Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: K: A4 B5 esirattas "tõkk-tõkk" hääled peale pikema maa läbimist (Vastuseid: 22 | Vaatamisi: 1507)
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5

postitati 29.01.08 13:35 Tsiteeri
K: A4 B5 esirattas "tõkk-tõkk" hääled peale pikema maa läbimist

Nii, esiteks ma tean, et foorumis ei ole hiromandid, aga sellegi poolest küsin: Peale u 100km sõitu hakkab hea teel ees vasaku ratta juures kostuma tõkk-tõkk nagu kuhugi vastukäimis hääled, vaikselt. Ja sagedus suureneb vastavalt kiirusele aga kunagi ei ole sama sagedusega, mis rattapöörlemis kiirus.
Olen auto tõstuki peal üles tõstnud ja loksutanud jms, aga ikka pole leidnud põhjust.
Hiljuti olen vahetanud poolassi välimise osta ja rattalaagri.
Ratas on ise ka kinni, kontrollitud. Samuti on ratas tasakaalus, kuigi see põhjustaks vaid vibreerimist.

Imelik on veel just nimelt see, et see hakkab pihta peale pikemat maanteesõtiu, lühematel otsdel pole midagi ja alla 60km/h ei kuule seda ja 110km/h kaob ära. Kohati on tunda ka keres kerget vibra, mis on kõige suurem ca 70-80km/h.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kirikas
huviline

Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 1,8L

postitati 29.01.08 15:16 Tsiteeri

Kas esiratta rumm kuumaks ei lähe?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Cari
huviline

Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 29.01.08 15:45 Tsiteeri

tõkk-tõkk on kindlasti erinevatel inimestel erinev, kuid tasuks proovida rataste vahetust teljel ja vaadata ka rehvikulumist!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.08 15:58 Tsiteeri

Muidugi ma saan sellest aru, et see on erinev kõigil ja ega interneti teel ei saagi õiget diagnoosi panna.
Lihtalt äkki saab mõnda head soovitust, mida üle vaadata :)

Rummu pole katsunud.
Muidugi, ise kahtlustan äkki rattalaagrit, samas laagriga ei tuleks keresse kerget vibra.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Big
huviline

Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi, Ford, Vaz

postitati 29.01.08 17:51 Tsiteeri

Kui säärane hääl on siis tuleb kindlasti midagi ära vahetada, ehk siis mine remonti oma autoga.
Suure tõenäolisusega on veovõll omadega läbi.

raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.08 18:21 Tsiteeri

Samas, poolassi mõtled siis sisemist? Muidu poolassi läbi olemine on tavaliselt midagi muud, see tuleks välja järskudel keeramistel ja järsul kiirendusel.

Ega tegelikult tõesti midagi muud ei aita, kui käi silla stendis ära ja teada saada mis viga.

Muidugi, remondiga jms saan ise ka hakkama :)

kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 29.01.08 18:33 Tsiteeri

võib ju olla sisemine veovõlli ots läbi siis pidi ka vibra sisse tulema

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.08 19:16 Tsiteeri

Jah, see ongi vist ainuke pöörlev osa, mis seal vahetamata.
Ise muidugi arvan, et esivedustel sisemine veovõlli ots tavaliselt vatti ei saa, välimine on see, mis saab. Eriti nõrgemate mootoritega.

Dan
klubiliige

Registreerunud 05.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VW Golf R Mk7; Audi A3 SB quattro, Audi 80 quattro

postitati 30.01.08 09:21 Tsiteeri

Ma nüüd täpselt ei tea kas sul on mingi madaldus ka autol all aga madaldus on see mis sisemistele vv otsadele ei meeldi. Aga antud kirjelduste järgi arvaksin mina ka, et vaata seda siemist vv otsa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.08 18:04 Tsiteeri

Viga on ikkagi sisemises poolassi otsas ehk siis sisemine veovõll.

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 02.02.08 19:37 Tsiteeri

Mul kunagi juhtus sama asi peale pikemat seismist - pidurikettasse ussitas klotsi kujuga lohk sisse ja siis hakkaski sõidu ajal häält tegema :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.08 11:23 Tsiteeri

Muidu, imelik on nüüd see, et asi hakkab suhteliselt kõva häält tegema ka linna sõdul aga peale ca 2-3km jääb vait.

