
postitati 07.02.08 12:02
|
|
|
A4 esisilla reguleerimise teema
Millistest kohtadest reguleeritakse A4 -95a esisilda? Ok kokkujooksu saab rooli otste juurest timmida, aga ratta külgkallet?
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
|
postitati 07.02.08 12:15
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: smi
Millistest kohtadest reguleeritakse A4 -95a esisilda? Ok kokkujooksu saab rooli otste juurest timmida, aga ratta külgkallet? |
Külgakalle - ülevalt rattakoopa pealt, seal on 3 polti ( kapotialt näha ), mida saab liigutada, sealt saab lisaks külgkaldele reguleerida nii
järeljooksu jne jne.
|
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
|
smi
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.02.08 13:21
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: jõuvanker
Millistest kohtadest reguleeritakse A4 -95a esisilda? Ok kokkujooksu saab rooli otste juurest timmida, aga ratta külgkallet? |
Külgakalle - ülevalt rattakoopa pealt, seal on 3 polti ( kapotialt näha ), mida saab liigutada, sealt saab lisaks külgkaldele reguleerida nii
järeljooksu jne jne. |
Neid polte tean, aga sealt ei saa ju suurt midagi liigutada kuna amordi püstaku otsas olevas kronsteinis (see sama mille külge need kolm polti
kinnituvad) on ju sellised "nibud" mis istuvad amordikoopas olevas augus. Liiguta mis võimalus max 3mm.
Miks ma seda asja uurin, on see et vahetasin kõik õõtsad välja ja nagu selliste asjade juures ikka tehakse, siis käisin eile ka sillaregullis.
Vähemalt seda ma palusin töökojal teha.
Ise olin tööde teostamise ajal ooteruumis ja ei näinud et mida ja kui palju keerati. Aga kapotti küll keegi lahti ei teinud ja nii palju kui ma seda
veermikku ise alt poolt vaadanud olen, siis mingit reguleerimis kohta nagu all pool ka pole.
Et lasti mind päris üle või ei selle silla stendiga? 
|
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
|
postitati 07.02.08 13:28
|
|
|
no kas peale sillaregulli kisub veel? Kraavi või vastassuunda. Kas rehvi sööb? Kas rool on otse? Kui ei kisu ei kaku ja rool on otse, siis peaks sul
sillaga kõik korras olema.
Terv.
Kivitare
Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Oma autole ostan
rehvid Baltyre'st
|
|
|
|
|
smi
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.02.08 13:36
|
|
|
Sirgel teel sõites ei kisu.
Rool on tsipa viltu, aga see võib tulla ka erinevatest rehvirõhkudest ka kulumis astmest. Võiks prooviks rattad omavahel ära vahetada, aga see
selleks.
Aga kui ma õõtsade vahetuse olin lõpetanud, ajasin auto horisontaalsele pinnale, koormasin auto 140kg raskustega (esiistmetel) ja siis oli külg kalle
esiratastel ligi 1cm. Ja seda on ta ka praegu. Veits palju äkki?
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
|
postitati 07.02.08 13:41
|
|
|
Sirgel teel sõites ei kisu.
Rool on tsipa viltu, aga see võib tulla ka erinevatest rehvirõhkudest ka kulumis astmest. Võiks prooviks rattad omavahel ära vahetada, aga see
selleks.
Aga kui ma õõtsade vahetuse olin lõpetanud, ajasin auto horisontaalsele pinnale, koormasin auto 140kg raskustega (esiistmetel) ja siis oli külg kalle
esiratastel ligi 1cm. Ja seda on ta ka praegu. Veits palju äkki? |
Mine käi korralikus sillapingis, mitte kuskil nurgataga, mida siit järeldada võib.
|
lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
|
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 4,2Q, Mondeo 11
|
|
postitati 07.02.08 13:58
|
|
|
Meenub, et mossedel sai ratta kallet muuta. Oma kogemuste juures (ca 10 autoga silla regullis käinud) julgen väita, et enamus autodel ei saagi ratta
kallet muuta. Ratta kallet mõjutavad üldjuhul vedrud. Meenuta ära vajunud vedrudega kolmest bemmi - rattad taga täitsa lääpas. Äkki sul valed vedrud
all või ära vajunud...