Lisaks, kas ma olen lihtsalt pime, või tõesti ei ole ei ladu24's kui ka autoosad.ee's müügil sisemist (käigukasti poolset) veovõlli? Või sisemisel vahetatakse ka vaid otsa, nagu välimisel?
Kui keegi teab, kus seda müüakse, võiks lingi anda.

kylaline23
huviline

Registreerunud 17.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: 1.9tdi 81kw saksa raud

postitati 04.02.08 11:57 Tsiteeri

Kui mu mälu mind ei peta, siis sisemist veovõlliotsa kui sellist eraldi üldse ei müüda. Osta täistükis terve veovõll. Välimist otsa seevastu aga on küll saada. Vähemalt enda isendi juppide kohta öeldi umbes pool aastat tagasi forsis sedasi. Kuna aga tungivat vajadust selle järele pole veel tekkinud, siis pole ka rohkem uurinud seda asja. Tookord oli selline sportlik huvi nende vidinate saadavuse kohta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.08 12:06 Tsiteeri

Jah, minu arvates peaks ka terve veovõllina olema. Aga isegi seda ei suuda ma leida

Näiteks see, peaks olema käigukasti poolne, aga välja näeb küll täpselt nagu välimine veovõlli ots lihtsalt. Lisaks on veel ka 28 hambaga, mul välimine 33 hambaga

jaanus110
huviline

Registreerunud 20.04.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 3.0 masuut

postitati 04.02.08 14:34 Tsiteeri

See on sisemine veovõlli ots.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.08 17:10 Tsiteeri

Jah, sain aru.
Muidu tellisingi autopoest ära. Ise arvasin kogueag, et sisemine on koos võlliga ehk kogu krempel :)

j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 04.02.08 17:18 Tsiteeri

Sisemise veovõlli saba andnud ots tekitabki sellise tugeva toksiva heli (ratta iga tehtud tiiruga) Meil peres oleval b4'l oli sisemisel veovõlli otsal üks kuulidest katki läinud sees( vähemalt remondi mees ütles nii). Vibra tekkis sisse 80-90 pealt ja kadus uuesti 110-120 pealt täpselt samamoodi nagu teemaalgatajal. Asi sai vahetatud uue vastu ning toksimine ja vibratsioon kadus. B4 oma maksis poes 950EEK. Arvan, et A4 oma sutsu kallim ikka.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.08 19:36 Tsiteeri

Vot täpselt, võtsid kiiruse vähemaks ( alla 90km/h) siis tuli ka vibra. Aga ma ei ütleks, et iga rattapöörde kohta teeb toksiva heli, samas ratas teeb 90+ km/h päris palju pöördeid, vast ei ole kuulda.

Muidugi ma automaatselt arvasin, et kui sisemine veovõlli ots läbi, et siis samad nähud nagu välimise läbi olemisel, aga polegi nii.

Igastahes kindel siis jah, et viga selles.

Ja ei olnud kallim, odavam just :) Muidugi, päris letihinda ma ei tea.

j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 13.02.08 05:35 Tsiteeri

Oled masina korda saanud ? Suurest huvist küsiks palju maksis siis see vidin A4'l ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.02.08 06:15 Tsiteeri

Maksis see midagi ca 500.-
Eks muidugi varieerub hind tootjate poolest, aga võtsin selle, mis oli kohapeal olemas. Sama tootja oma on ka välimised poolassi otsad.

Ja poolassi sisemine ots on autol pagaasnikus :D Just nüüd tuleb pikemalt vabu päevi ja vahetan ära. Nii, et ei - veel pole korras.

Muidu, enam pole kuulda seda tõkk-tõkk häält

Big
huviline

Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 13.02.08 12:22 Tsiteeri

Lasin oma A4`l selle vidina ära vahetada ja koos tööga läks 1000.- :P
Edu mässamisel :)

raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 13.02.08 13:01 Tsiteeri

Tänan. Arvan, et edu on vaja :D

Tihti viimasel ajal mõtlen, et mis pagana pärast pean ise tegema, et palju lihtsam on maksta ja lasta ära teha.

Muidu, kaua aega läks sel tööl töökojas? Ca 2-3h?

Big
huviline

Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.02.08 15:48 Tsiteeri

Maksimum 2h. Ise olen ka nii mugavaks ära läinud, et isegi õli ei viitsi vahetada aga noh, eks siin mängib juba rolli see, et viimasel ajal pole kusagilt garaazi võtta, rääkimatta kanalist.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 27.2% - SQL: 72.8%]