|
|
|
|
Muhemees
huviline
Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Quattro 2.5 Tdi Tiptronic
|
|
postitati 07.02.08 14:06
|
|
|
ma ei tea kuidas a4 on aga a6 c5 kerel igatahes ei saa esisilla kallet reguleerida, kõik on õõtsadega paigas. kui kalle vale siis õõtsad kulunud/ära
vajunud. esisillas saab aint kokkujooksu regullida. erinevalt neliveolise tagasillast. seal saab nii mõndagi muuta.
|
|
|
|
Rene999
huviline
Registreerunud 04.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.8Q
|
|
postitati 07.02.08 14:44
|
|
|
Käisin ka mõni kuu tagasi sillastendis oma A4-ga ja seal mehed rääkisid, et sellisel külg kallet muuta ei saa.
Ise olin juures kui tehti, ning ei saa väita teadmatust autode suhtes. Esisilla ratta kallet saab ainult suuremaks muuta, kui alumised õõtsad
paigaldada välimistesse aukudesse, mis on sillatala küljes.
|
|
|
|
smi
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.02.08 16:04
|
|
|
Et kogu silla reguleerimine seisnebki siis ainult kokkujooksu sättimises?
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 07.02.08 16:08
|
|
|
Reguleerida saab ainult kokkujooksu,kallet ei saa.
Kui tahad siis ülevalt kerest auke viilida soovitud suunas.
All sillas õõtsa ringi tõstes teise auku võib minna ringrada sõitma,siis on rattad nigu vanal 3 seeria bemaril lääpas all.
Ja olen sillareguleeriana töödanud 3 aastat.
|
|
|
|
|
|
smi
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.02.08 16:13
|
|
|
Jee jee, suurepärane. Siis võib kindlalt öelda, et Laki 7 taga hoovis olev autoremont on lihtsalt rahapeal väljas.
Vennad siblisid auto ümber 40 minutit ja pärast ütlesid, et "Päris heaks saime, neli sotti palun !"

|
|
|
|
Soyer
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 07.02.08 18:32
|
|
|
Tegelikkuses peaks seal esisillas mingeid seadeid muuta saama kui sillatala poldid lahti keerata.(Programm näitab sellist võimalust) Kui palju ja mida
sellega muuta saab seda ei oska ma ütelda kuna pole seda kunagi praktiseerinud. Lihtsalt pole viitsinud sellise asjaga jamada ja pole otsest vajadust
ka olnud. Olen ka ainult kokkujooksu keeranud.
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 4,2Q, Mondeo 11
|
|
postitati 08.02.08 09:15
|
|
|
Jee jee, suurepärane. Siis võib kindlalt öelda, et Laki 7 taga hoovis olev autoremont on lihtsalt rahapeal väljas.
Vennad siblisid auto ümber 40 minutit ja pärast ütlesid, et "Päris heaks saime, neli sotti palun !"
|
Päris nii ikka vast pole. Mida sa ootasid üldse? Vahel polegi sild eriti paigast ära ja vaja vaid mõni millimeeter keerata paari polti... Regullimise
hind on ikka sama. Ei sõltu kas reg maa on 1 mill või üks sent. Aga hea regulli järel rool peaks küll otse olema pärast.
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 18.02.08 16:55
|
|
|
huvitav,minu A4'l nüüd peale esisilla remonti esimesed rattad lääpas nagu 3-seeria bemmil.Homme sillaregulli.
|
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
|
raunz
huviline
Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5
|
|
postitati 18.02.08 20:43
|
|
|
Minu A4l oli aga selline imelik fenomeen, et esimene kord, peale õõtsade vahetust tõusis esiots ca 1cm ja 2 korda vahetades samuti Nüüd mahub 205/55R16 rehviga rusikas (mitte just kõige väiksem) ratta ja
rattakoopa vahele ...
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.02.08 19:12
|
|
|
täna sillaregull läbitud ja rattad all nii kuis peavad .
Ja minu auto silma järgi küll ei ole tõusnud.
|
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
|